Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:21 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 300 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

tjunde sama twarz moge wsadzic pod lampy?:)
heh samoopolacza sie boje bo podobno plamy sie jakies robia....
mnie podejrzewaja o anemie, anoreksje, albinostwo i inne wymysle rzeczy ale wyniki badan mam w normie tylko taki moj urok:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kiedys samoopalacze to była kicha, ale teraz juz ta epoka minęła, są naprawde dobre, najpierw wypróbuj na ciele, najważniejsze aby równo rozsmarować, napewno sie uda :lol: :lol: :lol:
ja tez jestem blada, ale na szczęście mój telewizor to olewa :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ten balsam jest rewela bo ma bardzo delikatne dzialanie brazujace
to nie samoopalacz!!
http://www.allegro.pl/item144216461_bal ... son_s.html
taki wlasnie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja uzywam zawsze samoopalacza L'oreala i jestem bardzo zadowolona - nigdy nie mialam najmniejszej plamki! Trzeba tylko dobrze wmasowac a przy okazji dobrze nawilzaja :) Kwestia wprawy ;)
Za to kiedys drozszy samoopalacz, nie pamietam jakiej firmy... Chyba Lancome wyszedl strasznie zolty!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ten balsam jest rewela bo ma bardzo delikatne dzialanie brazujace
to nie samoopalacz!!
http://www.allegro.pl/item144216461_bal ... son_s.html
taki wlasnie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hmmm... to moze rzeczywiscie ten samoopalacz lepiej, rozumiem ze samoopalacze nie zawieraja zadnych substancji grozacych dziecku?
alex po tym balsamie to jest duza roznica, bardzo brazowa jestes? bo ja potrzebuje duzej dawki brazowosci:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jak stosujesz systematycznie to taaaaaaaaaaakk. Po kilku razach to bardzo widac, a wole od samoopalacza bo nie musisz tak dokladnie smarowac bo to w koncu balsam a efekty sa nie jestes murzynka po pierwszym dniu ale stopniowo ciemnieje ci skora:))) polecam raczki tylko prosze umyc po smarowanku:))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Samoopalcz zdecydowanie szybciej dziala! Balsam tez probowalam... ale to cos dla cierpliwych :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

o to fajnie bo chodzi mi o taka normalna opalenizne ale z mojej bladosci bedzie ciezko przejsc do normalnosci 8) dzieki za rade:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja kupie to i to i zobacze balsam moge uzywac na co dzien a samoopalacz co pare dni:) moze na sylwestra bede mogla sie pokazac ludziom:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dobra kupilam sobie samoopalacz l'oreal i zamowilam przez allegro caly zestaw kosmetykow Holiday Skin Johnson & Johnson, wiec zobaczymy jak bede wygladac:D oby nie pomaranczowo:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

L'oreala napewno daje ladny zlocisto-brazowy kolor wiec bez obaw. Tylko nie przesadzaj :)

Ja wlasnie wrocilam z zakupow i kupilam mase kremow i oliwek bo wczoraj zauwazylam ze zrobily mi sie rozstepy na brzuchu!! Ale jakie :( A codziennie grzecznie smarowalam kremem i nic! :( Teraz bede stosowala rano krem przeciw rozstepom a na noc mase oliwki - mam nadzieje ze to troche pomoze!!
Moze ktos zna inne skuteczne metody??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

smutna - życze powodzenia :lol: :lol:
jesli chodzi o samoopalacze to pamiętajcie że ten sam kosmetyk na każdej skórze będzie miał inny odcień.
no i nie stosujcie samoopalaczy do ciała na twarz :lol: :lol:
i przyzanc sie kto zrobił sobie stópki??????? :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja wczoraj i masazyk tez bo mam takie super urzadzenie do masazyku :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja wiem o oliwce z oliwek, ale moja lekarka powiedziala ze jak mam miec rozstepy to i tak bede miala, nawet jak kupie sobie krem za 200 zloty:) wiec uzywam tylko oliwki:)
a czy samoopalacz na brzuch mozna uzywac? bo na razie twarzyczke zrobilam, raczki i dekolt:D
poki co nic nie widac, ale pewnie u mnie po tygodniu cos zauwaze:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ROZSTĘPY
Rozstępy są w dużej mierze rezultatem wzrostu poziomu kortyzolu we krwi. Jest to hormon wydzielany przez nadnercza. Jego ilość wzrasta w okresie ciąży, dojrzewania, otyłości, wzrostu wagi.

W okresie ciąży również wzrost poziomu estrogenów przyczynia się w pewnym stopniu do zwiększenia możliwości pojawienia się rozstępów. Ponieważ tabletki hormonalne mają także wpływ na żeńskie hormony płciowe, dlatego istnieje prawdopodobieństwo, iż mogą być jednym z czynników sprzyjających rozstępom.

Niewłaściwa, uboga w składniki odżywcze (witaminy, mikro- i makroelementy) dieta, to także jedna z przyczyn powstawania rozstępów. Dużą rolę odgrywa tu zwłaszcza niedostateczna ilość cynku. Dlatego kobiety często będące na dietach niskokalorycznych mogą mieć skłonności do rozstępów.

I wreszcie kolejną istotną przyczyną, na którą nie mamy wpływu są nasze skłonności genetyczne

co możemy zrobić:

Unikać w miarę możliwości częstych wahań wagi i "cudownych" diet, które w rezultacie dają tylko efekt jo-jo.
Bardzo ważna jest odpowiednia dieta, zapewniająca wystarczające dawki witamin oraz mikroelementów, zwłaszcza cynku i krzemu. Można także pomyśleć o uzupełnieniu diety suplementami. Na własną rękę najbezpieczniej jest zażywać tylko gotowe preparaty multiwitaminowe uzupełnione minerałami,
Jeśli tylko zauważymy pierwsze oznaki powstawania rozstępów lub też znajdujemy się w sytuacjach sprzyjających ich tworzeniu, chodzi tu zwłaszcza o okres ciąży, dojrzewania warto regularnie masować ciało stosując oliwki, olejki, balsamy lub jeden z dostępnych kremów przeciw rozstępom. Prawda jest taka, że rodzaj kremu nie jest tak istotny jak sam masaż skóry. Krem jest tylko czynnikiem wspomagającym.
:lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no to od dzis bede sie ciagle masowac po brzuchu, a mam takie pytanie na piersi cos stosujecie? bo mi urosly i poki co 'stoja' ale pozniej podobno oklapuja:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no to mowiłam wam juz szczegolnie tjunde pisałam, zebyscie mi troche oddały bo ja mam takie malusie, ze ich prawie nie widac, przy tak wielkim brzusiu :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

anno - ja ci oddam moje w całości, jak byś miała takie jak ja mam to zapomnij o kaniach, i to mówie całkiem poważnie :shock: :shock: a już o stanikach nie wspomne, teraz mam rozmiar 75 ee :shock: :shock: oczywiscie takiego nie można kupić, więc tylko przeróbki.
na biust stosujemy oliwki, NIE WOLNO SMAROWAĆ SUTKÓW NICZYM INNYM JAK OLIWKĄ !!! a reszte choć można to i tak nic nie daje :( :(
ja sie tylko modle żeby mi po małej zmalały :( :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no mi niestety porobily sie rozstepy:(((na piersiach i UWAGA na jednym posladku!!!!!!! kurka jak to sie stanelo???????????

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 300 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]