Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:07 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

AjLof masz juz swoj watek. Mozesz sie pochwalic wszystkim swoimi pociechami ;)

Czekamy na foteczki, oraz na wrazenia z porodow ;)

Opisz nam jak to bylo za pierwszym razem i za drugim ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

tak AjLof dawaj foteczki szybko, chcę obaczyc tych przystojniaków ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No kobietki jesteście kochane!!!! :D Cierpliwości troszkę :P Już zaczynam działać :)
Ale jesteście kochane..no nie mogę.. mua!!! :*
Dziewczyny.. nie mogę sobie dać raqdy z fotosikiem.. nie widzę opcji..PRZEGLĄDAJ.. ratunku... :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

AjLof- wejdz na www.fotosik.pl ,kliknij w duzy zielony prostokąc "dodaj zdjęcie" i otworzy CI się stronka na której juz powinnas sobie poradzic ;)
(chociaz ja zawsze klikam w link "nie działa CI ten uploader, spróbuj starego" bo w tym nowym wychodzą za duze zdjecia :) )

Więc do roboty kochana ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

:P No to działam..wszystko już opanowałam więc będę mogła pochwalić się moimi dwoma skarbami :D
Przydało by się tak od początku może troszkę..
A wyglądało to u mnie tak:
Chodziłam do 3 klasy liceum kiedy okazało się że jestem w ciąży.Ale z moim ówczesnym chłopakiem byłam wtedy dwa lata,więc nie panikowaliśmy a byliśmy wręcz szczęśliwi,ponieważ malutki dzidziuś był owocem naszej miłości.No ale bardzo baliśmy się reakcji otoczenia,tym bardziej że zawsze pchano mnie w stronę jakiejś wyższej uczelni(zresztą sama też chciałam się dalej kształcić)Noi z tego strachu ukrywałam moją ciążę do 6 miesiąca..ale i tak mama przyjęła to bardzo spokojnie.Ciąża przebiegała bardzo prawidłowo,żadnych dolegliwości nie miałam :lol: i śmiałam się zawsze że jstem stworzona do chodzenia w ciąży 8) Bardzo bałam się porodu..i wyczekiwałam go już na końcówce bardzo.. tym bardiej że termin mi minął a tu nic... termin miałam na poniedziałek , w środę odszedł mi czop śluzowy.. ciągle męczyły mnie nieregularne skurcze.. wkońcu w środę miałam już co 5 minut i pojechałam do szpitala..ale na miejscu skurcze ustąpiły.. :? Noi położyli mnie na sale dla "oczekujących" W piątek okazało się że wkońcu mam na 2,5 cm i kazali mi się przenieść na porodówkę.. zadzwoniłam do mojego chłopaka bo bardzo chciał być przy porodzie..Noi tak męczyliśmy się razem dosyć długo :roll: Na porodówkę trafiłam coś ok.8 rano.. o 12.00 przebili mi wody płodowe.. ciągle brak postępu porodu.. skurcze nieznośne..i wręcz upierdliwe.. :? :evil: o 18.00 zadecydowali że podadzą mi Oxy. Noi z 2,5 cm zrobiło mi się 7 cm..rozwarcia..to był jakiś koszmar.. darłam się niesamowicie..(ale nie klnęłam :lol: ) Jak już miałam na 10 i powiedzieli wkońcu że mogę przeć to już była czysta ulga.. nie czułam ani jak mnie nacinali ani tego bólu już tak nie odczuwałam.. Partych bóli miałam 15 minut.. i tak o 20.00 urodziłam mojego malutkiego szkrabka Kamilka :D Aż mi się łza w oku kręci..Pamiętam jak położna mi mówi "Ma pani synka" a on w tym moemncie zaczął na mnie siusiać.. 8) Od samego początku "lał" na wszystko..
Tatuś był synem zachwycony.. mieszkaliśmy ze sobą przez 4 miesiące,po czym odstawił mnie do domu i poprostu napisał smsem że to koniec.. :cry: Bardzo to wtedy przeżyłam.. nie mogłam długo dojść do siebie..No ale miałam już dla kogo żyć..
A oto mój Kamilek
Obrazek

A to ja z Kamilkiem- mój syneczek ma tutaj 16 miesięcy

Obrazek

I znów Kamiś :)
Obrazek

A tutaj ja na studniówce w styczniu tego roku( młodsza siostra załatwiła mi wejście. 8) )(jestem po stronie lewej :P)
Obrazek

Ciąg dalszy..
Po tym jak tatuś Kamilka odszedł minęło gdzieś osiem miesięcy.. z siostrą byłam w takim małym pubie na piwku.. noi przyplątał się jakiś koleś.. ech..Gdybym wiedziała.. no ale do rzeczy..
Bardzo dobrze nam się rozmawiało..i nawet nie zraził się jak powiedziałam mu że mam synka.. wręcz zaproponował wspólny spacer.. wziął ode mnie numer telefonu..ale los jakoś tak chciał że podałam mu zły numer..zupełnie nieświadomie(wyszło to dopiero później)Noi po dwóch czy trzech tygodniach znów się spotkaliśmy.. pierwsze spacerki z gorącą herbatką w termosie.. itp.. siedział u mnie w pracy i w domu prawie na okrągło..ale byłam ostrożna..bo już raz się spaliłam..Obserwowałam go jak bawi się z Kamilkiem..jak czyta mu bajki..jak go usypia..karmi.. no idealny materiał na męża i ojca mojego dziecka.
Po ponad trzech miesiącach poniosło nas i kochaliśmy się.. oczywiście z prezerwatywą bo nie planowałam póki co kolejnych dzieci,a tabletki miałam kupione i miałam zacząć je zażywać w pierwszym dniu okresu.No ale tego okresu już nie dostałam.. :roll: Zwalałam to rochę na pracę bo miałam okres czasu że pracowałam po 14-15 godzin dziennie i zwyczajnie byłam zmęczona..wkońcu ON przywiózł mi test.. noi wynik wyszedł pozytywny..byłam w ciąży.. i co usłyszałam?- "Musisz usunąc"..Cały świat się zawalił..biłam się ze swoimi myślami.. ale postanowiłam że urodzę.. ON przyżekał że jaka by nie była moja decyzja on zawsze będzie przy mnie.. ustaliliśmy datę ślubu.. jego rodzice wzięli kredyt i kupili mieszkanie.. noi się posypało.. potrafił przez cały tydzień do mnie nie przyjechać..aż w lipcu całkiem się odciął i stwierdził że chce rozwodu.. że go ograniczymy..że on nie chce..
Znów zaufałam..pokochałam..dostałam jakimś obuchem w głowę..
24.09. zaczęły mi się skurcze nad ranem regularne.Pomęczyły mnie cały ranek..o 15 odeszły mi wody płodowe.Poprosiłam siostrę żeby sprawdziła czy mam wszystko i poszłam się kąpać.. Kamilkiem zajęła się babcia.Pojechałam z siostrą która zaczęła mi na dodatek wyć.. :roll: Zanim mnie spisały itp.. minęło trochę czasu i jak mnie podłaczyli pod pomiar skurczy i KTG było coś po 18. O 19 bóle miałam nie do zniesienia..jednak rozwarcie miałam takie samo jak przy przyjęciu na oddział- 4 cm.. lekarz przebił mi do końca worek owodniowy była 19.55. O 20.10 już miałam Tomusia na brzuszku :P Był prześliczny..i baaaardzo długi jak dla mnie..
Ogólnie pierwszy poród uważam za dużo gorszy.. miałam wręcz traumę i bałam się iść rodzić Tomcia..no ale dzięki Bogu poszło szybciutko.. a po za tym po porodzie z Kamilkiem nie siedziałam chyba przez tydzień..a z Tomciem już rano siedziałam po turecku.. 8)
A to jest mój malutki Tomuś
Obrazek

A to obydwa szkrabki :)
Obrazek

Obrazek

Narazie tyle..idę kimać..jak będę miała chwilkę to wkleję wiecej zdjątek :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Kurcze kochana to Ty tez miałaśprzeżycia z facetami. Strasznie CI współczuję ale przede wszystkim podziwiam! Jesteś naprawdę silną kobietą i powinnaś walczyć o swoje :) Tatusiowie płacą Wam jakieś alimenty? Coś mi się kojarzy, ze nie, ale nie jestem pewna. Powinnaś pokazać im na co Cię stać, nie dać się, niech żałują.

Jesteś piękną kobietą i obaj gówni***e (bo inaczej ich nazwać niestety nie można) kiedyś pożałują jak wiele stracili.
Syneczków masz cudownych, Kamilek taki przystojny, napewno będą się w nim dziewczyny kochać, a Tomuś taki malenki, cudowny poprostu :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Ajlof masz taka sliczna mlodziutka twarzyczke ;)

Zycie Cie nie oszczedzilo :( bardzo dobrze zrobilas rodzac Tomusia ;)
Slicznych masz synow ;) na temat ich ojcow nie bede sie wypowiadac bo by mi dali zolta kartke za slowa ;)

Silna z Ciebie mamuska ;) Tak trzymaj ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziękuję Wam kobitki za te miłe słowa... ale pamiętajcie że to zdjęcia z przed prawie roku..hhi,..teraz już tak dobrze nie wyglądam.. 8)

Ojciec Kamila płaci mi 300 zł miesięcznie..mam zasądzone przez sąd..no a z ojcem Tomcia muszę trochę powalczyć bo okazał się większym dupkiem niż przewidywałam.. :roll:

A to zdjątka jak byłam w ciąży jeszcze z 'Tomciem-

tutaj jestem w 7 miesiącu ciąży :)
Obrazek

A tutaj 3 dni przed porodem..już całkiem zmęczona..

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

AjLof- kurcze fajna z Ciebie babka, bardzo ładna jesteś :) Szkoda tylko, że zdjęcie takie tyci tyci malutkie :( DO twarzy było Ci z brzuszkiem :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No właśnie nie wiem czemu takie malutkie wyszły.. postaram się coś z tym zrobić..
Wszyscy mówili że mi do twarzy z brzuszkiem.. 8) Ale podziękuję,.. dwójka wystarczy :wink:
O może teraz coś będzie lepiej widać..
To ja miesiąc przed terminem;
Obrazek

a tu na trzy dni przed porodem :)
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Przepraszam że posta pod postem ale chciałąm się z Wami kochane podzielić jeszcze dwoma najpiękniejszymi wierszami (jak dla mnie)
Pierwszy napisał Adam Asnyk(uwielbiam go..) a drugi napisałam sama w przypływie weny twórczej..:) Tylko przeczytajcie..plis :P

REZYGNACJA - ADAM ASNYK

Wszystko skończone już pomiędzy nami!
I sny o szczęściu pierzchły bezpowrotnie,
Wziąłem już rozbrat z tęsknotą i łzami,
I żyć, i umrzeć potrafię samotnie.

Dziś nic z mych piersi skargi nie dobędzie,
Nic jej nie przejmie zachwytem lub trwogą.
Nie wyda dźwięku rozbite narzędzie,
Pęknięte struny zadrżeć już nie mogą.

Nie ma boleści, co by mnie trwożyła,
Bo dzisiaj nawet w własny ból nie wierzę,
Ogniowa próba dla mnie się skończyła,
I do cierpiących więcej nie należę.

I żadne szczęście ziemskie mnie nie zwabi,
Żebym się po nie miał schylić ku ziemi...
I żaden zawód sił mych nie osłabi -
Przebytą męką panuję nad niemi.

Światowych uczuć nicość i obłuda
Już mnie nie porwie swym chwilowym szałem,
Przestałem wierzyć w te fałszywe cuda,
Więc i zwątpieniu ulegać przestałem.

Z całego tłumu zmyślonych aniołów,
Połyskujących tęczą swoich skrzydeł,
Została tylko szara garść popiołów
I wiotkie nici porwanych już sideł.

Dziś jeden tylko duch mi towarzyszy,
Co rezygnacji nosi ziemskie miano,
On wszystkie burze na zawsze uciszy
I da mi zbroję w ogniu hartowaną.

W tej zbroi - przejdę przez świat obojętnie,
Surowe prawdy życia mierząc wzrokiem,
Ani się gniewem kiedy roznamiętnię,
Ani się ugnę przed losu wyrokiem.

Patrząc się z dala na kłamliwe rzesze,
Na ich zabiegi o błyskotki próżne,
Kamieniem na nie rzucić nie pośpieszę
I pobłażania jeszcze dam jałmużnę.

Niech się więc kończy owa sztuka ładna,
Co się zwie życiem, w cieniu cichej nocy,
Bo żadna rozpacz i nadzieja żadna
Nad moim sercem nie ma już dziś mocy!

A to mój:
Dałeś mi skrzydła tylko na chwilę
to dzięki Tobie zaczęłąm znów wierzyć
Chociaż na chwilę stałam się motylem
Przestałam życie czarną linią mierzyć.
Tak dużo bólu serce przetrzymało
Tak dużo łez oczy me wylały
i nagle kiedy sensu życie nabrało
nowe rany bardziej od starych zabolały..
Jak małe dziecko,sama pośród ludzi
byłam naiwna i przez to cierpiałam,
lecz jak to dziecko,które kiedyś się zbudzi
ja ze swego świata odejść nie umiałam..
Ufałam ludziom,którzy mnie ranili
Wierzyłam we wszystkie zakłamane słowa
Dla nich poświęcić się byłam gotowa.
Teraz już nie mam siły do walki
W świecie obłędu zamykam się sama
NIE CHCĘ JUŻ NIGDY GRAĆ W SWYM ŻYCIU LALKI
dlaczego więc taka rola została mi dana?
Tak wiara w ludzi i złudna nadzieja..
jak małe dziecko,znowu sama ginę
Tę, którą na zewnątrz gram - TO NIE JA
z motyla zamieniam się znowu w dziecinę..........

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Boze AjLof- ten Twój wiersz jest świetny, naprawde masz talent kochana ;) Taki przejmujący, potrafilas ubrac w piękne słowa wszystkie mysli, ktore sama chcialabym wypowiedziec.
Naprawde gratuluje talentu!

A nie zauwazylam nowych fotek- Boze jaka z Ciebie chudzinka ;) Slicznie wygladałas w ciazy :) Ale poprosze o aktualne foteczki:)
Masz śliczne duze oczy, szkoda tylko, ze takie smutne :(

Ostatnio zmieniony ndz gru 07, 2008 10:04 pm przez ladyO, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

ajlof dzielna babka z Ciebie :) a chlopaki to po prostu cudaki :)

i jak slodko razem wygladaja :D

poprosimy o wiecej zdjec :D :D :D

w ogole nie wygladasz jak mama - raczej jak ich starsza siostra ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzieciaczki cudowne :D
podziwiam cie dziewczyno za to jak dajesz sobie rade,naprawde wielkie brawa i chylę czoła 8)
no i talent masz,nie zmarnuj go :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

E.. tam..dziewczyny jaki talent.. lubię tylko czasem coś skrobnąć.. a i tak takie perełki mi wychodzą jak mi naprawdę źle.. tylko wtedy..

Ivette- dzięki. :lol: Chociaż ostatnio jak byłam z siostrą oddać wniosek na dowód to babka z urzędu do mnie z tekstem- "A pani jest pewnie mamą Natalii" :roll: Ścięło mnie.. bo szybko licząc wzięła mnie za conajmniej 36 letnią babkę.. :roll: czujecie to..?

A oczy..hm.. włśnie i mój ex..i mój ex mąż zawsze przeżywali że mam piękne oczy.. no ale za dużo smutnych przeżyć i już są takie jakieś puste chyba:/

A to ja z Kamilkiem na spacerku w te ostatnie ciepłe dni :)
Obrazek

Mój mału urwis..
Obrazek

Tomuś :*

Obrazek

A to ja z siostrą i Tomciem

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Ale z Ciebie laseczka!!!!!!!

I synciów masz przeboskich!!!!!!!!

Zakochałam się!!!!!!! :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

ajlof bez przesady, na 36 lat na pewno nie wygladasz :P:
nie przejmuj sie :>

u mnie to zawsze w druga strone - nikt nie wierzy, ze (od dzis) mam 22 lata :P: i zawsze jak ide np po fajki czy browara dla Arka to musze dowod pokazac niah niah xD

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ac- w kim? We mnie czy w moich syneczkach?? :lol: 8) :lol:

Ivette- spokoja mam tak samo.. jak kiedyś gdzieś na jakąś dyskotekę to tylko z dowowdem bo zaraz pytali i jeszcze sprawdzali czy to napewno ja.. :roll:
I Wszystkiego NAJ w dniu urodzinek :) Jesteś ode mnie rok starsza :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Boże co to za śliczne dzieciaczki? A jaka mamusia piękna ;) Świetna z Was rodzinka i niejeden facet chciałby taką miec :)
ŚWIETNIE WYGLĄDACIE!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

ajlof rowno rok? 8)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]