Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:19 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Trzeba tez pomyslec jak dziecko zareagowalo by na weekend z praktycznie obcym dla niego mezczyzna... Przeciez nie moze wziasc dziecka na sile tylko dlatego, ze ma tai kaprys... A jak dziecko moze czuc sie dobrze w towarzystwie kogos kogo widzialo raptem 3 razy...
Faceci sa bezmyslni... Coraz bardziej sie w tym utwierdzam..
Najgorsze jest to , ze mnie dopiero takie problemy czekają..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

pinacolada prxykro mi :(

zapraszam na sama przez ciaze i przezlysmy przez ciaze same :D tam jest wiecej dziewczyn :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam Was dziewczyny :) Mój były/ ojciec mojego dziecka/ już od ponad 2 lat małego nie widział - a w pierwszych 2 latach życia mojego synka widział go może ze cztery razy. Szczerze to nie wyobrażam sobie by mógł go wziąć na weekend - chociaż Kuba to już trochę rozumie ale on jest dla niego zupełnie obcym facetem. Co do ograniczenia praw to nie jest to takie proste - z tego co wiem to przynajmniej 3 lata wogóle nie moga sie widzieć by była podstawa do tego. Jedyne co można zrobić to w sądzie ustalić prawnego opiekuna dziecka - czyli w naszym przypadku nas same - bo to my przez cały czas tak czy inaczej opiekujemy się dzieckiem - wtedy on ("tatuś") nie może przyjść kiedy mu się chce i zabrać dziecko do siebie.

Ja wiem że coś się szykuje u mnie - tzn prawdopodobnie ojciec Kuby będzie występował z wnioskiem o widzenia z dzieckiem - nie wiem jak ja to zniosę :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja absolutnie bym nie dała!! tatuś moich córeczek też chciał brać je do siebie na weekend- małe miały wtedy 3 miesiące i były jeszcze na piersi-dodam że mieszka z rodzicami od naszego rozstania które miało miejsce gdy dziewczynki miały troche ponad miesiąc. nie zgodziłam sie. zaczał mi wtedy grozić że mi je odbierze i ze on nie zamierza sie zapowiadac na wizyty do swoich córek by je zabrać do siebie. sprawa skończy sie w sądzie na początku marca, podałam go o ograniczenie władzy rodzicielskiej. o widzenia nie wystąpił i nie zamierza. wpada sporadycznie dwa - trzy razy w miesiącu. małe i tak płaczą na jego widok. nie dam mu ich chyba że sąd wyda odpowiedni papierek w tej sprawie. myszki mają pół roczku. dam znać po sprawie jak to wygląda. ale gdy byłam u doradcy rodzinnego to powiedział że w żadnym wypadku mam mu dzieci nie dawać a nawet widzeń nie umożliwiać do czasu aż sad mu ich nie przyzna. chcoć z tego co wiem "tatuś" mógłby mnie podać o utrudnianie kontaktów z dziećmi.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mauua zapraszam na nasz wateczek - http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... 38#4036238 - jest nas wiecej ^^

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]