Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:07 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Obawa...

Boje sie kochani tego ze jak urodze dziecko moj Eks mi je odbierze bo mowil ze sie postara zrobi wszystko bo ma w rodzinie prawnika. Lecz ja nie moglam juz tak życ ON nie pracowal nie daje mi na nic na badania do lekarza sama musze ze wszystkim sobie radzic on lubi wypic.JA jestem w 2miesiacu ciaży a on nic nie mysli o pracy. Co mam zrobi??? :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasiunka2008- przede wszystki nie wierz temu burakowi.. :evil: Jeżeli nie widzisz żadnych perspektyw do życia z nim to go poporstu olej,,
Jeżeli nie będziesz miała nic sobie do zarzucenia np. zostawiania dziecka bez opieki,jakieś szlajanie się, nadużywanie alkoholu itp. Jeżeli będziesz dbać o malucha to ten cwaniaczek Ci może skoczyć.. bo sąd prawie zawsze daje pieczę nad dzieckiem matce.
Ten Twój egoista chce Cię poporstu zastraszyć żebyś od niego nie odchodziła, bo wygodnie mu mieć taką obrotną i samodzielną kobietę obok siebie..
Kochana nie daj się!!!!I nie wierz mu... :x ( za samo to że "lubi sobie wypić" zasadziłabym mu kopa..) Sorki- poniosło mnie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziękuje ..! Tak i tak zrobie dzis mialam sie z nim spotkac lecz nie zrobilam tego olalam go. Dla tego ze JA juz mam dośc ciagle on mysli ze ja na pieniadzach śpie bo mieszkam z mama.Lecz tak nie jest bo JA juz nie pracuje aw środe ide do lakarza i musze z kaz pozyczyc z pare zloty na leki itp. Jego to nie obchodzi moze i mysli ze to nie jego dziecko nie wiem co on ma w glowie. W czoraj przyszedl pijany pod moja uczelnie narobil mi wsytdu az plakala pozniej tak mnie zdenerwowal.Lecz staralm sie opanowac bo nie chce dziecka stracic...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

kasiula zbieraj wszystkie rachunki za leki, wizyty u lekarza, za wszystko co kupujesz dziecku. Pamietaj o tym, aby zawsze miec te rachunki.

Pozniej to Ci sie przyda w sadze, ja dokladnie nie wiem bo akurat mialam inna sytuacje, ale inne dziewczyny wiem ze zbieraly rachunki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To racja! Zbieraj rachunki! Jak będziesz się sadzić o alimenty na dzidizusia to będą Ci potrzebne! I nie myśl o tym półgłówku... Zawsze miej na uwadze dobro dziecka.. a jemu powiedz zeby spadał na drzewo.. :x

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

No wlasnie nie wiedzialam gdzie te rachunki sa potrzebne ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ale jako samotna matka podobno dostaje sie 2tys becikowego i cos z PZU czy to prawda? Bo nie wiem jak mam dalej zyc musialam isc na kase chorych bo ciezko mi jest:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasiunka2008 pisze:
Ja tez zostalam sama a moj Eks tak bardzo chcial dziecko mowil ze sie zmienil ze zawsze JA i dziecko bedziemy najwazniejsi. Tylko ze ON nie praxcowal a odemnie pieniadze chcial dla siebie lub matki mial zdanie ze moja mama na wszystko mi daje.Lecz tak nie bylo teraz jestem sama od dzis dla tego ze mam dosc tego ze ON nie pracuje ja jestem w 2miesiacu ciaży w czoraj narobil mi wstydu pijany. Co JA mam dalej robic nic go nie obchodzi mysli nie wiem o czym może i nawet nie wieży ze to jego dziecko urodze.. Kto mi doradzi coś? Nawet pracy nie mam w srode ide do lekarza a nawet nie mam juz z kad pożyczyc pieniadze. Tylko placze po nocach bo zostalo tylko mi dziecko ktore nosze pod setcem.. :(

To pracował czy nie pracował?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ON kiedys pracowala teraz nie pracuje ON.. to juz z ponad rok bedzie myslam ze sie zainteresuje lecz w dupie ma wszystko.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Kasiunka-smsy z obelgami itd tez zatrzymaj, tez sie przydadzą w sądzie :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jeszcze sie do mnie nie odezwal w sms dla tego ze nawet światla u siebie nie ma, nie ma z czego ON z matka życ. JA juz jutro ide na badania lecz boje sie zeby cos z ciąża bylo nie tak.. :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Kasia po ile Wy macie lat ??

Z tego co piszesz to strasznie nieodpowiedzialny jest, niech ruszy 4 swoje litery i idzie do pracy, dla facetow jest multum roboty ...

Nie mart sie na zapas ;) pozatym dlaczego mialoby byc cos nie tak z dzidziusiem ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

JA mam 20lat a moj eks ma 22 lata. W czoraj bylam u elkarza na 29grudnia mam USG i okarze sie czy jest wszystko dobrze. Bo mam silne ukucia w brzuszku a nie wiem co to jest a boje sie ze moge stracic... Dobrze ze jego nie widzialam nic go nie obchodze a wiecie zabolalo mnie to jak lekarz powiedzail ze na USG moge z meżem przyjśc...A on nawet nie zainteresowal sie nic.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kasiunka oj, nie przejmuj sie tym tak... ja tez z mezem nie poszlam na usg :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ale boli mnie to ze ON sie nie odzywa ze Mnie olal cieżko mi sie pogodzic do tego JA nie pracuje nie mam z czego zyc ... :ysz:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasiunka przepraszam, ze sie wtracam, ale czasem przeglądam sobie forum z nudów, i tak natrafiłam na Twój post :)
Rozumiem, ze jestes w ciazy, i Twoj były partner - już teraz - sie o Was nie troszczy, nie odzywa, ani nie daje Ci pieniedzy, bo nie ma z czego. Ty tez nie masz z czego, bo sie uczysz.
Moja skromna rada jest taka, zebys sprobowala w swojej szkole otrzymac stypendium socjalne, zywieniowe, mieszkaniowe, a ponadto sprobuj sie postarac o zapomoge. Co prawda w pierwszych miesiacach zbytnio nie odczujesz ubytku gotowki, wyjatkiem moga byc platne wizyty u lekarza ginekologa-poloznika, ale zawsze jest nfz :wink: Chyba, ze potrzebne Ci beda lekarstwa.
W reszcie spraw dot. alimentów Ci nie pomoge, bo wiem, ze dziewczyny (niestety) przerabiały ten temat i one moga Ci lepiej posłuzyc rada :)

Przepraszam, ze o to zapytam, wiem, ze zycie pisze rozne scenariusze, ale nurtuje mnie dlaczego świadomie staraliscie sie od dwoch lat o dziecko skoro Twoj "eks" (jak piszesz) nie pracuje od roku, ma ciezka sytuacje materialną etc., a Ty sie uczysz, i tez nie masz kasy... ?

Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Malenstwa :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tak JA nie pracuje dla tego ze sie ucze zacznie. ale mieszkam z mama i zapomogi bym nie dostala bo ONi maja zdanie ze jak moja mama w banku pracuje to AJ mam z czego życ. A ON w czoraj gdy szlam odezwal sie ma iś po Nowym Roku do pracy. Ale nie wiem czy mu uwierzy? JA 29grudnia ide na USG dobrze ze do ginekologa chodze na kase chorych bo tak bym nie dala rady... Pozdrawiam.:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasiunka zaczne od początku... Co to Twojego faceta, zamknij ten rozdzial i wez się w garsc. Nie mozesz na niego liczyc to musisz sobie poradzic sama, czasami zycie stawia nas w takiej sytuacji , cos o tym wiem.
Nie wiem w jakim mieszkasz miescie,ale napewno jest cos takiego jak MOPS ,albo MOPR , mozna sie tam starac o zapomogi i nie mow ze nie dostaniesz nic bo Twoja mama pracuje w banku.... Ja tez mieszkam z mamą, moja mama w banku nie pracuje,ale w studenckim akademiku o wysokim standardzie i zarabia srednio 1200 ( na reke) , zeby dostac zapomoge od mopsu moje dochody i dochody czlonkow rodziny nie moga przekraczac w sumie 477zl na osobe. Musisz obliczyc sobie to sama , czy Tobie i Twojej mamie przekracza czy nie,ale jesli tak jest to wystarczy zaznaczyc , ze prowadzisz osobne gospodarstwo ,mama udostepnila ci pokoj z uzywalnoscia kuchni i lazienki. Ja w ten sposob dostalam ponad 1000zl rozlozone na 2 miesiace. Druga rzecza jaka mozesz zrobic , to juz w kierunku ojca dziecka, jest zlozenie wniosku o zabezpieczenie roszczen alimentacyjnych czyli tzw alimenty na ciężarną obejmujące okres 3 miesięcy przed urodzeniem i 3 miesiące po urodzeniu. Jesli chcesz,pomoge napisać wniosek,ale na to masz jeszcze troche czasu. Zarejestruj się w urzędzie pracy, bedziesz ubezpieczona i moze dostaniesz zasilek dla bezrobotnych. Becikowe dostaje się owszem, zalezy w jakim miescie mieszkasz ( w Krakowie mozna dostac nawet 3 x 1000 ) , ale to dopiero po urodzeniu dziecka.
Jesli moge w czyms pomoc to pisz
zostawiam nr gg bo tu zadko bywam - 3397017

pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziekuje za gg i porade skorzystam.. Ja bylam na USG jestem w 2miesiacu i 2dni w ciązy wszystko jest oki choc to dobrze dla mnie...Moja mama chce bym usunela ciąze lecz JA tego nie chce...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nie usuwaj dziecka- ja mam tragiczna sytuacje0mam 20 lat -dopiero robie liceum i nie mam srodkow do zycia, do tego mam chłopaka ktory mnie bije -zadko ale jednak bije nawet kobiete w ciazy!!!! a wyzywanie jest u niego na miejscu dziennym. moj brat i bratowa maja dziecko-nie wstracam sie w ich zycie ale wiem ze bratowa tez była lekko bita i wyzywana- powiedziałąm ze ja nigdy nie bede miała takiego frajera-a jednak mam- kocham go ale boli mnie jak bije mnie w twarz czy po rekach i nie wiem co robic:((((

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]