Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:21 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3138 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 157  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Annn, 22291420...
"Mamusia" załatwiła temat :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

już pędzę Anula na gg :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziekuję za przyjecie, moze opisze pokrótce swoja sytuacje.No wiec mam 24 lata i jestem samotną matką córeczki która ma 1, 5 miesiacy. no wiec nie jestem z ojcem dziecka. On gdy dowiedział sie ze jestem w ciaży, zwyzywał mnie od kur... dziwe... itp, powiedział ze to nie jego dziecko, przez cały okres ciąży, nękał mnie bo zmieniał zdanie ze to może jednak jego, i tak było kilka razy. Wykanczał mnie nerwowo i psychnicznie a to w ciazy niewskazane. ja od samego początku jak powiedział pierwszy raz ze to nie jego dziecko wiedziałm ze niechce miec z nim nic wspólnego. ale niestety. urodziłam małą było troche spokou, pożniej mu się znowu przypomniało ze to jednak jego córka i wydzwaniał domagał sie praw itp. oczywiscie w akcie nie jest wpisany, jest ojeciec nieznany. wiec tak jak już troszke mi nerwy mineły to przyjechał zobaczył małą ale co z tego jak poxniej 4 razy były wiadomości, ze jednak daje nam spokój bedziemy szczesliwe bez niego. łącznie widział malą z 5 razy przez krótki czas. były telefony ciągłe pretensje ze ja mu utrdniam kontakt, ja mu powiedziałam ze moze widywac małą ale widocznie tak mu zalezyy ze nie widujeje jej, teraz był u nas przed swietami, powiedziałm mu ze moze mała widywac dwa ray w miesiacu dwa dni po tym napisał mi esa ze juz niechce nas widziec moze kiedys pojawi sie w naszym zyciu. i teraz po 3 miesiacach zadzwonił, i powiedział z eja mam ja przywiesc do niego bo jego rodzice chca ja poznac powiedziałm zapraszam do siebie. i oczywiscie zaczeły sie problemy aluzje w stosunku do mnie. ze ja mam wszystko w dupie ze mysle tylko o osobie itp. i cisza zadzwonił teraz na swieta złozył zyczenia i koniec. nie wiem co on chce i czy on sam wie czego chce.poprostu aby tylko mnie zdenerwować.nie wiem kochane co robic co mysleć;( jak to bedzie. ja bym chciała zeby dał nam całkowicei spokój. ale watpie ze tak bedzie. co ja powiem małej jak zacznie rozumiec poradzicie coś. ajj fajnie ze jestescie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lola - widze, ze twoja sytuacja tez jest trudna i ciezko w takim momencie doradzic. Ja czesto mysle, ze nie chce miec nic wspolnego z ojcem malej, ale gdy mala pyta o tate to znow zmieniam zdanie i niestety chcac czy nie musze znosic jego towarzystwo. Cora ma juz 3 lata, wiec teoretycznie by mogl ja zabierac na kilka godzin ale ja sie na to nie zgadzam i pewnie jeszcze dlugo nie zgodze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

lola :( przykre, że musiałaś coś takiego przeżyć w ciąży i teraz :( że Cię nie wspierał.

Ja bym mu nie odpuściła, no ale wiem, że łatwo tak sobie można mówić.

Może porozmawiaj z nim na spokojnie, spotkaj się z jego rodzicami i coś ustalcie. Niech Ci płaci na małą (w końcu to jego krew) a jak nie wierzy, to niech sobie badania zrobi (na swój koszt).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

smutna kochana a Ty masz zasądzone widzenia czy tak prywatnie sobie ustaliliście??ja tez absolutnie bym małej mu nie dała on jej nie zna ona jegoo no szok.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

lola wspolczuje takiego ex,robi tylko pranie mozgu i cisza na jakis czas

moja cora ma prawie 6 lat i tez bym nie dala jej ojcu na spotkanie,powod widuje Uske 3/4 w roku w tym jeszcze nie byl, i co przypomni sobie o malej i mam ja dac,nie ma mowy,razem na plac zabaw czy do parku mozemy isc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lola22 pisze:
smutna kochana a Ty masz zasądzone widzenia czy tak prywatnie sobie ustaliliście??ja tez absolutnie bym małej mu nie dała on jej nie zna ona jegoo no szok.

Nie mam zasadzonych ani widzen ani alimentow, ale dobrowolnie placi od 7 miesiecy ciazy i przychodzi 2x w tygodniu na cale popoludnie i kladzie mala wieczorem. U mnie bardziej osoba trzecia jest powodem ze mu malej nie dam na widzenie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To i ja chciałam dolaczyc do grona :D
samotna od.....dawna czyli praktycznie od poczatku ciazy.
przyjmiecie :?: :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jasnę kiti dołączaj :)

smutna ja też obeszłam się bez sądu. Knur sam płaci.

lola no i dobrze, że jesteś teraz sama czyli bez tego psychola :!: Na szczęście nie tylko tacy chodzą po świecie :!: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Mój też sam płaci .... ale zastanawiam się czy iść do sądu po papierek ... czy mi się on jednak w życiu przyda (ten papierek) :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ann jak sam placi, i kaska jest w miare ok to ja bym nie szla do sadu po papierek.Przechodzilam sprawe o alimenty dla malej i dla mnie to byl koszmar, ktory trwal 1.5 roku ( sprawa w sadzie) tatus wczesniej ani myslal placic a tylko jak sad przysadzil mu alimenty to bardzo regularnie przysyla pieniadze na konto.kontakty miedzy nami sa przyjacielskie ( nawet bardzo, jak on milczy i nic nie mowi- podobno "milczenie jest zlotem" :lol: - przynajmniej mi nie podnosi cisnienia :wink: ) tatusiem jest srednim tzn jak mu sie nudzi w niedziele to sobie przypomina ze ma dziecko i tak srednio widzi mloda ok 2 godz ( sam nigdy mlodej nie wziol do siebie, po pierwsze bym mu jej nie dala po drugie tatus mowi ze ona jest przyzwyczajona tylko do mnie i na niego dziwnie reaguje :roll: Dziwne........ skoro tatusia widziala ostatnio 2 miesiace temu :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Kiti no właśnie sama nie wiem. W urzędzie chcą ode mnie papierek bo chciałam się postarać o jakieś dofinansowanie do czynszu, bo z kasą krucho ostatnio :? więc sama nie wiem czy warto się pchać do sądu, mimo że ojciec się zgadza, żeby do sądu iść i obiecuje nie robić bałaganu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ann, zawsze gdy będziesz się starała o jakiekolwiek pieniądze od państwa, będą od Ciebie chcieli sądowego zasądzenia alimentów.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Emila tak też się domyślam. Ale trochę się boję, bo z ojcem małej jesteśmy dogadani i chcielibyśmy, żeby się skończyło max na 1-2 rozprawach, bo nie chcemy tego ciągnąć nie wiadomo jak długo.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Annn pisze:
Kiti no właśnie sama nie wiem. W urzędzie chcą ode mnie papierek bo chciałam się postarać o jakieś dofinansowanie do czynszu, bo z kasą krucho ostatnio :? więc sama nie wiem czy warto się pchać do sądu, mimo że ojciec się zgadza, żeby do sądu iść i obiecuje nie robić bałaganu.

a no chyba ze to tak wyglada :wink:
Moze byc jak u moich znajomych- sedzia pyta sie ile pani by chciala dostawac od tatusia ta powiedziala kwote, tatus sie zgodzil i po sprawie :D
Nie zycze tylko nikomu tego co ja przeszlam w sadzie.
U nas by sie skonczylo na 1 rozprawie bo sedzia zawsze dazy do ugody ale tatus ani myslal placic, wiec sie ciagnelo.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

No to rozumiem, że jak jesteśmy dogadani to będzie jedna rozprawa ;) no i fajnie :) Pozew mam gotowy :) tylko go wysłać muszę. Więc chyba jutro to zrobię i z głowy :)

Kiti a długo czekałaś z sądu na odpowiedź ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Annn pisze:
No to rozumiem, że jak jesteśmy dogadani to będzie jedna rozprawa ;) no i fajnie :)

Tak to właśnie chyba działa :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

No to fajnie :)

to ja jutro wysyłam pozew :) trzymajcie kciuki żeby to jak najszybciej poszło :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cytuj:
długo czekałaś z sądu na odpowiedź ?

cos ok 1.5 miesiaca.
powodzenia!
Jak mowisz ze jestescie dogadani to bedzie na pewno czysta formalnosc :wink:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3138 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 157  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]