Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 4:19 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Wychowanie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 791 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 40  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

O wtrinie się :wink:
Z kupką jest trudniej .
Moja starsza corka nie miala wpadek z siusianiem ,gdy już zakumała, problem mieliśmy z tą nieszczesną kupą :oops:
Trzy miesiące fajdała się w gatki , sama nie wiem dlaczego ...
Tlumaczenie i proszenie na nic...

I mlody też ma awarie...sygnalizuje kupe w trakcie produkcji :lol:
Chyba ,że na porannym posiedzeniu sprawe załatwi , bo sadzam na nocnik zaraz po przebudzeniu...
Spi nadal w pampersie, w dzien nie ubieram papersa , nawet na dłuższe wycieczki.

Kamilke wysadzalismy w nocy na nocnik , czasem na spiąco ,że nawet się nie wybudzala...i teraz też czasami to robimy , gdy sporo wypije wieczorem
maniusia wytrwałości , jeszcze troszke :wink: i Iness wszystkiego się nauczy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anabecker 3 miesiace ............................zwarjuje z tym g....em

U nas zadnej poprawy z kupa :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja sadzam na nocnik i widzę efekty! Od 2 mies. nie ma kupy w pampersie. Ajesli chodzi o siusianie to wiem ze tego tak małe dzieci nie kontrolują.

bede także brutalna- jezeli głupiego psa idzie nauczyć robienia kupy i in. na dworze to nie weim co stoi na przeszkodzie nauczyć małe dziecko.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Dziewczyny!!!!

Chwilke mnie nie bylo, to wszystko przez ta prace, niby mam pol etatu a zapieprzam caly.... ehhhh... no ale nareszcie mam wolne i moge troche czasu na kompie spedzic....

I jak tam nauka u Iness? Czytalam tu gdzies na forum ze wlasnie jak dzieco wali kupe w majty to trzeba mowic: popatrz jak brzydko to wyglonda, fuj kupa w majtach.... u mnie to zadzialalo ze kupa w kibelku jest cacy a w majtach fuj.... Napisz maniusia jak sobie radzicie :D

Kasia moja jak miala 6-7 mies to tez b ladnie kupe na nocnik robila ale pozniej mielismy troche stresow w rodzinie i oduczyla sie kompletnie nocnika, nie chciala i juz....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

OOOOOOOOOOOOOOO witam Larwowa :D
Niestety u nas z g.......... zadnych rewelacji nadal robi w majtyi juz nie wiem co wymyslec zeby ja przekonac do kibelka czy nocnika1
Wyobraz sobie ze siku pieknie robi nawet jak gdzies jedziemy to nie zakladam pampersa bo ona zawola ze chce siiiiiiiiiiiii,w nocy potrafi sie obudzic i powiedziec "mama siiiiiiiiiiiiiii"a KUPA W MAJTY :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej
Maniusia to norma u nas tez tak bylo! Mnie sie wydaje ze dzieci poprostu nie kumaja ze kupe mozna na siedzaca robic bo zawsze robia na stojaco w pieluche. Mojej tez zajelo troche czasu zrozumienie ze kupe sie da robic na siedzaco...
Moze sporoboj sama posluzyc dziecku za "przyklad" , moze jej wtedy bedzie latwiej to zrozumiec ze sie siada i kupa w kibelek laduje, ja tak robilam, zawsze to jakis sposob....
Drugi sposob co wyczytalam jest TROCHE drastyczny: powiedziec dziecku ze w kupie jest robak i ze jak sie robi w majty to robak ugrzyzie w tylek... ale to faktycznie troche jest jak horror :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Larwowa hehehe ja to jak krolik doswiatczalny,moja Iness juz widziala jak mama to robi ,bardzo byla szczesliwa z tego powodu a za godzine narobila w majtki.....................

No nic moze trzeba czasu(byle nie zadlugo :!: )

ja chodze nie wyspana..............moja corka dzis 3 razy budzila sie bo chce siiiiiiiiiiiiiiiii,ciesze sie ze nie sika w lozko ale czy ona nie moze wytrzymac do rana :roll: (siusia przed snem i nie pije prze snem? :evil: )

Wyprobuje ten sposob z robalem hihihi moze zadziala :lol:

A co tam u Was?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

maniusia z tym sikaniem w nocy to taka jakby fobia zeby sie nie zsikac to wstaje jak tylko poczuje ze sa jakies siuski... moja tez nieraz wstaje nad ranem tyle ze ona sama sie zalatwia tylko musze wylac siuski rano..
Tak wogole to zycze ci cierpliwosci i wytrwalosci :P juz niedlugo mala zalapie....
A moja znowu nie chce pic mleka tylko je wylewa :roll: takie ma nieraz pomysly....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny ja moją Tesię sadzam na nocnik od 3 miesięcy
za każdym razem jej biję brawo gdy zrobi siku, jak widzę że kupa się zbliża to na nocnik-teraz już sama woła eee
po każdej akcji są buziaki uściski i gratulacje- MAła cieszy się tak bardzo
siku to jeszcze problem ale z kupą jest już ok jeśli jesteśmy w domu
na dworze biedna mówi tylko eee i robi w pieluchę
Ja polecam nocnik- no ale nic na siłę

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Paweł kupek nie załatwia dalej do nocnika. Nawet nie umiem zobaczyć, kiedy mu się chce, bo beztrosko idzie na balkon, albo po prostu się bawi :lol: Albo robi wtedy, kiedy ma pieluchę na sobie - tę z nocy, albo z drzemki południowej. Bo oczywiście nie ma mowy jeszcze, żeby mu nie zakładać do spania, bo wstaje z pełną po brzegi pieluchą. Ale ja poczekam...

maniusia cierpliwości :) MOże Iness widzi, jak bardzo Cię to złości i dlatego robi kupę na podłogę. A robala odradzam, bo jeszcze jej wkręcisz jakieś lęki...
W ogóle odradzam jakiekolwiek straszenie. To żadna metoda edukacyjna, a nie wiadomo kiedy dowiesz się, że Twoja córka nie chce spać, bo boi się robala przyłażące z łazienki, nie chce iść na spacer, bo tam baba jaga...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No tak mogę Wam życzyć cierpliwości i wytrwałości.

Mimo, iż Milka nie ma jeszcze roczku od pewnego czasu sadzam ja na nocniczek. Przeważnie robi 3 kupki na dzień i wczoraj np. 2 zrobiła do nocniczka :D :D Ale byłam z niej dumna. zawsze jak sie obudzi sadzam ją i w ciągu dnia kilka razy. Czasami nawet sama "podejdzie" i pokaże na nocniczek i jak ja posadzę to jest siku, a zdarza sie i kupka :shock:
Ostatnio byliśmy u znajomych, oni maja prawie 3letniego syna, który paraduje po domu z pieluchą :shock: :shock: :shock: Jak dla mnie masakra... A pamiętam jak Michał strasznie krytykował i prawił mi morały jak powiedziałam, że zamierzam sadzać Milkę na nocniczek, twierdził, że za wcześnie.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Joanna gratuluję...Moja też już ładnie robi siku i kupkę na nocnik :shock:
Bije sobie brawo.
Na pierwsze urodziy dostała nowy nocnik kibelek :lol: ale jest jeszcze za duży i na razie korzysta z foczki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Fifolek nie sadziłam, że nocnikowanie pójdzie mi tak gładko :lol: Mądre te Nasze kochane Córy :wink:
Emilka ma żółty nocniczek z kaczuszką.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moj Dawcio tez juz kupke robi na nocnisiu :lol: Bardzo rzadko zdarza sie awaria w pieluszce, ale to zadna tragedia :wink: A siusiu to tak robi jak maly starzak..polowa za nocnikiem :wink: :oops:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

No i jest połowa sukcesu. Mała zaczęła dawać znać że chcę siku i kupę ma 12 miesięcy i 27 dni :D Jestem dumna... :D
Oczywiście zdarzają się wpadki ale jest juz dużo dni na jednym pampersie, kupiłam juz majteczki i za tydzień zaczniemy próbować bez pampersa bo teraz wychodzą jej ząbki i jest marudna a wiadomo jak zła to nic się nie da zrobić.
Dziś sama weszła do łazienki i zaczęła stukać w nocnik posadziłam ją i była kupa...no czasami się zajmę czymś i jej nie posłucham to zaraz jest płacz bo zrobiła siku w pampersa :oops: Teraz biegam do niej na zawołanie :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dołączam się do walczących o nocnik ;)
jakieś 2 tygodnie temu kupiliśmy śliczny nocniczek. Zuzi bardzo się podoba ;) można go podnosić, szurać, stukać o podłogę i wkładać do niego zabawki :lol:
na razie jednak nie służy do niczego więcej, bo Zu nie chce na nim siadać.. A już na pewno nie gołą pupą.. Teraz żałuję, że nie sadzałam jej na nocnik jak jeszcze nie chodziła, bo teraz siedzenie samo w sobie jest nudne ;)
Może przeniosę jej nocnik do pokoju, bo w łazience jest za dużo ciekawych rzeczy ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

elf ja właśnie dlatego zaczęłam ją sadzać jak tylko zaczęła siedzieć...
Teraz nie mam problemu :wink: , dużej siedzi na nocniku niż na moich kolanach :shock:
Ładnie już woła chociaż wpadka jej się zdarzy. :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam nie czytalam wszystkiego ,ale podejrzewam , ze to co napisze was troszke zdziwi, zaczynalam mojego synka natrzymywac nad nocnikiem jak mil ponad 3 miesiace, pierwszy miesiac za kazdym razem robil siusiu, potem i kupke jak mial 5 miesiecy to kupa w pampersa sie zdarzala niesamowicie rzadko i to przez moje niedopatrzenie, bo maly po jakims czasie jak chcial kupe to patrzyl na mnie i napinal sie tak jak do kupy, czekal az go natrzymam, maly ma 10 miesiecy i nie pamietam co to kupa w pieluszce , robi raz dziennie rano. Ostatnio ucze go robic siusiu do nocnika i idzie swietnie....moze dziecko jest za male zeby rozumiec ale moj syn zapomnial jak mozna robic inaczej niz teraz....Moja mama miala 3 corki wszystkie robilysmy do nocnika przed skonczeniem roku.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki
Awatar użytkownika

Pytalam juz na dziale "maluchy" ale odzew prawie zerowy..spytam wiec was drogie mamy...

Mam pytanie..moj szkrabik juz calkiem ladnie robil na nocnik..jak chcial kupke lecial sam do lazienki przynosil nocnik przybiegal do mnie i upominal sie "mama sciąg pampejsa"..a potem siedzial siedzial i jak byla juz kupka przynosil pokazywal "mama patś mama jeśt be (kupka) mama odź wyzuć"
I tak bylo dzien w dzien..nie zdazaly sie prawie w ogole wpadki..zawsze z duma biegl po nocnik i byl taki szcesliwy jak mama pochwalila...

Od paru dni moze tygodnia wszytsko sie skonczylo..nocnik poszedl w odstawke..maly znudzil sie jak zabawka..nawet nie wspomnie sam o nocniku..ja tlumacze (rozumie juz bardzo duzo slow)ze duze dzieci robia do nocnika ze jest grzeczny chlopczyk i zeby wolal na nocio... i co..? NIC
Alanek mam wrazenie wie doskonale po co jest nocnik czasem wola ze on nie chce do "nocia" chce do pampejsa"...

Co robic...jak tlumaczyc..czy to tylko chwilowe..czy moze go czyms zrazilam...pomozcie doradzcie...dodam ze Robak nigdy na nocnik nie byl sadzany..zmuszany..tlumaczylam mowilam przypominalam i to przyszlo samo...co ZROBILAM NIE TAK...?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie tłumaczyć. Odczekać. Od czasu do czasu trzeba przypominać o istnieniu nocnika.
Dzieci czasem się cofają.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 791 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 40  Następna

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Wychowanie

Strefa czasowa UTC [letni]