Dzisiaj jest śr maja 06, 2026 12:45 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 41759 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 2082, 2083, 2084, 2085, 2086, 2087, 2088  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

teraz tylko od ciebie zalezy, czy Twoj synek tez taki bedzie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

na pewno nie będzie taki sam jak jego tata..... chyba najgorsze sa te 1 tygodnie od rozstania- brak przytulanek,pieszczot,buziaków ale wiem ze warto. Bo dosc mam kłótni wyzywania itd. Chce stworzyć Dzidzi jak najbardziej normalny dom

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gronotv, dasz rade, wyjdz z założenia ze to co nas nie zabije to umocni :D A rozstanie cie nie zabije, wrecz odwrotnie, zobaczysz, niedlugo kryzys minie, a my jestesmy po to by sie wspierac nawzajem :D
Bedzie dobrze :okk: :-{:

Ja dzis w nocy mialam jazdy z Tamisia :? Jak ja te dziąsła bolą! Obudzila sie o 2 godzinie w nocy, wtedy nurofen przestał działać, wdrapala sie na mnie i nie wiedziala jak ułozyc, jak tez nie, bo mialam jej glowe na ramieniu, potem na cycku, potem na brzuchu, na nogach, wszedzie. Dalam jej znow nurofen, zasnela ok 4 nad ranem, a dzis padnieta byla. w nocy co chwile za wlosy sie ciagnela zaciskajac zęby, az sie trzesła zgrzytajac :roll: Ech...
Zamowilam dzis Pentaxim w aptece bo w przychodni nie mieli i jutro ide ja zaszczepic, przy okazji wezme recepte na srodek uspokajajacy, bo sie obie nie wyspimy. No i przyznam boje sie tego szczepienia, teraz ona juz jest taka rozumna i dostanie pewnie wstretu do przychodni po takim zajsciu. Jak ja tego nie lubie! :cry: Acha, a stosowałyscie moze kremy znieczulajace jakies? Emla, czy jakos tak, działa to chociaz??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

gronotv dasz rade :] trzymam kciuki &&&

madziorowy a wiesz Ty co... :?: ...u nas nocka wygladala dokladnie tak samo :roll: :? mala sie po 1 obudzila z placzem, dalam jej na noc nurofen, ale chyba przestal dzialac... no i wzielam do siebie, do cyca, ale chyba z godzine sie meczylysmy... wypila 170 mleka :shock: co jej sie w nocy nie zdarza juz jakies pol roku jak nie wiecej :shock: po czym kolo 3 ja zanioslam do lozeczka bo chcialam chociaz troche sie wyspac :lol: wstalam 7.30

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no widzisz ivette, te zęby to koszmar. Tyle ze ja spie z mała(łózeczko stoi zlozone, niewiele uzywane), ona sie uspokaja tylko przy cycu(jak proponuje smoczka to zaczyna płakac, ze nie chce i jest jeszcze gorzej), a mnie juz to drażni, bo ona potrafi godzine przy jednym spedzic :roll: a potem godzine przy drugim cycu. Szczescie ze to juz ostatnie zęby.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

:shock:
to moze wyklucz nocne jedzenie?
ja skorzystalam z bardzo fajnej ksiazki, meczylam sie tak jak Ty przez 11 miesiecy.
no i odkad nie je w nocy to je wiecej w dzien, dobrze spi, nie marudzi, jest pogodniejsza...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dzieki

boli mnie to ze zostawił mnie na ulicy o 22 z własna matka co sie na mnie darła sam pojechał i nawet nie dzwni,nie pisze(nawet jak na gg jestem dostepna i on tez) czy z dzieckiem OK czy jakos dojechałam itd. Ma nas w dupie chyba:(

a mały cos sie tak ułozył ze ciezko mi sie oddycha czasem:) uwielbiam jak sie wierci:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ivette, jakiej ksiazki? Ja chce te nocne cycowanie skonczyc, ale tu nie chodzi jej o mleko, tylko ze cyc ja uspokaja( w dzien tez chce cyca wtedy gdy bol zebow sie nasila, albo gdy jest zdenerwowana czy cos), bo przeciez po godzinie napewno juz jest pusty i nawet ona nie przelyka tylko sobie go mymla, identycznie jak smoczka. No i ona rozumie jak powiem ze cyc ała jest, ze boli to ona tylko przytula sie i głaszcze go, buzi nawet da :lol: ale za kilkanascie minut jak sie wierci i zaciska zęby bo ja cisna i bola, znow chce cyca... no i potem zaczyna plakac, to moi rodzice sie budza i sa conajmniej niezadowolni ze nie moga sie wyspac....ech. Ja niewiem jak ja odstawic bezbolesnie dla wszystkich :roll:

gronotv, fakt zachowal sie jak cham zostawiajac sie, ale po co ty chcesz na sile od niego kontaktu, on zwyczajnie ma to w d.... a ty sie tylko zamartwiasz i pogrążasz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nie chodziz e ja chce i czekam na konakt tylko na to ze mozna byc az tak obojetnym wobec swojego jeszcze nie narodzonego dziecka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gronotv, oj wierz mi, mozna byc tak obojetnym :evil: , to bardzo bolesne i przykre dla nas, kobiet, niestety. A co dopiero potem? Tez sa obojetni, nie obchodzi ich ani roczek dziecka, ani święta, ani choroba dziecka. To dopiero straszne, a dla nas niezrozumiałe.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

faceci sa okropni:( moj maluszek kopie a jak byłam jeszcze ze swoim to moze z 3-4 razy dał reke;/ mowił PRZECIEZ JUZ CZUŁEM I WIEM JAK TO JEST itd a tak bardzo sie staralismy o nie.Teraz jak mały kopie wiem ze bedzie sie wychowywał bez taty:( a zawsze marzyłam o normalnym domu we 3;(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

madziorowy podaj mi maila na pw to ci przesle..
a co do dostawiania - z Ania miala to samo, dokladnie wiem, przez co przechodzisz.
ale zacisnelam zeby i mala nie cyca w nocy juz jakos pol roku albo i dluzej. no i nareszcie sie wysypiam :]
a to, ze rodzice beda narzekac to coz.. kiedys i tak Cie to czeka, bo nie bedziesz przeciez cycac w nieskonczonosc. chyba, ze bedzie...?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ivette, nie no, koniec z cycem musi kiedys byc, planowalam jak skonczy 2 lata, a w nocy juz dawno nie powinna cocować :wink:
napisalam ci pw, i dzieki wielkie :aa:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

poszlo :]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc dziewczyny.
Czuje sie wprawdzie troche lepiej bo od wczoraj nie mam juz ostrego bolu ale musze sie stawic do szpitala i prawdopodobnie mnie zatrzymaja.
Mimo antybiotyku mam kilkakrotnie podwyzszone CRP i wykryli krew w moczu :cry:
Od tygodnia szukaja przyczyny, moze wkoncu cos znajda.
Sama sobie wczoraj postawilam diagnoze, ze to kamien i go rodze ale czy to napewno to, tego nie wiem...
Bol sie przemieszczal a teraz jest centralnie pod pekiem i od wczoraj jakby coraz nizej.
Jak wstane czy usiade czuje jakbym cos miala w srodku i przy zgieciu strasznie boli.

Zbieram sie niedlugo.
Mam nadzieje, ze mnie nie beda chcieli operowac :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

smutna o kurcze :? nie za fajnie...
...ale mam nadzieje, ze niedlugo juz bedzie po wszytskim. no i obys nie musiala w szpitalu zostawac.
a mala jak? chora? czy to bylo tylko jednorazowe?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

SMUTNA a już kiedyś miałas jakieś problemy z kamieniami ???

Co by mieli nie robić - oby przeszło.
3MAJ się i daj znać jak tam???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jestem :)
... co tu ostatnio takie pustki?

No wiec...
Pojechalam na Ostry Dyzur do szpitala, czekalam w tlumie smierdzacych ludzi ponad 2godz na przyjecie przez lekarza :roll:
Wkoncu sie dostalam to mi zlecil ponowne badanie moczu i znow usg jamy brzusznej.
No wiec oddalam mocz i poszlam na usg, gdzie znow czekalam prawie 2godz - lekarz byl juz wczesniej wkurzony i olewczy, usg wykonal moim zdaniem niedokladnie, ale coz.
Jedyne co znalazl to miesniaki na macicy, czyli to o czym wiem ale moj gin zapewnial ze te miesniaki nie powoduja bolu.
Poza tym przez dopochwowe usg byly widoczne liczne male miesniaki a cala macica miala ponoc 8cm a ten napisal ze jest jeden miesniak i ma 10cm :shock: i powiedzial, ze bol napewno od tego miesniaka.
Wrocilam znow na SOR gdzie czekalam kolejna godzine na wyniki moczu, ktore juz dawno czekaly w laboratorium ale nikt po nie nie raczyl isc.
Nie bylo juz lekarza, ktory mnie badal na poczatku wiec znow od poczatku musialam mowic co i jak...
Lekarz stwierdzil, ze mam ostre zapalenie drog moczowych i stad takie bole :roll:
Dostalam inny silniejszy antybiotyk.
Mam nadzieje, ze pomoze... :?

Wogole masakra sie tam dzieje, ja nie wiem jak tak mozna ludzi traktowac.
Na SOR trafiaja przeciez tylko ludzie z silnymi bolami i same nagle przypadki a babki w rejestracji i pielegniarki sa tak nie sympatyczne, ze szkoda slow.
Bylo doslownie kilkanascie miejsc siedzacych na kilkadziesiat pacjentow.
Siedzial jeden dosc mlody facet, mysle ze po 30tce i ledwo siedzial.
Kobieta, ktora obok niego siedziala mowila lekarzowi jak przechodzil kilkakrotnie ze z ten facet sie bardzo zle czuje i zeby mu pomogli a lekarz nic, olal i poszedl dalej, nawet nie spojrzal na tego pacjenta.
W penym momencie slysze jak moja mama go pyta czy sie zle czuje i zaczela krzyczec a ten facet zaslabl, wlasciwie na chwile stracil przytomnosc.
Dopiero wtedy wezwali pomoc i go w ostatniej chwili wzieli.
Poprostu koszmar...

A Lenka chyba ok, tzn nie ma apetytu i nadal robi czesciej kupki ale poza tym jej chyba nic nie dolega.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

:shock:

taaa, sluzba zdrowia w polsce to porazka jakas.... :roll:

mam nadzieje, ze antybiotyk pomoze...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gronotv wiem jak to jest jak legną marzenia a kobieta przejrzy na oczy. Ja odeszłam od swojego już prawie 2 miesiące temu, po jego prawie rocznym znęcaniu psychiczny i fizycznym nade mną... Jeszcze nie raz nie dwa płaczę po nocach i o zgrozo wspominam te lepsze chwile... Ale z drugiej strony wiem , że jakbym wtedy nie odeszła od niego pewnie bym już nie miała swojej kruszynki, która coraz mocniej kopniakami daje mi do zrozumienia kto teraz będzie rządził :P

smutna mam nadzieje że szybko się z tego wykaraskasz... Trzymam kciuki :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 41759 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 2082, 2083, 2084, 2085, 2086, 2087, 2088  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]