Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 3:16 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość

Witam serdecznie wszystkich!:)

Jestem młodą studentką, wraz z moim chłopakiem współżyliśmy w ostatnie dwa weekendy bez zabezpieczenia. W weekendy (ten dwa tygodnie temu), zdążył wyjść ze mnie w porę. A w ten weekend (tydzień temu) niestety nie, skończył w całości we mnie.
Nie boimy się posiadania dzieci, wiem że damy spokojnie radę ze wszystkim. Jednak zastanawiam się mimo wszystko czy jestem w ciąży. Według automatycznych kalendarzyków z internetu w poprzedni weekend miałam dni niepłodne, a w weekend dwa tygodnie temu miałam dni płodne. Niestety u mnie ciężko na czymś takim w ogóle polegać, gdyż mój okres jest w cały świat. Raz przychodzi 29 dnia cyku, a raz 34. Potem jeszcze poszperałam i znalazłam inny sposób obliczania dni płodnych i wyszło, że w oba weekendy byłam płodna.
Nie mam stanu podgorączkowego. Wczoraj delikatnie odczuwałam dziwne ciagnięcie przy lewym jajniku, z przodu i z tyłu (przeczytałam, że może to być oznaką zagnieżdżania się zarodka). Jak siadałam i jak wstawałam. Momentami było to lekkie kłucie, ale rzadko i mało uciążliwe. Dzisiaj te dziwne bóle są ledwo odczuwalne, za to czuje się potwornie zmęczona, łupie mnie w krzyżu i chce mi się spać.
Okres, który ma być w ten weekend wcale się nie zapowiada. Nie mam swoich objawów po których to wiem - ból piersi, brzucha (jak podczas miesiączki), wyskakujące wypryski na plecach. Jedyne co mam to niepohamowany apetyt na czekoladę.
Dodam, że rano miałam mdłości. Ale raczej nie zaliczałabym tego do objawów mojej urojonej ciąży, tylko do stresu. Wiecie czas sesji na studiach mnie dopadł. :)
I jeszcze - to nie wcale panika. Nie boje się ciąży, ja właśnie chce w niej być;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jendza nie tylko osoby bojące się ewentualnej ciąży dopatrują sie objawów-tak samo jest w przypadku osób chcących dziecka ;)

jeśli w ten weekend spodziewasz się @ to teoretycznie poprzedni był okresem niepłodnym, a ten sprzed 2 tyg płodnym.

Kochaliście się bez zabezpieczenia więc jakieś szanse są. Ale nie pozostaje Ci nic innego jak czekać na @.

P.S. A powinnaś mieć stan podgorączkowy :?: :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ania000 pisze:
P.S. A powinnaś mieć stan podgorączkowy :?: :P

Nie wiem?:D Czytałam, że od czasu zapłodnienia ma się stan podgorączkowy, no i przed okresem. Chociaż ja nie zauważyłam u siebie takiej przypadłości:P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja tez u siebie nigdy nie zauważyłam. Natomiast w ciąży temperatura może nieznacznie wzrosnąć, ale nie do stanu podgorączkowego. Ale w pochwie może się wahać do 37,5 :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No a może faktycznie to chodzilo o temperaturę w pochwie? :D
Nie no ale wytłumaczcie mi w końcu, kiedy miałam dni płodne? Ostatnią miesiączkę miałam 15 stycznia 2012:) Bo czytałam, że liczy się to jakoś inaczej. Nie pamiętam co to była za strona, ale tam pisało, że wszystkie kalendarzyki z internetu źle to wyliczają;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Co do tempki-to każda kobieta ma przed okresem "podwyższoną", nawet jak nie jest w ciąży.

Podwyższona-nie stan podgorączkowy, a wyższa niż przed owulacją. Dla mnie to 36,6-36,6, dla innych 37,5. w ciąży ona się po prostu utrzymuje

co do dni płodnych-jeśli masz cykle 28-33 dniowe to dni płodne wypadają Ci-mniej więcej-cyklu 28 dniowym między 11 a 16 dniem cyklu, w cyklu 33 dniowym-między 16 a 21 dniem cyklu.

Wszystko to jest tak na oko, żeby dokładnie wiedzieć kiedy ma się dni plodne należy mierzyć temperaturę i obserwować śluz, bo nigdy nie wiadomo jak długi będzie kolejny cykl.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czyli jednak istnieje ryzyko, ze moge byc w ciazy?:) Tak apropo to zauwazylam jeszcze duzo sluzu, taki niby przezroczysty, ale jednak bialy. To tez jakas wskazowka?:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ryzyko zawsze jest-nawet jak się bierze tabsy, a co dopiero jak się uprawia sex bez żadnego zabezpieczenia ;)

Śluz może występować i bez ciąży, nie jest on żadną wskazówką.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Robiłam wczoraj wieczorem test, wynik negatywny:( Może faktycznie to przez stres ostatni, bo okresu juz nie ma dwa dni:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam, to znowu ja!:)

Minął już tydzień od dnia spodziewanej miesiączki. Tydzień temu robiłam test, ale nie z pierwszego moczu. Wyszedł wynik negatywny.
Jednak w dalszym ciągu nie mam okresu, w dodatku wydaje mi się, że obwódka wokoło sutków pociemniała. Wydawało mi się również że pojawiła się ciemniejsza linia na brzuchu, biegnąca od moich narządów płciowych do pępka. Nie mogłam za bardzo w to uwierzyć, aż z niedowierzenia ogoliłam włoski bo móże to przez nie mi się wydawało. No ale kazałam założyć babci okulary i ona też mówi, że faktycznie jest jakaś taka cienka, delikatna. Od razu mówię, że to nie odcisk od spodni czy coś, specjalnie założyłam luźniejsze.
Miałam wczoraj zawroty głowy, takie delikatne i może dwa razy. Moje sutki są wrażliwe na dotyk. I cały czas mam uczucie takiego wypełnienia brzucha, jak przy wzdęciach. Biegam częściej do łazienki, oraz mam ciemniejsze plamy w okolicach brzucha. Ostatnio nawet zauwazyłam ciemną plamkę na wardze sromowej i ogólnie jakieś przybrązowenie ich. (bez głupich komentarzy proszę)
I teraz pytanie: Czy to wszystko może być siłą sugestii? Nawet te plamki na brzuchu, ta linia i ciemniejsze sutki?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Linia na brzuchu, ciemniejsze sutki-to się pojawia dużo później.

Zrób bete hcg to będziesz wszystko wiedziała ze 100% pewnością

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Gdzieś czytałam, że u niektorych babeczek pojawiało się około 6 tygodnia to wszystko;) dlatego tak sie pytam.:)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]