Dzisiaj jest śr maja 06, 2026 12:47 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 300 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

:lol: :lol: :lol: :lol: nie ma sprawy
ja właśnie zrobiłąm sobie feeessss dobrze :roll: :roll: dostałam dzis zamówione kosmetyki, i własnie je wszystkie wypróbowałam - odlot, jestem pachnisia :!: :!: :!: a teraz buzka :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A ja kupiłam sobie wczoraj olejek grejfrutowy i wtarłam po kąpieli. Naprawdę niezły... i ładnie pachnie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

buzka zrobiona - Nawet Jaśmince się to podoba, mała strojnisia- pieknisia to będzie :lol: :lol:
emila - ale jak to z tym olejkiem, :?: :?: :?: taki juz gotowy, czy esencja i mieszasz :?: :?: :?:
ja sobie zamówiłam z yves roches całą linie bez, - super pachnisia, choć magnolia ładniejsza, ale bez był w promocji :lol: :lol:
a buźke peelig, maseczka z mikroelementami, potem po zmyciu masaż twarzy na wit E i A, a potem kremik :lol: :lol: i moge iść na sylwa właściwie już :!: :lol: :!: :lol: :!: :lol:
dobrej nocki :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Gotowy, do wcierania po kąpieli na wilgotne ciało... Kosztuje ok. 70 zł, ale był w promocji i kosztował 49 za 370 ml. JAkaś nowość AA Oceanic.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:lol: :lol: :lol: a inne zapachy tez były, nie przepadam za greifrutem :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie, niestety, to jedyny z tej serii, może się jeszcze jakieś pojawią. Ten zapach jest delikatny, ma zresztą jeszcze dodatek jakiegoś olejku abisyńskiego.
Widziałam też coś, co na pewno jest dobre. Nie wiem, czy już pisałam. Suchy olejek firmy Nuxe, do kupienia w aptekach. Tylko to 100 ml kosztuje ok 90 zł: do wszystkiego - twarzy, rąk, włosów. Podobno wchłania sie rewelacyjnie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tjunde, rozumiem, że robisz makijaże... Masz jakieś swoje ulubione kosmetyki upiększające, które mogłabyś polecić, czy zdajesz się na arsenał klientek?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hm... to troche skomplikowane, zawsze biore swoje, a z kosmetyków klientki tez korżystam, mam swoje ulubione cienie, podkłady, ale na każdej cerze dany kosmetyk zachowuje sie inaczej. Natomiast mam ulubione kolory .... :lol: :lol:
największego jobla mam jeśli chodzi o ozdoby na paznokcie, głównie na tipsy, mam tyle tych dziwactw, że nie jeden duzy zakład wymieka. :lol: :lol:
Ja dziś, ponieważ jestem "jesień" będe miała złoty makijaż, i to właśnie jest mój ulubiony kolor :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No właśnie pytam jakich firm używasz i jakie masz ulubione... Ja największą wagę przywiązuję do podkładu i pudru i tu nie żałuję kasy. W zasadzie wszystkie akcesoria do twarzy muszą być dobre, ale nie wszytskie są bardzo drogie. Podziel się doświadczeniem :D
W złocie mi nie do twarzy (jesli chodzi o kolor, nie biżuterię :lol: ), ale lubię wszelkiego rodzaju brązy, zwłaszcza zimne, czekoladowe. Mam ciemne włosy i oczy, cerę bladą.
Tipsów nie noszę, zresztą chyba nie byłabym dobrą klientką, bo nawet jak bym sobie zrobiła, to niedługie i jednobarwne :wink: Tu jestem tradycjonalistką :D Raz sobie zrobiłam, to mi sie zaczęły łamać i odklejać po kilku dniach. Baba w salonie mi powiedziała szeptem (żeby klientka nie słyszała), że to moja wina i ona nic nie bedzie poprawiać. A nie chciałoby mi się latać na uzupełnianie i poprawki, no i opłaty duże.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:lol: :lol: :lol: no z tipsami, to tak jest, najlepsze są na specjalne okazje, ale nie całorocznie, zreszta niszczą płytke, i to bardzo :roll: :roll:
Podkład jest najwazniejszy, więc masz racje przywiązuja c dużą wage do tego kosmetyku, jeśli chodzi o firmy to moje ulubione to :
- astor - magic skin (wykończenie mat)
- - anti stres & lift (odmładzający)
- erisa - wszystkie
kolastyna - satin (matuje)
max factor - lasting perfomance (trwały)
ale z innych firm tez mam, w sumie nie patrze na firmy, tylko ceny i konsystencje, wiadomo że nie kupie dla klientek podkładu za 100 zł :shock:
w profesjonalnym makijażu, i makijażu okazjonalnym np na ślub, używa sie najpierw bazy, potem korektora, a dopiero później podkładu :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Tjunde: a moze zrobilabys mi prezent noworoczny i zdradzila, jak nazywa sie to cudo, ktore mozna zamowic w aptece i ktore jest "absolutnie nieodpowiednie" do mojego wieku? :D sliczniutko prosze :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tjunde pisze:
w profesjonalnym makijażu, i makijażu okazjonalnym np na ślub, używa sie najpierw bazy, potem korektora, a dopiero później podkładu :lol: :lol:

Ech, dla mnie to za duzo warstw na codzień. Ja nakładam szybki podkład, potem puder... Jak sie dobrze nie wchłonie, to czasem efekt jest troche widoczny. Korektor tylko wokól nosa, bo mam popękane naczynka. A potem trochę różu i reszta :wink: Ja ostatnio kupiłam podkład r e w e l a c y j n y... Tylko cena wysoka, ale mogę sobie wiele odmówić, a podkład muszę mieć super. Z drugiej strony starcza na pól roku nawet, a teraz, siedząc w domu, nie maluję się za często :wink:
Do ślubu się sama malowałam, ale mam wprawę :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:lol: :lol: :lol: :lol: W NOWYM ROKU ŻYCZĘ WAM ABYŚCIE PIĘKNIAŁY Z DNIA NA DZIEŃ, :!: :!: :!: :lol: :lol: :lol: MAMUSIE PIĘKNISIE - PACHNISIEEmila - a ty myslisz że ja na codzień cos więcej niż podkład daje, napisałam to tylko w odniesieniu do extra okazji !!! A jaki to sobie podkład rewelacyjny kupiłaś?????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Color Clone, Heleny Rubinstein, wtapia się w skórę i jest niewidoczny, tak jak zapewniały mnie babki w sklepie... Do lata mam piekną, jednolitą cerę :wink:

Wszystkiego najlepszego :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nikt sie ostatnio nie piękni :?: :?:
ranking najlepszych kosmetyków 2006 według "urody"

NAJLEPSZE DO CIAŁA
do kąpieli i do włosów

Powitanie z Afryką (Bielenda, 3,30–20 zł).

Dzięki kosmetykom z tej serii codzienna pielęgnacja zamienia się w egzotyczny rytuał piękności i przyjemności. Ciepłe, korzenne aromaty odprężają i poprawiają nastrój. Największe uznanie jurorek zdobyły kosmetyki do kąpieli: musujący piasek i daktylowy olejek ze śmietaną oraz szampon i odżywka do włosów z marokańską glinką ghassoul.

do stóp

Kremy do stóp (Ziaja, 4,40–8,60 zł).

Nagroda za znakomitą jakość i kompleksową ofertę. Do dyspozycji mamy m.in. enzymatyczny preparat złuszczający, krem zmiękczający, głęboko nawilżający, rozgrzewający (!), odżywczy, na pękającą skórę pięt. Każdy znajdzie coś dla siebie. Wszystkie kosmetyki oparte są na olejach i wyciągach roślinnych. Świetnie się wchłaniają i są bardzo skuteczne. Estetyczne, zabawne opakowania.

ujędrniające skórę

Gama Intensywna pielęgnacja ujędrniająca skórę (Garnier, 15–25 zł).

Optymistyczny kolor, rewelacyjny, cytrusowy zapach, wysoka skuteczność. Aż trudno uwierzyć, że tak znakomite kosmetyki można mieć za tak przystępną cenę. Mleczko do ciała ma bardzo lekką konsystencję, która świetnie sobie radzi z nawilżaniem nawet najbardziej przesuszonej, łuszczącej się skóry. Serum antycellulitowe umieszczono w opakowaniu typu roll-on, dzięki czemu jego aplikacja jest automatycznie połączona z masażem. Natomiast cukrowy peeling do ciała jest tak apetyczny, że chciałoby się go zjeść. Dodatkowy plus: zmywa się bez problemu, co w wypadku cukrowych peelingów jest rzadkością.

pod prysznic

Żele pod prysznic 2 in 1 (Luksja, 250 ml: 6,50 zł).

Miód i jaśmin, zielona herbata, awokado, migdały, róża, ylang-ylang i algi. Żele Luksja kryją w sobie mnóstwo roślinnych składników. Nie tylko świetnie myją, ale także nawilżają skórę. Poręczne opakowania i przystępna cena to ich kolejne zalety.

NAJLEPSZE DLA OPALENIZNY

przedłużenie lata

Kremy i balsamy Holiday Skin (Johnson & Johnson, 15–16 zł).

Superpomysł! Połączenie samoopalacza z balsamem lub kremem nawilżającym. Działa łagodnie i stopniowo. No i nie ma charakterystycznego zapachu samoopalacza.

połysk

Balsamy rozświetlające Shiny Touch Lirene (Dr Irena Eris, 14,90–19,90 zł).

Zawarte w nich złote drobinki świetnie się rozprowadzają i długo trzymają skóry. Balsamy mają niski filtr UV, więc polecamy je nie na plażę, tylko na wieczór.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tjunde wszystkie sa piekne wiec nie musza sie pieknic :D
ja uzywam J&J ktory mi Alex polecila i jest swietny :D ludzie nadziwic sie nie moga ze jestem taka brazowiutka :) a i nie robi zaciekow jak samoopalacz :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

eris w serii pharmaceris wprowadziła nowe kosmetyki :lol: :lol: "X" i "P"
no i oprócz tego jest "M" dla kobiet w ciązy :lol: :lol:
a jak tam mamusie z pięknieniem się :?: :?: tu taka cisza bo jest tak dobrze czy tak zle :?: :?: :roll: :roll: pisać mi tu, nie obijac sie :lol: :lol: pozdrawiam piekne mamy :!: :lol: :lol:
http://www.sklep.eris.pl/pharmaceris
http://www.sklep.eris.pl/p702-lirene-in ... litowy.htm
http://www.sklep.eris.pl/p704-lirene-kr ... .biust.htm

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ostatnio ogladalm program dla przyszlych mamusiek na TvnStyle i dowiedzialam sie,ze wcale nie musza byc drogie kosmetyki tzn kremy balsamy na rozstepy,ze tak naprawde wazne jest aby skora byla dobrze nawilzona,mozna smarowac zwyklym balsamem lub kremem lub tez oliwka... co sadzicie na ten temat.Pewnie tjunde jest najbardziej obeznana w tym temacie:) Ja uzywalam balsamu z ziaji z serii mamma mia ziajka jakos tak:P i byl dobry teraz obecnie uzywam oliwki ujedrniajacej i antycellulitowej.Jak narazie rozstepy mie nie wychodza,ale niestety mam te ktorych nabawilam sie kiedy (gdy mialam czeste i szybkie okresy tycie-chudniecia) a takie rozstepow trudniej sie pozbyc :x
Znacie jakis dobry sposob by byly mniej widoczne,choc wielkie nie sa ale nie zaszkodzi sprobowac :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tjunde już wielokrotnie mówiła, że nie trzeba drogich. Nawet polecała konkretne kosmetyki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wiem,ze tjunde juz pisalam ze nie trzeba drogich kosmetykow,nie zawsze to co drogie jest dobre:) Chcialam tylko podzielic sie z Wami informacjami jakie wyglaszali na tvnstyle :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 300 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]