olenka889 jeśli @ przewidujesz na 30.12, a poprzednia zaczęła ci się 1.12, to wnioskuję że cykle masz w granicach 30 dni (nie napisałaś a to ważne). Więc po pierwsze mam dla ciebie wiadomość: prawdopodobnie w ogóle niepotrzebnie wzięłaś tabletkę PO. Jeśli w ciągu ostatnich 12 miesięcy nie miałaś cyklu krótszego niż 26 dni, to możesz przyjąć pierwsze 6 dni po @ jako niepłodne (z prawdopodobieństwem w skali Pearl'a 0,2%, czyli tak, jakbyś się zabezpieczała tabletką). Czyli po pierwszym razie raczej w ciąży nie byłaś
w ogóle. Natomiast to, co sie działo potem to już osobna historia. Wzięłaś tabletkę, dostałaś końską dawkę hormonów, cykl ci się prawdopodobnie rozregulował i już nic nie wiadomo! Stosunek przerywany to nie metoda antykoncepcyjna, tylko sport ekstremalny dla mężczyzn, zakonotuj to sobie!
Proponuje po prostu poczekać do terminu @ i zrobić ewentualnie test (a propos, jeśli piszesz, że test zrobiłaś natychmiast po powrocie do lekarza, czyli w pierwszej fazie cyklu, to nie miał szans wyjść pozytywnie, choćbyś miała pięcioraczki

). Testy robi się najwcześniej w terminie spodziewanej @.
A już takie pytanie na marginesie, bo sama jeszcze całkiem nie tak dawno miałam 18 lat i zdawałam maturę; czy macie w końcu wychowanie seksualne w szkołach, czy nie? Bo jeśli tak, to nic was kompletnie nie uczą, a jeśli nie to jestem przerażona, bo ja w tym wieku chyba troszkę więcej wiedziałam o swoich cyklach, płodności itd ,chociaż nie współżyłam i nie miałam zajęć z wychowania seksualnego.
Acha, i możesz zostać poproszona o przesunięcie tematu, bo jest jeden specjalnie zrobiony dla takich problemów.