Dzisiaj jest śr maja 06, 2026 12:47 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 589 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 30  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

HEJ HEJ

Dawno nas nie było ale jakoś nie miałam możliwości.

U nas ogólnie wszystko dobrze - walka z alergią nadal trwa ale już jest lepiej, bo więcej rzeczy jem i nie wysypuje jej tak bardzo. Ale tych najbardziej zakazanych czyli mleka i przetworów nadal unikam i jakoś sobie radzimy. Bo to chyba będzie jednak problem z mlekiem, bo babcia nakarmiła ją Nanem i od razu ją wysypało mocno.

Byłyśmy na pierwszych wakacjach na wsi ale pogoda nam nie dopisała niestety, za to Julcia wreszcie zrobiła się normalnym dzieckiem - widać musiały jej te alergiczne sprawy bardzo dokuczać. Rośnie mi jak na drożdżach i codziennie uczy się czegoś nowego - już odkryła własne łapki, umie się na bok przekręcać i na plecki znowu i umie bąble ze śliny robić, bo weszłyśmy w etap nadmiernej produkcji śliny - zwłaszcza jak ją coś interesuje. No i już jest na etapie, że jak uda jej się coś złapać to od razu wkłada to do buzi, żeby posmakować. No i uwielbia siedzieć na kolankach albo na tapczanie jak ją przytrzymuję i uwielbia kicać na rękach u babci. I ma już nową "przyjaciółkę" w lustrze - jak ją widzi to się cieszy jak wariat. Tylko jeszcze skubana za nic nie chce zrezygnować z karmienia co 2 godziny. No ale nie ma ideałów - widac tak potrzebuje i od razu uczy sią zdrowego odżywiania czyli je mniej a częściej.

Za to po urlopie wróciłyśmy i od razu masa spraw do załatwienia. Bo złozyłam dokumenty na studia podyplomowe - trzymajcie kciuki, żebym się dostała. I rozmawiałam z szefową i dobra wiadomośc, bo nadal będę miała pracę - wracam po macierzyńskim - 6-go września. Julka ma już żłobek załatwiony - w sierpniu idziemy zwiedzać i zapoznać się z grupą a zacznie chodzić od października. No i ruszyłam wreszcie z sądowymi sprawami - byłam u prawnika i jutro jadę składać, pozew o alimenty, wniosek o ograniczenie praw rodzicielskich i zmianę imienia bez zgody ojca - tu też prosimy o trzymanie kciuków żeby wszystko poszło po naszej myśli.

To tak w skrócie

Zdjęcia chyba później

Taki mi babcia wianek na wakacjach zrobiła
Obrazek
Shot with DMC-LS1 at 2007-07-18

A taki jestem mały bokser w szlafroczku od wujka
Obrazek

A tak sobie urosłam
Obrazek

A tu z mamusią
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

rzeczywiscie rosnie jak na drozdzach az ciezko ja poznac :)

a z tym ograniczeniem praw to jakie warunki trzeba spelnic?

do alimentow oprpcz pozwu masz jeszcze cos?
i o ile sie strasz?
ale cie zasypalam pytaniami:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mukka wyślij mi na privie swój adres mailowy to Ci prześlę to co napisałam jak skończę to sobie zobaczysz jak to wygląda. Bo ja właśnie piszę. Wysłałam Ci to na adres mailowy, który podałaś w swoim profilu na forum. Mam nadzieję, że dojdzie.

Do pozwu o alimenty mam skrócony odpis aktu urodzenia, mam rachunki za wyprawkę - nakleiłam to na kartki i tak skserowałam i załatwiłam sobie zaświadczenie z zakładu pracy o wysokości zasiłku macierzyńskiego. Potrzebujesz 3 kopie tego wszystkiego, bo orginał zostaje dla sądu, jedna kopia jest dla tatusia a jedna dla Ciebie. Prawniczka kazała mi poprosić o pokwitowanie złożenia pozwu w biurze podawczym w sądzie na mojej kopii.

O ograniczenie praw pisze się wniosek a nie pozew - jak skończę przepisywać to też Ci podeślę i według prawnika to, że się Julką nie interesuje i nie płaci na nią jest wystarczającym argumentem żeby mu te prawa ograniczyć. Do tej sprawy warto mieć świadka - ja mam moją mamę, która może poświadczyć, że on nie interesuje się córką i nie płaci na nią. I do ograniczenia potrzebujesz odpis zupełny aktu urodzenia dziecka.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Urosla bardzo! Jaka juz powazna kobieta z niej ;)

... czy ja tez moge prosic o podeslanie tego... niestety mi sie tez przyda :cry: wysle ci maila na pw.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja też poproszę o taki wniosek dzięki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Smutna wysłałam Ci mailem

A resztę zainteresowanych pozwem o alimenty i o ograniczenie praw rodzicielskich odsyłam na wątek "prawo rodzinne" bo tam je zamieściłam http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... 57#1081257

A u nas w miarę dobrze - tylko Julka ma nawrót wysypki i alergicznych napadów wściekłej krowy od 4 dni. Mam nadzieję, że jej szybko minie. W przyszłym tygodniu będzie miała robione testy alergiczne - może coś wykarzą. A ja znowu wracam do rygorów dietki - pa pa pomidorki...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

alez ona duza juz :D:D:D i ostatnia fotka z mama slodziutka!!! szkoda ze meczysie sie tak z ta alergia... pozdrawiamy!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Jejciu, ale cukiereczek podrusl nam :D Taka pannica sie z niej zrobila :) Anno, ale masz spraw na glowie :( nie zazdroszcze, ale jestes silna baba i wytrwala w swych dazeniach :) Oby optymizm i dazenie do celu jaki sobie wytyczysz nie opuscil Cie. Mam nadzieje, ze w koncu bedziesz wiedziala na co uczulona jest Julcia :) A wlasnie,a imie tez jej bedziesz probowala zmienic ??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewuszki
Ja na chwilkę u Marty
Wieści mam dobre - Julia nie jest uczulona na mleko krowie, jajko, gluten ani soję. Ale niestety nadal ją wysypuje a ja nie wiem po czym? Poza tym wszystko ogólnie dobrze - Julka rośnie jak szalona i taka fajna jest - łapie do rączki już grzechotki i takie tam.
No i powoli szykujemy się na powrót do pracy bo zaczynam 6 września... A Julcia od pazdziernika idzie do żłobka - już mnie serduszko boli z tego powodu
Co do spraw sądowych to czekamy bo jeszcze nie wyznaczyli nam żadnego terminu. I imię też będę próbowała jej zmienić - mam nadzieję, że się uda
BUZIOLE DLA WSZYSTKICH

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

będę trzymać kciuki żeby się udało!!!
a z julką - hmm - to ciekawe na co ma to uczulenie! może na proszek do prania??? ważne że rośnie i rozwija się zdrowo :)

ściskamy was obie - ja i antek :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kciuki zdecydowanie się przydadzą

A dzisiaj idziemy się szczepić więc już przeżywam bo idziemy bez babci i sama muszę ją do tego szczepienia trzymać. Pewnie z przebojami się odbędzie

A tak wyglądam
Obrazek
Shot with DMC-LS1 at 2007-08-08
Obrazek

Tu mam 3 miesiące
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A Julcia coraz śliczniejsza :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Ale slodziudka w tej kiecce :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale sie zmienia :) coraz ladniejsza :)

a to pierwsze zdjecie w sukience jest ekstra (wykrzyknik)
mala juz czaruje - niby to taki niesmialy usmieszek ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ano z dnia na dzień fajniejsza - tylko znowu mamy pogorszenie na tle wysypkowym - Julcię całą wysypało i strasznie się drapie i marudna się zrobiła. Idziemy dziś do okulisty zbadać oczy i od razu zagladniemy do pediatry się pokazać. Niby testy alergiczne wyszły negatywnie ale chyba znowu zrezygnuję z jakiegokolwiek nabiału, bo już sama nie wiem od czego ją tak sypie. I tak mi jej szkoda. I aż chwilami zastanawiam się czy nie przestawić jej na Nutramigen i zrezygnować z cyca zupełnie. Może wtedy będzie dobrze?
Poza tym dostałam wczoraj 2 wezwania z sądu. Sprawę o zmianę imienia i ograniczenie praw rodzicielskich mam 10 października. Jedna po drugiej - od rana. Tylko nie wiem co ze sprawą o alimenty - bo odnośnie tej zawiadomienie nie przyszło. Ze strony tatusia odezwu nie ma - a do niego też pewnie już zawiadomienia poszły -ciekawe czy odebrał czy się ukrywa?

Dopisane:
Jesteśmy po wizycie u okulisty - - do kontroli za pół roku, bo ma niebieskie oczy i jasne cośtam w oku. Ogólnie zniosła dzielnie - na początku nawet jej się podobało. U pediatry też byłyśmy - i zmieniamy dzisiaj pościel - bo śpimy z Julą pod wełnianą (ma niby tak oddychać i nie przegrzewać i nie ziębić) a pani doktor powiedziała, że może jej nie służy. I będziemy się pantenolem smarować, bo wysypana cała i się drapie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oj biedna julka! ależ ona się namęczy! ja jak czytam o alergicznych dzieciach to podziw mnie bierze dla ich matek!

może im się straciło to o alimenty??? a może na jednej rozprawie z ogrnaiczeniem praw to zrobią????? tak czy siak trzymam kciuki!!

jak będziesz mieć czas to pokaż córusię jak rośnie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A u nas dobrze - chyba zaczynamy wygrywać z alergią - mam nadzieję, że to nie tylko chwilowa poprawa. Julcia wczoraj skończyła 4 miesiące a ja od jutra wracam do pracy i już mi się serduszko kroi od kilku dni z tego powodu. Zdjęcie gzuba też dorzucam
Obrazek

BUZIAKI DLA WSZYSTKICH

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie dziewczynki ależ Julcia pięknie wygląda na tym zdjęciu i wszystkiego najlepszego z okazji 4 miesięcy :D
zapraszamy częściej :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no wlasnie anno szkoda ze tak rzadko bywasz na forum, julcia sliczna dziewczyna :D:D powodzenia zyczymy na rozprawach!! trzymajcie sie dziewczyny!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

coraz ładniejsza ta twoja córa! :)

oj te rozstania będą pewnie trudne...
ale za to jaka potem przyjemność jak do domku wrócisz wytęskniona

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 589 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 30  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]