Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 11:35 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość

Witam Wszystkich, mam nietypowy problem..
Od 10 dni przyjmuję tabletki antykoncepcyjne.. ostatnio kochałam się z moim partnerem 2 razy, pierwszy raz z prezerwatywą a drugi raz bez (w odstępie godziny) tyle że za drugim razem nie doszedł we mnie. (dodam że to był początek moich dni płodnych)
I tu się rodzi moje pytanie..
odczuwam ból w piersiach i mdłości... 3 dni po stosunku.. czy możliwe że jestem w ciąży?

proszę o pomoc.. :s

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jeśli zażywasz tabletki antykoncepcyjne od 10 dni to nie możesz mówić o jakichkolwiek objawach ciąży! Takie zmiany jakie opisałaś jak nudności i ból w piersiach to na pewno działanie tabletek a nic innego.Zażywanie tabletek od 1 dnia miesiączki jest zabezpieczeniem już w dniu przyjęcia.Oczywiście jeśli jadłaś je regularnie i nie robiłaś przerw np.1dzień jadłam 2 dzień nie.Trzeba zachować tutaj systematyczność.Podczas antykoncepcji doustnej dni płodne występują tylko orientacyjne,jeśli pominiesz dawkę i nie zażyjesz jej w najszybciej jak się da,wtedy możliwość zajścia w ciążę jest bardzo duża.
W ciążę tak szybko się nie zachodzi...wiem z własnego doświadczenia...Chcieć nie zawsze móc...

Mariusz :D 7:30, 3310g i 52 cm :D
Obrazek

Mikołaj [*] 15.06.2016 (7tc) :( :( :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To napewno działanie tabletek ! Ciaza przy stosowaniu tabletek regularnie jest prawie nie mozliwa a zwlaszcza kiedy mezczyzna nie dochodzi w kobiecie.
Jesli czujesz takie negatywne skutki na twoim miejscu poszlabym do lekarza i zgłosilabym mu to, ja bralam tabletki przez prawie 3 lata i kiedy lekarz zmienil mi na inne mialam straszne migreny okazalo sie ze musial mi zmienic na inne bo moj organizm zle na nie reagowal :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]