Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 10:49 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Witam

Nie znalazłam podobnego tematu wiec proszę abyście wpisywały swoje doświadczenia z testami ciązowymi które pomimo ze pozniej okazalo się ze jest ciąza to jak dlugo pokazywaly jedną kreseczkę....

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Aga771 pisze:
Witam

Nie znalazłam podobnego tematu wiec proszę abyście wpisywały swoje doświadczenia z testami ciązowymi które pomimo ze pozniej okazalo się ze jest ciąza to jak dlugo pokazywaly jedną kreseczkę....

Pozdrawiam

To zajrzyj do tematu:
"po teściku pre-test"
"w pierwszym tygodniu"

Tam jest cała moja historia o fałszywie ujemnych testach ( aptecznych, BetaHCG i fałszywie ujemnym USG dopochwowym) Jak chcesz więcej informacji to pytaj :) Chętnie odpowiem :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czyli z tego co przeczytałąm nie ma co liczyc na wiarygodnosc testów...
Wiesz ja znam dwa przypadki ze test pierwszy wyszedl neg. a po 2 tyg, pozytyw.

Ja dzisiaj mam 33 dc i brak @ nadal, cały czas mam nadzieje ze to ciaza, boje sie znowu rozczarowac....tak bardzo chcialabym miec dzidziusia a staram sie z mezem od lutego :(

Nie chce sobie robic nadziei bo @ dostaje roznie 29-32 dc
W maju mialam taka sytuacje ze w 29 dc zrobilam test i wyszly dwie kreski a 5 dni pozniej dostalam takiego @ jak nigdy az mi bylo slabo...

Wiec nie wiem czy cos bylo czy to wqadliwosc testu

Mysle ze poczekam jeszcze tydzien i jak dalej nie dostane @ to wteyd zrobię bete...a nie test ciazowy ktory tak naprawde nabija kieszenie firmą produkującym ktore rzerują na biednych kobietach....

Pozdrófka
Napisze ja kjuz bede wiedziala cos wiecej...

Aha, moze to glupie pytanie ale czy kobieta nie bedaca w ciazy tez ma norme bety???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pisalas ze raz wyszedl ci tes pozytywnie a 5 dni pozniej dostalas bardzo obfitej miesiaczki,otoz musisz wiedziec,ze ten test mogl byc wiarygodny,gdyz wiele kobiet jest w ciazy i nawet o tym nie wie,nastepuje poronienie,dostaja obfita spozniona miesiaczke,w twoim wypadku tez tak moglo byc,tyle,ze ty zrobilas test,no a prawda jest taka,ze testy nie daja nam 100% pewnosci

Zycze poçwodzenia i trzymam kciuki :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20

Aga771 ja staram się dopiero pierwszy cykl, więc jeszcze nie wiem jakie są wyniki :) Ale nie zrobie testu wcześniej niż w 16 dniu wyższej temperatury (po co się stresować :wink: )
Dzisiaj jest 14 dzień podwyższonej temperatury, więc długo czekać nie będę... :D
Teoria mówi, że w 16 dniu podwyższonej temperatury można podejrzewać juz ciążę... a w 21 dniu bije już serduszko... :D

Ale wiadomo... teoria teorią... praktyka praktyką :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aga771 pisze:
Aha, moze to glupie pytanie ale czy kobieta nie bedaca w ciazy tez ma norme bety???

Tak to było głupie pytanie :wink:
Jak nieciężarna kobieta może produkowac hormon HCG, który wydziela płód :?: Jak nie jesteś w ciąży to poziom HCG = mniej niż 3... Powyżej uznaje się ciążę :)

Ja nie napisałam że testy są wadliwe :!: Napisałam że mnie oszukały - już wyjaśniam dlaczego:
Mój organizm zaczął bardzo poźno produkowac hormon HCG dlatego ani w moczu ani w krwi go nie bylo i testy wychodziły negatywne......USG mnie oszukało bo była słąba aparatura i lekarz też był ślepy (USG było 14 lutego a dopiero 19 lutego widziałam namonitorze moją kropeczkę) Kilka dni ma tutaj bardzo duże znaczenie....

Tak jak koleżanka pisała wcześniej, ten test który wyszedł Ci pozytywnie - mówił prawdę- doszło u ciebie do samoistnego poronienia (i dobrze tak natura nas stworzyła, że jak zarodek źle się zagnieździ albo rozwija się nie tak jak należy to do 12tc istnieje możliwoś samoistnego poronienia)

Pati1 pisze:
Aga771 ja staram się dopiero pierwszy cykl, więc jeszcze nie wiem jakie są wyniki :) Ale nie zrobie testu wcześniej niż w 16 dniu wyższej temperatury (po co się stresować :wink: )
Dzisiaj jest 14 dzień podwyższonej temperatury, więc długo czekać nie będę... :D
Teoria mówi, że w 16 dniu podwyższonej temperatury można podejrzewać juz ciążę... a w 21 dniu bije już serduszko... :D

Ale wiadomo... teoria teorią... praktyka praktyką :D

16 dzień podwyższonej temperatury jest normalny :? Jeżeli masz podwyższoną temperaturę dłużej niż 18 dni to wtedy jest duże prawdopodobieństwo ciąży albo stanu zapalnego w organizmie.....

Z tym 21 dniem to już wogóle przesadziłaś :wink: U mnie nawet w 30 podwyższonej temp nie było wida serduszka :!: To są tylko ogólne informacje - każda z nas jest inna, i każdy z naszych zarodków będzie się inaczej rozwijał....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzieki za wyjasnienie...

Człowiek uczy sie na błędach a poznaje pewne dziedziny nauki i nie tylko dopiero kiedy zaczyna sie tym intereseowac...

Dzisiaj jest 34dc a ja nadal nie mam @ wiec czekam dalej, zrobilabym test ale teraz nie wiem czy to ma sens, zreszta boję sie rozczarowania...

Poczekam na rozwój sytuacji...

Dziekuje wszystkim....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aga771 pisze:
Dzieki za wyjasnienie...

Człowiek uczy sie na błędach a poznaje pewne dziedziny nauki i nie tylko dopiero kiedy zaczyna sie tym intereseowac...

Dzisiaj jest 34dc a ja nadal nie mam @ wiec czekam dalej, zrobilabym test ale teraz nie wiem czy to ma sens, zreszta boję sie rozczarowania...

Poczekam na rozwój sytuacji...

Dziekuje wszystkim....

mogłaś zatestowac.... byłąś już rano siusiu :?: Może nie pij nic przez jakąś godzinę i nie chodź do toalety i wtedy zrób test co :?: Ale jestem ciekawa czy będziesz mamusią czy nie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

FunkyGirl pisze:
16 dzień podwyższonej temperatury jest normalny Jeżeli masz podwyższoną temperaturę dłużej niż 18 dni to wtedy jest duże prawdopodobieństwo ciąży albo stanu zapalnego w organizmie.....

Z tym 21 dniem to już wogóle przesadziłaś U mnie nawet w 30 podwyższonej temp nie było wida serduszka To są tylko ogólne informacje - każda z nas jest inna, i każdy z naszych zarodków będzie się inaczej rozwijał....

Funky nie przesadziłam ani z 16 dniem, ani z 21 dniem.
To nie jest mój wymysł tylko fakty zaczerpnięte z literatury dotyczącej rozwoju dziecka.

I sama napisałaś wyżej:
Cytuj:
każda z nas jest inna i każdy z naszych zarodków będzie się inaczej rozwijał...
więc dlaczego twierdzisz, że przesadzam? Ja pisałam teoretycznie (co mówi literatura), a nie na przykładzie jednej osoby... To, że u Ciebie było inaczej nie znaczy, że napisałam bzdury...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

FunkiGirl więc dzisiaj jest 35 dc i nadal brak @... zarejesrowałam się do lekarza ale termin mam dopiero na 6 wrzesnia...
Boje się robic test i chyba od razu jutro zrobię betę bo dzisiaj już nie dam rady do wieczora w pracy :(

Ale zauważyłam coś nowego... od wczoraj mam bardzo wrażliwe sutki przy dotykaniu...

Jak tylko będe wiedziec to dam znac ale ta nieciepliwosc mnie wykonczy i ta niepewnosc... z jednej strony mam ochote zrobic test a z drugiej sie boje ze znowu zobacze jedna kreche...

Ja ja bym chciała juz wiedziec....za TAk ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Znalazłam cos takiego na forum.....

"...ze nie wykonuje sie bety wczesniej niz 10 dni po zaplodnieniu gdyz hcg jest produkowane przez zarodek dopiero po jego zagniezdzeniu w macicy... "

Więc jesli u mnie doszło do zaplodnienia w 19-20 (11-12.08) dniu cyklu to moze byc za wczesnie na bete jak sadziszz Funky ????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pati1 pisze:
FunkyGirl pisze:
16 dzień podwyższonej temperatury jest normalny Jeżeli masz podwyższoną temperaturę dłużej niż 18 dni to wtedy jest duże prawdopodobieństwo ciąży albo stanu zapalnego w organizmie.....

Z tym 21 dniem to już wogóle przesadziłaś U mnie nawet w 30 podwyższonej temp nie było wida serduszka To są tylko ogólne informacje - każda z nas jest inna, i każdy z naszych zarodków będzie się inaczej rozwijał....

To nie jest mój wymysł tylko fakty zaczerpnięte z literatury dotyczącej rozwoju dziecka.

I sama napisałaś wyżej:
Cytuj:
więc dlaczego twierdzisz, że przesadzam? Ja pisałam teoretycznie (co mówi literatura), a nie na przykładzie jednej osoby... To, że u Ciebie było inaczej nie znaczy, że napisałam bzdury...

kochana nie pisałam na przykładzie 1 osoby tylko na przykładzie wiedzy zaczerpniętej z Naturalnego Planowania Rodziny, więc lepiej się doedukuj....

Aga To nie ma nic do rzeczy... u mnie doszło do zapłodnienia w 6-7 dniu cyklu (ja miałam rozregulowany cykl po tabletkach antykoncepcyjnych - mój organizm nadrabiał owulację), a 1 Betę robiłam w dniu spodziewanej @ czyli w 28dc :) idź jutro na Betę :) Powinna już coś pokazać :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak więc zrobię jutro to badanie..

Mimo ze cały czas pamietam wczesniejsze cykle i wczesniejsze neg. testy domowe...i ile razy się zawiodłam....

W sumie to w koncu dowiem sie czy tak czy nie na 100%

Tylko co wtedy jak wyjdzie ze nie jestem w ciazy...????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: test

Cześć dziewczyny, dziś jest mój 55 dc, zrobiłam test i jedna krecha:(
wcześniej brałam metformax - może dlatego mi się ten cykl tak wydłużył, czy miałyście może podobny problem? Pomóżcie proszę

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Re: test

monika_1980 pisze:
Cześć dziewczyny, dziś jest mój 55 dc, zrobiłam test i jedna krecha:(
wcześniej brałam metformax - może dlatego mi się ten cykl tak wydłużył, czy miałyście może podobny problem? Pomóżcie proszę

O Boże 55 dc i ty jeszcze z tym u lekarza nie byłaś :shock: :shock: :shock: :shock: Szybko do lekarza - bo to nie jest nic normalnego :!: Ciąża dawno byjuż wyszła nawet na byle jakim teście :!:

Aga Jak wyjdzie negatywny to trudno - może to jeszcze nie czas.... Poobserwuj swoje ciało,zacznij badac śluz,szyjkę macicy i temperaturę - to pomaga..... Będzie dobrze....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Masakra juz zgłupiałam nie wiem co sie dzieje 35dc i test wieczorem bo nie wytrzymalam wyszedl neg. zrobię jeszcze rano bete a potem badanie na bete...

boje sie ze to cos powaznego a nie ciaza...a moze poprostu @ mi sie spoznia...

ale to dlaczego mam wrazliwe sutki i mnie bolą jak dotykam ...czy to oznaka ciazy czy zblizającej się @ ???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

[quote="Aga771"]Masakra juz zgłupiałam nie wiem co sie dzieje 35dc i test wieczorem bo nie wytrzymalam wyszedl neg. zrobię jeszcze rano bete a potem badanie na bete...

Aga, być może to głupie pytanie, ale co to jest ta beta?
I czy możliwe jest, że wynik testu, który wyszedł negatywnie, rano (z porannego moczu) może być inny?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

FunkyGirl pisze:
Pati1 pisze:
FunkyGirl pisze:

I sama napisałaś wyżej:
Cytuj:

kochana nie pisałam na przykładzie 1 osoby tylko na przykładzie wiedzy zaczerpniętej z Naturalnego Planowania Rodziny, więc lepiej się doedukuj....

FunkyGirl nie pisałaś na jednym przykładzie? A to niby co jest?:
Cytuj:
Z tym 21 dniem to już wogóle przesadziłaś U mnie nawet w 30 podwyższonej temp nie było wida serduszka
Nie jeden przykład? Bo nic innego nie napisałaś... Przeoczyłam coś?

Piszesz, że wiedzę zaczerpnęłaś z Naturalnego Planowania Rodziny... Widzisz ja NPR stosuję już kilka lat i to co napisałam o 16 dniu i 21 dniu było właśnie z książki o NPR, a konkretnie: "Rozpoznawanie okresowej płodności małżeństwa. Metoda objawowo-termiczna" Teresa Kramarek
więc "doedukować" się nie muszę :)

A teraz, żeby nie było, że piszę tylko teoretycznie...
Dzisiaj mam 16 dzień podwyższonej temperatury, więc rano robiłam test... :D i są dwie krechy :!: :D Jest prawie północ, a dalej nie mogę uwierzyć, że udało się za pierwszym razem :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monika beta hcg to badanie krwi które mozna zrobić we wczesnej ciązy i które wykazuje podjednostkę bety ludzkiej gonadotropiny kosmówkowej wytwarzanej przez płód. Według mnie 55 dc i brak @ i tym bardziej test nie potwierdzil ciazy to cos nie tak. Idź jak najszybciej do lekarza i mozesz zrobić to badanie z krwi na beta hcg w pierwszm lepszym laboratorium...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ost.@ miałam 20 lipca, na drugi dzień po spodziewanej @ robiłam test i nic, następnego dnia:nic, wczoraj:jedna kreska :( .Byłam u lekarza(swoją droga wstr.ętna baba, bardzo niedelikatna), dała mi luteinę 3 x1 przez 7 dni i gdyby nie poje zapytania nawet bym nie wiedziałą,że w razie gdyby to jednak była ciąża, to moze pomóc.Sama nie wiem co myśleć.Męczy mnie ta niepewność po prostu,,,

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]