Dzisiaj jest śr maja 13, 2026 12:03 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 441  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

dziękuję i wzajemnie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc Dziewczyny, uff ale długi dzien w pracy! A jutro ma u nas zasypac, wiec wszyscy jezdzili po jedzienie, jakby koniec swiata miał nadejść!
AxaXX witaj w naszym gronie! Ja tez straciłam moja kruszynke w 7 tygodniu, ten sam problem co Ty. Dostałam pierwszy okres po 30 dniach, bardzo mi sie uregulował po tym poronieniu. Lekarze kazali odczekac 3 miesiace i mozna sie starac znowu. Dzis piąty dzien cyklu, za 2 dni zaczynamy staranka. Nie czekam na płodne bo za nic nie wiem jak sprawdzic kiedy mam, poza tym kiedy probowalismy według kalkulatorow nic nie wychodzi, wiec teraz idziemy na zywioł.
Wiosenko, ja tez poprosze troche tych Gnieznienskich wiatrow, u mnie mała księżniczka by sie przydała.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale tu dzisiaj puchy. Chyba wszyscy sprzątaja :)

Obrazek

Mikołaj 20 tc . Okruszek 9 tc.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Malina, ja nie sprzatam, dopiero w srode posprzątam. Zasypało nas kompletnie, slepy pozamykane, powiedzieli nam przez radio i telewizje, ze jak nie jestes strazakiem lub policjantem to siedz w domu. Dodam, ze mieszkam w stutysiecznym miescie. Ma tak sypac do jutra, pol metra sniegu w jeden dzien, niezle. Wiec dzis nie pracuje, upieke jakies ciasteczka, jak młody pójdzie spac moze jakis dobry drink.. Wkleiłabym zdjecie z dworu, ale nie wiem jak:-( Ciemna masa ze mnie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no to piękną zimę macie.,Tak właśnie słyszłam że u Was ża oceanem jak sypnie to pożądnie . U nas jakieś 10 cm i do tego odwilż na święta ma byc - oby się nie sprawdziło. Boże Narodzenie że śniegiem ma swój nie powtarzalny urok :) Ja na święta tylko makowiec i serniczek zrobię ze słodkości :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja chyba jakąś depresje dzisiaj mam. Nakrzyczałam na M w sumie bez powodu, ze wyżarł mi caly dzem z lodówki, a chciałam zrobic gofry. I biedny pojechał poszukac jakiegos otwartego sklepu w tą snieżyce.. Nie wiem co sie ze mna dzieje, chyba mi sie cos w mózgu przestawia. Postanowiłam przejsc na hormony, bo ja sama siebie znieść nie moge czasami. Czasem mam w sobie taka złość, w sumie nie wiem dlaczego, ja juz chyba nigdy nie bede normalna osobą. Za dużo przejć, za dużo tłumionych emocji przez te wszystkie lata. To chyba tak czasem sie ujawnia w najmniej spodziewanym momencie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

O matko Kaktusiku , czasmi już tak jest że nie mozna zapanowac nad sobą :( no ale myśle ze M to rozumie i że pojechał do sklepu w snieżyce, swiadczy o tym że nie chcę Cie bardziej denerwowac. :) A jak robisz ciasto na gofry bo mi za karzdym razem wychodzą inaczej, czasami chrupiące a czasami jak z gumy.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moja @ niestety jest tak silna, że dostałam leki przeciwkrwotoczne... nie mogłam wyjść nawet na uczelnie.... przelało się ze mnie na spodnie.... Przyszła po 6 tyg. bez jednego dnia bóle też makabryczne, że pyralgin nie działa. Ja również ciągle nerwowa jestem... krzyczę, choć mój P stara się jak może.... :( Ostatni rok studiów na głowie, pisanie pracy itd.... ja miałam cykle regularne i mam nadzieję, że nic mi się nie rozreguluje....
pozdrawiam Was. :)

Obrazek

Doceń co masz, zanim czas sprawi, że docenisz co miałeś.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moj M to dobry człowiek, pojechał do sklepu, zrobiłam mu liste, oczywiscie zapomniał zabrac ta liste, ale licza sie dobre chęci. Gofry zawsze wychodza mi chrupiace, robie według przepisu dołczaczonego do gofrownicy. Do tego dzemik i bita smietana, niebo w gębie. No wiec tak- 2 jajka, 1i 3/4 szklanki maki, 1i 3/4 szklanki mleka, 2 łyzki oleju, łyzeczka proszku, szczypta soli. Ubić osobno piane z solą, dodac do reszty ciasta, wychodzi mi 5 duzych gofrow. Ja mieszam mleko pol na pol z woda, gdzies wyczytałam, ze tak jest lepiej.
AxaXX ja tez ten pierwszy okres miałam straszny, ale potem kazdy kolejny juz coraz normalniejszy. Trzymaj sie, bedzie OK.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

AxaXXX A Ty miałas łyżeczkowanie po poronieniu , do mnie przyszła jakię 35 dni pozabiegu i była dziwnie bezbolesna , krutka i skapa,a wcześniej bez tabletek się nie obyło , teraz czekam na kolejną mineło już 30 dni i nic . wczesniej 28 dni i jak w zegareczku.

kaktusdzieki , muszę tak zrobic , wczesniej brałam przepisy z neta i było różnie.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczy nie martwcie się @ wyreguluje sie zobaczycie, tam musi sie wszystko wyczyścić i przygotowac do następnej ciąży . Ja po porodzie Tomaszka miałam najpierw 30 dni potem 36 dni, ,32 dni,a potem 39tyg .Zawsze miałam tez regularnie co 28-27 dni . Tak więc to wszystko sie unormuje, a wy czekajcie cierpliwie i same nawet się nie zorientujecie jak zobaczycie 2 kreseczki. :)

Tomuś 11.05.08 20tc
Sebatianek 14.05.09 39tc 4260 i 57cm

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

zachorowałam :cry: :cry: :cry: do tego spóźnia mi się @, więc cały czas mi duszno i słabo :?

ściskam was :!: :!: :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A u nas zasypane wszystko, mieszkam miedzy Baltimore i Waszyngtonem, podobno najgorsza sniezyca d 7 lat. Dla mnie to zadne dziwo, przeciez w Polsce sypało gorzej i nikt nie robił takiej afery. Ale oni tu nie umieja jezdzic po sniegu, wiec wszystko sparalizowane. Ja dzis sprobuje odkopac samochod, zasypało tak, ze nie widac nawet ktory to na parkingu. Chce isc na troche do pracy.
Kika, mam nadzieje ze poczujesz sie lepiej, zrób sobie herbatki po góralsku, mi zawsze pomaga. :wink:
Wiosna, ja to juz sobie odpuszczam powoli, staramy sie od 2 lat i nic, oprocz tego poronienia, wiec chyba juz 2 kresek nie zobacze. Chcemy adoptowac mała dziewczynke, ale jeszcze nie teraz, musimy miec wieksze mieszkanie. Ale mamy duzy dom na Florydzie wiec dopoki nie sprzedamy nie mozemy nic innego kupic. A poniewaz był straszny krach na giełdzie nieruchomosci, nasz dom stracił polowe wartosci, wiec jestesmy uziemieni.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No nie Kikuś chorować na święta? życzę zdrówka.
Kaktus ja tu ci dam odpuszczanie, pewnie nic na siłę ale nie pozwolę na taki pesymizm. Kasa to kasa, raz jest, a raz nie jakos to bedzie :wink: nbyle do przodu. Ja dziś mam juz dość sprzątam i sprzątam, a końca nie widać, aż musiałam do Was zajżeć :wink: M w pracy, syn zwiał do babci i cały dom na mojej głowie ja zastara już jestem na takie porządki, powinnam je sobie przynajmniej na miesiąc rozłożyć ale cóz lenistwo i teraz wszystko na raz :dada:

Tomuś 11.05.08 20tc
Sebatianek 14.05.09 39tc 4260 i 57cm

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kaktus nie pozwalam Tobie się poddać, mnie w marcu stuknie 5 lat, w tym zaliczyłam dwa poronienia i biochemiczną i dzięki dziewczynom z tego forum nie poddaje się, jest ciężko, bardzo ciężko, czasami padam na kolana i mówię koniec, ale w końcu zaczyna się okres okołoowulacyjny i nadzieja wzrasta

piwem się leczę, mam nadzieję, że pomoże choć trochę

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja sie nie poddaje, ale przestaje probowac na siłe, wyliczac płodne i kupowac testy co miesiac.
A tak w ogole to wykopałam samochod spod sniegu. Snieg do ud! Super! Zajeło mi godzinke, z pomoca sasiadow, ale wykopany. Potem sąsiad mi wyjechał i przeparkował, a tak w ogole to gosciu siedzi w takiej małej koparce i jak ktos chce wyjechac to mu z tyłu snieg odgarnia.
kikus piwko dobre na wszystko, zwłaszcza grzane i z soczkiem...mniam. I mam nadzieje ze w koncu sie uda, moja kumpela poroniła 6 razy, przewaznie ok 8 tygodnia, raz nawet w 5 miesiacu, w koncu urodziła w 32 tygodniu mała dziewczynke, teraz mała ma juz roczek.
Ide na troche do pracy, chociaz nie chce mi sie dzisiaj.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja jestem piwoszka, więc nie używam dodatków do piwa... btw. oczywiście zemdliło mnie pod czas piwa i ledwo wydułam... ciekawą imprezę mam normalnie w żołądku

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kika, podejrzliwe masz te objawy...Hmm :hm:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie bardzo, mój PMS jest bardzo bagaty w przeżycie małosympatyczne :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej
Która to tu choruje? Kika84 zdrowieć :!:
kaktus przeważnie jak człowiek zluzuje i odpuści to się układa Tego Wam życzę

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 441  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]