Dzisiaj jest śr maja 06, 2026 12:48 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

no tak niestety jest ze prawo jest "neutralne" z wejścia chroni interesy obu stron...wiem to z autopsji, bo podczas sprawy nie było istotne że tatus się zmył...z założenia nie było to wiadome dopoki nie było dowodu z przesłuchania choćby...dowodu nie ogło byc dopoki mnie nie przesłuchali ..a nie mogli mnie przesłuchac dopóki tatus nie dostał pisma z pozwem..ktorego nie dało się doręczyc bo przecież gdzieś się zaszył...no parodia sprawiedliwości...(czytaj jest niewinny dopóki nie udowodnisz ze jest inaczej)
zeby proces mógł się posunąć do przodu trzeba było zeby dostał pismo bo inaczej pogwałcenie praw itp.. :? i dochodzi do sytuacji wprost smiesznej - tatus ma wszystko w d... a i tak mu się udaje. a mamusia wypłakuje oczy bo sie nie da go znaleźć...na szczęście sytuacja dała sie obejść. tyle ze trwało to prawie rok...zastapił go adwokat i sprawa ruszyła...

ehh...no tak to wygląda...
życzę cierpliwości, uporu i szczęścia w tym wszystkim.
Trzymaj się cieplutko, Ty i Twój przytulasek

Jakub Jacek 14.08.2013 r.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzieki za podpowiedzi i dodanie otuchy ...dam znac jak cos sie ruszy w naszej sprawie ...jutro zabiore sie za pisanie tego pisma do sadu...i bedziemy czekaly co dalej...

Pozdrawiam i dziekuje...:* pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No ja myślę ze dasz znać ;) trzymam kciuki
papa :pr:

Jakub Jacek 14.08.2013 r.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

Ja też się przymierzam do ograniczenia władzy rodzicielskiej,a chociażby po to żebym nie musiała prosić go o np. zgodę na wyjazd malucha za granice, czy jak pójdzie do przedszkola czy szkoły żeby mój podpis wystarczał. Od początku tylko ja zajmuję się wszystkimi sprawami dotyczące malca i nniech to zostanie formalnie przez sąd uznane. Mam taki wzór wniosku, napewno można ściągnąć sobie z jakiejś strony gdzie są wzory umów,pozwów i innych prawniczych pisem

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to znowu ja...sprawe mam wyznaczona na 3 grudnia...ale zeby bylo ciekawiej kochany tatus mojej lali napisal pismo do sadu po moim pozwie z jego wersja zdarzen a wiec zapowiada sie ciekawie ..trzymajcie za mnie kciuki..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kochane mamusie ja proponuje w sytuacji kiedy ojciec dziecka kompletnie nie interesuje sie dzieckiem a szczegolnie nie placi alimentow (chociaz nawet jesli placi je regularnie) wnosic pozew od razu o pozbawienie nie o ograniczenie praw bo to jednak wam w niczym nie pomoze nawet w paszporcie bo przy ograniczonej wladzy mimo wszystko podpis "jego" jest potrzebny a dopiero sad zdecyduje po wszystkich tych przesluchaniach badaniach psychologicznych czy pozbawi, ograniczy czy zawiesi wladze rodzicielska

pozdrawiam wszystkie mamusie i trzymam kciuki abyscie w tych sprawach dostaly to czego chcecie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny:)
ja też mam zamiar ograniczyć prawa ojcu dziecka,ale nie wiem czy mi się uda bo pzrede mną długa droga :roll: :roll: i nie wiem czy znajdę siłę na całą tą walkę :(
a u mnie musi się zacząć od ustalenia ojcostwa,potem alimenty no i ograniczenie.
Ojciec dziecka się nie interesuje praktycznie wcale,ostatnio milczał przez dwa miesiące :roll:
fakt,płaci regularnie,ale co z tego :?
pieniądze ojca nie zastąpią

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Paula, wiesz, jak jest.. Dla sądu tatuś, który płaci, to ucieleśnienie ideału ojca :roll: To jest chore.. :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no właśnie :evil:
kurde utknełam w martwym punkcie :roll: wkurza mnie ta jego bezkarność,ale z kolei narazie mam sporo pomocy z tytułu samotnej matki,a studiuję,dojeżdzam 120km na uczelnię,no i nie wiem sama...
:roll: :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mama_Mai pisze:
Paula, wiesz, jak jest.. Dla sądu tatuś, który płaci, to ucieleśnienie ideału ojca :roll: To jest chore.. :roll:

ja sie z tym nie zgodze

moj placil regularnie dobrowolnie na dziecko i nie bylo to w ogole brane pod uwage bo to jego zasrany obowiazek ze tak powiem i sam sedzia powiedzil ze to ze placi to nie ma znaczenia bo musi placiic i bedzie ten obowiazek na niego ciazyl a placenie nie jest calkowitym wychowywaniem dziecka i nalezy sie czynnie udzielac w nim takze rok walki oplacal sie baaaardzo i wam sie tez oplaci zaznacie psychicznego spokoju
acha i dodam ze pozbawienie praw nie zwalnia z obowiazku placenia alimentow dlatego dziewczyny skladajcie o pozbawienie od razu a nie ograniczenie a sad sam zdecyduje jaki wyrok dac

Paulette powiedz w jakim wieku jest twoje dziecko i ile czasu juz nie interesuje sie dzieckiem wielce tatus? i chce was zmobilizowac do walki nie rezygnujcie, nie popuszczajcie bo takie podejscie ich do dziecka jest tylko i wylacznie krzywdzace dla dziecka dlatego walczcie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

o kochana niestety ale odebranie wladzy rodzicielskiej nie jest wcale taka prostą sprawą,tak jak pisała mama mai,wystarczy ze regularnie placi,dla sądu wcale to nie jest zasrany obowiązek ojca,to jest fakt ze skoro placi to sie interesuje :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tylko ze ja przez to przechodzilam i u mnie tak wlasnie bylo jak opisalam. Za szybko sie poddajecie a przeciez chcecie dobra swojego dzieciaczka wiec calkowicie was nierozumiem

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wiesz to nie tak ze sie poddaje,narazie poprostu nie mam takich mozliwosc.ale uwierz nie odpuszcze,ale narazie to nie czas i miejsce ze tak powiem

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć dziewczyny - to ja Izabelka1982 :) Niestety gdzieś mi się zapodziewało hasełko a i długo mnie nie było no i nowe konto trza było założyć :)
Popatrzcie - od ostatniego mojego postu tutaj minął ponad rok czasu i ojciec małego się nie odzywa. Ja sprawy zostawiłam swojemu biegowi i nic w kwestii ograniczenia nie zrobiłam.
Ale najnowszy nius :) Ojciec małego znów został ojcem - nie zapomniał o mnie i musiał do mnie zadzwonić by podzielić się ze mną tą radosną nowiną :) Przy czym nadmienił że prawdopodobnie Kuba - nasz wspólny syn - to tak naprawdę nie jego dziecko i niedługo się okaże co i jak - konkretnie nie powiedział co chce zrobić ale domyślam się że nie w smak mu płacić alimenty i na wszelki wypadek zrobi sobie badania potwierdzające ojcostwo - baran jeden :)

Cieszę się że ten wątek jeszcze znalazłam - aż mi sie na serduchu ciepło zrobiło - w sumie nie skorzystałam z waszych porad ale wasze zaangażowanie - bezcenne - DZIĘKI!!!!

A prywatnie u mnie jest na dzień dzisiejszy super - Jestem zaręczona :D no i w przyszłym roku ślub : No a potem pewnie jakaś dzidzia się pojawi by nasz kubula nie czuł się samotny :)
Pozdrawiam Was wszystkie i jeszcze raz dziękuję za wsparcie :) "*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no to super ze ci sie ulozylo gratulacje :):):)

a "baran" wielkie zdziwko bedzie mial jak jednak nie po jego mysli bedzie i gratisowo otrzyma rachuneczek za badanko najprawdopodobniej okolo 2000zl hahahaha

buzka dla was wszystkich miejcie sila wole i twrada reke muuuuaa :*:*:*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja słyszałam ze jesli sie potwierdzi w badaniu DNA ze ta osoba jest ojcem dziecka to zwracane mu są koszty za badania,nie wiem czy to prawda,tak tylko mi sie cos o uszy obilo :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

najchętniej to też bym odebrała prawa szanownemu tatuśkowi :evil:
mam dość jego zainteresowania na chwilę :?
dziecko ma już ponad 10 miesięcy a on go widział zaledwie 3 razy :? jeden raz w dniu narodzin (styczeń) a pozostałe dwa w lipcu :?
nie interesuje się dzieckiem w ogóle, a teraz walnął mi smsa że chce małego na weekend :? :evil: nosz chyba go z lekka popier^%&ło :evil:
napisałam mu, że może przyjechać go odwiedzić, ale na weekend go nie dostanie bo jest za mały a poza tym on jest dla niego obcym człowiekiem...
a ten że składa sprawę do sądu o to żeby mógł go brać na weekendy i o badanie dna :?
no chyba jakiś walnięty czy co ? :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to go uprzedz i skladaj papiery jak najszybciej,ale bez informowania go!!
ja tez pozbawiam,ale czystko ze względu na dobro dziecka,bo szanowny za granicą,i nie daj boze cos sie dzieje i ja potrzebuje jego podpisu a tu dupka nie ma go i nie ma jak przyjechac eee,pozbawiam,postanowione,a do dzialania przechodze w styczniu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja się najpierw rozeznam czy mam jakieś szanse :roll:
bo płacić płaci... znaczy się teraz wojsko mi płaci :roll: wcześniej to komornik z niego ściągał bo nie chciał spłacić zaległych..
ehh... zobaczymy jak to będzie...
ja mam zamiar sobie na nowo układać życie ale już bez niego... ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

musisz wyprzezdzic go bo jak on pierwszy poda cie o widzenia i branie dziecka to niestety nic juz nie zdzialasz i bedziesz musiala dawac dziecko a napewno bys tego nie chciala wiem po sobie bylam w podobnej sytuacji takze czym predfzej pisz wniosek o pozbawienie praw i zloz szybko zeby nie nbylo za pozno a jak juz sie sprawa potoczy i co sad zadecyduje to sie okaze ale napewno nie ustali widzen bo to odrebna sprawa ale jesli szanowny zrobi to pierwszy to juz kiepsko

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]