Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:04 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8195 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 410  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

dzunia chyba stare przysłowie że z rodziną najlepiej wychodzi sie tylko na zdjęciu ma coś w sobie... ale nie martw sie i nie kłóć sie z męzem przez osoby trzecie bo szkoda Waszego szczęścia...
ja dzis tez mam kiepskie popołudnie. pokłóciłam sie z danielem, właściwie powyżywałam sie na nim... ja siedze w domu i usycham z tęsknoty a on sobie z kolegami poszedł okolice pozwiedzac. chyba troszkę zazdrość przeze mnie przemawia, i chyba tez chcę sie odkuć na nim że on sobie tam pojechał a ja tu zostałam sama i jeszcze w dodatku mi pisze jak tam fajnie jest... wiedźma jestem....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wiem że nie powinnam się z nim kłócić ale nie mogę momentami wytrzymać :( a z tym zwiedzaniem to też na początku mnie rozrywało jaki mówił że są akurat nas jeziorem,albo w jakimś fajnym miejscu a ja tu sama :( zołza jestem bo tez nie raz się wyżyłam :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to nie jestem jedyna :d mnie sie humor poprawił bo dzwonił daniel do mnie chwilke temu i troszke pogadaliśmy. a jesli o zwiedzanie chodzi to powiedział że to miasto wygląda jakby 10 lat temu tam wybuchła bomba atomowa i jakby jeszcze tam komuna była więc za wiele wspaniałych widoków tam nei ma.. postanowiłam sbie że już nie będe sie pastwic nad nim (ciekawe jak długo) bo w sumie dzis mieli luźny dzień i troszke sie poszli zorientowac co gdzie jest no a jutro juz od rana do pracy...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie! i mnies potkal podobny los ze do konca wrzesnia jestem tu sama, no przepraszam ze swoim malenstwem w brzuszku ale bez mojego ukochanego. ciezko mi chwilami na prawde.. nie ma do kogo buzi otworzyc.. na osiedlu gdzie mieszkam nie mam znajomych bo niedawno wprowadzilismy sie do nowego mieszkania, mama mieszka w innym miescie..oj na prawde mi smutno :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witaj PaulaR w naszym skromnym gronie :) opowiedz cos o sobie , w którym jesteś tyg ciąży?? (przepraszam za dociekliwość :oops: )

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

miniaturka84 pisze:
witaj PaulaR w naszym skromnym gronie :) opowiedz cos o sobie , w którym jesteś tyg ciąży?? (przepraszam za dociekliwość :oops: )

jestem w 10 tygodniu ciazy :) mam 23 lata i to moja pierwsza dzidzia:) mieszkam w wejherowie od niedawna:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mnie jak widać kończy sie powoli 12 tc a tym samym pierwszy trymestr :) rocznikowo tez mam 23 lata (skończe w sierpniu) i mieszkam w pszczynie a więc na drugim końcu polski... a więc termin tez masz na styczeń albo koniec grudnia :) jaks ie czujesz?? masz mdłosci? mnie meczyło w 7 tyg ale przeszło a teraz niedawno tez mnie dopadło tak solidnie ( na szczęści bez wymiotów... ufff ) ale wcinałam herbatniki i to mi pomogło :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no wlasnie z tym terminem to tak roznie bywa lekarz jeszcze nie potrafi okreslic dokladnej daty :shock: cuje sie ogolnie dobrze przechodze bezobjawowo, ani mdlosci ani wymiotow jak narazie nie mam :) na szczescie:D tylko zmeczenie straszne mnie meczy :d moge ciagle spac:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja miałam to samo :d szłam spac o 22 a wstawałam około 11 następnego dnia :) co do terminu to pewnie Ci sie jeszcze zmieni. ja licząc od OM termin mam na 7-8 styczeń. na pierwszym usg w 7tc lekarz powiedział ze termin mam na 10.01 a na kolejnym usg juz miałam na 13.01. chyba najprościej liczyc od OM bo wg usg będzie sie to zmieniac a koniec końców i tak moze sie nawet o 2 tyg przesunąc :)
miałas już jakies usg??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pierwsze usg mama w przyszlym tygodniu i juz nie moge sie doczekac az zobacze swoje malenstwo :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no to wtedy lekarz Ci okresli termin wg wielkości maluszka :) mnie co usg to zmienia termin i następne usg mam chyba dopiero końcem lipca po na 16 termin na badanie kontrolne i pewnie 2 tyg później usg :)
zobaczyc dzidziusia pierwszy raz to ogromne wrażenie. ja pierwszy raz widziałam tylko pecherzyk ciążowy a za drugim razem już zarys istotki z zaczątkami nóżek i rączek i słodkie maleńkie bijące serduszko. byłam mniej więcej w tym czasie w którym Ty jestes teraz więc pewnie też juz zobaczysz jak Twojemu maleństwu bije serduszko :) wspaniałe uczucie. ja tak na prawde dopiero wtedy zdałam sobie sprawę że mam w sobie żywą maleńką istotkę :)

gdzie Twoja druga połóweczka pracuje jesli wolno zapytać?? mój facet siedzi sobie w upalnej bułgarii. az mnie zzera zazdrość ze tam tak cieplutko a u nas niebardzo, ale i tak nic bym z tego słonka nie miała bo nie wolno nam sie w ciąży opalac :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moj facet siedzi w manchesterze juz dwa lata, ja bylam tam z nim ale jak zaszlam w ciaze to od razu postanowilam wracac do kraju, zupelnie nie odpowiada mi zycie na stale tam a i opieka medyczna taka sobie... mowisz ze u Ciebie pogoda srednia a tu u nas nad morzem po prostu sahara, upal straszny, a ja nie moge nawet na slonku polezec, a uwielbiam plaze ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Daniel tez chciał jechać do UK bo jest tam jego siostra. był tam w zeszłym roku i chciał wrocic do angli w styczniu ale próbuję mu to wynić z głowy bo nie chce się rozstawać znow z nim a tym bardziej że urodzi sie nam wtedy maluszek...
bo u nas nie za fajnei dziś było, ciepło ale nie upał no i dośc silny wiatr... a mielismy jechac nad morze w tym roku na wakacje ale do świnoujścia.. niestety nie wyszło. w zeszłym roku wakacje równiez spedzałam nad morzem. zazdroszczę że masz je na wyciągnięcie ręki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie wyobrazam sobie zycia bez moza:) powiedz zastanawialiscie sie juz nad imieniem dla dzidzi? i w ogole chcecie synka czy coreczke? :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

powiem tak. mnie sie wydaje że będzie chłopczyk, wszystkie rzeczy jakie oglądalismy przewaznie nieświadomie wybieraliśmy w kolorach raczej chłopięcych, a imiona mielismy jeszcze zanim zaszłam w ciążę:) oliwier albo aleksander. jesli będzie dziewczynka to żeński odpowiednik:) daniel pewnie chciałby syna ale w kółko chodzi i powtarza ze będzie dziewczynka ale pewnie dlatego że nie chce zapeszyć :D a Wy imionka już macie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mimo ze to byla planowana ciaza to imion nie mamy :) zanim zaszlam w ciaze jakos latwiej bylo mi wybierac niz teraz :) w tej chwili nic mi jakosz szczegolnie nie pasuje:) mojemu Piotrkowi podoba sie Natalia, ale w rodzinie juz mam jedna wiec chyba raczej odpada, a tak w ogole to chcialabym bardzo miec synka, zupelnie odwronie mysli Piotrek, ktory chcialby corcie:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

bardzo ładne imię. u mnei w rodzince imiona się powtarzają a nawet sie zdarzyło ze 2 osoby mają tak samo na imię i nazwisko :D jak wróci mąż to usiądziecie spokojnie i pomyślicie:) albo dopiero jak już będzie wiedziała jaka płeć :)
zmykamy spac?? bo ja wczoraj sie prawie do 1 zasiedziałam na forum i spałam dziś o wiele za długo a jutro niemoge sobie na to pozwolić bo musze skoczyć ranno na zakupy i przy okazji kupić prezent dla brata bo ma urodzinki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzień dobry Wszystkim!
Witamy w naszym skromnym gronie "słomianych wdów" PaulęR. Coraz więcej nas, ale to przykre, że nasi mężowie muszą wyjeżdżać "za chlebem" za granicę :(
Na Śląsku Opolskim pogoda fatalna, deszcz leje, z domu nie chcę się wyjść... Brrr....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam. u mnie nad ranem tak sie rozlało że spac nie szło. teraz na szczeście przeszło ale jest chłodno i pochmurnie. mam nadzieję że się nie rozpada bo muszę isc na zakupy :roll: dziś skończyliśmy pierwszy trymestr i z tej okazji ide sobie zafundowac moje ulubione lody :) jak ten czas leci.....
sylwia_78 rzeczywiście przybywa nas ale patrz na to z tej jasniejszej strony- będzie się komu wypłakiwać :)

ja rano dostałam smsa od Daniela że czekają na tira z częsciami i narzędziami. kto to wszystko organizuje to ja nie wiem!! wysłac ludzi 4 dni wczesniej żeby siedzieli bezczynnie zamiast pozwolić im pobyć w domach z rodzinami :/ u nich dziś będzie 32 st C czyli posmażą sobie tyłki zamiast pracować :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie :) u mnie nad morzem tz pogoda okropna:/ bylam dzis raniutko na wynikach to zmoklam straszliwie, brr nie nawidze takiej ulewy.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8195 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 410  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]