Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 11:48 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość

1 czerwca było przytulanie, ale od razu mówię, że nie było stosunku. (sperma MOGŁA dostać się jednak do pochwy)
od tamtej pory mam ciągle objawy, od samego początku zgaga. W ok. 4 tyg robiłam test i wyszedł negatywny. Okres w czerwcu był normalny, w lipcu już się spóźnił 2 dni i był dość.. dziwny. W ok. 6 tygodniu nastąpiły straszne mdłości i bóle żołądka. W 7/8 tyg robiłam badania z krwi, beta hcg <0.1
Byłam też u ginekologa, natomiast nie robił mi USG(nie pytajcie czemu, sama nie wiem), zbadał mnie tylko przez odbyt(z racji tego, że jestem dziewicą) i stwierdził, że "nic tam nie ma". Aktualnie od ok. tygodnia mam wydęte i twarde podbrzusze, w połowie cyklu bolały mnie piersi, teraz są trochę twarde. (za tydzień powinnam dostać okres).
Nie wiem czy hcg, test i ginekolog mogły "kłamać"? Objawy są.. :|

Offline Wyświetl profil  

Site Admin
Awatar użytkownika

W tej sytuacji to na pewno objawy kłamią :wink:
Napisałaś "od tamtej pory mam ciągle objawy, od samego początku zgaga" - "od samego początku" to zdecydowanie za wcześnie, wszak każdy objaw, który pojawia się dzień czy kilka dni po stosunku to tzw. "objawy z głowy".
Czekaj spokojnie na miesiączkę, w ciąży na bank nie jesteś :)

Offline Wyświetl profil  

lady_in_red pisze:
W tej sytuacji to na pewno objawy kłamią :wink:
Napisałaś "od tamtej pory mam ciągle objawy, od samego początku zgaga" - "od samego początku" to zdecydowanie za wcześnie, wszak każdy objaw, który pojawia się dzień czy kilka dni po stosunku to tzw. "objawy z głowy".
Czekaj spokojnie na miesiączkę, w ciąży na bank nie jesteś :)

bardzo dziękuję za odpowiedź :) mimo, że napisałam że jestem dziewicą to jestem dorosłą osobą i powinnam myśleć racjonalnie, ale.. moja wyobraźnia wygrywa!

Offline Wyświetl profil  

Site Admin
Awatar użytkownika

Wyobraźnia "tworzy" objawy niezależnie od wieku. Taka jej potęga. A w stresujących sytuacjach dość trudno o racjonalne myślenie.
Tak czy inaczej, mam nadzieję, że teraz oczekiwanie na miesiączkę będzie spokojniejsze :)

Wszystkiego dobrego.

Offline Wyświetl profil  

Podbijam temat..
Miesiączka w sierpniu faktycznie przyszła, we wrześniu już nie.. Ginekolog tylko zerknął na wyniki bety i stwierdził, że skoro dziewica i beta neg. to ciąża niemożliwa. Dostalam luteinę podjęzykowo, miesiączka przyszla ale słabiutka. Miałam też robione zwykłe usg(nie u ginekologa) które wypada na jakiś 16 tydzień, ale facet nic nie zauważył, nic nie mówił o ciąży... Od ok. tygodniu czuję dziwne bulgotanie w brzuchu.. Sama nie wiem co zrobić? Jak widać co pójdę do lekarza to się pukają w głowę "bo dziewica"..

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]