HEJ HEJ
Dawno nas nie było ale jakoś nie miałam możliwości.
U nas ogólnie wszystko dobrze - walka z alergią nadal trwa ale już jest lepiej, bo więcej rzeczy jem i nie wysypuje jej tak bardzo. Ale tych najbardziej zakazanych czyli mleka i przetworów nadal unikam i jakoś sobie radzimy. Bo to chyba będzie jednak problem z mlekiem, bo babcia nakarmiła ją Nanem i od razu ją wysypało mocno.
Byłyśmy na pierwszych wakacjach na wsi ale pogoda nam nie dopisała niestety, za to Julcia wreszcie zrobiła się normalnym dzieckiem - widać musiały jej te alergiczne sprawy bardzo dokuczać. Rośnie mi jak na drożdżach i codziennie uczy się czegoś nowego - już odkryła własne łapki, umie się na bok przekręcać i na plecki znowu i umie bąble ze śliny robić, bo weszłyśmy w etap nadmiernej produkcji śliny - zwłaszcza jak ją coś interesuje. No i już jest na etapie, że jak uda jej się coś złapać to od razu wkłada to do buzi, żeby posmakować. No i uwielbia siedzieć na kolankach albo na tapczanie jak ją przytrzymuję i uwielbia kicać na rękach u babci. I ma już nową "przyjaciółkę" w lustrze - jak ją widzi to się cieszy jak wariat. Tylko jeszcze skubana za nic nie chce zrezygnować z karmienia co 2 godziny. No ale nie ma ideałów - widac tak potrzebuje i od razu uczy sią zdrowego odżywiania czyli je mniej a częściej.
Za to po urlopie wróciłyśmy i od razu masa spraw do załatwienia. Bo złozyłam dokumenty na studia podyplomowe - trzymajcie kciuki, żebym się dostała. I rozmawiałam z szefową i dobra wiadomośc, bo nadal będę miała pracę - wracam po macierzyńskim - 6-go września. Julka ma już żłobek załatwiony - w sierpniu idziemy zwiedzać i zapoznać się z grupą a zacznie chodzić od października. No i ruszyłam wreszcie z sądowymi sprawami - byłam u prawnika i jutro jadę składać, pozew o alimenty, wniosek o ograniczenie praw rodzicielskich i zmianę imienia bez zgody ojca - tu też prosimy o trzymanie kciuków żeby wszystko poszło po naszej myśli.
To tak w skrócie
Zdjęcia chyba później
Taki mi babcia wianek na wakacjach zrobiła
Shot with
DMC-LS1 at 2007-07-18
A taki jestem mały bokser w szlafroczku od wujka
Shot with
DMC-LS1 at 2007-07-18
A tak sobie urosłam
Shot with
DMC-LS1 at 2007-07-18
A tu z mamusią