Dzisiaj jest śr maja 06, 2026 12:46 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 368 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

A my mielismy spirytus ze szpitala. I waciki tez. Pieluszki Huggies nam tez bardziej pasuja niz Pampersy- w pampkach czasem cos kapnelo bokiem a w huggisach sie jeszcze (narazie :) ) nie zdarzylo. A kremik uzywamy z ziajki - niecale 5 zl.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mam pytanko jakie buteleczki kupujecie 125 ml czy od razu większe ?

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

JA KUPIŁAM OD RAZU WIEKSZE :lol:
ALE MAŁA BUTELECZKA TEZ SIE PRZYDA, NP. NA POZNIEJ NA SPACEREK

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja kupilam male i duze, ale wiecej duzych ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja narazie tylko jedną małą. I narazie w zupełności wystarcza.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a sluchajcie jaki materacyk wybrac dla maluszka? mam juz lozeczko, zaczelam sie rozgladac za materacykiem a tu zonk i nie wiem ktory wybrac :? piankowe, gryczane, kokosowe itp.itd. - zawrot glowy 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tez mialam ten problem ale wiekszosc doradzala gryczano-kokosowy i taki wlasnie kupilam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

smutna oookay dzieki, no to wlasnie szukam 8)
a gdzie w ogole kupujesz rzeczy dla dzidzi? na allegro czy moze masz jakis sklepik godny polecenia w warszawie?

w ogole to mam ciagly zakret z kolorami :D z usg niby wychodzi, ze bedzie chlopczyk (ale raz baczek nie do konca chcial pokazac co tam ma :lol: ) i tak jakos skupiam sie ze wszystkim na niebieskim :lol: w ogole to moj ulubiony kolor i jakos tak mysle, ze jak cos to dziewczynce bedzie z pewnoscia lepiej w niebieskim niz chlopczykowi w rozowym :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jesli chodzi o ciuszki to wiekszosc kupowalam w H&M - moj ulubiony sklep ;) Poza tym sa tez fajne i tanie ciuszki w Swiecie Dziecka na Targowku. Tam tez kupowalam rozne akcesoria - maja bardzo duzy wybor wszytskiego. Nie bylo chyba rzeczy ktorej bym szukala i by nie mieli... Wozek kupilam w sklepie internetowym, a komode z przewijakiem i wanienka oraz lozeczko i materacyk na allegro.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no ciuszkow tez mam troche z h&m a ogolnie to gdzie cos wypatrze to kupuje :D mam zamiar pojechac w tym tygodniu do 2 hurtowni: Krasnala do Falenicy i Swiata Dziecka do Wesolej. Potrzebuje wlasnie wszystkie akcesoria i tak porownywalam ceny i cos chyba uda sie przyoszczedzic 8)
w ogole to musze zaczac kompletowac gadzety do torby dla siebie hehe :lol:

na Allegro narazie zaczelam ogladac komplety poscieli i tylko na wzorek zdecydowac sie nie moge :P ah te problemy przyszlej mamy :lol:

tak z ciekawosci, ile zaplacilas za materac na allegro?
ja wypatrzylam taki w tej hurtowni: http://www.swiatdziecka.net.pl/index.ph ... =140&p=690
(gryczano-kokosowy jak radzilas :D )

zastanawiam sie jeszcze jaka wanienke :? mozesz cos polecic? :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja mam tyle ciuszkow tyle nakupilam ale nie spodziewalam sie ze niunia moja bedzie taka malutka i na 51 cm to nie mam wcale ale zakladam jej troszke wieksze...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

babymama1983, napewo zaoszczedzisz kupujac w hurtownii. Nawet jakies 20% - tez kupowalam ;)
Co do wanienki ci nie bardzo doradze bo ja kupilam komode-przewijak-wanienka firmy CAM, model Jackie (zobacz na allegro ;) ) W tej hurtownii w Wesolej maja rozne tego typu przewijaki z wanienkami. Warto zobaczyc, moze sie skusisz ;)
Przypomnialo mi sie, ze wanienke tez mam ;) Calkiem o niej zapomnialam bo kupilam ja chyba w 3-4 m-cu :) Jest bardzo fajna -duza. Firmy CURVER (pewnie znasz -robia akcesoria z plastikow). Kupilam ja w Auchan, nie jest droga i ladne kolory. Chyba nawet gdzies w tym dziale stawialam do niej link...
Co do materacyka to nie wiem ile kosztowal bo byl w jakiejs promocyjnej cenie z lozeczkiem ktore kupilam :) Ale ogladalam ten co pokazywalas i jest ok.

Kate_21, ja mam glownie ubranka w rozmiarze 62 - ale tyle ze moge spokojnie trojaczki urodzic! Gdy mi grozil porod przedwczesny kupilam troche mniejszych ale sadze ze sie jednak nie przydadza! :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a jak u was z laktatorami? ja zastanawiam się nad Aventem ISIS lub Canpolem Premium...
a podgrzewacze??? ja pewnie porozglądam się za używanym w dobrym stanie bo za cenę jednego urządzonka chciałabym kupić laktator i podgrzewacz tylko wolałabym zasięgnąć najpierw rady osób które już miały do czynienia z tymi ustrojstwami :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Avent zdecydowanie można polecić... Podgrzewacz przydła mi się dopiero, jak zaczęłam małą dokarmiać, czyli w 6. miesiącu :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja sie zastanawiam czy mam sens kupowac laktator, nie wiadomo jak to bedzie z pokarmem, moze bede miala calkiem malo ..? :?

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jak się stymuluje karmienie przez częste przystawianie dziecka, to jest wystarczająca ilość...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja chciałam zapytać doświadczone mamy, czy przydaje się mata edukacyjna? :roll: Bo nie wiem, czy mam ją kupić, czy nie..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ekstencja taka mata to fajna sprawa. Można położyć dziecko i ono sobie ogląda zabawki i ma zajęcie a mama spokój. Ale zaliczyłabym ją raczej do mniej koniecznych wydatków. Adaś ma mate bo dostał od chrzestnej inaczej bym sie raczej nie zdecydowała.
Z laktatorami to różnie jest. Ja miałam na początku ręczny z Canpola ale nie byłam z niego zadowolona bo odciaganie nie bardzo mi szło. Moja siostra za to bardzo go sobie chwali. Teraz używam Lakte i ten mogę polecić - jest dużo tańszy niż Avent i łatwy w użyciu. Ale pewnie nie wszystkim będzie odpowiadał

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

marzenka pisze:
a jak u was z laktatorami? ja zastanawiam się nad Aventem ISIS lub Canpolem Premium...
a podgrzewacze??? ja pewnie porozglądam się za używanym w dobrym stanie bo za cenę jednego urządzonka chciałabym kupić laktator i podgrzewacz tylko wolałabym zasięgnąć najpierw rady osób które już miały do czynienia z tymi ustrojstwami :D

Ja mam laktator Aventa i jestem bardzo zadowolona - Canpol mi wcale nie pasowal... Natomiast podgrzewacz Canpola jest o tyle dobry, ze mieszcza sie w nim rozne typy butelek oraz sloiczki...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja tez mam Aventa jeszcze po pierwszym... I się cieszę, bo odpadł mi całkiem spory wydatek :wink:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 368 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]