Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 11:28 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 119 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

13 maja... moje urodzinki... przykro mi strasznie z tego powodu... wiem jak to boli... ja wiem jak ja cieszyłam się ze swojej ciąży... i jak cierpię do dzisiaj... pod koniec kwietnia miałam termin... w rocznicę mojego ślubu... taki piękny prezent to byłby...
Ale musimy walczyć, ja mam chwile załamania, ale ogólnie staram się wierzyć w to, że mi się w końcu uda i ty też nie trać nadziei...

Co do tej luteiny to wezmę aż się @ nie rozkręci... chyba że będę sobie tak plamić to wtedy zadzwonię. Co dziwniejsze to nie plamię tak ciągle, tylko są ślady na papierze toalet. ale na bieliźnie żadnych :? No ale to dopiero 3 tabletki, więc może trzeba poczekać :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej ja tak miałam przy pierwszej ciązy, że test długo był negatywny. Juz myślałam, że mi się w głowie poprzewracało, ale w koncu zobaczyłam 2 kreski. Dopiero w 50dc! A wiec jakos dwa tygodnie po terminie miesiaczki.

Mateuszek 10.04.2008 cc 8:45 51cm 2600g
--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tusiaczek27 wszystko ok z ciążą było, hormony na odpowiednim poziomie itd??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No i przyjechała @... :( buuu iskierka nadziei zgasła... :? :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kika wszystko było generalnie ok, tylko serduszko zobaczylismy dopiero w 8 czy w 9tc. Chłopczyk dosc wolno tez przybierał na wadze, bo miałam problemy z łożyskiem. Jednak urodził się cały i zdrowy z wagą 2600g. Maleńki jak okruszek :) Dzis ta kruszynka wazy całe 12 kilo i szaleje po domu jak opętana.

Brałam co prawda luteinę, ale jakoś około 20tc, bo miałam skurcze. Poza tym żadnych hormonów.

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Daisy to trzymam kciuki, żeby w następnym przyszła :ok: :ok: :ok:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tusiaczek27 dzięki bardzo za odpowiedz i gratulacje, takie maluszki cieszą całe życie mimo, że w zastraszającym tempie rosną i dojrzewają :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kika dziękujemy :) Oj, to prawda, każdy dzien jest jak wybuchowa niespodzianka. Raz wpadnie na pomysł, żeby wyjesc obierki ze śmietnika a raz, żeby z samego brzegu kanapy wdrapac się na parapet. Muszę miec oczy dookoła głowy :D Ale i tak marzy mi się następne słoneczko już.

Trzymam kciuki za udaną fasolkę dla Ciebie :)

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kika... dziękuję za trzymanie kciuków ale jednak wolałabym żeby @ NIE przyjechała :P: <wiem że to pomyłka była :P: >

Tusiaczek gratuluję dzieciątka :ok: mnie to boli też trochę fakt, iż np. moja siostra jest już z drugim dzieckiem w ciąży i obydwie ciąże bez najmniejszych problemów, dosłownie najmniejszych :? A ja... :( ech...
Zastanawiam się właśnie czy może być tak, że tabletki ant przyczyniają się po trochu do tych poronień... Moja siostra nie brała nigdy tabletek i obie ciąże nie były zagrożone. A dwie moje kuzynki <włącznie ze mną> brały anty i obydwie poroniły :? jedna raz, a druga 2 razy :? no i ja też... :( może to przez te tabsy głupie... :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Daisy ja przed ciaza brałam tabletki anty przez wiele lat, bo chorowałam na PCO. Od 14 roku zycia do 27 byłam non stop na tabletkach i to najrozniejszych. Odstawilam i o dziwo zaszlam bez problemow, wiec nie win sie, po prostu czasem bozia róznie rozdziela fasolki. Przyjdzie i na Ciebie kolej. Zobaczysz!

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Daisy tak tak, chodziło mi, żeby fasolka przyszła, @ nie przyszła... skoro Ty i kuzynki, to może macie coś z genetyką na rzeczy skoro tak często poronienia u was w rodzinie się zdarzają :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

przepraszam za posta pod postem, ale przyszłam powiedzieć, że test negatywny i zabarwiony śluz mi się rozkręca, więc chyba nadejdzie @ :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kika z genetyką raczej nie, bo przecież moja siostra obydwie ciąże bez najmniejszych problemów przeszła... :? ech nie wiem,nie ma sensu się zadręczać :?
I nie przejmuj się kika że @ się zbliża. Ja po tej porażce doszłam do wniosku że tak miało być. Czekają mnie teraz trzy wyjazdy nad morze jeden po drugim, z ani jednego nie mogę się wykręcić i nie pojechać więc gdybym była w ciąży i musiałabym leżeć to miałabym nie lada problem, grożący nawet zwolnieniem z pracy :? więc chyba tak miało być.
Ty też znajdź jakiś powód tego dlaczego nie teraz a kiedy indziej i będzie dobrze, a przyjdzie czas że razem będziemy wózki pchały :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Witajcie :)

Weszłam przypadkowo na wasz wątek i postanowiłam napisać. Mi test dość szybko się ujawnił bo już w 33dc ale kilka dni temu dowiedziałam się że moja siostra również jest w ciąży a ona dowiedziała się w 10tc poprzez usg! Ale od początku - jakoś pod koniec marca siostra przestała brać tabletki antykoncepcyjne, nie dostawała okresu więc robiła testy i wychodziły negatywne. Następny miesiąc znowu test negatywny, więc poszła do ginekologa a on po zbadaniu - ciąży brak trzeba czekać na okres. Poczekała jeszcze troszkę i w końcu w połowie czerwca poszła prywatnie do ginekologa, który robiąc badanie usg mówi- proszę spojrzeć jakie śliczne serduszko! A moja siostra na to - jakie serduszko? A lekarz no dziecka, a siostra w płacz :) Także widzicie są różne powody i przyczyny błędnych testów. Dodam że siostra robiła te z apteki, nie betę.

Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za wszystkie staraczki!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

I jaki z tego morał...??

Testy ciążowe są do niczego :)

Nie wiem sama już kiedy mam ten zafajtany test zrobić. Według moich obliczeń powinnam najwcześniej w niedzielę - 28.06, tj. 28 dc, ale od lutego (puste jajo) cykle przestalam miec regularne, wahają się od 28 do 31 dni (wczesniej byly jak w zegarku 28).

Próbować w niedzielę?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam :) Od 2 tyg. spóźnia mi się @ ( mam cykle 28 dni) i zrobiłam w 41 dc test - wyszedł negatywny. Temperaturę mierzyłam i mam 37.5, a piersi mam tak obolałe, że nawet wkładki od stanika przeszkadzają. W nocy po przytulaniu z lubym miałam jednorazowe plamienie. Dzisiaj nic się nie pojawiło. Wizytę u gina mam dopiero za 3 tyg (ma urlop). Czy mogę być w ciąży?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lawinia - Ja mam podobna sytuacje. Okres powinam dostac 23.08 . test zrobilam 24.08 i wyszedl negatywnie. teraz mamy 26.08 okresu dalej nie mam(dopiero 3 dni opoznienia) . Za dwa dni ide na badanie krwi i wszystko sie wyjasni. Czasem te testy szwankuja i mam nadzieje , ze w moim przypadku sie pomylil i ze w koncu sie udalo :P Twoj opis objawow mi "mowi" , ze chyba zafasolkowalas :) 2 tygodnie spozniajacy sie okres i twoje dolegliwosci wskazuja na ciaze :P no ale fakt-organizm kobiet czasem plata figle.Tak czy siak jestem bardzo ciekawa czy zafasolkowalas :) Daj znac dobrze ??

"..nigdy nie mow NIGDY .." !!!

Moj Aniolek 25.08.08 [*] :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

x.MOTYLEK.x - niestety 23.08 przyszła do mnie @ :( Wprawdzie trwała tylko jeden dzień ale to na pewno @...może we wrześniu się uda :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kochana jak @ byla tylko jeden dzien zrob testa lub idz do gin bo moze cos sie rozlegulowało.ale wpierw zrobilabym test,powodzenia :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Asieńka30 - @ trwała jeden dzień ale obfita była :( Wizytę u gina mam na 11 września. Testu chyba nie warto robić. Zobaczymy co gin powie po badaniu.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 119 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]