Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:23 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 229 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

didinka69- 1czy 2 dni to też jakieś opuźnienie i zawsze jakaś szansa ;) głowa do góry trzeba być dobrej myśli :)

O syna staraliśmy się 8msc a o córę 6msc ciekawe ile teraz :) bedzie ale byłby szok jakby się udało za pierwszym razem hehe

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mam pytanie dziewczyny w związku z tym że @ spóźnia się mi dopiero 2 dni. Wczoraj nie wytrzymałam i zrobiłam wieczorem teścik. Ale niestety nie widziałam nawet cienia drugiej kreski. Wiem że to głupie ale może wieczór to nie dobry czas na robienie testu. Rano tak się bałam zrobić test że nie zrobiłam. Dodam że @ nie ma nadal... boję się że żyję złudzeniami :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

didinka jesli jestes po terminie @ to pora robienia testu nie ma znaczenia.
rano jest najwieksze stezenie hormonu ciazy dlatego sie je wykonuje o tej porze.
ja robiłam 1 rano a 2gi po południu. obydwa po terminie @.
moze jeszcze nie wszystko stracone?
długo sie staracie???

matistefi a moze trzecie dziecie bedzie złotym strzałem :) ?

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

black_cherry hehe no mogłoby tak być :wink: ja się nie pogniewam ,mój S. padł by z dumy jakby tak było :P

ale niestety dziś miałam taki zabiegany dzień że teraz mnie pobolewa podbrzusze :? mam nadzieję że to nic złego

no i jeszcze córa mi się rochorowała buu ma wirusowe zapalenie oka + przeziębienie :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

black_cherry wiesz, staramy się już ze dwa latka ale tak na poważnie to nasze starania tak jakieś 8 miesięcy trwają. I chyba znowu się nie udało. Chyba zaczyna się @

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

didinka69 kochana mocno przytulam i życzę powodzenia następnym razem :*

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

didinka przykro mi ...

jesli moge doradzic: to pewnie wiesz ze im bardziej sie chce zaciazyc tym ciezej?
cos w głowie sie blokuje ,tzn chec posiadania dziecka jes ttak silna ze uniemozliwia dojscie do zapłodnienia... moze sluz ma w tym swoj udział ,albo nasionka sa za słabe..
badaliscie sie?
moze zrobcie sobie przerwe,wiem ze łatwo mi mowic ale tez pragnełam zajsc w ciaze i nie udawało sie.
coprawda zajeło to nam tylko 3mce ale przez 2 pierwsze nic innego nie robiłam tylko "urajałam" sobie ciaze.
za 3cim - odpusciłam.miałam nawet objawy jak na @ ale mąz sprowadził mnie do pionu i kazał czekac na dzien @ a nie panikowac za wczasu.
moze u Was tez te objawy to nie na @??

mati wspołczuje chorobska .. wszedzie te wirusy.
oby cora szybko wyzdrowiała bo zaraz i synek złapie i Wy i błedne koło..

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

didinka69 ja starałam się kilka ładnych lat...wiem że to boli. Mam nadzieję że w końcu Ci się uda.
Trzymam kciuki,bardzo mocno ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej dziewczynki ;)

kurde zrobiłam dziś test :( nie wytrzymałam i co wyszła jedna kreska a druga to bardzo bladziuśki ślad więc pewnie się nie uda za pierwszym razem albo w co wątpie jest jeszcze za wczesnie :roll:

Lenka dziś ma się dobrze ,oczko otęchło naszczęście ale synek jak wstał miał podpuchnięte oczko :? masakra ale że czuł się dobrze to puściłam go do szkoły. ..

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Matistefi ale jak jest ta druga kreseczka....to moze jeszcze nie wszystko stracone? :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

omka no własnie nie wiem co myśleć ,moja ginka np. uwarza że nie ma co się cieni dopatrywać tylko jak jest ciąża to ma być ta krecha widoczna a z doświadczenia wiem że nie koniecznie bo z synkiem miałam bladą kreskę i byłam w ciąży więc :wink: pewnie zależy to też od testu tzn marki i czułości ... szczerze kupiłam testy na allegro płytkowe takie po 1,40 za szt i nie jestem jakoś zadowolona :roll: chyba jednak kupie w aptece i w dniu spodziewanej @ zrobię

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mati a kiedy powinnas miec @ ?
ja tez miałam cien ale był widoczny

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

black_cherry wypada mi na 23 także jeszcze troszkę muszę poczekać

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Matistefi trzymam kciuki :* za II kreski

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

omka- mocno przytulam dzięki :* a tak w ogóle jak Ty się czujesz ? i jak tam dzidzia czujesz już ruchy dzidzi ? ;)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Matistefi hej ;) Ja czuję się super, poza bólami kręgosłupa jest naprawdę Ok. Biorę duphaston,siedzę w domu i mam się dobrze. Plamienia ustały i od 14 tc ich nie ma.
Nawet moja infekcja zatok powoli odpuszcza ;>
Ruchy dzidzi czuje jak mało się ruszam,jak połozę reke na brzuchu leżąc ;) Powoli malutka sie rozkreca. Wieczorami słucham jej bicia serduszka, słysze tez jak dosłownie "pływa" w moim brzuchu :) Niezapomniane przeżycia :D
Trzymam nadal mocno kciuki, odezwij się jak już będziesz cos wiedziała ;) :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

omka- myślałam że już dziś tu nie zajrzę ,bo nie dość że cały dzień mnie okrutnie głowa bolała to jeszcze piesek mi ponadgryzał kabel od ładowania i nie mogłam wł. laptopa ehh

zakupiłam dziś teścik ;) w aptece normalny już nie krzak firmy z allegro i trzymam go do 23 :) oby tylko pozytywnie wyszedł sobie 8) weekend szybko zleci później dzień dziadka babci w szkole u syna i będzie i środa dzień którego się nie mogę doczekać a zarazem się boję ups

omka- a no to super jak czujesz już ruchy dzidzi a właśnie dobrze doczytałam "malutka" ? wiesz już że dziewczynka ? ja w sumie chciałabym drugą córę :oops: :)

zastanawiam się jeszcze czy biały śmietankowy wyciek z no wiemy z kąd :wink: jest normalny i ewentualnie jest tak w ciąży hmm bo niestety takowego mam sporo ,a nie pamietam szczerze jak to jest już w ciązy heh a chętnie bym chciała poczuć jak to jest znów mieć małego człowieczka pod serduszkiem i czuć jego ruchy i w ogóle wzruszyłam się ehh...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Matistefi- jeden lekarz mówił że jak dla niego dziewczynka :) Pewny nie był, dopiero na połówkowym się dowiem. Z racji pobytu w szpitalu w14tc, mialam po 3 tygodniach zgłosic sie na kontrolne USG, wypadał właśnie 17tc. Dla lekarza za wcześnie było na takie prawdziwe połówkowe. Nie mógł płci potwierdzić,oraz zbadać dokładnie serduszka w tym 17tc;)
Dlatego USG polowkowe mam dopiero 13 lutego. To będzie 22 tc. Wtedy dowiem sie juz na 100% czy to ona :) Jak lezalam w szpitalu mialam 2 razy USG - to był 14tc i 15tc,juz wtedy lekarz mowil że to raczej dziewczynka. Chciałabym niunie ale jak bedzie chłopczyk,to tez sie bede cieszyła :)

Ten biały śluz..no wiesz ja go mam cały czas w ciąży. Taki mleczny i gęsty. Ja na poczatku ciazy, w dniu spodziewanej @ mialam przezroczysty, zawsze taki mialam przed @. Najpierw mleczny,pozniej zoltawy i przezroczysty i krew.. Ciaza mnie wtedy zaskoczyla,bo czekalam spokojnie na @. Nie nastawialam sie nawet na II kreski, nie wspolzylam miesiac wiec nie myslalam o ciazy. Wyobraz sobie moje zdziwienie gdy test pokazal II kreski :D
A ciaza okazala sie nie 4 tygodniowa tylko 6 tygodniowa :D

Trzymam kciuki, i teraz czekamy tylko do tego 23 :) :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

u chłopca to juz by było widac jajeczka :P
wiec pewnie laska.

o to fajny prezent na walentynki :) no dzien przed.
bedzie co swietowac :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie Dziewczyny
życzę wszystkim staraczką Fasolek jak najszybciej
Jestem tu nowa staram się z mężem od roku o dzidzie niestety jak na razie bezowocnie ;( byłam w tym miesiącu wreszcie u lekarza i okazało się, że dokładnie wiem kiedy miałam owulacje ponieważ badanie odbyło się w dzień przed nią Pani doktor i tak wysłała mnie na badanie progesteronu w 25 dc i miałam całkiiem ładny bo 11,7 teraz natomiast mam 30dc i zaczynam się sterować. Z mężulkiem przytulaliśmy się intensywnie w tym cyklu a w szczególności w te dni, ale znowu jest we mnie strach. od owulacji praktycznie codziennie bolą mnie jajniki i macica. Ciekawa jestem czy któraś zafasolkowanych dziewczyn miała coś takiego? Czy w ogóle jest możliwe odczuć coś przed spodziewaną miesiączką?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 229 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]