Aga771 pisze:
Aha, moze to glupie pytanie ale czy kobieta nie bedaca w ciazy tez ma norme bety???
Tak to było głupie pytanie

Jak nieciężarna kobieta może produkowac hormon HCG, który wydziela płód

Jak nie jesteś w ciąży to poziom HCG = mniej niż 3... Powyżej uznaje się ciążę
Ja nie napisałam że testy są wadliwe
Napisałam że mnie oszukały - już wyjaśniam dlaczego:
Mój organizm zaczął bardzo poźno produkowac hormon HCG dlatego ani w moczu ani w krwi go nie bylo i testy wychodziły negatywne......USG mnie oszukało bo była słąba aparatura i lekarz też był ślepy (USG było 14 lutego a dopiero 19 lutego widziałam namonitorze moją kropeczkę) Kilka dni ma tutaj bardzo duże znaczenie....
Tak jak koleżanka pisała wcześniej, ten test który wyszedł Ci pozytywnie - mówił prawdę- doszło u ciebie do samoistnego poronienia (i dobrze tak natura nas stworzyła, że jak zarodek źle się zagnieździ albo rozwija się nie tak jak należy to do 12tc istnieje możliwoś samoistnego poronienia)
Pati1 pisze:
Aga771 ja staram się dopiero pierwszy cykl, więc jeszcze nie wiem jakie są wyniki

Ale nie zrobie testu wcześniej niż w 16 dniu wyższej temperatury (po co się stresować

)
Dzisiaj jest 14 dzień podwyższonej temperatury, więc długo czekać nie będę...

Teoria mówi, że w 16 dniu podwyższonej temperatury można podejrzewać juz ciążę...
a w 21 dniu bije już serduszko...

Ale wiadomo... teoria teorią... praktyka praktyką

16 dzień podwyższonej temperatury jest normalny

Jeżeli masz podwyższoną temperaturę dłużej niż 18 dni to wtedy jest duże prawdopodobieństwo ciąży albo stanu zapalnego w organizmie.....
Z tym 21 dniem to już wogóle przesadziłaś

U mnie nawet w 30 podwyższonej temp nie było wida serduszka

To są tylko ogólne informacje - każda z nas jest inna, i każdy z naszych zarodków będzie się inaczej rozwijał....