Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 1:55 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: co robić?

Może na początek opiszę moja sytuację okresu powinnam dostać 1 grudnia (mam nieregularny okres chociaż ostatnio często cykl miałam 28 dni) dziś jest 32 dzień cyklu. Wczoraj ok 12 zrobiłam test i wyszła słaba druga kreska więc postanowiłam zrobić kolejny tylko ze po nocy. Jak pomyślałam tak zrobiłam ;) i dziś rano wyszła znowu słaba druga kreska. Co do samopoczucia to od jakiegoś tygodnia jestem taka senna i nic mi sie nie chce piersi mam obolałe i uczucie kłucia w brzuchu i to tyle z jakiś objawów. Do tego dochodzi małe przeziębienie zatkany nos i suchy kaszel. I moje pytanie jest takie kiedy zrobić następny test żeby mieć już pewność?, nie chce robić ich codziennie żeby sie nie nakręcać (bo bardzo bym chciała mieć dzidziusia) może iść do lekarza? ale z drugiej strony czy jest sens od razu z "grubej rury". Jak sądzicie doświadczone skuteczne testerki;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej :) Test wykonałaś po dniu spodziewanej miesiączki więc jest wiarygodny :wink: Ja bym zrobiła test z krwi w laboratorium i będziesz miała 100% pewności :D a potem to już spotkanie z ginekologiem około 7tc bo wtedy będzie można zobaczyć już serduszko :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jak dla mnie, skoro zrobilas dwa testy, oba wyszly pozytywnie, to nie ma co robic kolejnych, tylko powoli umowic sie do lekarza na wizyte. codzienne testowanie to lekka paranoja ;) powodzenia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale nikt nie mowi o testach aptecznych tlyko o tescie z krwi ktory daje nie tylko 100% pewnosci ale umozliwia spr. przytostu hormonu ciazy - czy jest odpowiedni jak na ten tydz ciazy..
dlatego dobrze by było zeby autorka postu poszła na bete i powtorzyła ja za 2-3dni :) no i potem do gin - jesli wszystko bedzie w porzadku, bez plamien, krwawien itp.

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a ja uwazam, ze to przesada. rownie dobrze moze isc do kazdego laboratorium w miescie, krew oddac na badanie, albo do 5 roznych ginekologow sie zapisac. tylko po co? zrobila juz dwa testy, oba pozytywne - a jaka jest szansa pomylki nawet takiego zwyklego testu? niewielka.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale tutaj nei chodzi o pomyłke.
jesli jest w ciazy pozamacicznej to zaden test apteczny tego nie pokaże.
tylko beta jest w stanie stwierdzic czy jest ok.

mozna oczywscie nie robic nic i czekac do 7tc :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

może dam sobie spokój z tymi testami i wybiorę sie w przyszłym tygodniu do ginekologa w końcu brak miesiączki to dobry powód by sie tam wybrać

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tylko po co od razu zakladac, ze ciaza jest pozamaciczna? czy cokolwiek w tym rodzaju? chyba, ze Dzidka ma juz niestety taka historie, to wtedy co innego, ale o tym nic nie wiem. tylko, ze wtedy nie bawilabym sie w testy, tylko od razu szla do gina.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

dzidka24 pisze:
może dam sobie spokój z tymi testami i wybiorę sie w przyszłym tygodniu do ginekologa w końcu brak miesiączki to dobry powód by sie tam wybrać

I dobrze - idź, zobacz, po co się nakręcać

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

[quote="black_cherry"]tylko beta jest w stanie stwierdzic czy jest ok.

mozna oczywscie nie robic nic i czekac do 7tc :)[/quote
a w jaki sposób...?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jeszcze troche niepewności wizyta dopiero 19.12

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

W poniedziałek ide do lekarza więc dziś zrobiłam test i wyszły już dwie wyraźne kreski :)

ale sprawa w której piszę jest inna. Wczoraj wieczorem rozbolała mnie głowa ale udało mi się usnąć w nocy obudziłam się na siusiu i już nie mogłam wytrzymać z powodu bólu głowy. Do tego strasznie mnie mdliło ale nie wymiotowałam, godzinę przemęczyłam sie w takim stanie i nagle minęło i w związku z tym mam pytanie: Czy to jest normalne w ciąży?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzidka w ciazy wszystko jest normalne ;) szalenstwo hormonow i takie tam ;) daj jutro znac, co gin powiedzial.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jestem po wizycie u lekarza najpierw wywiad, skierowanko na badanko, a potem pytanie: "to co szukamy maleństwa?" :D nio i pierwsze zdjęcie do albumu już jest ;) tak więc teraz tylko trzeba dbać o siebie i wierzyć że szczęśliwie dotrwamy do końca i chuchać dmuchać żeby zdrowe było :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Re: co robić?
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

dzidka24 pisze:
Może na początek opiszę moja sytuację okresu powinnam dostać 1 grudnia (mam nieregularny okres chociaż ostatnio często cykl miałam 28 dni) dziś jest 32 dzień cyklu. Wczoraj ok 12 zrobiłam test i wyszła słaba druga kreska więc postanowiłam zrobić kolejny tylko ze po nocy. Jak pomyślałam tak zrobiłam ;) i dziś rano wyszła znowu słaba druga kreska. Co do samopoczucia to od jakiegoś tygodnia jestem taka senna i nic mi sie nie chce piersi mam obolałe i uczucie kłucia w brzuchu i to tyle z jakiś objawów. Do tego dochodzi małe przeziębienie zatkany nos i suchy kaszel. I moje pytanie jest takie kiedy zrobić następny test żeby mieć już pewność?, nie chce robić ich codziennie żeby sie nie nakręcać (bo bardzo bym chciała mieć dzidziusia) może iść do lekarza? ale z drugiej strony czy jest sens od razu z "grubej rury". Jak sądzicie doświadczone skuteczne testerki;)
Kochana nie musisz powtarzać testu, jesteś w ciąży, test może ewentualnie ciąży nie pokazać bo za wcześnie zrobiony, ale w drugą stronę się nie myli:) gratuluję

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to znowu ja :) jestem po 2 wizycie u ginekologa i cóż wystko sie wyjaśniło wczesniej nic nie pisałam bo było to jeszcze niepewne ale dziś juz wiem to będą bliźniaki kurcze nie moge w to uwierzyć i szczerze mówiąc boję sie trochę, ma ktoś podobne doświadczenia ?? ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzidka24 moja siostra aktualnie jest w ciąży w 20tyg z bliźniakami.Myślała,że to jakiś żart jak była u lekarza ale potwierdzono ciążę bliźniaczą.Maluchy zdrowo rosną :) Ciążę przechodzi całkiem dobrze,choć na początku miała lekkie mdłości ale nie wymiotowała.Kopniaków jeszcze nie czuje....
Spokojnej 40 tygodni! :)

Mariusz :D 7:30, 3310g i 52 cm :D
Obrazek

Mikołaj [*] 15.06.2016 (7tc) :( :( :(

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]