Dzisiaj jest śr maja 06, 2026 12:46 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8195 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 403, 404, 405, 406, 407, 408, 409, 410  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

ania021989 moj maz ostatnio powiedzial, ze jak bedzie trzeba to i 10 lat bedzie siedzial za granica, zeby tylko mnie i dzieciom niczego nie brakowalo :shock: ale musze przyznac, ze zupelnie inaczej zyje sie, ze swiadomoscia, ze nie musisz martwic sie czy wystarczy do pierwszego i wszelkie niespodziewane wydatki nie spedzaja snu z powiek...

lece nakarmic dziewczynki i spic :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dokladnie, moj twierdzi tak samo. W naszych planach mamy, ze przez najblizsze 3-4 lata mezu bedzie wyjezdzal, odlozymy troche kaski i bedziemy sie starac o kredyt, a wiadomo, ze z wlasnym wkladem latwiej dostac. Ale nie wykluczam tez mysli, ze po tym czasie bedzie wciaz wyjezdzal. Bo jednak czlowiek sie szybko do dobrego przyzwyczaja, i znow uczyc sie zyc za 1200/mc... czas pokaze

Moj wlasnie na mnie zalegl, wstanie to tez obiadek musi zjesc

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ania021989 moj M na pewno do konca roku zostaje, potem mam nadzieje, ze umowe mu przedluza na kolejny rok :) czyli mysle, ze przynajmniej jeszcze poltora roku tam zostanie, w praktyce pewnie wyjdzie jednak dluzej..

ja licze jednak na to, ze uda nam sie kupic mieszkanie bez brania kredytu :roll: poza tym tesciowie jak sprzedadza dzialki i pole to obiecali cos dolozyc :lol:

moje niunie jeszcze spia :shock: a ja zdarzylam usmazyc im nalesniki i w zasadzie to juz mi sie bez nich nudzi :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nashville, ania ja was podczytuje :) jestem w sumie niby już nie słomiana, ale nie do końca, bo mój B cały tydzień pracuje w delegacji i wraca do domu na weekendy. nasz syniu ma 2,5, ja początek ciąży, ciekawe jak to będzie w styczniu , jak urodzę i dwójeczka będzie... Ale też nie mam możliwości pracy na miejscu, bo ma firmę małą budowlaną i budują jakieś rzeczy w innych miastach... Nasze miasto to dziura...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nitka07 to Ty w sumie prawie "nasza" :lol: jak urodzi sie dzidzius to Twoj synek bedzie mial juz skonczone 3 latka, wiec bez problemu dasz sobie rade :) no i jeszcze bedziesz miala malego pomocnika :D maly pewnie pojdzie od wrzesnia do przedszkola co?

moje dziewczynki sa dzisiaj grzeczniutkie jak nigdy :D dziadek kupil im dzisiaj zjezdzalnie z Biedronki http://www.biedronka.pl/str/2/i/6.php i ciagle na nia wchodza i zjezdzaja, a ja tylko siedze i asekuruje, zeby zadna nie zladowala jak bedzie sie wspinac po schodkach:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nashville superancka ta zjeżdżalnia! dla 3-latka to chyba za mała, co? bo się zastanawiam, czy nie kupić dla Hubiego. Tak, mój synuś do przedszkola się dostał na szczęście ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nitka07 mysle, ze dla Twojego synka tez bedzie dobra :D cos mi swita, ze na opakowaniu byla napisane, ze jest dla dzieci o wadze do 25kg i oczywiscie od 3 lat hehe :wink: widzialam na allegro wieksze, no ale wtedy i cena odpowiednio wyzsza, do tego jeszcze dochodzi koszt przesylki kurierskiej, a ta moim zdaniem do mieszkania jest w sam raz :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzis wpadla mi w rece gazerka tesco i tam tez maja zjezdzalnie z piaskownica gratis za 99 zl, zaraz poszukam linka

My dla Olka tez mamy od kuzynki ale jeszcze nie uzywal, jedynie na placu zabaw korzysta i uwielbia

http://download.tesco.pl/promocje/gazet ... 5.2010.swf

ale nie wiem czt dotyczy wszystkich sklepow

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ania021989 moje dziewczyny tez uwielbiaja bawic sie na placu zabaw na zjezdzalni, dlatego tez wiedzialam, ze zakup tej malej plastikowej bedzie dobrym pomyslem :)

kurcze juz po 21, a moje panienki jeszcze nie spia, wierca sie i wierca...

edit:Hania juz zasnela :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nashville84 pisze:
ania021989 moj maz ostatnio powiedzial, ze jak bedzie trzeba to i 10 lat bedzie siedzial za granica, zeby tylko mnie i dzieciom niczego nie brakowalo :shock: ale musze przyznac, ze zupelnie inaczej zyje sie, ze swiadomoscia, ze nie musisz martwic sie czy wystarczy do pierwszego i wszelkie niespodziewane wydatki nie spedzaja snu z powiek...

lece nakarmic dziewczynki i spic :lol:

bry przypadkiem :wink:
sorki, ze tak wpadlam....ja chcialam cos dodac od siebie...
co prawda nie jestem slomiana wdowa, ale moja mama byla....wlasnie przez jakies 10 lat z przerwami......
moj tata wyjechal po likwidacji zakladu do Rosji (lepsze to niz wyladowac na bezrobotnym z trojka dzieci)....tam mial kontrakt i super sie powodzilo :wink: mialysmy wszystko :D ......................................oprocz taty :roll:

tata wyjechal jak mialam jakies 8-9 lat....a wrocil jak bylam jakos w liceum....
tata przyjezdzal ze dwa razy w roku na pare tygodni (3-4 tygodnie), pisalismy listy, czasem dzwonil...
mam jeszcze dwie siostry i sie przyzwyczailysmy sie, ze tata nam wszystko przywiezie, mama da pieniadz..
dopiero z czasem wyszlo, ze tak na prawde nic wiecej nas z ojcem nie laczy :? bo wszystkie sprawy byly zalatwiane z mama :roll: ciezko bylo sie przestawic jak juz wrocil na stale do pl...mi chyba najgorzej, bo bylam najmlodsza...siostry starsze, to moze nie odczuly tego az tak bardzo...ale praktycznie cale moje dziecinstwo wychowalam sie bez ojca...
z czasem i z ojcem mozna bylo pogadac, ale i tak juz zostalo, ze lepiej sie rozmawia z mama :wink:

nie chce was straszyc, tylko tak chcialam opowiedziec :wink:
wiem, ze tez bylo mamie/rodzicom ciezko zdecydowac i potem mamie samotnie nas troje wychowywac i jeszcze pracowac :roll:
ale z biegiem czasu mysle, ze to byla dobra i sluszna decyzja :wink:

pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam :)

czarnolaska dziekuje Ci za podzielenie sie z nami swoja historia :wink: ja jednak mam nadzieje, ze moj maz nie bedzie musial tak dlugo przebywac za granica jak Twoj tata :(
jejku dzisiaj moje niunie sa strasznie niegrzeczne, wlasnie mnie Hania ciagnie za rekaw i karze zejsc z komputera :shock:

ania021989, nitka07 gdzie jestescie dziewczyny?

no nic, uciekam do dzieci

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nashville, ja jestem, zagladam ale pustki wiec co bede sama z soba pisac
ah, moj mezu we wtorek-srode powinien byc juz w domku :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ania021989 ale Ci fajnie :D odpoczniesz sobie w koncu :lol: a tak w ogole to sama zajmujesz sie Olkiem? czy moze pracujesz?

moj M zamowil juz sobie bilety na prom, i tak przyjezdza 3 sierpnia wieczorem, wraca 18, jak dla mnie to zbyt krotko z nami bedzie, ale coz :roll: mamy w planach wybrac sie na tydzien na morze, ale zobaczymy jak to bedzie, mam nadzieje, ze dziewczyny beda zdrowe i pogoda dopisze :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nashville, sama nie sama, nie pracuje, przez ten miesiac jak R byl w pracy mieszkam z moimi siostrami, bo rodzice tez wyjechali i ktos tu musi gospodarzyc, poza tym razem razniej.
Na kolejny wyjazd meza juz z siostrami nie bede mieszkac bo mama bedzie, a ja u siebie z Olim... tzn u tesciow, bo z nimi mieszkamy, oni na dole my na gorze. Zawsze jak potrezbuje zeby ktos sie malym zajal na chwile to mam kogo o to prosic.
A ten czas spedzony na blokch bardzo malemu posluzyl, rozgadal sie, zaczal chodzic, bardziej kontaktowny sie zrobil. Wiadomo, ze inaczej sie dziecko rozwija jak ma do czynienia z innym dziecmi, niz jak chowa sie samo
i juz drze na mysl o tym, jak bedzie marudzil po powrocie na swoje, bo tam niestety atrakcji w postaci innych dzieci nie ma :?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

napisalam posta i mi go wcielo ehh.. tak wiec pisze teraz w skrocie, bo dzieciaki juz spia, a ja lece pod prysznic i troche na tv

ania021989 to moze czas postarac sie o drugiego dzidziusia? hehe :lol:

a tak na powaznie to mi sie marzy trzecie dziecko... ale maz sie absolutnie nie zgadza, a poza tym w naszym przypadku (M za granica, a ja bez pracy) decydowanie sie na kolejne dziecko byloby czystym szalenstwem :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nashville, oj marzy mi sie cora tym razem ale niestety z kolejna ciazatrzeba poczekac, chcemy najpie wyniesc sie naswoje... Mam nadzieje ze nie dal;ej jak za 4 lata sie to uda

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

[b]ania021989[/] mi tez sie marzy jeszcze jedna coreczka :)

maz juz powrocil? :lol:

ale tu puchy...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

[b]ania021989[/] mi tez sie marzy jeszcze jedna coreczka :)

maz juz powrocil? :lol:

ale tu puchy...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20
Awatar użytkownika

Witajcie słomianki!!

Chciałabym życzyć Wam wytrwałości i nadziei na lepsze jutro!!

Swego czasu, byłam słomianką, przez 2,5 roku. Od dwóch lat mieszkam z mężem na obczyznie wraz z Naszą córcią!

jeszcze raz wszystkiego naj!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witaj JoAnn* :)

dziekujemy :D a w zasadzie to dziekuje... bo chyba zostalam tutaj jedyna slomiana :roll:

przeprowadziliscie sie na stale za granice :?:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8195 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 403, 404, 405, 406, 407, 408, 409, 410  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]