Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 1:09 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 158 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna
Autor Wiadomość

Czesc dziewczynki!

Gnębi mnie sprawa temperaturki. Okres ostatni raz miałam 25 czerwca. Niestety @ mam bardzo nieregularnie, ale to wina tabletek anty ktore skonczylam brac w lutym. Od kilku dni mierzę temperaturę. Przez ostatnie 6 dni miałam 36,4 a dzis i wczoraj mialam 36,6. temperaturke mierzę w pochwie codziennie rano o stalej porze przez 6 min. Jak jest z temperatura w ciąży? Czy wzrost temperatury świadczy o tym, ze mam dni plodne?

pozdrawiam i odpiszcie proszę

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wzrost temperatury może oznaczać ciążę, dni płodne a także przeziębienie, więc... wszystko jest możliwe :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzieki Maleńka!

Niby to tylko 0,2 stopnia wiecej. Szukałam informacji w internecie, ale w sumie nic nie znalazłam nowego. Nie wiem czy prawdą jest ze kobieta w ciąży powinna miec temperaturę w pochwie powyżej 36,8 :/

Nasze staranka trwają, kochamy się bez zabezpieczenia, staram się obserwowac sluź, bo niestety kiedy kieruję się kalendarzykiem nie przynosi to efektu, ponieważ jak wyzej wsponiałam okres mam nieregularnie.

Moze któraś z Was jeszcze wie jak to jest z tą temperaturką.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

różnica 0,2 nie musi wcale oznaczać ciąże, ale też jej nie wykluczam w Twoim przypadku... musisz poczekać

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzięki Maleńka za odpowiedz!

Przyziębiona nie jestem, wiec albo to jedno albo drugie....

Od 28 czerwca, kiedy to pierwszy raz wspolzylismy w tym cyklu, troszke dni minelo, ale nie wiem czy jakiekolwiek objawy moglabym juz zauwazac. Wiem jedno, ze mam duzo sluzu, kolor taki kremowy i czasami jest mi niedobrze, ale nie az tak zebym musiala do ubikacji leciec, a brzusio taki lekko twardawy i ta tempka własnie. Bedzie co ma być, na razie wlasnie na nic nie liczę. Czas pokaże! :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

z tego co wiem temp w czasie ciazy utrzymuje sie przez 3 tygodnie na podwyzszowym poziomie (nawet 6-10 kresek).

u mnie cialo ma 36,8/9 a w pochwie 37,5, testy pozytywne ale mam krwawienie przypominajace okres- jasnoczerwone, wodniste.
wszystko to bardzo dziwne.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jasnoczerwone i słabsze niż zwykle krwawienie moze wystšpić w ciaży w terminie spodziewanej @.......... ja tak miałam !!!!!!!!! i niczego nie podejrzewałam aż tu kolejnej @ nie było i test pokazał 2 kreski.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej dziewczynki!

Dzięki za wasze opowiedzi, ale powiedzcie mi jeszcze jedno, czy tempka jezeli kobieta jest w ciąży powinna być w pochwie powyżej 37 stopni?

Mnie od kilku dni utrzymuje się 36,6 z wczesniej miałam 36,4...

pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

milkaj pisze:
Hej dziewczynki!

Dzięki za wasze opowiedzi, ale powiedzcie mi jeszcze jedno, czy tempka jezeli kobieta jest w ciąży powinna być w pochwie powyżej 37 stopni?

Mnie od kilku dni utrzymuje się 36,6 z wczesniej miałam 36,4...

pozdrawiam

W pierwszej fazie cyklu (przed owulacją) temperatura jest niższa.... W drugiej fazie cyklu (po owulacji) temperatura wzrasta o kilka kreseczek... U mnie np. w pierwszej fazie cyklu temp utrzymywała się na poziomie 36,5 czasem 36,6 a po owulacji w drugiej fazie cyklu utrzymywała się na poziomie 36,9 i dobijała do 37,3 Tak wysoka temperatura zaczyna spadać na kilka dni przed okresem lub w jego trakcie... Dopiero gdy przez ponad 18 dni temperatura utrzymuje się na poziomie podwyższonym można podejrzewać ciążę, lub zapalenie....

Temperaturę należy mierzyć, rano, o stałej godzinie, przed wstaniem z łóżka (i wykonaniem zbędnych ruchów) jednym i tym samym termometrem rtęciowym, od pierwszego dnia cyklu.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzięki FUNKYGIRL! :) :) :) :)

Ja obecnie mam temp 36,6 :/......

pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

milkaj pisze:
Dzięki FUNKYGIRL! :) :) :) :)

Ja obecnie mam temp 36,6 :/......

pozdrawiam!

Co to za mina -> :/ <- :?: Skoro wcześniej miałaś 36,4*C to oznacza że odbyła się owu i jesteś w 2-giej fazie cyklu.... może tempka Ci jeszcze wzrośnie :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Moja minka oznaczała to ze tempka mało wzrosła i mysle ze gdybym zaszła byłaby zdecydowanie wyższa, ale w sumie nie musi :)

Więc jest nadzieja....jak na razie mam straszne mrowienie w brzusiu, duzo białego śluzu, a okres nie wiem kiedy przyjdzie, bo mam nieregularnie (wina tabletek).

Ale teścik jak tylko dotrze z Polski od razu zrobię :)

Okres miałam 25 czerwca, tempke zaczęlam mierzyc od 5 lipca i do 9-tego byla 36,4 a od tamtej pory tzn do dzis 15 stego jest 36,6 czyli jakas nadzieja jest..... :)

Dzieki FUNKYGIRL! Jestes the best! Umiesz pocieszyc czlowieczka :) :) :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziewczyny a powiedzice mi inną rzecz związaną z temnperatura bo nie rozumiem.

Ciągle mówi się o wzroscie tempki, utrzymywaniu się jej na poziomie 37st lub wiecej.

Ok. ale mówimy o temperaturze dla osoby, która ma przeciętnie normę czyli te 36,6?

Bo rozumiem, ze przecietna zdrowa osoba, ma temp 36,6 np pod pachą i w pochwie w pierwszej połowie cyklu taka sama tak?

Pytam bo akurat mam niska temp ciała bo rano około 35,5 stopnia a w pochwie 36,5 - 36,6.

Mierze od tygodnia.

I sie zastanawiam czy 37 jest dla wszystkiuch czy dla normalnych - a chodzi jedynie o to, ze w pochwie jest wyzsza temp niz temp ciala.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wanilia, ja wywnioskowalam, ze to chyba jest kwestia indywidualna. Jednej kobiecie sie podniesie o 3 kreski a drugiej o 10. Nie jest wazne jak wysoko ale jak sie zmienia temperatura dla danej osobniczki-(ze tak sie wyraze). Przed owulka ma spasc leciutko a potem podniesc i utrzymac az do okresu i w dniu okresu spasc. Nie spadnie przed okrem jak jestes w ciazy. Tyle zrozumialam.
Ja jestem obecnie w dolku.. trzeci test niespodzianka- negatywny :( mimo stalej podwyzszonej temperatury.. zaczynam sie denerwowac ze to jakies zapalenie jajnikow, stad moje dolegliwosci.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tusiaczek27... ja bym na Twoim miejscu wybrała się do lekarza. Może być to jakiś stan zapalny, jeżeli to nie ciąża.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wanilia222 pisze:
dziewczyny a powiedzice mi inną rzecz związaną z temnperatura bo nie rozumiem.

Ciągle mówi się o wzroscie tempki, utrzymywaniu się jej na poziomie 37st lub wiecej.

Ok. ale mówimy o temperaturze dla osoby, która ma przeciętnie normę czyli te 36,6?

Bo rozumiem, ze przecietna zdrowa osoba, ma temp 36,6 np pod pachą i w pochwie w pierwszej połowie cyklu taka sama tak?

Pytam bo akurat mam niska temp ciała bo rano około 35,5 stopnia a w pochwie 36,5 - 36,6.

Mierze od tygodnia.

I sie zastanawiam czy 37 jest dla wszystkiuch czy dla normalnych - a chodzi jedynie o to, ze w pochwie jest wyzsza temp niz temp ciala.

Temperatura jest rzeczą indywidualną dla każdej kobiety.... dlatego należy ją mierzyć przez cały cykl... w 1 fazie cyklu jest niższa o kilka kresek od tej temperatury w 2 fazie cyklu..... kilka dni przed okresem tmp spada (albo w jego trakcie)... Jeżeli podwyższona temperatura utrzymuje się dłużej niż 18 dni (czyli po spodziewanej dacie miesiączki) to albo jest się w ciąży albo w organizmie jest jakiś stan zapalny... Temp należy mierzyć od 1 dnia cyklu (1 dzień miesiączki)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cytuj:
Temperatura jest rzeczą indywidualną dla każdej kobiety.... dlatego należy ją mierzyć przez cały cykl... w 1 fazie cyklu jest niższa o kilka kresek od tej temperatury w 2 fazie cyklu..... kilka dni przed okresem tmp spada (albo w jego trakcie)... Jeżeli podwyższona temperatura utrzymuje się dłużej niż 18 dni (czyli po spodziewanej dacie miesiączki) to albo jest się w ciąży albo w organizmie jest jakiś stan zapalny... Temp należy mierzyć od 1 dnia cyklu (1 dzień miesiączki)

Tusiaczek27... ja bym na Twoim miejscu wybrała się do lekarza. Może być to jakiś stan zapalny, jeżeli to nie ciąża.....

no to w takim razei ze mna jest cos nie tak :cry: ...i ja tez za 2 tyg. lece do Pl i chyba wybiore sie do mojego Gina...

ja mam cały czas 36,9 a w pochwie ok. 37, 4. @ była, ale skąpa i 2dniówka, a testy robiłam 2 - oba negatywne, ale oba przed @, wiec moze jeszcze powtórze test...

wiem jedno - ze cos jest nie tak..dzis czuje sie fatalnie-mam ogromna migrene i jest mi niedobrze.... :cry:

WG USG
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej!

Wedlug mnie mozesz zrobic jeszcze jeden tescik!

W sumie objawy masz ciążowe, ale nie wykluczam jakiegoś zapalenia. Migrena, mdlosci, plamienie mogą wskazywac na ciążę. Moze wtedy bylo jeszcze za wczesnie kiedy tesiki robiłas.

POZDRAWIAM ROWNIEZ Z ZIELONEJ WYSPY.... :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziekuje za te słowa pocieszenia!!

a jak przygotowania do slubu??

WG USG
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A dziękuję! Wszystko załatwione! Jeszcze się nie stresuję :) Na razie myślę o podróży do Polski, poniewaz jedziemy po raz drugi samochodem :) Z jakiego miasta jestes w Irlandii?
Większy stresik zacznie się myślę na tydzień przed..... :)

Teraz czekam na okresik lub jego brak....nasze staranka trwały cały miesiąc i teraz niedługo nadejdą dni prawdy :) Tempka dzis rano 36,7....rosnie.......

pozdrowionka

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 158 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]