Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:07 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Kate_21 pisze:
Aileen[/b] witaj! cos ostatnio dziewczyny ppisaly ze jest mozliwosc wziecia z mopru ok 300zl ale to najlepiej jak pojdziesz do siebie do mopru i sie zapytasz i wezmiesz wszytskie dokumenty od razu! zapraszamy do watku sama przez ciaze! opowiedz nam cos o sobie i swoim malenstwu!!

Dzwoniłam się pytać o to do MOPSu i normalnie paranoja... :roll: Mojej mamie odebrali rodzinne na trójke dzieci bo policzyli, że jest ich już tylko 4rech i dochody przekraczają, mnie nie liczyli ponieważ stwierdzili, że tworzę z Mateuszkiem odrębną rodzine. Czyli nie mam dochodów tylko te 170pln + rodzinne. A tu mi w MOPSie znowu mówią, że nie należy mi się ten dodatek ponieważ dochody RODZINY przekraczają te 300 ileś złotych na osobe i jeżeli mieszkam z rodzicami to ich dochody są brane też pod uwage... To ja ju.ż tego nie rozumiem - tu mówią, że tworzymy odrębną rodzine a tu znowu liczą wszystko razem... :roll:

Obrazek
http://www.garnek.pl/aileen

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aileen bo oni tak robią, tak żeby im było na rękę :evil:
ja się jeszcze nie obroniłam i nie mogę się jako bezrobotna zarejestrować ale praw studenckich już nie mam :roll: .
póki się nie obronię to wliczają się dochody moich rodziców.
moje dochody to 170 + 48 :x
ojciec Gosi czasem coś przyśle. nie powiem gdyby tak było zawsze to nie byłoby źle (2000 na dwa miesiące) ale to nie jest pewne :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny nawet mieszkając z rodzicami tworzycie odrębną rodzinę i liczycie sie tylko wy + dziecko :)
nie ma innej opcji bo wasi rodzice nie maja obowiązku łożenia na wasze dziecko...

ula ale studiujesz zaocznie? dlaczego nie mozesz sie zarejestrowac jako bezrobotna? bo ja bylam zarejestrowana jeszcze na studiach wiec nie wiem, cos sie zmienilo?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

marzenka studiowałam dziennie i już skończyłam ale jeszcze się nie obroniłam, dlatego w UP nie chcą mnie zarejestrować bo na uczlelni widnieje jako student :? chore to jak wszystko w tym pieprzonym kraju :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ech u nas to zawsze inaczej niz wszędzie :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: ....

witam mamuski ja mam pytanie o jaki zasilek moge sie ubiegac, czy mam prawo do zasilku jezeli samotnie wychowuje dziecko bo alimentacyjny biore chodzi mi o jakis inny, czy mam prawo skoro nie pracowalam jedynie zagranica ale nie bylam zarejestrowana jezeli cos wiecie na ten temat to prosze piszcie pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przysluguje ci napewno 170zl dla samotnie wychowujacej.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MaiLe możesz spróbować w opiece społecznej. mogą Ci przyznać tymczasowy zasiłek w wysokości ok 400 zł miesięcznie ale musisz być zarejestrowana jako bezrobotna i tracisz go w chwili gdy podejmniej jakąś prace, bo Twoje dochody nie mogę przekarczać 504 zł na osobę.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]