Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 11:49 pm

Forum ciąża

» Forum ogólne » Wszyscy o wszystkim

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

kamyk pisze:
no i to jest naturalne dla pracującej mamy. Mamy możliwość wyrwać się z chaupy na te kilka godziń i inaczej postrzegamy dom i wszystko z tym związane. Ja gdybym była 24 h z dzieckiem sama,chyba bym zwariowała :lol:
Malw mnie się wydaje ,że taki codzienny kierat w domu jest bardzo czasochłonny. Masz już półroczną córeczkę, jeśli nie zaczęłaś wprowadzać nowości żywieniowe, to właśnie nadszedł czas na to. Kaszki, zupki, pieluchy, spacerki, uczenie dziecka ( mam na myśli jakieś klocuszki, zabawy wspomagające rozwój ),przebieranie, pranie, ogarnianie siebie... to wszystko zajęcia na całe dnie. Ja pamiętam ,że nie miałam wtedy czasu podrapać się, że nie wspomnę ,że szczytem zadbania o siebie było jak paznokcie u nóg obcięłam :lol: ( w ciąży to nawet wzorki na paznokciach u nóg robiłam sobie, do samego końca, ależ to był aerobik :lol: )
Mieszkasz w dużym mieście?

Mieszkam na wiosce, nie wiem czy to plus czy nie. Bo z jednej strony wciaz mam swierze powietrze, mogę z małą przejsc się do lasu, nad jezioro, poplazowac, bo mieszkam na terenach jeziorno-turystycznych. Ale z drugiej strony mało jest tu mam z ktorymi mogę się spotykac, nie ma tez innych atrakcji jak sala zabaw itp.
Uwielbiam spędzac czas z małą, ale siedzę z nią 24 godziny na dobę, jak nie ma pogody siedzimy przez caly dzien w domu i dostaję na głowę

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A u mnie jest inaczej ja jestem cała sobą odana 2 dziecti syn 5 lat córka 13 miesiecy Cale dnie i noce spędzam z nimi zadnych rozrywki nie mam dla siebie jedynie to chwila przy kompie Mój cały dzień wyglada tak sprzątam albo zajmuje sie dziecmi a wieczorem to padam ze zmęczenia :( Kocham swoje dzieci nad wszystko ,ale mam już czasem dość najchętniej bym poszla do jakieś pracy i pomyslała o sobie bo wiem jak przyjdzie jeśień to w domu z nimi zwariuje :( :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

xpatix zaopatrz się na jesień w filmy które chciałabyś obejrzeć :wink: Ja mam taaakie zaległości, że nawet jak jesteśmy w domu, nie mam czasu obejrzeć, mam nawet kilka seriali do obejrzenia i czekają na jakieś zwolnienie czy coś :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kamyk pisze:
Ja pamiętam ,że nie miałam wtedy czasu podrapać się, że nie wspomnę ,że szczytem zadbania o siebie było jak paznokcie u nóg obcięłam :lol:

jak bym o sobie czytała teraz :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

ufff, a ja myslałam,że wyjątek byłam i z zazdrością patrzyłam na pięknie pomalowane i zadbane paznokcie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

KAMYK, jakoś jak widzę takie wysztyftowane mamusie to nie chce mi się wierzyć, że one tak pięknie wszystko ogarniają i mają czas na pazurki, super fryzurę itd. Jak się jest 24 h z dzieckiem i nie ma nikogo do pomocy to nie jest tak lekko.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

Karola podobno jak się jest dobrze zorganizowanym, to.. bla bla bla. Ja nie jestem w każdym razie :lol: I broń boże nie chodzi o takie wysztyftowanie, tylko o podstawy choćby. Np. włoski ufarbowane bez odrostów kilometrowych, wydepilowana gdzie się tylko da, czysto ubrana ( pamiętam ,że wiecznie byłam czymś ubrudzona, jak nie menu dziecka, to ślady butków na spodniach, obciach było gdzieś wyjśc ze mną :roll: ) lekki makijaż... no tak zwyczajnie jak człowiek. No i zgadza się ,że jak nie ma się nikogo do pomocy to jest cięzko i to wieczne zmęczenie.... to mi najbardziej dokuczało.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To muszę pochwalić się, że powierzchownie to jestem zadbana jeśli można to tak ująć. Bez wydepilowania się nie przeżyłabym, z odrostami nie mogłabym chodzić, makijaż zawsze pełny. Niestety na pazurki i zrobienie koło nich nie zawsze mi się udawało, a u nóg to na ogół miałam naturalne, bez koloru.
Ale peelingi, maski, regularne wmasowywanie balsamu, kremowanie twarzy na noc, układanie włosów w jakąś konkretną fryzurę...hm ciężko, naprawdę ciężko jak się jest samej :cry: .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

ja też sie staram, ale przed urodzeniem dziecka bardziej się starałam. Rzadko naprawdę rzadko widzę niezadbane mamy, a jeśli już, to chyba one po prostu tak mają. Faktem jest ,że jeśli chodzi o harmonogram dnia, przy małym dziecku jeśli jest się samą ( mąż za granicą, lub samotnie wychowująca mama) czas dla samej siebie jest mocno ograniczony. Uważam ,że kobieta powinna dla siebie wygospodarować chociaż godzinę dziennie, w której nie jest zajęta dzieckiem i sprawami dziecka. A przez ten czas zrobi to co by chciała. Tylko dla siebie. Może to brzmi samolubnie, ale to taki zdrowy egoizm :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tylko godzinę :?: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

"Brak zajęcia"-nie pamiętam już jak to jest :roll: . Przy dwójce maluchów i wszystkich obowiązkach domowych czasu wolnego jest jak na lekarstwo... A,że mieszkamy z dala od rodziny,jesteśmy zdani sami na siebie,więc "wyrwanie się z domu"graniczy z cudem.No,chyba,że osobno...
Chociaż nie mogę narzekać..."Czas dla siebie"mam wieczorem,jak dzieci zasną.Tyle,że ja też jestem padnięta,więc na ogół włączę tv lub laptopa i taki mój relaks :roll: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

Agacior pisze:
Tylko godzinę :?: :wink:
wersja pesymistyczna :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ten czas mam jak młoda zaśnie ;-D ale po całym dniu nie zawsze się chce...

Ale miałyśmy pomóc mamie, która ma za dużo czasu 8) .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Karola78 pisze:
Ale miałyśmy pomóc mamie, która ma za dużo czasu 8) .

Prawda :lol: A tu głównie pojawiły się odpowiedzi na temat braku czasu wolnego :lol: Wracając do tematu,to ja chętnie "wezmę"troszkę tej "nudy"i oddam w zamian kilka zajęć :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

I ja właśnie tak wyobrazałam sobie macierzynstwo, wieczny brak czasu, zmeczenie itp. Ale jak widzę moje dziecko to chyba wyjątek, albo to ja tak potrafię się organizowac, że zrobię wszystko co muszę i dalej nuda ;p

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kamyk pisze:
xpatix zaopatrz się na jesień w filmy które chciałabyś obejrzeć :wink: Ja mam taaakie zaległości, że nawet jak jesteśmy w domu, nie mam czasu obejrzeć, mam nawet kilka seriali do obejrzenia i czekają na jakieś zwolnienie czy coś :wink:

Filmy to ja oglądam wieczorami :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MALW jak Twoje dziecko skończy rok, to powoli będziesz miała co robić, a jak skończy 3 lata to tym bardziej. Wszystko przed Tobą, na razie rozkoszuj się bezproblemowym dzieckiem :lol: .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czas wolny nie powinien stanowić problemu. Można wdrożyć samodoskonalenie w domu. Można się uczyć, rozwijać, czytać, poszerzać horyzonty. Inteligentni ludzie się ze sobą nie nudzą.
Jeśli problemem jest samotność, trzeba wyjść do ludzi, oni sami nie zaczną do drzwi pukać.
Mniej marudzenia, więcej działania.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Xezbeth pisze:
Mniej marudzenia, więcej działania.

:okk: :brv: :yea:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Xezbeth pisze:
Inteligentni ludzie się ze sobą nie nudzą.

No to mi pojechałaś.. :P

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Forum ciąża

» Forum ogólne » Wszyscy o wszystkim

Strefa czasowa UTC [letni]