Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:21 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3138 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 157  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

ja kolejna rozprawe mam 6 maja...oby ostatnia,ale chyba nawet na nia nie pójde ,pójdzie tylko mój adwokat poniewaz moze to sie wydawac dziwne ale nie mam zkim zostawic małego.Tata za granica,mama w szpitalu bedzie conajmniej miesiac a rodzinka-wszyscy pracują.Nie mam obowaizku isc wiec chyba sobie ten stres podaruje tym bardziej ze póki co z Mezem nie mam za dobrych kontaktów a własciwie mam minimalny.do chłopca tez nie przychodzi nie odwiedza nie pyta

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ciasteczko bo w sumie nie jestes juz potrzebna w sadzie, jak bylas juz przesluchana.To tylko dobrze wyglada jak jestes.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Hejka.

Przyjmiecie mnie :lol: ??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

czecs.
dołączam się do samotnych mam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kiti 80 pisze:
Ann jak sam placi, i kaska jest w miare ok to ja bym nie szla do sadu po papierek.Przechodzilam sprawe o alimenty dla malej i dla mnie to byl koszmar, ktory trwal 1.5 roku ( sprawa w sadzie) tatus wczesniej ani myslal placic a tylko jak sad przysadzil mu alimenty to bardzo regularnie przysyla pieniadze na konto.kontakty miedzy nami sa przyjacielskie ( nawet bardzo, jak on milczy i nic nie mowi- podobno "milczenie jest zlotem" :lol: - przynajmniej mi nie podnosi cisnienia :wink: ) tatusiem jest srednim tzn jak mu sie nudzi w niedziele to sobie przypomina ze ma dziecko i tak srednio widzi mloda ok 2 godz ( sam nigdy mlodej nie wziol do siebie, po pierwsze bym mu jej nie dala po drugie tatus mowi ze ona jest przyzwyczajona tylko do mnie i na niego dziwnie reaguje :roll: Dziwne........ skoro tatusia widziala ostatnio 2 miesiace temu :shock:
kiti swietnie napisalas to o przyjacielskich kontaktach hihi
wspolczyje tak dlugiej sprawy,choc ja krotkiej nie mialam bo pol roku i 6 rozpraw

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Annn pisze:
Emila tak też się domyślam. Ale trochę się boję, bo z ojcem małej jesteśmy dogadani i chcielibyśmy, żeby się skończyło max na 1-2 rozprawach, bo nie chcemy tego ciągnąć nie wiadomo jak długo.
anna jak jestescie zgodni co do alimentow to nie musisz wnosic sprawy do sadu,wystaczy jak pojdziecie razem do notariusza i to spiszecie i wysokosc alimentow i jest to tak samo liczone jak sadowe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

mozika pisze:
Annn pisze:
Emila tak też się domyślam. Ale trochę się boję, bo z ojcem małej jesteśmy dogadani i chcielibyśmy, żeby się skończyło max na 1-2 rozprawach, bo nie chcemy tego ciągnąć nie wiadomo jak długo.
anna jak jestescie zgodni co do alimentow to nie musisz wnosic sprawy do sadu,wystaczy jak pojdziecie razem do notariusza i to spiszecie i wysokosc alimentow i jest to tak samo liczone jak sadowe

mamy tak zrobione teraz ..... :roll: a jednak PANIE w urzędzie chcą papierek z sądu, bo notariusz z drugiego końca polski jest dla nich mało wiarygodny :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Annn pisze:
mozika pisze:
Annn pisze:

mamy tak zrobione teraz ..... :roll: a jednak PANIE w urzędzie chcą papierek z sądu, bo notariusz z drugiego końca polski jest dla nich mało wiarygodny :twisted:
dziwne,panie same prawo sobie tworza??? wnisokuja ze nie wiarygodne bo z tego samego miasta notaruisz,dziwne

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

mozika no właśnie .... no ale pozew wysłany, chcę mieć to już z głowy, skoro panie takie mądre.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Annn ja bym w takiej sytuacji poprosila kierowniczke i spytala dlaczego jej pracownika ocenila ta sytuacje

Martsu ,Delfinka napiszcie cos o sobie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny alimenty zapisane w akcie notarialnym nie maja mocy prawnej jak te zasadzone w sadzie poniewaz na podstawie tego papierka nie mozecie np isc do komornika z tym ze nie płaci.My tak chcielismy zrobic zeby w akcie notarialnym to spisac i to jest ważne ale adwokat mi powiedział ze nic z tym nie zrobie jesli beda jakies problemy dlatego lepiej miec załatwione to w sadzie.

ja nie wiem ile wy jestescie same ale ja prawie 5 miesiecy i powiem wam ze łapie takie doły ze szok :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ciasteczko1984 pisze:
dziewczyny alimenty zapisane w akcie notarialnym nie maja mocy prawnej jak te zasadzone w sadzie poniewaz na podstawie tego papierka nie mozecie np isc do komornika z tym ze nie płaci.My tak chcielismy zrobic zeby w akcie notarialnym to spisac i to jest ważne ale adwokat mi powiedział ze nic z tym nie zrobie jesli beda jakies problemy dlatego lepiej miec załatwione to w sadzie.

ja nie wiem ile wy jestescie same ale ja prawie 5 miesiecy i powiem wam ze łapie takie doły ze szok :(
\
ciasteczko nie mysl o tym,wiem co mowie,jestem tutaj najstarsza stazem :wink: ,ze jestes sama przeciez masz swojego maluszka,wyszukaj plusy tego,ze jestes sama,ze maly nie widzi waszych klutni,jest spokojnieszy,nie widzi jak ex sie do ciebie odnosi czy jak przychodzi pijany do domu,poszukaj plusow
jak cie lapie dolek poczytaj ksiazke,idz na spacer czy zrob cos slodkiego do was :D i glowa do gory

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Miałam darować sobie forum, ale co tam...Powiedzcie mi dziewczyny, jak sobie radzicie same? Tak na co dzień: z domem, dziećmi, pracą...jak sobie radzicie z samotnością? Mi jest cholernie ciężko, brakuje mi czasu, rąk, siły.Z kasą też kiepsko, ale przy tych pozostałych "rzeczach" to jakieś takie banalne... Najgorzej mi w środku, minęło kupę czasu a ja wciąż czuje pustkę :cry: Samotność mnie boli...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ania ja jestem juz sama dlugo,bo ok.5 lat (probowalismy byc rodzina jak mala sie urodzila,mieszkalismy dwa razy razem,ale jak mialam dosc,bo go nic nie obchodzilo i mamuska jego jeszcze dolewala oliwy do ognia to sie wyprowadzilam do rodzicow i w koncu nie wrocilam,bo nawet nie zabiegal o to wtedy) mialam gorsze dni,tym bardziej,ze wtedy nie pracowalam,ale jakos dalam rade,rodzice mi duzo pomogli wtedy,pozniej,jedna i druga praca i leci,czasem chcialoby sie do kogos przytulic,ale trudno
ciesze sie ze nie musze sie z nim uzerac,znosic jego fochow,bo on zmeczony w niedz,bo pracuje i dzieckiem sie nie zajmie,bo spi,tylko ja tez wtedy pracowalam i jakos musialam wszystko w domu zrobic
ciesze sie ze jestem samodzielna,rodzice mi pomagali,zaprowadzali mala do przedszkola,obecnie mieszkamy juz same i jest fajnie,czasem malo czasy
wczesniej bylam tez na innym forum i ono mi duzo dalo,ze mozna bylo pogadac z dziewczyna mi mala taki sam problem i cieszyc sie radosciami razem

znajdz lepsze strony tego ze jestes sama,spotykaj sie z znajomymi co maja dzieci i nie tylko,niech poceichy sie pobawia a wy poplotkujcie,choc ja w realu nie mam samotnych mam,ale nie przeszkoadza ja sie spotkam z kumpela z dzieckiem bo ma meza,moze i ja znajde kogos fajnego,co bedzie partnerem dla mnie i drugim tatusiem dla malej nie wykluczam tego co przyniesie zycie

a powiedz jaki masz kontakt z ex??nie mowi,ze powiniscie mieszkac razem,a po roku czy dwoch mialam takie gatki od ex,pozniej mialam dola,ale wieczialam,ze postara sie tydzien czy dwa,a pozniej wszystko wroci do normy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja własnie mam taka kolezanke na osiedlu,samotna mama dwuletniego chłopca.spotykamy sie razem ,na placu zabaw ,na spacerach.naprwede miła odskocznia.ja mieszkam sama a rodzice niedaleko wiec rozgladam sie za praca bo oszczednosci szybko sie koncza,moja mama zostanie chetnie z Piotrusiem.mam nadzieje ze te doły mnie opuszcza,najbardziej martwi mnie to ze mały nie ma kontaktu z ojcem ale to on sam nie chce go miec.trudno.dobrze ze mam rodzine blisko bo ich pomoc i wsparcie sa nieocenione naprawde.w tym roku jesli sie uda to nawet pojedziemy na wakacje na jakis weekend włąsnie z ta kolezanka,tak same z dziećmi.ale doły są i będa szczegolnie jak sie wraca wspomnieniami do tych dobrych chwil

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja już nie samotna ale byłam przez prawie dwa lata :roll:
przyjmiecie mnie ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Seleena no to gratulację :)

jasne że przyjmiemy :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Annn przy okazji chyba jestem przykładem że każda samotna mama ma szansę na szczęśliwe życie ;)
ja od 4 miesiąca ciąży byłam sama, teraz jestem szczęśliwa z innym, jesteśmy zaręczeni i czekamy na nasze bliźniaki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Seleena wiem, że można :) ja co prawda całą ciążę byłam z ojcem małej i później kilka miesięcy .... a od jakiegoś czasu również mam "przyjaciela" 8)

i gratuluję bliźniaków :) :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Selena a my niedaleko siebie mieszkamy:)
i gratulacje z okazji ciaży! podwójne zreszta!
miło sie czyta ze któraś z dziewczyn samotna juz ma swoją drugą połówke,to takie mobilizujace do pozytywnego myślenia

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3138 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 157  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]