Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:13 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

a wiec tak... czekam sobie na dzidziusia... narazie jeszcze nie wychodze za mąż czyli jestem samotna (ale tata dzidzi pomaga itp) został mi 1 rok szkoly... nie pracuje... hmm wiec jakie "dodatki" mi przysługuja z tego tytuły ze bede mama ? pomijajac becikowe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

chyba niestety tylko rodzinne w wysokosci 48 zl, chyba ze masz zalatwiony macierzynski, dodatek dla samotnej mamy otrzymuje sie jedynie kiedy w rubryce ojciec jest nn albo samo imie co rowna sie ze ojciec nieznany!!! tak mi sie wydaje aczkolwiek na 100% nie jestem pewna czy cos ci sie wiecej nalezy!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

"narazie jeszcze nie wychodze za mąż czyli jestem samotna (ale tata dzidzi pomaga itp)"

samotna to nie ta co nie ma meza.. :/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anna - samotna to kobieta również ta która formalnie nie ma męża i może starać się o zasiłki dla samotnych matek, a to czy ma faceta, czy tam ojciec dziecka pomaga to urzędy i mops nie wiedzą i nie muszą wiedzieć.

Co do zasiłku dla samotnej matki to mnie spotkała sytuacja, że mimo, że ojciec nieznany to kazali mi podać Go o alimenty, żeby dostawać zasiłek. :shock: :?

Napewno przyszługuje Ci rodzinne, ale jest niewielkie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

NiuŚka pisze:
Co do zasiłku dla samotnej matki to mnie spotkała sytuacja, że mimo, że ojciec nieznany to kazali mi podać Go o alimenty, żeby dostawać zasiłek. :shock: :?

bo chyba najpierw chca zebys wykorzystała mozliwosci zamiast brac od nich :/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja jestem 17 letnia mama.. no jeszcze nie mama no ale juz na dniach :D jestem nieletnia i jestem na utrzymaniu rodzicow i nie przysluguje mi nic z opieki.. na samotna mame( bo "tatus" sobie poszedl :/) - NIC.. rodzinne - NIC .. zeby dostac becikowe musze skladac papiery do sadu i tez nie wiadomo kiedy i czy wogole dostane te pieniadze.. z opieki NIC mi sie nie nalezy ze wzgledu ze zarobek mojego ojca przekracza dana tam sume ( dokladnie ) o 3.48zl ... tak samo dalej sie ucze.. od wrzesnia ide do 2kl liceum wiec jeszcze 2 lata nauki przedemna.. pracy nie mam jak podjac bo nie mam wieku... ale co jest najlepsze w naszym panstwie ze matce ktora sie stara ale nie otrzymuje zadnej pomocy nawet z opieki dziecko chca zabrac ale takiej matce co pije pieniadze z opieki zamiast na dziecko przepija lub Bog wie co z nimi robi to opieka jeszcze mieszkanie wyremontuje :/ ... a facet ktory zostawil kobiete z dzieckiem to w pracy moze jeszcze tak poklamac z zarobkiem ze babk z dzieckiem dostanie ledwo 50zl alimentow przy prawdziwym zarobku faceta np.1 500 zl... skad to wiem ze takie rzeczy na internecie wypisuje? przyklad moj i mojej sasiadki.. i przyklad sasiadek mojej ciotki...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]