Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:04 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość

Witam. Wiem ze to forum samotnych mam i z pewnoscia jestem tu "jedynym"facetem ale pragne wydac swoja opinie na niektore tematy jesli Panie pozwola :)
Czytajac to forum zauwazylem, ze oczerniacie cala rase mezczyzn jako potworow i bez sumienia i poniekad sie z wami zgodze, to co zrobili wasi "byli" bylo okropne i nie do pomyslenia(osobiscie gdybym tak postapil to sumienie nie dawalo by mi zyc, nie mowiac juz o meskiej godnosci...)Opisze jak to poniekad wygladalo ze mna:
Z moja obecna dziewczyna jestsemy juz razem niecale 2 miesiace, po niecalym miesiacu uslyzsalem od niej wiadomosc: Chyba jestem w ciazy, nie musze dodawac, ze slowa ledow jej na usta na plynely, gdyz jej zamiarem bylo w ogole mi o tym nie mowic, zwlaszcza ze bylismy blizej dopiero miesiac, jak zareaguje - tej decyzji obawiala sie najbarzdiej mimo, ze bylem pewna, iz ja zostawie - Nic bardziej mylnego. Na wiesc o tym ja przytululem, powiedzialem ze wszystko bedzie doibrze i zaproponowalem zamieszkanie ze mna, Obcnie razem studiujemy na tym samym kierunku w tej samej uczelni lecz zaocznie, zaproponowalem ze poszukam pracy, wezmiemy slub i bedziemy najsczesliwsza para na swiecie dodalem rowniez, ze chcialbym aby dziecko nosilo moje nazwisko:)Widzac lzy w jej oczach zdalem sobie sprawe, ze byla pewna calkowicie odwrotnej mojej reakcjii niz ta, ktora zaprezentowalem. Nawet nalegalem aby z nia do ginekologa isc, gdyz sama sie bardzo bala. Obecnie dowiedzielismy sie, ze w ciazy nie jest a ta sytuacja tylko nas umocnila w zwiazku

Wszystkich ktorzy dotarli az do tego miejsca mojego dlugiego eseju, pragne poinformowac, ze to co zrobili wasi faceci(Moge ich tak nazwac?bo nazywajac ich w ten sposob obrazam wszystkich facetow...)bylo karygodne i niezrozumiale.

Pragne tez zaznaczyc jedna rzecz a mianowicie:Od roku chodze regularnie na silownie, lubie czasem ze znajomymi sie zabawic etc(jak typowy 20-latek:-) ) Ale dla mojej dziewczyny i naszego przyszlegp zycia(po 1-miesiecznej znajomosci)bylem w stanie to wszystko odstawic i ustatkowac sie. To tyle:) pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tomek, zachowałeś się bardzo odpowiedzialnie !! jestem dla Ciebie pełna uznania ;) też bym chciała zeby moj facet tak zareagował ale usłyszałam od niego ,, to na pewno moje'' ?? hehe... pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tomku myślę, że mylnie odebrałeś to co dziewczyny mówią o swoich byłych... one nie mówią, że wszyscy faceci to świnie, wręcz przeciwnie wiele razy przewinęło się stwierdzenie, że na świecie jest mnóstwo świetnych mężczyzn, odpowiedzialnych i potrafiących pokochać nie tylko swoje ale i cudze dziecko, dziewczyny mówiły o swoich, konkretnych przypadkach które jak słusznie zauważyłeś są ujmą dla tych prawdziwych mężczyzn :)
Gratuluję ci dojrzałości a twojej dziewczynie super partnera... :)

Ostatnio zmieniony wt sty 30, 2007 11:02 am przez marzenka, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no wlasnie bo na cale forum nas opuszczonych jest tylko 15 :? ,tylko 15 przypadkow facetow "bez jaj", a reszta mezczyzn jest ok :wink: jakbym spotkalam takiego Tomka jak ty to teraz bylabym na forum ciaza, a nie samtonych, ale nie mialam tyle szczescia i poznałam innego "Tomka"

gratuluje wam szczescia i umacniajcie swoj zwiazek jeszcze bardziej!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tomku momi mlodego wieku jestes bardzo dojrzaly, a Twojej dziewczynie tylko pogratulowac!!!

Szkoda,ze wszyscy nie umieja tak postapic jak TY..

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kylie trzeba wierzyc w cuda :wink: , ja tam wierze!!!
Ale bardzo podtrzymuje na duchu to co napisales tomciu :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wierze Tomku ze jest wiecej takich facetow jak Ty, tylko niektore z nas niestety trafily na tych beznadziejnych... Gratuluje postawy i trzymaj tak dalej :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:lol: :lol: :lol: :lol: a ja jestem w tej 15 ???? :lol: :lol: jak tak to mnie wykreśł :lol: :lol: :lol: wogóle to ja tu jestem bo was lubie, w końcu mam super faceta, jaśminka będzie miała super tatę, jesteśmy szcześliwi i zakochani, chodzimy razem do szkoły rodzenia i na usg, a pisze że jest inaczej żeby tej małpie która mi pisze te smsy robić na złość :lol: :lol: :lol: :lol: teraz małpo znasz już prawdę, i goń się :lol: :lol: :lol: :lol:
a Was wszystkich i Tomka całuje :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tomku gratuluję postawy ale wcale nie podniosło mnie to na duchu a wręcz przeciwnie - dobiło!!! Bo dlaczego ja musiałam akurat trafić na coś zupełnie innego???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anna25, przykro mi ze to co napisalem cie dobilo, ale chcialem zwrocic uwage ze na swiecie jest pelno swietnych facetow i kiedys napewno na takigo kazda z was drogie Panie trafi. :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czas pokaże jak to się ułoży... Facetów owszem jest pełno ale tylko jeden z nich jest tatą małej i jego akurat nie będzie z nią. Bo to nie ja tu jestem najważniejsza tylko ona

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tjunde, ale my sobie nie wyobrazamy forum, bez twoich postow :wink:
tomek a skad jestes? bo moze przeniose sie tam gdzie sa tacy "mezczyzni" :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anna25, uwierz mi ze prawdziwym ojcem nie jest osoba, w ktorej plynie ta sama krew, lec zosoba, ktora potrafi obdarzyc dziecko miloscia i troskliwa opieka. Kotus, ja jestem z Rzeszowa:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

eh to przynjamniej nie tak daleko lublina- moze u mnie tez tacy sa :wink:
ach mam doła :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tomku oczywiście zachowałeś się jak najbardziej parwidłowo, ale widzę w tym wszystkim jedno ALE. mianowicie, czy byłeś pewny po niecałym miesiącu znajomości, że z tą dziewczyną chcesz spędzić resztę życia? wspominałeś jej o ślubie, a tymczasem jesteście nadal na etapie poznawania się. dwa miesiące to wciąż bardzo krótko. napewno będziesz świetnym tatą i przekażesz swojemu dziecku dużo dobrego, natomiast trochę się niepokoję o przyszłość Waszego związku, bo wspólne dziecko to troch za mało, żeby być zgranym małżeństwem. wiem, że dużo zalezy też od chęci, pracy włożenej w związek, ale mimo wszystko...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jupinka, na koncu napisalem "Obecnie dowiedzielismy sie, ze w ciazy nie jest a ta sytuacja tylko nas umocnila w zwiazku

Pozatym ewentualny slub mialbyc w dosc sporej przyszlosci:) Wczesniej mialem zamiar z nia zamieszkac.

P.S jest taka sytuacja, ze w chwile jak miala podejrzenie ze jset w ciazy, przestalem o niej myslec jak o dziewczynie z ktora dobrze sie bawie, lecz zaczalem myslec jak o kobiecie na cale zycie:) I powiem szczerze, ze byl to bardzo przyjemny obraz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to tylko życzyć wam szczęścia

A co do bycia tatusiem to owszem masz rację ale ten biologiczny też zawsze będzie i powstaje potem problem czemu to nie ten sam tatuś? Jesteś jeszcze bardzo młody i pewne sprawy zrozumiesz za jakiś czas

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tomku rzeczywiście nieuważnie przeczytałam końcówkę, przepraszam. uważam, że jesteś bardzo dojrzały jak na swój wiek, mój brat ma 22 lata, a to straszny dzieciuch jeszcze, i chyba większośc chłopców w tym wieku a nawet starszych także zachowałaby się inaczej, zwłaszcza po tak krótkim związku.
na szczęście twoja dziewczyna nie jest w ciąży.
pozdrawiam ciepło

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wiesz Tomku - brawo :)
tyle Ci powiem.. mi mój powiedział że nie wie czy ze mna bedzie ;/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aniu, Nie rozumiem. Twoj facet nie wiedzial, ze kochajac sie z toba mozesz zajsc w ciaze?moze wierzyl, ze to bocian przynosi dziecko?? Litosci, ale zal min sie robi facetow, ktorzy nie potrafia poniesc konsekwencji za czyny, ktorych sie dopuscili, bo to poprostu nie jest facet tylko jakas *****(nie bede uzywal wulgarnych slow, bo nerwy mi puszczaja gdy slysze, ze ktos zostawia dziewcyzne gdy ta jest w ciazy)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]