Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 3:46 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Wychowanie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość

dziewczyny mam problem. pracuję i czasem zostawiam moją trzylatkę z moją babcią. i kiedy mnie nie ma mała jest jak aniołek, siedzi u babci na kolanach, przytula się i wogóle jest bardzo miła a kiedy ja wracam mała staje się bardzo niegrzeczna dla babci. to nie to że nie chce z nią rozmawiać czy coś ale poprostu pyskuje, wyrzuca ją z pokoju i mnie samej robi sie przykro kiedy to widzę ale upominanie nic nie daje. już nie wiem co mam robić.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

zastanów się czy o tej babci nie mówicie czegoś złego,czy ją lubicie,szanujecie jak odnosicie się do niej w obecności córki.
Mój syn nie lubi dziadka,bo ja go nie lubie :wink: a ma dopiero 16 miesięcy,zaczął tak reagować jakoś około 10 miesiąca,więc jak widać dziecko świetnie potrafi obserwować relacje innych

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

patrycja4 u mnie jest dośc podobnie tylko że ja jestem z córką cały czas w domu.. raz babcia jak złoto ciągle na kolanach, buziaki nie wiadomo co ale czasem poprostu tak się drze jak tylko babcie zobaczy że aż mi się słabo robi, wyrzuca ją z pokoju, po prostu bez kija nie podchodź :/ nie wiem czemu bo o teściowej nie mówimy nic złego w ogóle.. jak dla mnie dziecko ma swoje humory albo to jest jakiś rodzaj buntu..

U nas też jest taki problem że babcia na wszystko pozwala a ja nie, i załóżmy ja zabraniam czegoś a babcia nie, ale dlaczego u Was tak reaguje jak tylko wrócisz z pracy to nie mam po prostu pojęcia.. a próbowałaś rozmawiac z córka ?? mówiłas że babci jest przykro ??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moje dziecko robi podobnie...jak mama wraca to wtedy Ty jestes juz jej całym swiatem w ten sposob okazuje emocje ze Ty i ona tylko a babcia juz nie...ja tak to widze ale to jej przejdzie napewno:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziękuje za odpowiedzi:)
no więc my do babci odnosimy się grzecznie i z szacunkiem więc raczej od nas tego zachowania nie przejeła... sęk w tym ze moja babcia często sie z nią drażni ale nie wiem czy az na tyle żeby wlasnie poźniej w ten sposób się do niej odzywała... jest mi przykro bo babcię bardzo kocham i szanuję i przykro mi że mała tak sie w stosunku do niej zachowuje. staram się ją przekonywać i rozmawiac z nią ale ona chyba sobie zdanie już wyrobiła...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ona pewnie na swój sposób okazuje, że nie przestała Cię kochać i nadal jesteś jej potrzebna. "ja tak naprawdę babci nie lubie, bo lubie tylko Ciebie mamusiu, a ona już mi nie jest potrzebna". gdy wróciłam do pracy młodsza okazywała coś podobnego przy niani. Niania była jak złoto, bardzo lubiana, ale młoda nie chciała najwidoczniej, bym pomyslała, że niania jej wystarczy. na szczescie p. Halinka (niania) też rozumiała ten mechanizm.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Wychowanie

Strefa czasowa UTC [letni]