Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 3:17 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 602 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 31  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

ale to nie był stosunek przerywany, troszkę nas poniosło przy pieszczotach i nie sądzę żeby taka sytuacja raz na rok była sytuacją częstą i nagminną:( przez to że nie doszło do penetracji rozumiem, że członek nie był w pochwie a tylko niejako u wejścia.
proszę bez osądów.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kontakt ze sromem też może prowadzić do zapłodnienia, ale chyba bym się poważnie zdziwiła, gdyby do niego doszło.
A co do reszty...Nie chodzi o to, że cię sadzę. Wiesz każdemu, kto się pyta o możliwość poczęcia w zależności od dnia cyklu radziłabym coś z tym zrobić. Jeśli pytasz, to w jakimś celu, prawda? Jedni pytają, bo chcą mieć dziecko, inni przeciwnie. Znajomość własnego ciała jeszcze nikomu nie zaszkodziła, a po co ci stres, nawet raz na pół roku :wink: ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kochalam sie z chłopakiem w 16 i 18 dniu cyklu no i jeszcze wczesniej ale nie pamietam kiedy.cykle mam nieregularne ale zazwyczaj 30-34 dni to jest drgui cykl po dostawieniu tabletek anty.Jakie sa szanse na fasolke? ?aha przypomne od 14 dnia sluz mialam taki jakby plodny tzn rozciagliwy,było go duzo i było mokro trwał on do wczroaj tzn 18dnia cyklu dzis sluz jest taki jakby cuchnoł blee jest go mniej i jest taki grudkowaty i jakby ciagnacy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Szansa jest spora, bo z twojego opisu wynika, że w 14dc miałaś śluz płodny, a ustąpił ci dopiero w 18dc, czyli "załapałaś" sie prawie na szczyt. Niepokoi mnie jednak to,że teraz masz śluz z przykrą wonią. Tak nie powinno się dziać, to może wskazywać na infekcję. Może lepiej idź z tym do lekarza.
Acha, i nie pisz dwóch identycznych postów w dwóch różnych tematach. Wystarczy, jak raz zadasz pytanie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

amidala pisze:
Szansa jest spora, bo z twojego opisu wynika, że w 14dc miałaś śluz płodny, a ustąpił ci dopiero w 18dc, czyli "załapałaś" sie prawie na szczyt. Niepokoi mnie jednak to,że teraz masz śluz z przykrą wonią. Tak nie powinno się dziać, to może wskazywać na infekcję. Może lepiej idź z tym do lekarza.
Acha, i nie pisz dwóch identycznych postów w dwóch różnych tematach. Wystarczy, jak raz zadasz pytanie.

Amidala przepraszam ze tak napisalam te posty.No a jesli chodzi o ten sluz to zawsze mam taki i juz raz lekarz mi mwoil ze to normalne bo juz z nim to konsultowałam tzn stwierdzil ze mi sie tak wydaje ze to tak niby cuchnie ale tak ma byc.Czyli mowisz ze sa duze szanse no to bede czekac czy przyjdzie @ oby nie. a co to znaczy ze prawie na szczyt sie załapałam i dlaczego "prawie'' ???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cóż, jeśli lekarz mówi, że jest OK, to nie będę się spierać. Tak, jest spora szansa, bo z twojego opisu wynika, że współżyliście w samym centrum okresu płodnego.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

amidala pisze:
Cóż, jeśli lekarz mówi, że jest OK, to nie będę się spierać. Tak, jest spora szansa, bo z twojego opisu wynika, że współżyliście w samym centrum okresu płodnego.

aha rozumiem.Czyli rozumiem ze owulacja musiala wtedy wystapic?kiedy ona dokladnei wystaepuje w tyh dniach plodnych bo niewiem do konca;/ ??dziekuje ci za odpowiedz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny
U mnie to chyba owulacja nie nastąpiła. Śluz był obfity ale nieprzejrzysty do tego trwało to jakieś 3 może 4 dni. Nie wiem co to było czy przed czy po owulacji. Temperatury nie mierzę a szyjki badać nie umiem.
Proszę o pomoc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kinia112 kiedy dokladnie nastepuje owulacja, to jeden Bog wie, ale przyjmuje sie ze ostatni dzien ze sluzem "plodnym" jest jednym z 2-ch dni o najwiekszym prawdopodobienstwie zajscia w ciaze, a wszystkie dni wystepowania tego sluzu sa traktowane jako plodne (prawdopodobienstwo ciazy bardzo wysokie). Ogolenie owulacja moze nastapic w 4 dni przed lub po szczycie (ostatni dzien sluzu plodnego), ale to cie i tak nie martwi, bo juz mialas plemniki w organizmie, a one sa w stanie przetrwac wiele dni.
dzewka niektore kobiety nie maja typowego sluzu plodnego, wtedy jako sluz plodny przyjmujesz ten najbardziej do niego podobny. Ostatni dzien sluzu najbardziej zblizonego do plodnego jest dniem najwiekszego prawdopodobienstwa ciazy.
PS: przepraszam za brak polskich znakow :oops: .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

amidala dziękuję za odpowiedź. Czyli mam rozumieć że skoro normalnie mogę zaobserwować tylko małą ilość śluzu a ostatnio widziałam go całkiem sporo to to jest to? Nawiasem mówiąc kiedy brałam tabletki anty to miałam taki przezroczysty śluz ale niestety teraz już nie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ilość śluzu nie świadczy o jego jakości. Twój śluz powinien sie w trakcie cyklu zmieniać, a jako płodny traktuj ten możliwie najbardziej rozciągliwy, przeźroczysty i śliski lub mokry. Ważne jest również odczucie, jakie daje ci śluz (śliskość i mokrość). Jeśli niedawno odstawiłaś tabletki, to hormony mogły jeszcze się nie ustabilizować i stąd brak typowego śluzu płodnego. Niektóre kobiety maja podobno tez taki wodnisty, niemal lejący się śluz płodny, chociaż ja osobiście nigdy tak nie miałam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny może wy mi powiecie
Planowane przyjście @ było na dzisiaj czyli 13.12. pokazała się w postaci dwóch plamek już w wtorek, potem środa cisza i dzisiaj kolejne 2 plamki.
Brzuch napompowany jak nic, ogólne zmęczenie które już od godziny 19 zagania mnie do łóżka. Bolesność podbrzusza.
I pojawia się takie pytanie-gdyby była to ciąża to czy plamienie które wskazywałoby na zagnieżdżenie zarodka nie powinno być czerwone?
Ni eprzglądałam się ale wydaje mi się że każde przeradza się w brązowe pod wpływem powietrza.
Nie chcę się nakręcać bo szkoda by było. Poczekam jeszcze kilka dni i jeśli się @ nie rozkręci to może test zrobię.
No brzuch boli, mam nadzieję że to nie jakaś choroba

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czasami w dniach spodziewanej @ pojawia się krwawienie, ale nie jest "typowe", więc ja ci radze - zrób test!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale tak już? NIe czekać jeszcze kilka dni?
Boję się troszkę negatywnego ale ok jutro kupię i zrobię w sobotę rano

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Test należy wykonać w dniu spodziewanej @. Zawsze może "nie wyjść" to niekoniecznie zależy od daty wykonania, a w dużej mierze od stężenia hormonów. Moja szwagierka zrobiła w dniu spodziewanej @ i wyszła jej słaba kreseczka, a jak potem powtórzyła za tydzień, to kolejna słaba kreseczka, chociaż już wiedziała, że na pewno jest w ciąży. Mnie dla odmiany wychodziły grube krechy jeszcze przed terminem @. To nie ma wpływu na dalszy przebieg ciąży, po prostu jedne dziewczyny mają więcej hormonów, a inne mniej. Jeśli wyjdzie negatywny, a @ nadal nie będzie, to poczekaj kilka dni i powtórz. Jeśli chcesz się mniej stresować, to możesz jeszcze parę dni poczekać, wtedy z większym prawdopodobieństwem wykryje ciążę. A w ostateczności zrób test beta HCG z krwi, jest o wiele czulszy i wykrywa ciążę niemal w 100%.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No jest jedna wyraźna kreska i druga prawie niewidoczna ale jest napewno. Oglądałam z każdej strony bo myślałam że może coś z tyłu przebija ale ona tam jest. Wzoraj jeden test i dzisiaj drugi co prawda nie z porannego moczu ale wyszło tak samo.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

W takim razie - gratulacje dzidziusia :D . Jeśli druga kreska jest nawet leciutka, to znaczy, że jesteś w ciąży :wink: .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

amidala dzi.ękuję za życzonka. Boję się żeby ten sen się nie skończył. Szkoda ze dowiem się tak na 100% dopiero za 10 dni. Mam wizytę u gina , wcześniej zakazał mi przychodzić

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lekarze teraz rzadko chcą potwierdzać na 100% ciążę przed 1-wszym USG,a to można zrobić dopiero w 7tgc (licząc od ostatniej @). Więc lekarz na dzisiaj na pewno ci nie powie, że jesteś w ciąży. Niemniej test to już naprawdę silne wskazanie. Tylko teraz uważaj na siebie i pamiętaj, że pierwszy trymestr jest najbardziej newralgicznym etapem ciąży.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Byłam u gina bo brzuszek bolał. Wykluczyła chorobę, z bety wyszło mi że jest 100. Mam się zgłosić w poniedziałek żeby zobaczyć czy skoczy dalej. Ni epozostawiono mi złudzeń że może nie wyjść. Ale może się chociaż chwilkę pocieszę tym faktem że moze się udało

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 602 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 31  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]