Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:40 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość

Poczatek cyklu (pierwsze krwawienie) mialam 13 lutego. Moja miesiaczka skonczyla sie 18 lutego - niedziela - i tak sie zlozylo ze tego wieczoru przytulalam sie z chlopakiem. On mial gumke, ale ona pekla, dobrze ze on to zauwazyl przed szczytowaniem i nie doszlo do niego we mnie (a ile dzialal w srodku z gumka zsunieta jak pierscien u nasady czlonka to nie wiemy). Byl to ostatni dzien krwawienia.

W piatek (23 lutego) po poludniu (5 dni po krwawieniu) okazalo sie ze na mojej bieliznie mialo miejsce plamienie-wymieszane wraz ze sluzem. Na drugi (24 luty) dzien dostałam mocna wydzieline sluzu ktora byla bardzo gesta i rozciagliwa o bialym zabarwieniu oraz bezapachowa. Tego samego dnia zauwazylam mocno napuchnieta łechtaczke oraz guziczek. Z kolei wargi sromowe byly zasiniaczone. Takze mialo miejsce mocne pieczenie !!! Dzisiaj nie mam juz opuchlizny lecz tylko lekki bol spowodowany (tak mi sie wydaje) wczorajszym otarciem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

skoro Cie pieklo i czulas sie obtarta to moze po prostu bylo to skutkiem intensywnosci z jaka uprawialiscie seks...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Emisia pisze:
skoro Cie pieklo i czulas sie obtarta to moze po prostu bylo to skutkiem intensywnosci z jaka uprawialiscie seks...

Pieczenie bylo, ale dopiero 5 dni po seksie?? Aaa jezeli chodzi o obtarcie to pojawilo sie dzisiaj, ale jest spowodowane chyba wczorajszym obcieraniem przez material. Aha , wczesniej nie dodala, ze opuchlizny dzisiaj juz nie ma (byla tylko jeden dzien) - zostalo tylko obtarcie i bialy sluz - mniej niz wczoraj. Wczoraj to lal sie na potege.

Pozdrawiam
Lila

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lila13
Jak na moje oko to są to objawy owulacji, więc nie masz czym się przejmować z tego co pisłaś wychodzi, że jesteś teraz w 13 dniu cyklu, jeżeli masz cykle około 28 dniowe to faktycznie w tych dniach może przypadać Ci owulacja. Krew która pojawiła się u Ciebie to nic groźnego, pojawia się przy pęknięciu pęcherzyka które uwalnia jajeczko (owulacja) i jest to całkiem normalna reakcja organizmu, a śluz przypominajacy białko jaja kurzego to śluz płodny pojawiajacy się podczas owulacji. Jeżeli nie chcesz zajść w ciąże radze byś wstrzymała się ze współżyciem aż owulacja minie tak do 5 dni.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Uff ah :) Oj wstrzymamy sie na dlugo bo jestesmy troche przestraszenie ta sytuacja. Niby stosunek byl pod koniec miesiaczki, ale wiadomo ze plemniki potrafia troche w kobiecie pozyc... Gdybym byla w ciazy to nie mialabym owulacji??

Co do sluzu - na moich narzadach z zew wyglada jak taki twarozek :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moze ktos jeszcze wypowiedziec sie w mojej sprawie? Prosze Was drogie Panie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jak na razie bardzo trudno coś powiedzieć w tej sprawie, bo minęło trochę za mało czasu...

Nikt Ci przecież nie napisze: tak, jesteś w ciąży, lub nie, nie jesteś w ciąży. Musisz teraz obserwować swoje ciało, jeśli zaczną się pojawiać jakieś objawy ciąży to wtedy zrób po prostu test (o objawach ciąży jest dużo wątków na tym forum)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a czy tzw twarozek to objaw owulacji? :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witaj
taki "twarożkowaty" śluz może być objawem infekcji i jeśli dodatkowo miałaś pieczenie i/lub swędzenie to powinnaś udać się do lekarza
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]