Dzisiaj jest śr maja 06, 2026 12:46 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1033 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 52  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

O, super :!: :!: :!: :!: :!: :!: :D To czekamy na relacje z porodu :D :D :D I na nowe zdjątka małego przystojniaka!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej hej witam wszystkie :lol: :lol: :lol: dziękuję bardzo za te wszystkie ciepłe słowa :lol: :lol: :lol:

dopiero wyszłam ze spzitala więc nie za bardzo mam czas opisać wszystko dokładnie ale jutro jak znajdę chwilkę obiecuję napisać

mały jest cudowny chociaż chwilami daje popalić :roll: :roll:

ale zakochałam się i już wiem ,że znalazłam mężczyzne swojego życia :wink: :wink: :wink:

jeszcze raz dzięki za temacik

:cmo: :cmo: :cmo: :cmo: :cmo: :cmo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czekamy na relacje :) 3 majcie sie Slonka :cmo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Paula super ze juz jestescie :) Czekamy na dokładna relacje bo ta z porodówki urwała się na o ku%^ nie pytaj jak boli..... :lol: :lol:

Wielkie Buziaki

Emine [']
Julian [']

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:brv: :brv: :brv: :brv: :brv: :brv: :brv: :brv: :brv: :brv:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to wzruszające co napisała Pauletta?? Chyba tak, bo mi się łezka w oku zakręciła.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

HEJ CIOTECZKA, W KONCU WAS WYPUSCILI,OPOWIADAJ JAK SIE CZUJE MLODA MAMA NIE ZA DUZO OBOWIAZKOW A NOCKI PRZESYPIA,OBOJCZYK SZYBCIUTKO SIE ZROSNIE MOJA KIKUNIA TEZ MIALA ZLAMANY TRZEBA TYLKO PRZEZ KILKA DNI USZTYWNIAC RACZKE,JESZCZE NIE DOWIERZAM ZE KACPU JUZ WYSKOCZYL Z BRZUSZKA NIKOLA TEZ SIE DZIWI I OGLADA FOTKI PO KILKA RAZY,NAPISZ MEJLA JAK ZNAJDZIESZ CHWILKE BUZIACZKI DLA WAS --ASZI

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej hej tak jak obiecałam-piszę,jakieś pustki na forum :roll: :roll: :roll:

a więc Ciotki,jak już wiecie POWIłAM swego pierworodnego 27.10.07 o godz 17<swoją drogą fajna data :lol: :lol: >

Poród był wywoływany ze względu na obrzęki. w piątek wieczorem założyli mi na macicę cewnik foleya,który miał za zadanie zrobic rozwarcie 8)
o 9 rano kiedy mi go ściągali miałam juz prawie na 3 palce,chwilę potem odszedł mi czop śluzowy,ja taka podjarana,ze tu zaraz kroplóweczka i na porodówkę a oni mi mówią,że mam czekać sobie na skurcze,ale,że to i do dwóch dni może potrwać....no tak,a więc idę spać..tak sobie śpię i śpię i nagle budzą mnie na obiad..podnoszę się z łóżka i chlust..wody mi odeszły,pakowanie itp i na porodówkę.pół godziny pózniej pierwsze skurcze<13.30>,godzina 15 ja już nie mogę zaczyna strasznie boleć,mam wrażenie,że to mój ostatni dzień życia..proszę o lewatywę..po drodze zwijam się z bólu,przychodzi ciotka i siostra,wyganiam je,bo nie mogę znieść ich obecności,klnę<pod nosem>,godzina 16 i tzw,kryzys 7 centymetra,mam ochotę zabawić się w supermana i wyskoczyć przez okno,rozebrać się do golasa i położyć się na zimnej podłodzę,błagam położną o znieczulenie,marzę o cesarce,i oczywiście chcę do domu,nie pomaga nic,leżenie,chodzenie,w końcu dosiadam piłki i na niej jakoś wytrzymuję 20 min,ląduję na łóżku,skurcze są za krótkie,podłaczają oksytocyne,ale za pózno,chwilę potem zaczynają się parte,mimo zakazu parcia prę<nie moge przestać>pęka mi macica...i nagle jak na filmie słyszę i widzę wszystko w zwolnionym tempie...położna rzuca hasło RODZIMY,wpada lekarz,łóżko w błyskawicznym tempie zamienia się w pseudo samolot z miejscem na wyskakującego maluszka,opieram nogi na położne,przyciągam do siebie i prę...zero bólu tylko jedna wielka misja do wykonania.przeć :!: :!: 1
1 skurcz,prę dwa razy,ale główka się cofa,nacinają,nic nie czuję ,ale widzę jak to robi,olewka,2 skurcz prę kolejne dwa,jest główka,czuję ja między nogami,3 skurcz mały zaklinowuje się w barkach,lekarz naciska na brzuch i przy kolejnym parciu czuje plusk i mały jest już po tej stronie.....
oczyszczają nosek i usta i za chwilę jakiś mały człowieczek ląduje na moim brzuchu,mimo strachu w oczach i krzyku mocno wpatruje się w moje oczy,nie widzę już świata poza nim,nie czuję bólu,wszystko na tę cudowną i najpiękniejszą chwilę na świecie gdzieś odpłynęło,mam w końcu mój skarb,tak wyczekany,moja fasolka ukochana..
płaczę,a razem ze mną moja ciotka,która nie wiadomo skąd się wzięła,ale..ciotka całuje mnie po głowie,gratuluje,i ryczymy jak głupie....
zabierają małego i wszystko wraca,zmęczenie ból...
zaczynają szyć,to chyba najgorsze chwile w moim życiu,45 min szycia i 45 min niesamowitego bólu,dziś zastanawiam się,co było gorsze :?: :?: :!:
zabierają mnie na salę poporodową,przynoszą Kacperka,przystawiają do cyca i jestem w raju...
mimo bólu i zmęczenia jest cudownie,to chyba najwspanialsze chwile w życiu,te pierwsze wspólne chwile,nie mogłam się nadziwić jak taki ktoś mógł zmieścić się w moim brzuchu..to niesamowite...niewiarygodne..

jeszcze przez parę dni chodziłam i jęczałam,że poród to dla mnie dosłownie TRAUMA,ale dziś moge powiedzieć,że mimo tego okropnego bólu to wspaniałe przezycie,móc wydać na świat nową istotę,dać jej życie...

rodziłam 3,5 godziny,nie jedna by pozazdrościła,ale wiem,że nigdy bym w tyle nie urodziła gdyby nie znajoma położna

nie wiem co mam jeszcze napisać
że KOCHAM
że juz za nim tęsknie mimo,że spi obok
że jest najwspanialszą istotą na świecie
że świata poza nim nie widzę........

są chwile,kiedy chce uciekać gdzie pieprz rośnie,bo mały marudzi,nie spałam juz prawie 4 doby,ale daję rade,bo mam małego dopalacza....

Obrazek
:wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Paulla normalnie sie poryczałam. Narobiłaś mi strachu jak nie wiem, ja nie chce filmu :lol: Twój porod był pierwszym ktory przezywalam na forum, czubki palców tam gdzie w zeszłą sobote były paznokcie boli jak nie wiem. I kolejny raz życzę Wam samych radości i jak najwięcej uśmiechu

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Emine [']
Julian [']

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ojoj... nie znamy się... ale tak mi sie jakoś zrobiło ciepło na serduchu jak przeczytałam twoj post poprzedni....az mi się przypomniało moje pierwsze spotkanie z dzidzią moją.....joj.... dużo zdrówka dla ciebie i maluszka..!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Fajnie, ze juz masz Kacpreka przy sobie i ze szybko poszlo!!
Jak sie czujesz?
I jak maly z tym zlamanym obojczykiem?

Wrzuc wiecej fotek slicznego malego paczusia :) Jest cudowny!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pauletta, wspaniale to wszystko opisałaś!!! Też mi się łezka w oku zakręciła... A Kacperek jest boski!!!!!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

TERAZ TO SIE DOPIERO PORYCZALAM,TO JEST PRZEZYCIE A BOL TO PESTKA BO ZA CHWILKE JEST TEN MALUTKI CZLOWIECZEK,UCALUJ KACPUSIA W CZOLKO ODEMNIE I NIKUSI

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Powtórzę po dziewczynach bo inaczej się nie da. Pięknie to opisałaś!! Łzy stoją w oczach i zaraz się poryczę a muszę iść na cmentarz!!

(*) Eryk 11tc - 14.12.2013r.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Paulette dzieki tobie uwierzylam ze dam rade :!: Dzieki Ci :!:

normalnie sie poryczałam :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzięki dziewczyny za wszystkie ciepłe słowa...

Smutna wedle życzenia wrzucam zdjęcia...Kate mówiła,że i twoja kumpela urodziła,pogratuluj jej proszę ode mnie :lol:

a z tym obojczykiem to nic takiego,lekarz mówił,ze samo szybko się zrośnie i nic z tym się nie robi,musi mieć tylko luzną tą rączkę,troszkę przez to marudzi,ale... :roll:

Alsking sorki nie mam czasu nawet maila napisać,staram się spać wtedy co i on i na kompa siadam tylko,żeby na forum zajrzeć,albo fotki wysłać i oczywiście mam 0 na kom :? ucałuj Niki od nas

nie płakać ciotki :cry: :cry: bo i ja będę :cry: :cry:

mam nadzieję,że dam radę,bo chwilami naprawdę ciężko,zmęczenie daje się we znaki,ale jedno spojrzenie na tego małego człowieczka wynagradza każdo cierpienie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie no, przeslodki on jest!! Te policzki sa poprostu super! :lol:
A jak w nocy? Czesto cie budzi na jedzonko? Spi wogole duzo??

Nio, kumpela urodzila w sobote przed polnoca. Malutka coreczke - 2800g i 50cm. Nazywa sie Viktoria :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Budzi sie tak,co 2.5 godziny,a w nocy ma swoja fazę i nie chce spać od 21 do 1 przeważnie i płacze i marudzi i tak codziennie,nie wiem o co chodzi,ale wygląda tak jakby poprostu zasnąc nie mógł :cry: :cry: :cry:

cały dzień ładnie przesypia,tylko ta noc

no i też spać nie mogę,czuwam nad nim,no i te szwy..nie mogę znalezc odpowiedniej pozycji,bolą,ciągną,w końcu 28 szwów....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: że Iiiileeeeeee tych szwów????? :shock: :shock: :shock: :shock:
O jaa........ Auć... :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moja mama ciagle mi powtarza że mje dzieci też będą całą noc kusić za to ze jaj jej spać nie daje tylko po kuchi łaże i jedzenia całą noc szukam :) Że niby one mi to odpłacą :lol:

Emine [']
Julian [']

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1033 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 52  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]