Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:21 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 300 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

ale jaki miekki upadek :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja sobie dzis zrobiłam paznokcie :shock: :shock: no bo ja spiewam, tańcze, wróże i robie też tipsy :lol: :lol: ale zrobiłam sobie na swoje , tyle tylko że taki cudaczny wzór pod żel, piękne :D :D a jak tam wasze łapki wygladają ??????? 8) 8) przyznać sie ????? parafinke polecam, tylko że to w gabinecie, :? :? no bo manicure to niby mozna samemu, ale żeby zrobic to bobrze to tez trzeba miec akcesoria :? :? no ale możecie spróbować :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tjunde przy skokach przez płot trzeba uważać, żeby sobie nie naskoczyć :lol: Ja mam delikatny french, krótkie... Takie mi sie teraz podobią :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

NO TO NA MIKOŁAJA - MASECZKI OD TJUNDE DLA KAŻDEJ MAMY !!! :lol:

Maseczki są szybkim i wspaniałym sposobem poprawienia stanu skóry. Odświeżają, oczyszczają, pielęgnują, napinają skórę oraz wzmacniają krążenie.

Przed nałożeniem maseczki twarz musi być dobrze umyta. Maseczkę nakłada się na twarz i szyję z pominięciem ust i okolic oczu. Zmywa się po ok. 15 minutach ciepłą wodą (lub w/g wskazówek).

Aby działały skutecznie należy nakładać regularnie przynajmniej raz w tygodniu. Do nakładania maseczek stosuje się przeważnie pędzla o płaskim kształcie.

Chronobiolodzy twierdzą, że reakcja skóry na kosmetyki zależy nie tylko od jakości, ale również od pory ich stosowania. A więc; nasza skóra najbardziej podatna jest na specjalne zabiegi pielęgnacyjne między godziną 16 a 18. Wtedy to układ krążenia i oddychania pracują najlepiej.

MASECZKI LECZNICZE

do walki z pryszczami
składniki przygotowanie/użycie efekt
ok. 10 sztuk malin

ok. 10 malin i rozgnieć na jednolitą masę. Nałóż na twarz, zmyj po 15 minutach.

Leczy zmiany trądzikowe, oczyszcza cerę z zaskórników, zamyka rozszerzone pory, ściąga pory :lol: :lol: :lol:
.........................................................................................

nawilżająca do cery wrażliwej

Połowę obranego banana rozgnieć widelcem na jednolitą masę z 2 łyżeczkami mleka. Otrzymaną papkę nałóż na twarz, zmyj po 10-15 minutach. :lol: :lol: :lol:
............................................................................................

dla cery z trądzikiem

drożdże ropuść w niewielkiej ilości mleka z dodatkiem kilku kropli oliwy z oliwek by powstała papka.
Nałóż na twarz, zmyj po 10 minutach przegotowaną wodą. :lol: :lol:
............................................................................................

[b]przy popękanych naczynkach [/b]

zmiksuj pomarańczę z dodatkiem jogurtu, nałóż na twarz. Po 20 minutach spłucz. :lol: :lol: :lol:

do walki z pryszczami

chudy twaróg lub jogurt utrzyj z miodem na gładką masę. Otrzymaną papkę nałóż na twarz, zmyj po 10-15 minutach. :lol: :lol: :lol:

MASECZKI INNE

z drożdży

świeże drożdże, mleko

drożdże rozdrobnij w filiżance, następnie rozrób z mlekiem na papkę. Rozprowadź pędzlem na twarz i szyję. Po wyschnięciu delikatnie zerzyj ją ze skóry palcami.

Usuwa zanieczyszczenia, otwiera pory, powoduje dokrwienie skóry.
....................................................................................

MASECZKI SoS-owe

Kompres na obrzęki
Kompres z surowego startego na tarce ziemniaka zawiń w gaziki.
Przykładaj do obrzękniętych powiek.
.....................................................................................

rozjaśniająca dla cery suchej składniki przygotowanie/użycie efekt
avocado
kilka kropel soku z cytryny
żołtko

wszystkie skłaniki dokładnie wymieszaj na jednolitą masę dodając. Nałóż na twarz, zmyj po 15 minutach

nadaje blasku i świeżego kolorytu skórze
.....................................................................................

odżywcza z truskawek

2-3 truskawki lub tyle samo malin
1 żółtko
łyżeczkę miodu
odrobinę mąki ziemniaczanej

wszystkie skłaniki dokładnie wymieszaj na jednolitą masę dodając mąkę na końcu. Nałóż na twarz, zmyj po 20 minutach

doskonale odżywia skórę :lol: :lol: :lol:
.................................................................................................

odżywcza z twarogu składniki przygotowanie/użycie efekt

2 łyżki twarogu zmieszaj z łyżką śmietany i jednym żółtkiem , rozprowadź.
Zmyj letną wodą po 10 minutach :lol: :lol: :lol:
...............................................................................................

[b]na zwiotczałą skórę [/b]składniki przygotowanie/użycie efekt

oczyszczoną marchew ugotuj w niewielkiej ilości wody, rozgnieć i wymieszaj z białkiem ubitym na sztywną pianę.Uzyskaną papkę rozprowadź na twarzy. Zmyj po 15 minutach ciepłą wodą :lol: :lol:
...............................................................................................

z kiełków składniki przygotowanie/użycie efekt

do miksera wbij żółtko, dodaj łyżkę oliwy z oliwek i łyżkę kiełków. Zmiksuj, nałóż na twarz i szyję.
Gdy zaschnie - spłucz obficie letnią wodą :lol: :lol: :lol:

odświeżająca z jogurtu dla cery suchej

1 łyżkę jogurtu naturalnego
1 łyżkę miodu

Zmieszaj miod z jogurtem, a następnie rozprowadź na twarz i szyję.
Po wyschnięciu zmyj ciepłą wodą :lol: :lol: :lol:
....................................................................................................

MASECZKI z CAŁYCH OWOCOW I WARZYW
ogórek - pokrojony w plastry, nałożony na twarz (ok 20 min) działa wybielająco, dostarcza skórze soli mineralnych, zwęża pory, powoduje uczucie świeżości.

..............................................................................................
upiększająca - plastry morela ułóż na twarzy.
Zdejmij po 15 min, zmyj skórę chłodną wodą.

TONIKI

TONIK DLA CERY MIESZANEJ

pęczek posiekanej natki pietruszki, 1 szklanka wody

włóż zieleninę do zimnej wody, podgrzewaj na wolnym ogniu aż do zagotowania. Ostudź, przecedź, wlej do wysterylizowanej butelki. oczyszczoną twarz przemywaj 2 razy dziennie. Trzymaj w lodówce przez 10 dni
Nadaje twarzy świeży wygląd.

PEELING

SCRUB DLA CERY SUCHEJ

2 łyżki otrąb pszennych, 2 łyżki jogurtu, 1 łyżka oliwy z migdałów

zmieszaj wszystkie składniki, pozostaw na 5 minut (aż zmiękną). pastę delikatnie wmasuj okrężnymi ruchami w twarz i szyję (nałóż na szyję tylko wtedy, gdy występują na niej krosty), z pominięciem okolicy ust i oczu. Spłucz letnią wodą, osusz, nałóż krem nawilżający

Preparat doskonale usuwa martwy naskórek, skóra nabiera zdrowego wyglądu :lol: :lol: :lol: :lol:
..................................................................................

z maku do ciała

weź garść namoczonego przedtem maku. Pocieraj nim ciało podczas prysznica

Ziarna maku delikatnie złuszczają martwe komórki, natłuszczając przy tym skórę :lol: :lol: :lol: :lol:
...................................................................................................

peeling z kawy do ciała składniki przygotowanie/użycie efekt

2-3 łyżeczki kawy mielonej naturalnej (obojętne jaka)

troszeczkę żelu do mycia ciała

może być szczypta cynamonu mielonego dla aromatu

Kawę zaparzyć w bardzo małej ilości wody, tak aby tylko ledwie pokryła fusy, poczekać aż wystygnie, nadmiar wody odlać delikatnie, aby fusy pozostały. Następnie dodać żelu i cynamonu, wymieszać i tym zrobić peeling całego ciała.

Działa rewelacyjnie :lol: :lol: :lol: :lol:
..........................................................................................

OCZYSZCZANIE

LECZNICZE MYCIE TWARZY

1 filiżanka rozdrobnionego siemienia lnianego
1 filiżanka suchego mleka w proszku
1 filiżanka grysiku

wszystkie składniki wymieszaj razem, otrzymany produkt wsyp do szczelnie zamykanego wysterylizowanego słoja. Przy myciu twarzy niedużą ilość mieszaniny nabieraj na dłon i masuj skorę lekkimi okrągłymi ruchami. Na koniec zmyj dużą ilością ciepłej wody

Stosuj przynajmniej raz w tygodniu-preparat doskonale złuszcza naskórek, otwiera pory, powoduje lepsze ukrwienie, leczy i rozjaśnia
.............................................................................................

[b]DLA CERY SCHEJ [/b]

1 jabłko
1/4 cytryny
wyciśnij sok z ćwiartki cytryny do startego jabłka. Wymieszaj.
idealnie oczyszcza cerę, zwęża pory. :lol: :lol:

DLA CERY TŁUSTEJ

2 łyżki płatkow owsianych
4 łyżki wrzącej wody

płatki zalej wodą, odstaw do ostygnięcia, letnia nadaje się do użytku.
idealnie oczyszcza cerę, zwęża pory, leczy wypryski :lol: :lol: :lol:
MIŁEJ ZABAWY :lol: :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Uwaga, po maseczkach drożdżowych drożdże się czuje cały dzień, albo i dłużej :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a do cery tlustej ta ostatnia maseczka mozna wziac mleko zamiast wody i pozniej zjesc? :D nie ma to jak oszczednosc!
tjunde moje paznokcie wygladaja jakby mialy odstraszac ludzi :D kiedys nosilam tipsy ale nie chcialo mi sie chodzic za kazdym razem jak mi sie zlamal paznokiec wiec zrezygnowalam...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

joanman, dobrze cie rozumiem, ja po lecie, po tipsach to tez miałam problem, można to "naprawić" ale pod warunkiem że masz odpowiednie pilniki i polerki, bez tego ani rusz, jeśli masz to ci powiem jak to robić, a kiedy miałas ostatnio tipsy????????
emila - drożdzowa panienka :lol: :lol: :lol: :lol:
acha przypomniełao mi się odnośnie bąbli, - NIE MYJCIE WASZYCH POCIECH TYMI MYDŁAMI W KOSTKACH, PROSZĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!SZCZEGÓLENIE NOWORODKÓW !!!!!!!!
I na pytanie dlaczego - odpowiadam plisssssssssssssss :shock: :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie, ja nie używam drożdży. W ogóle nie przepadam za maseczkami. Kiedyś piłam, ale brakowało mi wytrwałości.
A co do mydeł w kostkach, nie ma co panikować. Ale ja ich nie używam nawet dla siebie, wysuszają skórę jak diabli. Myję się takim w płynie johnsona dla niemowląt. Tanie, ładnie pachnie, delikatne... i dla całej rodziny :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

emilka grzeczna dziewczynka :lol: :lol: tak trzymaj.
ja drożdzy tez nie używam, ale wkleiłam moze ktos akurat zachce :lol: :lol: :lol: z erisa jest taki peeling cukrowy, wierz mi zjadłabys go, tak pachnie, jest słodki, i wyglada apetycznie. :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

tjunde: zadam pytanie tylko prosze sie nie smiac: co jest nie tak w mydlach?
uzywam do mycia rak takiego zwyklego, "bialy jelen" :oops: czy jakos nie mam uczulen, rece sie nie przesuszaja, jest dobrze /a moze o czyms nie wiem.../
do mycia ciala uzywam... plynu do higieny intymnej, kiedys avona simply delicate, od jakiegos roku ziaja przeciwbakteryjny albo przeciwgrzybiczy, zero uczulen i nie drazni mnie zapach...
wyraz Twoje fachowe zdanie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ręce sobie myj mydłem, do mycia ciała tez może być płyn, ,,,,,,,
natomiast skóra dziecka i skóra twarzy jest inna, i mydło w kostce jej szkodzi. Chociaz mydła w kostkach dla dzieci sa delikatne, to noworodek nie potzrebuje aby go tym mydłem myć bo nie jest brudny, a to mydło zabija jego naturalną florę, i skóra staje sie bezbronna, łatwiej o infekcje i uczulenia. mam nadzieje że tyle informacji cie zadowoli, choć temat jest bardziej skomplikowany. :lol: :lol: :lol:
jak masz pytania, pisz :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

no, Dzidzie to nie wiem czym myc, te mydlo zwykle /po innych mialam zaczerwienienia, uczulenia itd wiec stad to "zwykle"/ i zel do tylko ja sobie uzywam, (no i moj A.)
co bys dla Dzidziusia polecala? nie chce nadmiernie mnozyc kosmetykow i kupic cos niepotrzebnie... jest od cholery roznych kremow i kosmetykow dla Maluchow, wczoraj bylam w rossmanie i ogladnelam cala serie dla dzieciaczkow i wyszlam ze sklepu glupsza niz weszlam...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tjunde we sierpniu mialam i pod koniec juz wszystkie odpadly :roll:
moze mam odpowiednie pilniki a jak nie mam to moge sobie kupic? a jak wyprostowac teraz paznokietki pilnikami?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dla dziecka najlepsze są najprostsze kosmetyki, poza tym jesli rodzice maja uczulenia, to może babel tez będzie wrazliwcem......... a ta wrażliwość to nic innego tylko obrona przed tą chemią, żyjemy w takich czasach że wydaje nam się że trzeba sie ciągle myć bóg wie czym..... jakbyś wiedziała jakie świństwo jest w tych kosmetykach :shock: :shock:
co polecić :?: :?: dla bąbla - delikatne mydło dla skóry wrazliwej, trudno abym podała markę bo wszystkie marki maja podobny skład, więc to nie ma różnicy :idea: ja jak kupuje kosmetyki to czytam skład, wiesz mi mozna sie uśmiać tak kłamią, pisza że nawilża, a składniki tam sa które wysuszają :shock: :shock: i nie przepłacaj :!: :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

no wlasnie stalam przed ta polka z kosmetykami dla dzieci w rossmanie, ogladalam i nivea i "rosmanowe" i bambino" i "hipp" i cos tam jeszcze, patrzalam na skladniki, mniej wiecej to samo /na moje niefachowe oko/
oczywiscie byl tez wychwalany prawie wszedzie sudocrem...
tak wiec mimo ze mialam kase przewidziana na zakupy i bardzo chcialam kupic cos Dzidzi /a moze sobie :wink: / to wyszlam i nic nie kupilam
kiedys uzywalam sama bambino oliwki /nie bylam uczulona, to bylo w czasach kiedy uzywalam wymyslnych zeli pod prysznic itd i w kolko mnie swedziala skora albo sie wysuszala; jak ograniczylam te "cuda" to skora sie uspokoila :) / to moze i teraz zdecyduje sie na bambino, producent ten sam co nivea /beiersdorf lechia/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja kupuje polskie najprostsze kosmetyki, teraz uzywam szamponu bambino taniocha :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:cry: no to się zdołowałam :(. Patrze na ten mój ogromny brzuchol i bardzo mi się nie podoba ( w ciąży był śliczny a teraz taki flak okropny). No i wymyśliłam sobie, że skoro się już dobrze czuję to sobie jakieś brzuszki porobię czy co, coby mi szybciej zniknął. I co? Po CC trzeba odczekać PARĘ MIESIĘCY :!: zanim można bezpiecznie ćwiczyć. Porażka :(. Ale za to muszę się pochwalić, że od porodu schudłam już prawie 12kg ;). Jeszcze 5,5 i będę ważyła tyle co przed ciążą.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MalaCzarna
poszukaj w intrnecie cwiczen dla kobiet po cc.
Mozna je cwiczyc wkrotce po porodzie, sa inne niz po normalnym porodzie, pomagaja na obkurczenie macicy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tjunde, a co z gliceryną? Jest składnikiem większości kremów nawilżających, bo wygładza skórę. Ale słyszałam, że też przesusza? To prawda?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

malaczarna 5 kg to nic, zrzucisz zanim sie obejrzysz :) a gdzies widzialam cwiczenia dla kobiet po cc wiec poszukaj w necie...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 300 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]