Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:07 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6569 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 329  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny postanowilam dodac nowy temat do forum dla mam ,ktore maja swoje skarby po drugiej stronie brzuszka...mozemy wymieniac sie radami(czyt. mozecie pomoc mi bo wasze dzidzie sa starsze :wink: ) .
Wiem ze kazda dzidzia ma swoj osobny temacik ,ale tu mozna pisac wszystko co dotyczy malenstwa i nas samych...jak wrocic do figury sprzed? Co jesc zeby malenstwo nie mialo kolek itp....Takze MalaCarna, Martus R-K i Kasiunka do dziela....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a my te ktore jeszcze mamy brzusie bedziemy czytac i zapamietywac na przyszlosc zeby nie zadawac pozniej tych samych pytan :) dobry pomysl :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wlasnie dziewczynki jak tam z jedzeniem bo ja w sumie jem prawie wszystko po za kapusta, grochem i innymi straczkowymi warzywami, cebula, czosnkiem i cytrusami....mam tyklo problem z obiadami bo nie mam zadnego pomyslu i jade na zupach:( poradzcie cosik a i nie jadam czerwonego miesa takze schabiki i inne odpadaja bo nie trawie:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja przez pierwszy miesiac jadlam prawie wszystko, potem sie okazalo ze maly ma alergie, wiec mam bardzo okrojona diete. Jem glownie kasze/makarony/ryze jakies duszone warzywka i do tego miesko ktore mi piecze mama- najczesciej indyka. Zeby moc robic jakies rzeczy w stylu klopsiki, czy jakies ciateczka zamiast jajek uzywam SINLAC'a Nestele dla bezglutenowych dzieci, pieke sobie z niego ciasteczka ryzowe, a na sweita upieklam sobie szarlotke, nawet calkiem niezle :) jakby ktoras tez miala malego alergika to zglaszac sie po przepisy :) . Ja uwielbiam slodycze i najbardziej brakuje mi wlasnie czekolad, ciast itp.ale moge jesc dzemy z polskich owocow i nimi sobie zaspokajam potrzebe przegryzienia czegos slodkiego :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No ja też jem wszystko, nawet próbowałam juz surówke z kapusty i małemu nic nie było ale w baardzo małej ilości. A na obiadki mam to co mamcia ugotuje :) Ja w kuchni jestem noga, nie umiem i nie lubie gotowac. Zawsze robił to tatuś Adasia. Brakuje mi trochę jego jedzonka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

e to spoko
Dziewczyny nie wiem czy tez to dostalyscie w szpitalu, jesli nie to polecam MalaCarna glownie Tobie bo Marta juz pewnie wyglada lepiej niz przed ciaza:) to jest zestaw cwiczen w pologu:) no i dla wszystkich przyszlych mam:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mi za cwiczenia starczaly codzienne spacerki, dopiero niedawno zaczelam wymyslac cwiczenia na brzuszki, ktore moge cwiczyc razem z Filipkiem-niezla przy tym zabawa :) . Zostaly mi jeszcze do zrzucenia 2 kilo z 18 ktore nazbieralam w ciazy i w ogole to mam nadzieje na jeszcze pare ponizej tego co bylo przed ciaza :) .

A tak w ogole to okazalo sie ze Filipek ma reflux zoladkowo-przelykowy, od ktorego maly ma problemy z noskiem i gardelkiem, ostatnio noce sa raczej malo przespane, biedaczek czasami tak sie meczy ze nic mu nie pomaga. Ale mam nadzieje ze wkrotce lekarstwa zaczna dzialac i Filipek bedzie sie dobrze czul, bo mamusia tez juz czasami ledwo na oczy widzi :wink: .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

laski nie moge wrzucic tych cwiczen :( jak ktoras zainteresowana to wysle e-mailem:)
postaram sie sprobowac jeszcze raz pozniej

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny co robicie zeby maly nie obsikal ubran?????kurka coraz czesciej mu sie zdarza ze jak sika to jakos bokiem przez pampersa i ma ubranka obsikane!!!!!! Jak ubieracie malych???bo ja jakos nie moge wyposrodkowac i albo ma czkawke albo plecki mokre bo sie spocil co zrobic??????????POMOZCIE :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Alex a stosujesz pampersy firmowe??? bo mi wlasnie w nich sie wiele razy zdarzaly przecieki, sprobowalam huggiesow i jest duzo lepiej, tylko nie standardowych a super flex, super dry, no i nie wiem czy maja te malutkie w takiej wersji.

Jesli chodzi o ubieranie, to u nas w domku temperatura waha sie od 20 do 23 stopni, ubieralam Malutkiego w body/ kaftanik z dlugim rekawkiem i na to pajacyk, do snu zawijalam w rozek, czasami jak bylo naprawde zimno to jeszcze przykrywalam kocykiem. Generalnie standard body i pajacyk i jesli mi sie robilo cieplej niz zwykle lun zimniej niz zwykle to Malego tez troche cieplej/ troch lzej ubieralam. A co do czkawki to moze byc z wielu powodow, czesto po jedzonku, lub z powodu bekniecia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dobrze wiedziec a body z dlugim rekawkiem?? bo ja to ubieralam w body i spiochy bawelniane i drugie spiochy :oops: , co do pampersow to wlasnie orginalne kurka myslalam ze najlepsze a tu lipa :(
maly przebrany i faktycznie nie zamarzl....ja to przewrazliwiona jestem....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja tez bylam przekonana ze oryginalne najlepsze, ale poczytalam na forum wypowiedzi innych dziewczyn i sprobowalam Huggies i Happy, Happy mi nie odpowiadaja, bo nie wchlaniaja dobrze wilgoci, za to huggies super flex, super dry, odpowiadaja mi bardziej niz pampersy, a kosztuja tyle samo.

Mysle ze dwie pary spiszkow to za duzo, chyba ze masz naprawde zimno w domku, a co do body to jak byl taki malutki to zawsze zakladalam z dlugim, a od 2 miesiecy jak cieply pajacyk to z krotkim a jak cienki to z dlugim. Ponoc dzieci powinno sie ubierac tak jak siebie samych a na dwor o jedna wartswe wiecej :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

alex a spróbój zwrócić uwage jak zakladasz pieluszke zeby siusiaczek byl na srodku. Mi tak poradziła kolezanka siorki i pomoglo. tez uzywalam Huggiesow Super Flex i sa rewelacyjne- super latwo sie zapina ale tez zdarzalo sie ze bokiem przelecialo, nawet te wodniste kupki. A czy są te maluśkie to nie wiem bo miałam rozmiar 2. Teraz mam Huggies Classic i tez nie sa zle. A pampersy orginalne czekaja w kolejce na wyprobowanie.
A Adasia ubieram w kaftanik i pajacyka ale on bardzo lubi ciepkutko wiec obowiązkowo zawijam w rozek i do łóżeczka przykrywam kołderką i kocykiem chociaż w domu mam ciepło.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no wlasnie, mozna rozpoznac po dzieciaczku czy lubi cieplutko czy mniej cieplutko, ale przegrzewanie tez nie jest dobre. A co do zdolnosci w siusianiu w roznych kierunkach to Filipek ostatnio zasiusial sobie plecki w huggies sper fles super dry :D . No i zdarza sie czasami ze kupa sobie wyjdzie roznymi drogami, ale zupelnie rzadziej mi sie to zdarza w huggiesach niz w pampersiakach. Ale kazdy ma swoje preferencje :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

z tym sikaniem to naprawde beka wczoraj jak bylismy na szczepieniu maly w czasie wazenia osikal biurko pani doktor :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moj juz prawie chrzesniaczek to uspokaja sie u lekarza dopiero jak go obsika :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bo jak sie dziecko rozbierze, to mu się chłodniej robi. Wtedy jest większa szansa, że sobie posiusia. A chłopiec, to już w ogóle na różne strony może :lol: JAk duże ciśnienie, to się może cały zasikać :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny ile krwawilyscie po cc?? kurka czy to mozliwe ze juz po??? bo nie krwawie od wczoraj a moze cos jest nie tak????czuje sie dobrze ale jakos krwawienia nie ma:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

alex ja w tym tygodniu skonczylam dopiero :/ Ale to chyba roznie moze byc, ja sie nie znam na tym. Ale jak się dobrze czujesz to najwazniejsze. Ja ostatnio sredniawo, znowu zaczyna bolec brzucho, chyba przemeczenie wychodzi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Obrazek
cwiczenia w pologu:)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6569 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 329  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]