Dzisiaj jest śr maja 06, 2026 12:47 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6569 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 325, 326, 327, 328, 329  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

no to niezle,boshe jak ja marze o nie przerwanym snie uuu,kiedy to będzie :roll: :roll: :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja tez :roll:
Chociaz raz na jakis czas :?

Moja wprawdzie na ogol nie placze jak sie budzi ale nie moge spac jak slysze ze sie rusza :roll:
Nawet w nocy zasypiam dopiero jak mala zasnie :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Smutna u mnie tak samo :?
zaczynam watpic w to ze moje dziecko kiedys przespi cala noc,no chyba ze skonczy 2 latka :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lenka dzis znow sama chodzila :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oo super Smutna :D :D daj buziaka agentce od kacpra 8)

a moj dalej na spacerku,pozno juz ale cieplo,oby tak sis mi czesciej dziecko zabierała :lol: :lol:

wykąpałam się,a raczej wyleżałam w wannie,heh,fajnie tak :lol: :lol: chate ogarnęłam i teraz nie mam co ze sobą zrobić :roll: :roll:

aa i jeszcze całą czekoladę zjadłam,blee zaraz się porzygam :? świnia jestem buuuu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja wczoraj wieczorem obskoczylam cala Milke :oops:
Widzisz, wystarczy ze dziecka troche nie ma i sie juz za nim teskni i nie ma sie co robic ;)
U nie tak samo, marze o tym zeby ja ktos wzial na troche a po godzinie juz mi jej brakuje :roll:

Ide sobie zrobic kanapke bo mala wlasnie polozylam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moj jeszcze nie spi,ale juz sie powoli szykujemy,tylko wrzuce foty do nas na temat :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A my korzystamy codziennie ze słonecznej pogody na spacerach bo ponoc w weekend znowu ma padać :cry:

A teraz pchła śpi a ja wreszcie wysyłam zdjęcia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no w końcu beda wasze fotki,mam nadzieje ze duuuzo :P :P :P

a u nas przez caly tydzien padalo,dopiero dzis sie rozpogodzilo,ciekawe na jak dlugo :roll: :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A u nas od kilku dni jest ladnie :)
Dzis tez od rana sloneczko i jest bardzo cieplo.
Lenka byla w samej bluzce w ogrodku :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam wszystkie samotne mamy,

jestem tu nowa. Mam 10 miesięcznego synka, Franka i jestem samotną mamą. Zaglądam na fo od czasu, gdy zaszłam w ciążę. Jeszcze wtedy nie byłam sama. Ojciec Franka nie mieszka z nami trzy miesiące, ale w zasadzie od początku mojej ciąży już była masakra. Nasza historia jest pewnie prozaiczna: pięcioletni związek (konkubinat), ciąża chciana, tatuś nie dał rady. Tak poważnie mówiąc nie dawał rady już wcześniej, ale dopiero teraz to widzę. Co to znaczy, że nie dawał rady? Nie pracował - nie szukał pracy, spotykał się z kolegami - palił marihuanę, żył na moim utrzymaniu 5 lat i wysysał ze mnie całą pozytywną energię. Dodam, że oboje mamy po 30 lat. Gdy byłam w ciąży, mój chłopak nie interesował się mną zbytnio - ani stanem , w którym byłam, choć całą ciążę miałam zagrożoną ze względu na niewydolność szyjki, przedwczesne skurcze i nadciśnienie. Cały czas pracowałam, bo tylko w pracy czułam się dobrze. Franek urodził się zdrowy w 37 tygodniu ciąży. Mój chłopak był w trakcie porodu cały czas ze mną i był to jedyny moment, w którym mogłam na niego liczyć. Zachował sie wtedy super - bardzo mi pomógł. Niestety po porodzie czar prysł. Gdy wróciliśmy do domu z Frankiem, mój chłopak zmienił oblicze. Nie było go w domu całymi dniami. Już wtedy zaczął pracować w innym mieście i spędzał całe dnie w swoim warsztacie kompletnie zapomniawszy o tym, że ma malutkie dziecko. Dwa tygodnie po urodzeniu Franuś zaczął straszliwie płakać ( nie była to kolka) - płakał non stop przez trzy miesiące, a potem płakał z przerwami, teraz płacze często :) - ot taki płaczliwy dzidziuś. Mój chłopak w czasie, gdy z nami mieszkał nie wstawał do dziecka wcale. Zakrywał głowę poduszką, żeby nie słyszeć małego w nocy ( ostatnio znalazłam pod łóżkiem stopery do uszu!!). Koszmarnie przeżywałam te początki życia Franka - płakałam albo krzyczałam. Zero wsparcia ze strony ojca Franka. Byłam i jestem sama z dzieckiem - moi rodzie mieszkają w Warszawie, ja - w Krakowie. Pewnie miałam początki depresji. Do pracy wróciłam, gdy Franek skończył trzy miesiące (cały czas karmiłam piersią). Pracowałam 4 godziny dziennie. Praca uratowała mnie przed kompletnym ześwirowaniem. Zaczęłam szukać pomocy dla siebie - bałam się, że skrzywdzę psychicznie swoje dziecko. Zaczęłam chodzić na psychoterapię, wyrzuciłam ojca Franka z domu. Porządkuję swoje życie, by stać się w końcu dobrą matką dla Franka.
Sorry, że rozpisałam się tak bardzo, ale długo się wahałam czy pisać o sobie i w końcu, gdy zaczęłam to nie mogłam przestać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

prima witaj :)
Dobrze zrobilas, ze go wkoncu wyrzucilas bo tak jak opisalas swoja sytuacje to nie bylo chyba najmniejszego sensu byscie byli razem.
Ciesze sie, ze sobie powoli ukladasz zycie :)
Odzywaj sie czesciej ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Prima - witaj u nas. Dobrze, ze go wyrzuciłaś i że wyrzuciłaś to z siebie i że się nie dałaś depresji i takim tam. No i czuj się u nas jak u siebie

A my jemy zaraz obiad i zmykamy na dwór korzystać ze słoneczka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja wczesniej bylam z Lenka troche w ogordku, a teraz Lenkowy z nia poszedl do piaskownicy :D
Ale cieplutko jest - w cienie 19 stopnii.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny, dzięki za miłe słowa :D .
Ja jeszcze jestem w pracy. Jak tylko wrócę do domu to też zmykamy z Frankiem na spacerek. A dziś przyjedzie do nas babcia Franka - moja mama. Cieszę się ogromnie, bo będzie do kogo buzię wieczorem otworzyć. :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

W takim razie zycze milego dzionka z synkiem i mama ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Prima,witaj wsród nas :lol: dobrze zrobiłas postepując tak z ojcem swojego dziecka,z tego ci piszesz to nieodpowiedzialny facet,hm..wiek poważny ale zachowanie nie :?
no i widze,ze mieszkasz w moim ukochanym miescie :lol: :lol: :lol: I LOVE KRAKóW :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a my dzis caly dzien na dworze,cieplusio tak,az milo :lol: :lol: slonce,zieleń,eh..fajnie sie juz robi :lol: :lol:

a wy gdzie wszystkie??na głównym pewnie :roll: ja to nie wiem co mam tam komu odpisywac :oops: :oops: :oops: duzoo tak piszą i czasem o błahostkach :roll: :roll: :roll: :roll: :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witamy Cie FRANUSIU I JEGO MAMUSIU :):):):)
DZIEWCZYNY bo ja juz nie wiem, gdzie pisac czy tu czy tam czy tu :shock: :wink:

kurde, tak sobie mysle, ze ja tez chce takie piekne zdjecia jak ma zuzkowa ooo :roll: :lol: :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wlasnie wrocilam z zakupow i przegladu technicznego i padam :roll:
Jest goraco a ja poszlam w cieplym plaszczu :twisted:
W cieniu termometr pokazuje 20.2 :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzięki za super przywitanie :D.
U nas dziś też piękna pogoda, a ja jeszcze jestem w pacy. Na szczęście Franek jest na spacerze z nianią.
:lol:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6569 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 325, 326, 327, 328, 329  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]