Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:05 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość

Problem jet taki,przyjechalam do Niemiec do kuzynki w odwiedziny i tak sie zdarzylo,ze zaszlam w ciaze.Wczoraj rozmawialam z "tatusiem",ktory oswiadczyl mi,ze nie uzna dziecka,nie da mi zadnych pieniedzy i ze wogole mam zapomniec,no chyba,ze chce usunac,to wtedy bedzie szczesliwy i pomoze.Ja nie chce usunac,nie potrafilabym...mam 22 lata i teraz zastanawiam sie co mam zrobic :?: Jest do tego jakies specjalne prawo,czy rzeczywiscie moge o jakichkolwiek pieniadzach zapomniec?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

twoje dziecko ojca ma!!!! i bedzie miało!!!!
bshe tak jakbym swego d... slyszala- pomoze jak usune!
kochana wszystkie te info zatrzymuj, wszystkie smsy, jednym slowem wszystkie kontakty z "XXX"
oczywiscie ze ci sie nalezy, musisz isc do jakiegoklowiek adwokata on ci doradzi co robic! bedzie ciezko- nawet bardzo, ale dasz sobie rade!
zasadzic alimenty mozna juz- po udowodnieniu ojcostwa- czyli potrzeba swiadkow- poniewaz narazie dna wykonac sie nie da- to oczywiste, albo sprawe zrobic po porodzie- starac sie bedziesz o kase od 7 miesiaca ciązy+ wzrot wszystkich wydatkow w czasie ciazy- takze wszystkie rachunki musisz zbierac nawet za gaz, prad, swiatlo- wszystko wszystko! to ci pomoze uzyskac jak najwieksze alimenty

glowa do góry!!! wszystko bedzie ok- tylko nie usuwaj :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

pewnie,ze nie usune,ale nie slyszalas co on wczoraj mowil,ze nie chce tego dziecka,ze to co nas laczy to byla zabawa(z tym sie zgodze)dziecko nie bedzie mialo jego nazwiska,jak go podam o alimenty to rzuci prace,ze niby nie ma zadnych dochodow i wogole takie straszne rzeczy,ze az niedowiary,ze takim zimnym mozna byc.Jacy ludzie sa falszywi....nawed z tego wszystkiego wczoraj u niego nie plakalam...tylko jak skonczyl gadac to powiedzialam,ze chce do domu i tyle.Jezu nienawidze go!Facet ma 29 lat a nie ma nic w glowie,jak on moze sobie stwierdzic,ze dziecka nie ma dla niego?Mi powiedzial,ze dla niego to tylko flek w moim brzuchu,troche spermy...no wesolo to ja nie mam :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale on Ciebie straszy bo sam sie boi. Ja jestem w ciazy z facetem z ktorym co prawda bylam ale sie "rozstalismy" on tez w Niemczech mieszka, nawet jego aktualnego adresu nie znam. Ale wierze ze uda mi sie wszystko załatwić. Tez bede ustalac ojcostwo sadownie bo nie sadze zeby sam przyjechal i zarejestrował dzieci. A co do nazwiska to duzo dzieci ma po matce i to nie jest zadne wstyd, sa wrecz dziewczyny ktore nie bedac juz z ojcem dzieic martwia sie ze facet bedzie chcial dac dziecku nazwisko.
Dodam ze ja o pieniadze bede starc sie dopiero po urodzneiu dziecka, bo nie wiem jak teraz bym sie miala za to zabrac. Zreszta dosyc mam stersów w ciazy zeby jeszce po sadach latac. A niestety "tatus" do pomocy jakos sie nie garnie

Emine [']
Julian [']

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dlaczego faceci musza tacy byc?nie rozumiem jak mozna sobie stwierdzic,ze sie dziecka nie chce i olac.Jak mozny zyc ze swiadomoscia,ze gdzies tak jest istotka,ktorej pomogl przyjsc na swiat?To nie na moja glowe...ja postanowilam,ze zrobie wszystko zeby jakas kase dostac,dziecko kosztuje.Tylko nie wiem jak sie do tego zabrac,narazie mam duzo czasu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jesli dopeiro po urodzeniu dziecka bedziesz sie starac to najapierw sadowne ustalenie ojcostwa i wtedy o alimenty.

Emine [']
Julian [']

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

niegrzeczna pisze:
Dlaczego faceci musza tacy byc?nie rozumiem jak mozna sobie stwierdzic,ze sie dziecka nie chce i olac.Jak mozny zyc ze swiadomoscia,ze gdzies tak jest istotka,ktorej pomogl przyjsc na swiat?To nie na moja glowe...ja postanowilam,ze zrobie wszystko zeby jakas kase dostac,dziecko kosztuje.Tylko nie wiem jak sie do tego zabrac,narazie mam duzo czasu.

bo to egoisci! widza tylko siebie i myslą fiutem, naprawdę! a poza tym zyją w kłamstwie. to jest moja definicja i jej nie zmienie!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ach my tez naiwne,bo sie lapiemy na piekne slowka i wogole.On mi powiedzial,ze na zadne ustalenie ojcostwa sie nie zgadza,da sie tak poprostu nie zgodzic?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a on sobie moze....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

cos tak czulam,ze on mnie za glupia bierze i mnie straszy tylko.Cwaniak.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wogole dzis sie dowiedzialam,ze musze rodzic w Niemczech :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a czemu "musisz"?????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

musze sie tu zameldowac,od czasu do czasu przyjezdrzac tu do Niemiec na kontrole u ginekologa i rodzic tez musze tu wtedy jest szansa na jakas kase.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

i jak tam sprawa sie rozwinela?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]