Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:21 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

acha...to wporządku...myślałam że trzeba się z miesiąc wcześniej zgłosić :oops: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kotuś pisze:
to wszystko jest takie trudne, ze ja nawet nie wiem jak to opisać, czasami takie cuda się ze mną dzieją- jestem pełana optymizmu, nawet na chwilkę nie pomysle o tym, ze nie dam sobie rady sama, ze dzieciatko nie bedzie miało tatusia, -
a czasem jest tragedia, dól mnie tak ogarnia, ze wpadam w histerię płaczu, nie mogę załapać powietrza, a tym samym pozytywnie myśleć- i wtedy wszytko się przypomina, zadręczam się, i nawet nie mam ochoty zyc- pomimo to, ze widzę i czuję jak moja kruszynka się we mnie rozwija :cry: non stop się zastanawiam, dlaczego to własnie JA?? mOZE to jest egoistyczne, ale takie mam własnie myśli, czemu mnie to spotkało :?: Czemu to ja muszę przygladać się w sklepie dzieciecym na zakochane małżenstwa oczekujące na przyjscie na swiat swego "cudu", czemu to ja muszę walczyć każdego dnia o usmiech :?: dlaczego to własnie ja zostałam sama?? dlaczego to moje dziecko będzie cierpiało :?:
Przez moją głupotę :?: Przez naiwnośc :?: Przez co :?:

Ja też ma takie myśli

A co do powiedzenia dziecku prawdy o tatusiu to też jestem za mimo, że okrutnie boję się tego momentu jak juś przyjdzie

Co do martwienia się na zapas to owszem jest taka możliwość, że kiedyś kogoś poznam i on będzie tym prawdziwym tatusiem dla mojej córeczki ale prawda jest taka, że szanse na to są raczej niewielkie. Bo tak to już w większości przypadków bywa. Poza tym czasu straconego bez taty już małej nikt nie cofnie.
No i oczywiście nadal pozostaje fakt, że mała biologicznego ojca też ma...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiecie,ja szczerze mówiąc to nawet nie śnie że znajde sobie faceta na całe życie i tatusia dla Joasi a mam ku temu dwa powody:
-kto by mnie chciał,jeszcze na dodatek z dzidziusiem
-nawet jak by się taki ktoś znalazł to niewiem czy umiała bym mu zaufać bo pozostaje we mnie wiele wątpliwości co do populacji męskiej (poznałam ją niestety od najgorszej strony)....choć trzeba zaznaczyć że są oczywiście porządni faceci...a skoro tacy są to czemu niektóre nie mogą na nich trafić....
No ale życie jest jakie jest i trzeba je przyjąć, stawić mu czoło, i troszke się nim pocieszyć zwłaszcza że jest z kim...mamy nasze dzieci (choć niektóre jeszcze w brzuszkach) :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ciężkie to nasze życie tygrysie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kotus zadaje sobie te same pytania, nie potrafie sie z tym pogodzic... jakies glupie pindy ukladaja sobie pieknie zycie, szkodza innym, wszystko maja gdzies, ja sie zawsze staralam zyc jakos uczciwie, cale zycie robilam cos dla innych (taki moj kierunek studiow -BYLYCH) oczywiscie nie po to zebym potem dostac pomoc w zamian - po prostu w swojej naiwnosci nie przyszlo mi na mysl ze bede kiedys jej potrzebowac...
zostalam juz zraniona przez facetow 2 razy i tak sie cieszylam ze wreszcie jestem z kims kto na prawde mnie kocha - i mam teraz...

co powiedzenia prawdy - owszem powiem i to z wielka checia :/

co do znalezienia drugiej polowy... boje sie ze niestety nici z tego a jednoczesnie nie wiem jak przezyje bez czulosci wsparcia czy glupiego seksu - do konca zycia mam byc zlodowaciala??? czy moze wynajac sobie pana do towarzystwa ktory zabierze mnie na kolacje i da kwiaty zebym choc przez chwile poczula sie cos warta :((((((((((((((((((

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mikuś27 pisze:
Wiecie,ja szczerze mówiąc to nawet nie śnie że znajde sobie faceta na całe życie i tatusia dla Joasi a mam ku temu dwa powody:
-kto by mnie chciał,jeszcze na dodatek z dzidziusiem

oj, zdziwilabys sie ilu jest chetnych na "pakiet" kobieta + dziecko :) ja dopiero co urodzilam, a juz mialam trzech adoratorow :wink: Problem jest tylko w tym, ze ja narazie nie chce zwiazku, bo... nie mam czasu :lol:
Jestes mloda, dzielna mamusia i szczerze wierze w to, ze kiedys znajdzie sie ktos kto bedzie zaslugiwal na Ciebie i Joasie! Trzymajcie sie dziewczynki :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam!

W zwiazku z tym, ze powstaje coraz wiecej nowych watkow o tym samym - tzn. "sama przez ciaze/samotna" itd. zapraszam do glownego watku:
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=1920&start=0 lub http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=6604 oraz prosze o niezakladanie nowych watkow o tym samym. Mozna sie tam przedstawic i kontynuowac rozmowe. Wszystkie nowo zalozone watki o tym samym beda zamykane.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]