Dzisiaj jest śr maja 06, 2026 12:47 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1033 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 52  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Mukaa mi w szpitalu tak właśnie kazano,sama się zdziwiłam,ale po 1 ze względu na ten obojczyk,po 2 właśnie z powodu zachłyśnięcia,co ja go na plecy to położna na boczek :roll: :roll: :roll:

teraz zasypia na boczku ale od razu go na plecy przekładam ze względu na te bioderka

wiecie co oszz ja gupia blondynka w błąd was wprowadziłam,dziś przeczytałam dokładnie wypis ze szpitala i tam jest napisane pęknięta pochwa,nie macica :g^^: :g^^: :g^^: :g^^:
na macicy pisze,że miałam jakieś krwiaki i mi zszywali,ale,że to pochwa pękła,soorrryyy,eh,kurde,gupia

mały teraz sobie śpi i coś przez sen kwili hehe

daje mi popali w nocy diabełek jeden,wygląda na to,że poprostu jak się już zbudzi to potem zasnąć nie może,a ja nie wiem co na to poradzic :oops: :oops:

i kołysze i nosze i cyc i lipka..zasypia na chwile i zaraz się budzi

na dodatek wogóle nie chce spać w kołysce,zaspia,ja go przenoszę,pośpi 10 min i w ryk...i tak non stop,już drugi dzień próbuje i to samo :cry: :cry:

nie wiem,może łóżeczko lepsze by było :roll: :roll:

jakieś ZłOTE RADY :lol: :lol: :?: :?:

Oj on wogóle jakiś dziwny,smoka nie,kolysania,noszenia nie,na rękach nie za bardzo :roll: :roll:

jeszcze troche i deprecha murowana :oops: :oops: :cry: :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hehheheh więc jednak nie macica ;)

położne dają na boczek właśnie z powodu ulewania - żeby dziecko się nie zachłysnęło (na pleckach może isę zachłysnąć tym co ulało bo wlatuje spowrotem do gardła)

JUŻ drugi dzięń?? raczej DOPIERO drugi hahah :P

nie łam się - spróbuj łóżeczko - moze mu się spodoba?
a jak nie to może z tobą pośpi w łóżku?

ja antka uczyłam od małego spać w łóżeczku - te same pory kąpieli, masażyk, cyc na dobranoc i do łóżeczka - teraz zasypia sam - ja go tylko głaszczę po łepetynce...
bo jak dziecko się przyzwyczai do noszenia przed snem to już klops - potem ciężko odzwyczaić...
ja to antka noszę w ramach rozrywki ;) a kołyszę przed drzemkami dziennymi - bo z tymi ma duży problem, albo jak go chcę uspokoić
albo jak tańczymy ;)

niektóre rytuały dobrze jest wprowadzać jak najwcześniej żeby dla dziecka to była norma...
np stałe pory posiłków i drzemek - żałuję bardzo że nam się nie udało tego wprowadzić, ale antek miał takie cholerne kolki że wszystko szlag trafiał :( może tobie się uda!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

może,ale ja zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać,poprostu wszystko podporządkowuje pod niego i jego potrzeby w danej chwili

może jak go już tak całkiem poznam i się sama ze sobą uporam... :roll: :roll: :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Paula Ty mi sie nie smuc prosze :-{:

Emine [']
Julian [']

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Saganka to nie tak że ja caly czas,poprostu jak mały daje popalic to mi sie taki deprechor włącza i stres i siódme poty mnie zalewają,a tak jest ok,ale chyba na początku tak jest zawsze :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale ja sie boje jak Ty masz depresje bo co u mnie się bedzie działo :shock: :shock: :wink:

Emine [']
Julian [']

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie wiem i nic ci nie powiem bo nie wiem teraz......

oj nie pierdo*,nie bedziesz miala deprechy dostaniesz podwójne becikowe plus dodatek podwójny :P :P :P :P :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

I mnie dwa ssaki będą dopadać i srać podwójnie. Nie ma co będzie wiele radości :lol:

Emine [']
Julian [']

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nic się nie bój - daj sobie trochę czasu i wszystko się unormuje :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pauletta, spróbuj jakoś go zająć. Mi mama kupiła takiego plastikowego baranka pozytywkę, który na środku ma taką kulę i ona świeci na rózne kolory. I tam są cztery melodyjki i szum morza, śpiew ptaków i takie tam różne, pluskania i inne. ja filipkowi stawiam przed ryjkiem w łózeczku i zazwyczaj z bezsennoscią wygrywa baranek :) a może kładz mu koło główki pieluszkę??? mój też to polubił, a na początku nie wiedziałam. a ja jak Filip już na prawde nie może zasnąć, sterczę jak głupek przy łóżeczku z suszarką i on w pięc minut zasypia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie chcę zapeszcyć,ale chyba znalazłam na niego sposób,wypróbuje przez kolejne dwa dni i wtedy powiem,bo może dupka z tego będzie :roll: :roll:

ale dziewczyny dzięki za rady :lol: :lol: :lol:

Saganka mi juz przeszło,nasz TAJEMNICZY portal działa cuda i tak mi humor poprawia,że sama siedzę i się skubię w język i próbuję nie rżeć bo mi jeszcze szwy pójdą......

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Pauletta_23

Boże jaki malutki...
Piękny Skarbek...
Miło Mi Was poznać :)[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ooo nowa cioteczka :lol: :lol: :lol: jak miło :lol: :lol:

witamy witamy :lol: :lol:

a on nie taki malutki...4,40 przy porodzie :wink: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Co 4,40 jak myślałam że on tylko 4ważył :lol:
Paula jak Ty go uchodowałaś :?: :wink: Skror mój brzuch tak rośnie szybko to az sie boje pomysleć co mi z niego za ssaki wyskoczą. :roll:

Emine [']
Julian [']

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

eee Saganka dasz rade powiedzmy takie 8 kg nosic :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

maly zaczął i w dzień wywodzić to w końcu lekarza wezwalam no i prawdopodobnie ma nietolerancje laktozy i musze unikac nabialu.w ciagu najblizszych dni powinno sie wyjasnic czy to to...szkoda mi go bo sie wypłakał mały,no i bączków przez to nie puszczał a lekarz mówił,że dla takiego maluszka to bardzo bolesne :cry: :cry: :cry: :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Paula ja musz urodzić maleństwa żeby te ubranka 56w koncu ktoś wynoisił :lol: Jestem taka chora że az głupio mi ze na Kacperkowy watek weszałm zeby go nie zarazić. :(

Emine [']
Julian [']

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dopiero wieczorem znajdę chwilkę żeby napisać jak sobie poradziłam z koszmarnymi kolkami antka - bo trochę tego jest ;) a teraz nie mogę bo czeka mnie wizyta babki z opieki społczenej :shock: już dziś była ale ja wtedy byłam u lekarza z antkeim - i całe szczęście - bo burdel w domu na kółkach - jak to przy małym dziecku (syf i malaria :lol: )

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hmm nie mogę już zmienić tamtego posta więc popełnię grzech śmiertelny i napiszę jeden pod drugim :lol:

Więc tak - Antek miał kolki okrutne. Trzy razy dziennie - pierwszy atak nad ranem, potem koło południa i po południu kolejny... Na szczęście noce dawały mu (i mnie) trochę wytchnienia

Co pomogło:
- przede wszystkim debridat - musisz poprosić pediatrę o receptę (jest na prawdę bardzo skuteczny co potwierdza m nie tylko ja!)
- espumisan w kropelkach (próbowałam kilku środków - ten u nas sprawdził się najlepiej choć raczej przy drobnych wzdęciach i brzuszkowych dolegliwościach - bo na atak kolki to niezbyt pomagało..)
- ciepła kąpiel - a razem z nią ciepły komprez z pieluszki na brzuszek
- jak wszystko zawodziło - noszenie w chuście - dopiero wtedy się uspokajał - na rękach darł się a w chuście zasypiał

są jeszcze przeróżne sposoby które na antka wprawdzie nie działały ale może podziałają na kacperka:
- suszarka (podobno bardoz skuteczna, bo i ciepło, i szum)
- masowanie brzuszka
- częste kładzenie na brzuszku (Antek tego nienawidził!)
- rowerki nóżkami, przyciąganie ich do brzuszka
- ciepłe okłady
- bujanie
- zostawienie w świętym spokoju
- jazda samochodem

aha musisz pamiętać żeby odbił po każdym jedzeniu - zresztą większość dzieci z kolką wręcz wymusza pozycję pionową - bo wtedy jako tako się uspokaja

trzeba uzbroić się w cierpliwość...
wiem, brzmi banalnie... ale taka jest prawda...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Paula życze Tobie żeby na Kacperka działało "zostawienie w świetym spokoju" :wink:

Emine [']
Julian [']

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

z tego co zaobserwowałam on kolek nie ma tylko bączków puszczać nie może,i kupki zrobić,a pomaga mu noszenie oczywiście

jeszcze miesiąc i na siłownie nie będę musiała chodzić bo od tego noszenia zrobią mi się muskuły hehe

dzięi Mukaa za rady :lol: :lol: :lol:

tak teraz wyglądam :lol: :lol:

Obrazek

a tu babcia wcisnęła mnie w becik mojej mamusi,ale szopa... :roll:

Obrazek

moja pierwsza kąpiel z babcią :lol: :lol:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1033 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 52  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]