Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 11:36 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: czy to ciaza?

przygladam sie temu forum od dluzszego czasu i nigdy nie myslalabym ze bede musiala sie tu pojawic z moim problemem gdzie zawsze smialam sie z mlodych dziewczynek i ich ciazowych obaw.
ostatnia miesiaczke mialam 5 czerwca. kochalam sie z mezem w drugi, trzeci dzien. kolejne tez. konczyl poza mna. lipcowa miesiaczka sie nie pojawila a ja mam poczucie ze mam ciazowe objawy. mam zachcianki na slodkie czy kwasne. caly czas jestem glodna. napecznialy brzuch i piersi. sutki bolesne w czasie seksu gdy moj maz za mocno je dotyka. jest mi niedobrze. uczucie wilgoci "w srodku". dol brzuch pobolewa mnie jak na okres. zrobilam 3 testy. wszystkie wyszly negatywnie. kazdy innej firmy i o roznych porach dnia.
nie wiem czy to objawy okresu ale z drugiej strony za dlugo one mnie trzymaja.
cykle mam nieregularne z powodu podwyzszonej prolaktyny.
prosze o rade w moim problemie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Idz na badanie krwi - oznaczenie bety. Jesli wykaze ze nie jestes w ciazy - udaj sie do ginekologa.

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mieszkam w anglii i tu w tym momencie pojawia sie problem

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mysle ze w Anglii tez badaja krew..

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

z tego co wiem tu do rozpoznania ciazy wystarcza zwykly test ciazowy i zatrzymanie miesiaczki. beta hcg zleca sie bardzo zadko a juz w ogole na zyczenie pacjentki...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Skoro 3 x test ciazowy pokazal Ci wynik negatywny, a miesiaczka dalej sie spoznia - to mysle ze jest to wskazanie do wykonania testu z krwi.. wlasnie na zyczenie pacjentki. Poza tym domyslam sie ze jakiegos lekarza masz? Czy to rodzinny czy ktos kto sie zajmuje typowo kobietami jak w PL ginekolog? Udaj sie do niego..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

badanie krwi na ciaze nie jest tak popularne w Anglii, ale mozliwe. sama robilam kilka tygodni temu - mialam zrobione kazde mozliwe badanie krwi zeby odkryc co jest nie tak z moja waga - no i wyszla niedoczynnosc tarczycy, ale test ciazowy z krwi tez mialam przy okazji zrobiony. zalezy na jakiego lekarza trafisz. skoro miesiaczki nie masz, to cos musialo spowodowac jej opoznienie, niekoniecznie ciaza, mozliwe, ze jakas powazna choroba, warto wszystko sprawdzic.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ivette ma racje sprobuj sie udac do GP i porozmawiaj o swoich dolegliwosciach:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: pytanie o...

...śluz. Mam teraz niepłodne dni i wiem, że w tym czasie może pojawić się biały, gesty śluz. No i się pojawił, ale było to jakieś dziwne, bo ten śluz udało mi się tylko raz zauważyć. Teraz nie mam żadnego śluzu. Zastanawiam się, czy coś takiego nie może być objawem wczesnej ciąży? W ciąży też występuje biały śluz, ale powinno go być stosunkowo dużo, prawda? Nie zauważyłam u siebie żadnych innych objawów, poza kilkukrotnym bólem jajników, ale to też nie musi oznaczać ciąży. Od razu dodam, że bardzo bym chciała, aby okazało się, że jestem w ciąży, ale nie chcę się nakręcać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja mam taki sluz w dni plodne ;) a pobolewanie jajnikow w czasie pms ale wiem, ze kazdy jest inny, najlepiej zrob test w dniu spodziewanej miesiaczki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!Piszę w takiej sprawie.Ostatnią @ miałam 26 czerwca i trwała 5 dni i mój cykl to 33 dni.Kochałam sie z mężem 10,14 i 15 lipca z wytryskiem do srodka.Potem mniej więcej obliczyłam,że to były dni płodne.I nie wiem co myśleć czy mogę byc w ciąży.Po pierwszej ciąży po krótkim czasie mialam takie same objawy ból brzucha i chęć na wymioty.Za bardzo nie jestem przygotowana na drugie dziecko.Pracuje dopiero 8 miesięcy i nie wiem czy to nie za szybko iśc na zwolnienie jak wyjdzie,że to jednak ciąża.Czekam na odpowiedz....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

polecam zrobic test ciazowy w dniu spodziewanej miesiaczki no i raczej skoro to byly dni plodne i pelny stosunek to szansa na ciaze jest dosc spora ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

2 tyg.do miesiączki jak to wytrzymać...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jaa21, czegoś tutaj nie rozumiem. Kochasz się z mężem w dni płodne i potem myślisz sobie że na dziecko nie bardzo przygotowana jesteś... Trochę to dziwne. Wiadomo sex + dni płodne = dziecko. Chociaż niestety nie zawsze. Zrób test w dniu spodziewanej @ bo i tak wcześniej można sobie tylko gdybać

Obrazek

tabeleczka kwietnióweczek viewtopic.php?f=29&t=60230

10 kwietnia - cc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: hmmmm

Witam serdecznie,
otóż mam takie pytanie. Od dłuższego czasu staramy sie z chlopakiem o dzidzie jednak nic nam nie wychodzilo no i jakis czas temu odpuscilismy sobie. Jednak w tym m-cu podczas owulacji doszlo do stosunku. Kilka dni po owulacji miałam silne bóle brzucha cos takiego jak skurcze, rowniez przez kilka dni utrzymywal sie bol jajnikow. Wczoraj powinnam dostac miesiaczke jednak jej nie ma a co ciekawe nie mam rozniez bóli ktore zawsze mi towarzysza przed miesiaczka. Dodam, ze mierzylam dzisiaj temperature i wynosi 37,2 . Boje sie zrobic test ciazowy bo nie chce sie rozczarowac a co Wy o tym myslicie?
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bez testu się nie obejdzie - skoro termin @ minął jego wynik będzie już wiarygodny :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No i nic test wyszedł negatywny:( nie wiem co mam juz myslec:( Piersi mam ogromne @ nadal nie mam:(

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witajcie
Zaczne od razu razem z nazyczonym staramy sie dzidzie od 2 miesiecy. W tym miesiacu powinnam dostac okres 20 moze przesadzam bo to tylko dwa dni ale od jakiegos czasu mam bole podbrzusza zaparcia czeste oddawanie moczu duzy apetyt i urosly mi chyba piersi. Wczoraj siedzac z partnerem na kanapie on stwierdzil ze zaokraglil mi sie brzuszek. Nie chce nic sobie wmawiac ale to jest normalne ze sie nakrecilam. A i zrobilam juz 3 testy ciazowe przed spodziewana miesiaczka w czasie i po i niestety negatywne wyniki. do lekarza zamierzam isc w nastepnym tygodniu. Jak myslicie czy testy moga sie mylic? Poradzcie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Karolina4- ja też miałam dostć @ 20 tego dzisiaj zrobiłam dwa testy, wyszły negatywne, miałam jeszcze nadzieję ale nie trwała długo bo godz. temu dostałam @ .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przykro mi bardzo :( Ale bedzie dobrze napewno:) mi za to dzisiaj jest caly czas slabo boli mnie podbrzusze z prawej strony i niedobrze mi. Juz sama nie wiem co mam myslec tak bardzo bym chciala juz wiedziec

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]