Dzisiaj jest śr maja 06, 2026 12:47 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
1 żółta kartka

AjLof, tak czytam i czytam-i stwierdzam ze super babka jestes!!

Dasz rade, a on też może zmądrzeje głupol jeden :?

Buźka, czym się!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziękuję Ac..
Doszłam właśnie do wniosku że choćby on chciał wrócić to już nie ma ratunku..
Brakuje mi ciepła..zrozumienia,wsparcia.. a od niego tego nie dostaję i napewno nie dostanę.. :( Przykre i prawdziwe..
Już ani nie pisze sms co tam u Tomka..a i pojawia się od święta..chyba Tomuś straci tatkuśka już całkiem.. :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Przykre, że faceci potrafią byc takimi dupkami i tak krzywdzą swoje dzieci. :evil: :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Oj..przykre.. :( A póżniej może kupi jakiś bajerancki telefon lub MP3 i będzie najcudowniejszym tatusiem pod słońcem.. :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ajlof, ja Ciebie też podziwiam. Wcześniej czytałam Twoje posty i czułam podziw, ale jak doczytałam, ile Ty masz lat, to do dziś zgarniam szczękę z podłogi.. :wink:
Nie jestem sobie nawet w stanie wyobrazić, co musisz czuć :roll: Ale dasz sobie radę, bo jesteś mega silną babką !!!!!
A no i może tak będzie, że wpadnie tatuś z drogim prezentem i będzie cool tatuśkiem, ale to tylko, jak dziecko będzie małe. Jak dorośnie na pewno zrozumie, że taki tatuś to gówno wart jest i będzie czuło jeszcze większy podziw i wdzięczność dla tak dzielnej mamy :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mama Mai- zawstydziłaś mnie :oops: ja tam nie uważam się za specjlanie dzielną..
I tak właśnie jak mówisz mam nadzieję że dzieci przejrzą kiedyś na oczy i same dojdą do tego jacy tatusiowie byli...Boję się tylko że sami nie nauczą się jakimi powinni być w przyszłości ojcami. :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kurde, jak czytalam te wszystkie posty to rece same sie rwały do pisania, a jak juz chce cos napisac- to pustka.
Przede wszystkim AjLof- tak jak wszystkie dziewczyny- jestem pelna podziwu dla Ciebie!!!i ciesze sie ze sa na swiecie tak silne kobietki;-)))Nie poddawaj sie czasem- chociaz po postach widac ze to forum dodalo ci wiary i bardziej optymistycznie spogladasz w przyszlosc;-)
Co do ... tego kogos.. kto nawet nie zasluzyl na miano bycia ojcem- czytajac posty Twoje, mialam wrazenie ze probuje Cie uglaskac, zmylic, uspic Twoja czujnosc- juz nie wiem jak to nazwac..Jest tutaj kobieta... Madzia chyba( przepraszam jesli dokladnie nie pamietam) ktora doradzala Ci to wszystko z alimentami i mam nieodparte wrazenie ze miala racje- ze tatusiek zrobi wszystko zebywlasnie uspic Twoja czujnosc.Sama slonko przyznaj, ze od czasu jak sie pojawil w zyciu po narodzinach bąbla- przestalas nawet myslec o zlozeniu czegokolwiek do sądu- moze wlasnie o to mu chodzilo? Ja przepraszam jesli Cie urazilam, ale normalnie szlag mnie trafia jak te gnoje potrafia byc wyrachowani.
Prosze Cie( cholera chyba sie za bardzo przejelam Twoja historia;-)), nie odwlekaj tych alimentow.Zrob co planowalas!!pieniadze przydadza sie Tobie i dzieciom! tym bardziej jesli bedziesz skladac mozesz sie ubiegac o zwrot rowniez kasy za wszystko co mialo zwiazek z ciążą. W tym przypadku chyba sądy dzialaja wstecz-tak gdzies czytalam.
Boze kobieto jestes dzielna- pokaz tez ze masz pazur;-)))))
Z calego serca zycze ci wszystkiego najlepszego!!!!!!!!
Jesli bedziesz potrzebowala ubranek, prosze napisz.Tu gdzie mieszkam sa naprawde dosyc tanie ubranka wiec w miare mozliwosci moge od czasu do czasu cos przeslac szkrabom;-))

Cholerka ale sie rozpisalam- przepraszam;-))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

AjLof pisze:
.Boję się tylko że sami nie nauczą się jakimi powinni być w przyszłości ojcami. :(

Myślę, że właśnie będzie na odwrót. Będą mieli ogromny szacunek do matki, a więc i pewnie do żony. Dzieci z rozbitych rodzin (takich, jak powiedzmy Twoja, czy moja ;) ) często tworzą lepsze rodziny, niż dzieci z pełnych, bo bardziej im na 'normalnej' rodzinie zależy, myslę, że bardziej o to dbają. Wnioski takie wyciągam ze swoich własnych doświadczeń, a także ludzi ze swojego otoczenia.

Będzie dobrze :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Noi NEWS>>> TYGODNIA>> Mój mężulek ma już jakąś dupcię.. :evil: i w dodatku mieszka 10 minut drogi ode mnie.. :evil: Ale mi ciśnienie skacze... :evil:

Złośnica-dzięki :oops: i włąśnie musze sie za coś jednak wziąć.. bo do tej pory miało się jeszcze "nadzieje"..a przy zaistniałęj sytuacji.. myślę tylko o morderstwie.. :twisted: uuuuuuuuuuu....I dobrze że tak dużo piszesz :lol: ja lubię czytać.. bardzo.. i odrywam się choć na chwilę od rzeczywistości...

Mama Mai- u mnie niestety się ta reguła nie sprawdza.. ojciec starszego synka Kamilka też jest z niepełnej rodziny.. ojciec jego odszedł jak był malutki.. i niby deklarował się że wie jak to jest bez ojca dlatego bedzie robił wszystko żeby stworzyć pełną rodzinę swojemu synowi.. skończyło się na słowach..a "tatko" zalicza wszystkie możliwe imprezy i melanże w Małopolsce i wszelkie dziewczyny jakie się napatoczą.. :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To tylko swiadczy o tym ze na dobre ci wyjdzie obywanie sie bez niego..wiem ze to latwo mowic, ale zobaczysz z czasem ze lepiej byc sama z dziecmi niz miec pod reka faceta ktory... tak naprawde jest nieobecny.Wiem cos o tym.Wiec jesli bedziesz tez potrzebowac jakis wskazowek ( jesli chodzi o pisama do sadu czy cos takiego) to tez pisz, trzy razy przez to samo przechodzilam, wiec jako takie pojecie mam o zawilosciach sądowych.chociaz wiem ze Madzia majac męża prawnika o wiele wiecej Ci pomoze. Tylko na Boga kobieto nie odkladaj tego;-), bo macierzynski minie raz dwa.zycze i szczescia i wytrwalosci ... te dwa male szkraby wynagrodza ci wszystko co zle.Ja zawsze podchodzilam do mojego powiklanego zycia w ten sposob- spotykalam skurczysynow...ale zostawiali po sobie piekne pamiatki;-)
Wszystkiego dobrego;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No to fakt.. największe dwa sukin..y.. spotkałam i zostawili mi obydwoje synów.. :roll: hihi..no pamiątki jakby nie było.. dlatego teraz bez żadnego faceta do menopauzy ..żeby nie zostawił mi jeszcze jakiś palant trzeciego... :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Dziewczyny może i ja się przyłączę do Was...

AjLof- ja również Cie podziwiam, jestes bardzo silna i godna podziwU!!!
Ja tez ostatnio się dowiedziałam, ze tatuś Jagodki ma nową **** i najlepsze jest to, ze jest nią moja kolezanka... Zycie jest strasznie niesprawiedliwe, ja tak samo jak Ty mysle teraz tylko o morderstwie...
Ale oni wszyscy jeszcze kiedys tego pozałują. Co z tego, ze przyniesie zabawke cz telefon... Dziecko zawsze bedzie wiedziec kto był i jest z nim przez cale zycie!
Ja rowniez mogę Ci doradzic jesli chodzi o sprawy sądowe bo sama przez to przechodzę, a dobrze Ci radzę- wyciąg od obu skurw**** jak największe alimenty. Za przeproszeniem- sama sobie dzieci nie zrobiłaś! Niech oni tez ponoszą odpowiedzialność skoro stac ich na imprezy, kolejne dziewczyny itp.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

LadyO-dzięki :D Widzę że też się rozumiemy... 8)
Do tego wczoraj palant podniósł mi zaś ciśnienie.. :evil: jeszcze tak bezdusznego,zimnego człowieka nie spotkałam..ładnie się kamuflował na początku naszej znajomości,że tego nie zauważyłam..normlanie typ bez serca..
Napisał mi wczoraj na gg,że on nie widzi problemu,żeby wychowywać Tomka..bo on chce tak samo uczetniczyć w jego wychowaniu jak ja.. :shock: widząc go raz lub dwa razy e tygodniu.. :shock: i że jego syn nie należy tylko do mnie.. :? no coment..ale jak namawiał mnie do usunięcia..to nie nie było innej gadki.. jak wmawiał mi że to napewno nie jego.. to też nie było mowy o jakimkolwiek wychowywaniu..bo go chcę na kasę usidlić.. Żal.. :roll:
Problem w tym że nie mogę się zebrać w sobie i iść wkońcu do tego sądu.. :oops: jestem poprostu typem człowieka który nie umie walczyć o swoje.. :( ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

AjLof- ha ha ha a w jaki sposob on chce uczestniczyc w wychowaniu Tomka? Mysli ze jak zabierze go na spacer raz na jakis czas czy kupi od swieta prezent to spelni obowiazek ojcowski? Bycie ojcem to nie tylko przyjemnosci ale takze obowiązki! Najpierw niech pomoze CI finansowo, bo przeciez dziecko kosztuje.

Ja tez mowilam sobie, ze jestem słaba i nie dam rady wywalczyc w sądzie swojego ale kierowała mną ządza zemsty. Sądy nie są wcale takie straszne jak się wydaje, do mnie byli nastawieni przyjaznie :) A przynajmniej tatus teraz wie, ze ze mną sobie nie moze pogrywac. Mimo, ze strasznie się boję to nie daje tego po sobie poznac i tatus wie, ze jestem silniejsza od niego.
Mam nadzieje, ze jednak odwazysz się załozyc mu sprawę- niech pozaluje krzyw jakie Wam wyrządził

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

LadyO-no właśnie nie wiem w jaki sposób chce wychowywać Tomusia..niepoważny jakiś.. był tydzień temu w czwartek ostatni raz..na 40 minut z czego posiedział..(bo ja akurat kąpałam)później nakarmiłam małego,położyłam do spnaka..na chwilę na niego popatrzył po czym poszedł.. :? a cały weekend balował w klubach w Bielsku i Oświęcimu.. :?
Dzieciak.. :evil: A tak to do tej pory ani słychu ani widu..pewnie dalej leczy kaca.. :? A wydawał sie być bardzo poważnym człowieiem.. :evil: Pozory mylą.. :?
Podziwiam..ja muszę w sobie zabić nadzieję,zabić to wstrętne uczucie zwane bodajże miłością..a wychodować nienawiść..i wtedy podziałam bo wydaje mi się że jeszcze jestem za miękka na doprawienie mu śruby..

Do tego Twój wiesz się boi..a mój dupek niczego się nie boi i wszystko mu lata.. on jest z zamożnego domu..stać go na prawników,na wszystko zresztą.. jest cwaniaczkiem i umie kombinować..a na prawie tez się trochę zna i podejrzewam że umiałby pokombinowąc tak zeby wyszło a jego... :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

AjLof- i co, przyszedł na 40 minut i myśli, ze to wystarczy? Bardzo wygodny jest. "Mój" jest jeszcze lepszy- napisał jakis czas temu smsa "Czesc. Co slychac u dziecka" a kiedy nie odpisałam napisał drugiego "I nie mow mi potem, ze sie dzieckiem nie interesuje"...
Tacy własnie są faceci.
Masz racje, na pierwszym miejscu powinnas zabic w sobie uczucie. Moj wystarczająco się postarał zeby moja miłość zamieniła się w nienawiść.

Nie bój się go, nie warto. On nic nie moze Ci zrobic, to Ty jestes matką. Jemu wlasnie o to chodzi, zeby CIe zastraszyc i zebys nie byla w stanie nic zrobic.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ech..nadal się nic nie odzywa..tak jak myślałam..znudziło mu się "bycie tatą" i olał syna na całej linii.. niech się ugryzie w zad.. :evil: :cry:
I z tymi smsami to jest racja.. kiedyś mi napisał eska jak tam się Tomuś sprawuje.. ale nie miałam czasu odpsiać a później zapomniałam że pisał noi mu nie odpisałam.. 2 dni późnej było że spaecjalnie nie odpisuję..że utrudniam..ble ble ble...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam.
Kochana podziwiam Cię, bo życie dało Ci popalić.

Obawiam sie jednak jednej rzeczy. Zaniedbałaś swoje prawa. Moja droga, na co Ty czekasz? Ktoś tu pisał o pokazaniu PAZURÓW :twisted: . Co z Ciebie taki miękkie kluchy w stosunku do mężą. Tak mi się wydaje, że właśnie bycie dobrą, grzeczną żonką nie jest za dobre. Zazwyczaj przynosi to odwrotne rezultaty. A może to On w końcu przyjmnie Twoje warunki. Bo niby co? Jest bogaty, sraty....., a Ty niby do niczego. Żadnej litości w stosunku do niego, a już na pewno jeśli chodzi o pieniądze. A Ty co? Jeszcze pozwu o alimenty nie złożyłaś. Coś mi sie wydaje, że Ty ciągle to odwlekasz, nie dlatego bo nie masz czasu, tylko dlatego, że nie chcesz mu się przeciwstawić / nie chcesz go zdenerwować / masz nadzieje / nie chcesz wyjść pierwsza z inicjatywą, żeby nie było na Ciebie, że to Ty wszysko pogorszyłaś. I tak tu nie ma nic do odratowania. Jedyne co mi przychodzi na myśl to, to że jest młody. Potrzebuje się wyszaleć i zaliczyć kilka lasek w mieście.!! Nie ma się co oszukiwać. Tak jest....
A jeśli kiedyś coś w nim drgnie to i tak wróci jak pies z podkulonym ogonem, bez względu na to, czy będzie miał zasądzone alimenty czy nie.
Może ja to wszystko kalkuluje swoimi wartościami, ale naprawdę w życiu trzeba walczyć o swoje, a nie czekac łaskawie aż los się uśmiechnie. Masz lasencje gnoju, to ja Ci teraz pokaże co Ja potrafie. Co Ty myślisz, że ja się tylko znam na rodzeniu i przewijaniu dzieci. A Ty będziesz mi latał i zaliczał imprezy. A niby ja to KULAWA jestem........ - ja bym tak powiedziała do siebie. I do dzieła.

Więcej energii, drapieżności, stanowczości, nie bycia podwładnną, wygadania, krzyku, działania Pokaż, że Ty też coś umiesz i dowiedz tego. Nie czekaj aż łaskawie przyjdzie choć może w duszy o tym marzysz. Najbardziej przeżywają os, które ktoś zostawił. Uwierz mi, że jemu to naprawdę na rękę i on wcale tego tak nie przeżywa.

Przepraszam jeśli uraziłam, nie chciałam. Jedyne co chciałam Ci wpoić to to, że nie możesz być bierna a właśnie działająca!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

monimg-rety..pięknie to napisałaś.. :shock:
I dokumentnie mnie rozgryłaś.. przez prawie całe życie ojciec powtarzał mi że jestem nikim..że nic w życiu nie osiągnę i chyba to przekonanie gdzieś tam we mnie w głębi tkwi.. :cry:

Chyba potrzebuję więcej takich mocnych słów.. słów otuchy i takich które dodają odwagi i siły..

Dziękuję Ci monimg!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

AjLof juz Ci pisalam kiedys ;)

Nie moze byc tak, ze on Cie straszy, ze Cie zniszczy itp. ...
Nawet jesli Cie czyms przestraszy to nie daj po sobie poznac,
ze jakikolwiek wplyw wywarlo to na Tobie.
Teraz Ty musisz przejac paleczke. On mysli, ze jest bezkarny,
powiedzial Ci kiedys, ze Cie zniszczy, ze bedzie sobie przychodzil
kiedy chce i ty mu nie bedziesz dyktowac ...
No prosze Cie, zalosny jest 8)

Jesli sie wezmiesz w sobie, zlozysz o alimenty, to nie Ty a on bedzie mial
strach w oczach i bedzie sie czul przegrany ...

Pieniadze Ci sa potrzebne, nie na swoje przyjemnosci ale dla Twoich
kochanych dzieciaczkow.

Takze glowa do gory.

Postanowienie noworoczne :D
Zlozyc pozew o alimenty :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]