Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 9:56 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7429 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 372  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Haniu nie wiem czy od jogi mozna schudnac, poprzednio chodzilam dwa lata ale nie potrzebowalam sie wtedy odchudzac ;) ale na mnie wspaniale dziala. Faktycznie modeluje sylwetke a przede wszystkim rozciaga.
Czlowiek jest poprostu sprawniejszy. I dla mnie to tez super odprezenie psychiczne. Wazne tez jak jest prowadzone. W krakowie zaliczylam 4 kursy w roznych miejscach zanim trafilam na wlasciwe. Teraz chyba udalo mi sie za pierwszym razem :) Jest fajnie :) I jeszcze fajniej ze mi za to kasa chorych zaplaci ;)

Damala po moim kursie jest kurs jogi dla ciezarnych. Jak wychodzilam to juz siedzialy i czekaly brzuchatki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Fajnie, że są specjalne kursy jogi dla ciężarnych. Nie wiedziałam! Bo na takim "normalnym" to w ciąży niewyróbka... Aneczka, gratuluję samozaparcia, zmobilizowałaś mnie do wziecia się za siebie na nowo. :D

Cieszę się, że już weekend! :D

Jeszcze poproszę o pw z linkiem do forum adopcyjnego, bo może to jakies którego jeszcze nie znam :wink:
Aneczko, a co z tą kasą chorych i jogą? :shock:

Aha, Haniu, zakupiliśmy w zeszły weekend komplet talerzy z Ikea za coś ok. 70 zł. Po 6 talerzy małych, dużych i głębokich. Można w tej kolorystyce też dokupić miseczki, talerze prostokątne itd. My jeszcze dokupiliśmy filiżanki - takie codzienne, bo komplet "ekskluzywny" dostaliśmy w prezencie ślubnym - jest naprawdę piekny i stoi w pudełku czekając na wielką okazję :D Talerze zwykłe, żaden cud, ale na dobry początek będzie!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja właśnie wróciłam z kompletem talerzy, ale jestem zadowolona! :D Bo one są w takiej delikatnej, pastelowej kolorystyce. Pod wzorkami są białe więc też można do nich dobierać rzeczy, np. białe (obojgu nam podobają się proste rzeczy).
A teraz lecę na piwko ze znajomymi. Papa! :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam was odkladaczki.....czy moge tutaj do was zagladac? ja musze odlozyc staranka do momentu az zrobie wszystkie badania i dowiem sie co ze mna nie tak i bede miala pewnosc ze kolejna ciaze doniose.....jestem stala bywalczynia "poronilam" ale musze przyznac ze wysyp fasolek troche mnie zdolowal...po cichu im zazdroszcze.....rozumiecie mnie???????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam jesli mozna to i ja do Was sie przylacze.
Natalka widze ze Ty tez narazie odkladasz ...

Aniołek Mateo + 18.07.2007 21t3d
"Królu Mój Ty spij Ty spij a ja"

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no balbinnko musze poczekac i dowiedziec sie co z nami jest nie tak...juz czwarty raz bym tego nie zniosla, musze wiedziec i zaczac dzialac

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Natalko - masz calkowita racje najpierw trzeba sie przebadac i zobaczyc co jest przyczyna. Ale jak mi to jeden lekarz powedzial ze gdy kobieta roni 3 czesne to nie koniecznie jest cos zlego, ale jak traci dziecko w II tymestrze to cos znaczy... wiec mnie dobil a Ty koniecznie sie przebadaj i zobaczysz ze wszystko bedize dobrze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

damala pisze:
Aneczko, a co z tą kasą chorych i jogą? :shock:

Czesc dziewczynki. My dzis caly dzien spedzilismy poza domem. Najpierw na zakupach a na koniec poszlismy sobie na imprezke organizowana przez hindusow z okazji ich Dnia Swiatla. Tance, muzyka, indyjskie jedzenie. Mozna bylo tez poogladac i kupic ciuszki, kadzidelka i takie typowe dla nich rzeczy. I wszedzie oczywiscie bylo mase swieczek :) Wlasnie o tej imprezie dowiedzialam sie wczoraj na jodze. Damala niemcy wychodza z zalozenia, ze lepiej zapobiegac niz leczyc i kasa chorych oplaca Ci w roku dwa kursy ( joga, aquaaerobik, jakies kursy antystresowe) moj kurs trwa dwa miesiace zaplacom mi za dwa wiec cztery miesiace moge sie relaksowac na ich koszt. Emeryci maja np, karnety do fitnes klubow i tego typu przybytkow za darmo, w ramach ubezpieczenia. Uwazam, ze to super sprawa.

Co do talerzy to chcialam sie Wam pochwalic jakie mi sliczne mamusia kupila ale cos mi nie wychodzi wklejenie zdjecia :( A maz czyta Harrego i boje sie mu przeszkadzac ;)

Witam Natalko i Balbinno u nas odkladaczek :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc dziewczyny!!
Ja tez postanowilam najpierw porobic badania .........a pozniej pomyslec o fasolce!
Na poczatek zbadam sobie
- toxoplazmoze
- cytomegalie
- hormony tarczycy
- progesteron

Dziewczyny czy wiecie w ktorych dniach cyklu robi sie te badania?
Wiem tylko ( Kitka mi napisala) ze progesteron bada sie 7...8 dni po owulacji.
A reszte wiecie moze?
Zastanawiam sie bo jade do Polski na trzy tygodnie a chcialabym te badanka zrobic :wink:

['][']

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie

Maranellka - to bez wiekszego znaczenia tarczycza, toxo i cytomegalia, a co do progesteronu to ja robilam z prolaktyna i robilam w 34 dc i dostalam wyniki z normami na kazda faze cyklu - wiec jak widac mzona robic kiedy chcesz.
Polecalabym Ci zebs zrobilam sobie chlamydie, ureoplasme, mykoplasme i posiew z szyjki macicy. Przynajmniej takie badania zalecaja przed starankami no i prolaktyne. W Polsce za wszystko zaplacisz jakies 250 zl moze 300 zl ale bedizesz wiedziala na czym stoisz.

Ja dzis z mezem jade na zakupki a pogoda taka sobie narazie nie pada.
Aneczka - ale fajnie ze oplacaja takie formy sportu :)
Ja jestem na etapie odchudzanka - musze zrzucic jakies 5 kg (to jeszcze po ciazy) i tak szukam najlepszej formy rekreacji dla siebie a nie ejst latwo bo mam problemy z kolanem :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Balbinnko bardzo ci kochana dziekuje!!
Tak sobie mysle ze moze mam za niski progesteron.......i to bylo przyczyna mojego poronienia........bo czesto plamilam przed @ wiec tak sobie teraz gdybam.
Musze sie przebadac to teraz najwazniejsze dla mnie!!!!

A co u was dziewczyny jak mija niedziela?

['][']

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

maranellko cisza tu jak nie wiem co....mi niedziela nmija niezmiernie nudno......mezus w pracy...to sama sobie szukam zajecia....kurcze ja tez musze posprawdzac jakie badania mialam robione i jeszcze jakie musze zrobic

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć Kobietki! :D
Witam serdecznie Balbinkę :sw: i Natalkę :sw: ! :D
Maranellka, oświeciłaś mnie z tym progesteronem. Ja ma zawsze plamienia przed @, ostatnio się wydłużyły, ale nie miałam pojęcia, że może to być objaw niedoborów hormonalnych! Pogadam z ginem przy następnej wizycie, może też dobrze by było gdybym zrobiła badania w tym kierunku?
Aneczka, zaskoczyłaś mnie z tym finansowaniem gimnatsyki relaksującej przez Niemców. :shock: Oczywiście na plus! Super sprawa! Szkoda, ze u nas nikt o tym nie pomyślał, a brakuje kasy na podstawowe badania i zabiegi :?

Mnie dzis niestety "połamało". Mam problemy z kręgosłupem, ale ostatnio był spokój. Jednak dziś schyliłam się i już się od tej pory nie wyprostowałam. Także chyba niestety znowu czeka mnie zwolnienie, zastrzyki, rehabilitacja :evil: A od jutra miałam zacząć nową pracę. Jak nie urok, to... :evil: :wink:

No i przypruszyło dziś mocno śniegiem. Nie wiem jak u Was, ale u mnie można by zrobić małego bałwanka :D Gdyby nie plecy, to kto wie... :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

przepraszam za post pod postem ale cos mi sie kurde zacina dzis komputer......

kurcze az wstyd przyznac ale ja dzisiaj nawet noska na zewnatrz nie wystawilam....ale sniegu na polnocy chyba nie ma :))))))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Natalka, ja też dziś urzęduje w domku i świat oglądam tylko przez okno. Ja z południa i tu posypało, od razu poczułam świąteczny klimat, chociaż to jeszcze trochę czasu :D

Hania, a ty gdzie hasasz? Testujesz nową zastawę stołową przy niedzielnym obiedzie? :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Damala wyczytalam tutaj na forum ze jak sa plamienia przed @ to moze byc niski progesteron .......a on jest bardzo potrzebny zeby ciaze donosic....wiec moze tutaj byla przyczyna mojego poronienia!!
Koniecznie trzeba to sprawdzic!!
A z kregoslupem to nie ma zartow........wiem jak strasznie boli......dbaj o siebie.....

Naataalko ja tez siedze sama.......mezus wyjechal w piatek.....ale dzisiaj wieczorkiem juz wraca!!!! :D :D :D
A twojego poscika juz usunelam :wink:

['][']

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziewczynki bylam wlasnie na sekundowym spacerku!!!!!!!!!boze jak zimno.....w grubym golfie bylam, kurtce jesienno-zimowej i zamarzlam....buuuuuuuumusze tiffi zaczac zakladac jej ubranka...tylko kurcze teraz beda jej za male....musze cos raz dwa kupic, i jakis koszyk dla niej do spania..zeby sie tam oszczenila....bo miala swoj ale go "zjadla"-byl wiklinowy, a ze i tak spala z nami to uznalismy ze drugiego nie ma potrzeby kupowac....ale teraz/.....wolalabym zeby urodzila u siebie w koszu niz u mnie w lozku heheheheh

maranellko--dziekuje za usuniecie poscika...co do mezusia to wolalbym zeby wyjechal nawet na 2dni ale wrocil i byl ze mna....a nie wpada do domu i po 5minutach znowu ma telefon i leci...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hejka!

Jak się cieszę, że nas tu więcej! :D

Damalko, owszem, testowałam talerze. Przyjechała do nas moja mama, siostra i narzeczony siostry. Mieliśmy zatem prawdziwy niedzielny obiadek. :D A wczoraj pokazywaliśmy im Lublin. I byliśmy w teatrze, zatem mieliśmy Dzień Kultury. :wink:
Biedna, strasznie Ci współczuję z tym kręgosłupem.

Balbinko, a jakie jeszcze chcesz zrobić badania?

Maranellko, chyba Ci juz nawet pisałam, że moja pani doktor po "oględzinach" mnie i po moim opowiadaniu o plamieniach przed @ stwierdziła, że to najprawdopodobniej niedobór progesteronu. Acha, jeszcze dwukrotne poronienie na samym początku ciąży przemawia za tym.

Ja nie wiem czy w tym miesiącu zrobie cokolwiek. Może TSH ale zależy ile to kosztuje, bo dzielnie oszczędzamy. :ok: Jak nie teraz to w grudniu zrobię. Mi właściwie zostało właśnie TSH i progesteron.

Oooch, goście pojechali a ja muszę wrócić do pisania pracy... :boo: Ale postaram się do Was zaglądać jeszcze dzisiaj jeśli tylko Mój Łaskawy Mąż mnie dopuści do laptopa. :wink:

Chcę skończyć pracę do 22.00 bo oglądamy "Gotowe na wszystko", taki milutki relaks na koniec weekendu. :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam dziewczyny.
U nas jest tak paskudnie, ze nawet nosa nie wystawilam dzis na zewnatrz :( Za to jakiegos zapalu dostalam do porzadkowania szafy ;) Moje koty okupuja kaloryfery i caly czas spia.

Ja tez sie zastanawian nad tym progesteronem, tylko czy gdyby go bylo za malo poronienie nie powinno nastapic samoistnie? Sama juz nie wiem. Coraz glupsza jestem.

Balbinko, zebym ja miala tylko 5 kg do zrzucenia :lol:

Haniu to mieliscie przyjemny i mocno zorganizowany weekend :)

Natalko tak to jest z tymi chlopami ;)

Ja jutro ude dziewczynki do laboratorium zrobic wszystkie podstawowe badania i czeka mnie tam siedzenie 3 godziny bo beda mi robic krzywa cukrowa :twisted: chyba tam oszaleje!
Ale moze przynajmniej sie dowiem czy przezyje ;)

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam witam haniu....podczas twojej nieobecnosci probowalysmy z dziewczynami nadgonic temat i troszke stronek naprodukowac.....ja tu musze zaczac mobilizowac....co to jest 6stron??? do roboty!!!! heheheh kurcze tak siedze i mysle czy ja mialam robiony ten progesteron....raczej tak...to obojetnie kiedy sie robi? poziom jest w czasie calego cyklu ten sam? czy moze powtarza sie systematycznie co jakis czas badania?

aneczka--- my mamy podgrzewana podloge to moja tiffunia tez szuka najcieplejszego fragment na podlodze i lezy tam plackiem :)))
a ta krzywa cukrowa to badanie na przyczyne poronienia? ma to jakis zwiazek? bo nie mialam tego na pewno robionego

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7429 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 372  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]