Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 11:28 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość

Witam.
zaczne od opisania calej sytuacji...
od 1.12-4.12 mialam okres, na mikolajki 6 grudnia ,czyli juz po okresie wspolzylam swoim chlooakiem, kochalismy sie dosc namietnie ,niestety bez zabezpieczen i on skonczyl we mnie, ze strachem w oczach na nastepny dzien poszlismy do ginekologa ,dostalam recepte na tabletke po, zarzylam jej i bylam spokojna ,do czasu... 9,12 znowu wspolrzylismy,ale tym razem moj chlopak uwazal... nie konczyl we mnie. 12.12 dostalam dwu dniowe krwawienie, pewnie za sprawa tych tabletek. balal mnie brzuch i piersi. teraz w ostatnia sobote znowu wspolzylismy ale przez moment... nie skonczyl we mnie. w niedziele starsznie bolal mnie pecherz... zauwazylam w swoim moczu krew, przerazilam sie ,poszlam do przychodni.. niby zapalenie... ale nigdy nie mialam z tym problemow.
odrazu po wizycie u lekrza zrobilam test ciazowy ,wyszedl negatywny ale i tak sie obawiam... czy do niczego nie zaszlo. w mojej sytuacji ciaza jest nie na miejscu. mam 18 lat, w tym roku matura, studia, wielkie palny...
okres dopiero przwidywany na 30 grudnia... licze ze dostane.. za tydzien zrobie jeszcze raz test ciazowy, boje sie i on sie boi... przstajemy sie kochac... z byt wielkie ryzyko. czytalam ze jesli jest sie w ciazy ,organiz sie zmienia... boje sie ze ten bol pecherza to wlasnie za sprawa ciazy...
pomozcie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

skoro nie jesteś gotowa na dziecko to czemu się nie zabezpieczanie? Nie wiesz, że podczas stosunku przerywanego można zajść w ciąże? Nie ważne, że nie kończył w Tobie, zanim dojdzie do końca wydobywa się płyn w którym również znajdują się plemniki, które mogą być zdolne do zapłodnienia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

agunia_83 pisze:
skoro nie jesteś gotowa na dziecko to czemu się nie zabezpieczanie? Nie wiesz, że podczas stosunku przerywanego można zajść w ciąże? Nie ważne, że nie kończył w Tobie, zanim dojdzie do końca wydobywa się płyn w którym również znajdują się plemniki, które mogą być zdolne do zapłodnienia

wiem to byla glupota!
teraz co przezywam.... to obled... prosze tylko zeby to nie byla ciaza...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Musisz teraz poczekać. Myślę, że jakieś 2 tygodnie od ostatniego stosunku możesz zrobić test i wtedy się wszystkiego dowiesz

Offline Wyświetl profil  

autoban (PW) regulamin forum pkt.20

olenka899 pisze:
wspolzylam swoim chlooakiem, niestety bez zabezpieczen i on skonczyl we mnie
..........
dostalam recepte na tabletke po, zarzylam jej i bylam spokojna ,do czasu... 9,12 znowu wspolrzylismy
..........
teraz w ostatnia sobote znowu wspolzylismy ale przez moment... nie skonczyl we mnie.
..........
w mojej sytuacji ciaza jest nie na miejscu. mam 18 lat, w tym roku matura, studia, wielkie palny...
..........
pomozcie...

Dziewczyno w jaki sposób mamy Ci pomóc :?:

Uprawiacie sex bez zabezpieczenia... już raz wzięłaś tabletkę "PO"... i czego Was to nauczyło? NICZEGO :!: Nadal robicie to samo...

Decydując się na rozpoczęcie współżycia trzeba liczyć się z konsekwencjami... czyli pojawieniem się dziecka.

Ale przede wszystkim, jeśli nie planujecie dziecka to podstawowa sprawa to zabezpieczenie!
Czasami nawet zabezpieczenie zawodzi, dlatego właśnie trzeba liczyć się z konsekwencjami uprawiania sexu.

Ale kiedy antykoncepcja zawodzi to już inna sprawa... jesteśmy jakby bezsilni... to nie nasza wina...

A Wy nie mam pojęcia na co liczycie... Normalnie włos się na głowie jeży czytając to co napisałaś...

Offline Wyświetl profil  

Cytuj:

Uprawiacie sex bez zabezpieczenia... już raz wzięłaś tabletkę "PO"... i czego Was to nauczyło? NICZEGO :!: Nadal robicie to samo...

Decydując się na rozpoczęcie współżycia trzeba liczyć się z konsekwencjami... czyli pojawieniem się dziecka.

Ale przede wszystkim, jeśli nie planujecie dziecka to podstawowa sprawa to zabezpieczenie!
Czasami nawet zabezpieczenie zawodzi, dlatego właśnie trzeba liczyć się z konsekwencjami uprawiania sexu.

Ale kiedy antykoncepcja zawodzi to już inna sprawa... jesteśmy jakby bezsilni... to nie nasza wina...

A Wy nie mam pojęcia na co liczycie... Normalnie włos się na głowie jeży czytając to co napisałaś...

ale na Twoje ,,oko,, jest to ciaza?
poki co nic mnie nie boli... okre mam dostac po koniec grudnia... jesli nie dostane zrobie test ciazowy. powinien wyjsc prawidlowy bo od stosunku minely dwa tygodnie....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

olenka889 jeśli @ przewidujesz na 30.12, a poprzednia zaczęła ci się 1.12, to wnioskuję że cykle masz w granicach 30 dni (nie napisałaś a to ważne). Więc po pierwsze mam dla ciebie wiadomość: prawdopodobnie w ogóle niepotrzebnie wzięłaś tabletkę PO. Jeśli w ciągu ostatnich 12 miesięcy nie miałaś cyklu krótszego niż 26 dni, to możesz przyjąć pierwsze 6 dni po @ jako niepłodne (z prawdopodobieństwem w skali Pearl'a 0,2%, czyli tak, jakbyś się zabezpieczała tabletką). Czyli po pierwszym razie raczej w ciąży nie byłaś w ogóle. Natomiast to, co sie działo potem to już osobna historia. Wzięłaś tabletkę, dostałaś końską dawkę hormonów, cykl ci się prawdopodobnie rozregulował i już nic nie wiadomo! Stosunek przerywany to nie metoda antykoncepcyjna, tylko sport ekstremalny dla mężczyzn, zakonotuj to sobie!
Proponuje po prostu poczekać do terminu @ i zrobić ewentualnie test (a propos, jeśli piszesz, że test zrobiłaś natychmiast po powrocie do lekarza, czyli w pierwszej fazie cyklu, to nie miał szans wyjść pozytywnie, choćbyś miała pięcioraczki :roll: ). Testy robi się najwcześniej w terminie spodziewanej @.
A już takie pytanie na marginesie, bo sama jeszcze całkiem nie tak dawno miałam 18 lat i zdawałam maturę; czy macie w końcu wychowanie seksualne w szkołach, czy nie? Bo jeśli tak, to nic was kompletnie nie uczą, a jeśli nie to jestem przerażona, bo ja w tym wieku chyba troszkę więcej wiedziałam o swoich cyklach, płodności itd ,chociaż nie współżyłam i nie miałam zajęć z wychowania seksualnego.
Acha, i możesz zostać poproszona o przesunięcie tematu, bo jest jeden specjalnie zrobiony dla takich problemów.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

amidala pisze:
olenka889 jeśli @ przewidujesz na 30.12, a poprzednia zaczęła ci się 1.12, to wnioskuję że cykle masz w granicach 30 dni (nie napisałaś a to ważne). Więc po pierwsze mam dla ciebie wiadomość: prawdopodobnie w ogóle niepotrzebnie wzięłaś tabletkę PO. Jeśli w ciągu ostatnich 12 miesięcy nie miałaś cyklu krótszego niż 26 dni, to możesz przyjąć pierwsze 6 dni po @ jako niepłodne (z prawdopodobieństwem w skali Pearl'a 0,2%, czyli tak, jakbyś się zabezpieczała tabletką). Czyli po pierwszym razie raczej w ciąży nie byłaś w ogóle. Natomiast to, co sie działo potem to już osobna historia. Wzięłaś tabletkę, dostałaś końską dawkę hormonów, cykl ci się prawdopodobnie rozregulował i już nic nie wiadomo! Stosunek przerywany to nie metoda antykoncepcyjna, tylko sport ekstremalny dla mężczyzn, zakonotuj to sobie!
Proponuje po prostu poczekać do terminu @ i zrobić ewentualnie test (a propos, jeśli piszesz, że test zrobiłaś natychmiast po powrocie do lekarza, czyli w pierwszej fazie cyklu, to nie miał szans wyjść pozytywnie, choćbyś miała pięcioraczki :roll: ). Testy robi się najwcześniej w terminie spodziewanej @.
A już takie pytanie na marginesie, bo sama jeszcze całkiem nie tak dawno miałam 18 lat i zdawałam maturę; czy macie w końcu wychowanie seksualne w szkołach, czy nie? Bo jeśli tak, to nic was kompletnie nie uczą, a jeśli nie to jestem przerażona, bo ja w tym wieku chyba troszkę więcej wiedziałam o swoich cyklach, płodności itd ,chociaż nie współżyłam i nie miałam zajęć z wychowania seksualnego.
Acha, i możesz zostać poproszona o przesunięcie tematu, bo jest jeden specjalnie zrobiony dla takich problemów.

masz calkowita racje...
jestem w liceum i nie mamy takich zajec.

chloapk skonczyl we mnie, dlatego tak sie wystraszylismy i nasza rekcja bylo kupno tej tabletki... po zazyciu... zaluje tego ogromnie kochalismy się... 8 ,10 ,11 oraz 15 tego ... czekam na okres... jesli nie ,zrobie tes ciązowy za tydzien... bardzo sie boje... juz nigdy wiecej bez zabezpieczenia... jedynym pocieszeniem jest to ze nie konczyl we mnie.. ale i tak to nie daje calkowitej gwarancji :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

olenka899 pisze:

chloapk skonczyl we mnie, dlatego tak sie wystraszylismy i nasza rekcja bylo kupno tej tabletki... po zazyciu... zaluje tego ogromnie kochalismy się... 8 ,10 ,11 oraz 15 tego ... czekam na okres... jesli nie ,zrobie tes ciązowy za tydzien... bardzo sie boje... juz nigdy wiecej bez zabezpieczenia... jedynym pocieszeniem jest to ze nie konczyl we mnie.. ale i tak to nie daje calkowitej gwarancji :(

Ja wymiękam :g^^:
Nic was tam nie uczą, nic! A to wszystko z moich podatków, zgroza.
No dobra, mleko sie wam "wylało" nie ma co pomstować dłużej. Poczekaj do tego terminu spodziewanej @ i zrób test, ale jak wyjdzie negatywny i nadal nie będzie @, to lepiej się jeszcze nie melanżuj na Sylwestra, bo może się okazać że jednak zaszłaś. Jak przyjdzie @, to zobacz, czy jest "typowa" jeśli będzie skąpa i krótka, to też powtórz test za parę dni. Możesz też zrobić badanie beta HCG, jest dokładniejsze (ale nie przed terminem spodziewane @).
Po zażyciu tabletki może się jednak nie wiadomo co dziać, organizm reaguje w sposób nieprzewidywalny i jeszcze to zapalenie :roll: , nie sposób nic przewidzieć. Acha, i czy to było pierwszy raz z tym facetem? Jeśli tak, to zapalenie może być z tym związane, drogą płciową przenoszą się też bakterie układu moczowego. Ale mogłaś się zwyczajnie zaziębić. Trudno, czekaj, odezwij się jak będziesz miała jakieś wieści i ,cóż, powodzenie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

amidala pisze:
olenka899 pisze:

No dobra, mleko sie wam "wylało" nie ma co pomstować dłużej. Poczekaj do tego terminu spodziewanej @ i zrób test, ale jak wyjdzie negatywny i nadal nie będzie @, to lepiej się jeszcze nie melanżuj na Sylwestra, bo może się okazać że jednak zaszłaś. Jak przyjdzie @, to zobacz, czy jest "typowa" jeśli będzie skąpa i krótka, to też powtórz test za parę dni. Możesz też zrobić badanie beta HCG, jest dokładniejsze (ale nie przed terminem spodziewane @).
Po zażyciu tabletki może się jednak nie wiadomo co dziać, organizm reaguje w sposób nieprzewidywalny i jeszcze to zapalenie :roll: , nie sposób nic przewidzieć. Acha, i czy to było pierwszy raz z tym facetem? Jeśli tak, to zapalenie może być z tym związane, drogą płciową przenoszą się też bakterie układu moczowego. Ale mogłaś się zwyczajnie zaziębić. Trudno, czekaj, odezwij się jak będziesz miała jakieś wieści i ,cóż, powodzenie.

wielkie dzieki... ok czekam na okres..
tak to byl moj pierwszy raz.... Ulala ... dam znac :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Okres powinnam dostac najpozniej do 16.12 ale zpoznia mi sie juz 5 dni dzisiaj bedzie 6. Dodam za dwa razy miala okres spozniony do 39 cyklu a cykle mam tak od 26 - 35. Zrobilam juz dwa testy. Pierwszy 17.12 o godzinie 15,20 a drugi 20.12 o godzinie 17 i oba wyszly negatywnie. Dzisiaj mam zamiar zrobic kolejny test tylko o godzinie 19. Dodam jeszcze iz bola mnie piersi juz ok tygodnia i brzuch od czasu do czasu oraz mam wrazenie ze juz jest a go nie ma. Co o tym sadzicie? Ostatni raz kochalam sie jakies 1,5 miesiaca temu i po stosunku wystapil okres ale teraz sie jakos boje bo nigdy mi sie tak nie spoznial.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jeśli miałaś jeden normalny (zupełnie normalny) @, to w ciąży nie jesteś. Dla potwierdzenia możesz sobie zrobić test beta HCG z krwi, jest dokładniejszy. Jeśli @ ci się spóźniają, to raczej tylko zawirowania hormonalne. Acha, testy robi sie pierwszym porannym moczem, więc nie rób o 19:00.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

amidala pisze:
olenka899 pisze:

OLENKA Amidala ma calkowita racje. A co do terminu okresu to sam z siebie po tabletce moze sie przesunac do 2och tygodni.

Tabletka teoretycznie blokuje owulacje, ale moze ja tylko przesunac i to jeden Bog wie w jaki sposob dlatego te stosunki pozniej bez zabezpieczenia to bylo igranie z ogniem...i stapanie po kruchym lodzie...Ale skoro sie juz stalo to sie nie odstanie i na razie nic sie nie da zrobic.

POCZEKAJ Z TESTEM JAKIES 16 DNI od ostatniego stosunku i dopiero wtedy go zrob. NIe ma co liczyc od dnia oststniej miesiaczki bo na 75% sie przesunie. A i radze zrobic b-HCG z krwi, drozszy niz z moczu ale latwiej oznaczyc wiarygodny poziom HCG. A z tym z moczu to roznie bywa i zazwyczaj sie powtarza wiec w sumie cenowo wychodzi na to samo. I BOSHE zainwestuj w antykocepcje. Np prezerwatywy i do tego obserwownie cyklu. A ja tez dostalam zapalenia drog moczowych po 1ym razie dosc typowe jak podrazni sie tamte okolice. 3maj sie i wiecej rozwagi na przyszlosc. A w szkolach jak dawniej ciemno i glucho o waznych sprawach. Ciemnogrod jak byl tak jest...eh...

' I felt U in my legs before I ever met U....'

Orientacja seksualna? BZDURA:D:D:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aneta masz racje...

na peewno moj cykl sie zmieni... licze ze wlasnie w tych moich stosunkach nie bylo dni plodnych... za tydzien mam dostac okres... spodziewam sie ze dostnae go nie co pozniej, ale go dostane!
na pewno za tydzien zrobie test...
teraz zaczelam sie denerwowac bo od wczoraj na bieliznie zauwarzylam biala wydzieline.. dosc gesta... od czasu do czasu pobolewa mnie brzuch.
mierze sobie codziennie temp. nie przekracza 36.6 stopni

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

olenka ja na twoim miejscu bym zrobila test beta hcg z krwi nie wczesniej niz 15 dni po ostatniom wspolzyciu... to jest test dajacy najwieksza pewnosc... test z moczu nie wyjdzie nigdy tak predko... za test w aptece zaplacisz okolo 10 zl, ja za beta hcg placilam w laboratorium 22 zl, wiec to koszt 2 testow z moczu, a na jednym na pewno sie nie skonczy, bo negatywne testy czasem wychodza tez i sporo po terminie @... test z krwi da pewnosc... ja swoj robilam 2 dni przed terminem @, ale nie mialam zadnych hormonalnych zawirowan... trzymam kciuki i naprawde wiecej rozwagi zycze!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

makatka27 pisze:
olenka ja na twoim miejscu bym zrobila test beta hcg z krwi nie wczesniej niz 15 dni po ostatniom wspolzyciu... to jest test dajacy najwieksza pewnosc... test z moczu nie wyjdzie nigdy tak predko... za test w aptece zaplacisz okolo 10 zl, ja za beta hcg placilam w laboratorium 22 zl, wiec to koszt 2 testow z moczu, a na jednym na pewno sie nie skonczy, bo negatywne testy czasem wychodza tez i sporo po terminie @... test z krwi da pewnosc... ja swoj robilam 2 dni przed terminem @, ale nie mialam zadnych hormonalnych zawirowan... trzymam kciuki i naprawde wiecej rozwagi zycze!

tak wiem... jak na razie od ostatniego stosunku minelo 9 dni... czekam jeszcze tydzien i robie test... boje sie.. jak na razie czuje sie dobrze...
jedynie co mnie zaniepokoilo to dosc gesta wydzielina... biala... :(

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Pati1 pisze:
olenka899 pisze:
wspolzylam swoim chlooakiem, niestety bez zabezpieczen i on skonczyl we mnie
..........
dostalam recepte na tabletke po, zarzylam jej i bylam spokojna ,do czasu... 9,12 znowu wspolrzylismy
..........
teraz w ostatnia sobote znowu wspolzylismy ale przez moment... nie skonczyl we mnie.
..........
w mojej sytuacji ciaza jest nie na miejscu. mam 18 lat, w tym roku matura, studia, wielkie palny...
..........
pomozcie...

nic dodac nic ujac masz calkowita racje.moze kogos uraze ale czasami krew mnie `zalewa jak czytam cos takiego.
nie chcecie dzieci to sie zabezpieczajcie`albo nie uprawiajcie sexu,

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tydzien temu powinnam dostac okres... do dzisiaj go nie mam ...
zrobilam sobie test ciazowy w nowy rok i wyszedl negatywny... troszke zaczelam sie mniej martwic... ale i tak to nic nie dalo... nadal brak miesiaczki.... dzisiaj strasznie bola mnie piersi... kuja niesamowicie...
czytalam ze w ciazy ,boli biust.. czy to jednak mozliwe..? ja chce juz okres... na dodatek strasznie swedzi mnei pochwa... nie wiem co jest. moze zblizajacy okres?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20

olenka899 pisze:
na dodatek strasznie swedzi mnei pochwa... nie wiem co jest.moze zblizajacy okres?
Raczej infekcja... idź do lekarza.

[*] 3.09.2007r.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pati1 pisze:
olenka899 pisze:
na dodatek strasznie swedzi mnei pochwa... nie wiem co jest.moze zblizajacy okres?
Raczej infekcja... idź do lekarza.

tak masz racje, ale dlaczego bol piersi.. ? bola strasznie... mam tak zawsze w czasie okresu, ale go nadal nie mam

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]