Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 10:51 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

asia80 pisze:
No to super, bardzo się cieszę.
Ja niestety testów użwam już dość długo i chciałabym skończyć.

JA nie zdążyłam.... mam nadzieję że w końcu ci się uda :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzięki, też mam taką nadzieję.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam wszystkie zagubione i udręczone koleżanki. Mam kłopocik, staramy się z mężem o bobasa i dlatego w tym miesiącu nie wytrzymałam i zrobiłam betę już w 26 dc około 10-11 po ewentualnym strzale, test wyszedł negatywny więc nie zawracając sobie głowy oczekiwałam na znany przebieg wydarzeń. Dziś jest 34dc a ja nadal nie mam @ ( jedynie przez 2 dni pojawiło się beżowe plamienie i to tyle). Dodam że wszystkie wyniki hormonów były w normie jeszcze miesiąc temu a @ mam regularnie co 28 max.30 dni. Dziś zrobiłam test z moczu i jest negatywny- mam mętlik w głowie. Czy to wogóle możliwe abym była w ciąży, czy komuś kiedykolwiek przydażyło się aby w około 2-3 tyg ciąży miał negatywne wyniki testów? Jeśli to potrwa dłużej to oczywiście wybiorę się do gina ale jestem ciekawa czy jest jakiś cień szansy???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

FunkyGirl Ja niestety muszę mieć swój numer bo każdy ma swój indywidualny-to coś takiego jak u nas ubezpieczenie i bez niego lekarz nie przyjmuje. Od 1 sierpnia mam jasno-brązowy śluz, ale @ dalej nie ma. Czytałam na innym forum o torbielach-może to jest to-niewiem...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Laura.. ja mialam dopiero po dwóch tyg pozytywne wyniki testow i bete. Podobnie było z FunkyGirl :)

Mateuszek 10.04.2008 cc 8:45 51cm 2600g
--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

laura79 pisze:
Witam wszystkie zagubione i udręczone koleżanki. Mam kłopocik, staramy się z mężem o bobasa i dlatego w tym miesiącu nie wytrzymałam i zrobiłam betę już w 26 dc około 10-11 po ewentualnym strzale, test wyszedł negatywny więc nie zawracając sobie głowy oczekiwałam na znany przebieg wydarzeń. Dziś jest 34dc a ja nadal nie mam @ ( jedynie przez 2 dni pojawiło się beżowe plamienie i to tyle). Dodam że wszystkie wyniki hormonów były w normie jeszcze miesiąc temu a @ mam regularnie co 28 max.30 dni. Dziś zrobiłam test z moczu i jest negatywny- mam mętlik w głowie. Czy to wogóle możliwe abym była w ciąży, czy komuś kiedykolwiek przydażyło się aby w około 2-3 tyg ciąży miał negatywne wyniki testów? Jeśli to potrwa dłużej to oczywiście wybiorę się do gina ale jestem ciekawa czy jest jakiś cień szansy???

TO JESTEŚMY W TEJ SAMEJ SYTUACJI U MNIE TEŻ TO 34 DC PORANNY TEST NEGATYWNY NO TO CZEKAMY DALEJ

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

CANIA pisze:
laura79 pisze:

TO JESTEŚMY W TEJ SAMEJ SYTUACJI U MNIE TEŻ TO 34 DC PORANNY TEST NEGATYWNY NO TO CZEKAMY DALEJ

Musicie czekać na dalszy rozwój wydarzeń.. Jeżeli po 14 dnaich od spodziewanej @ nie pojawi się krwawienie, a testy będą wychodzić negatywne to musicie zgłosić się doginekologa - bo to jest już niebezpieczne :roll: Mi Beta wykonana w dniu @ wyszła negatywna, ale @ się nie pojawiła, kupiłam pare testów (robiłam je co kilka dni ale wychodziły negatywne) w 36 dc poszłam na badanie USG (wykazało brak ciąży) aż w końcu 39 dc (11 dni po spodziewanej miesiączce) zobaczyłam na porannym teście bledziutką kreseczkę, dla potwierdzenia od razu poszłam na bete (wynik 55,64 mIU/ml) i wiedziałam już że to jednak ciąża...

zielona Bardzo możliwe że to nie ciaza tylko jakieś inne powikłania, no ale jak masz to sprawdzić skoro nie masz tego numerka :? Co zamierzasz :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzięki dziewczyny za odpowiedź, chciałabym się łudzić że i w moim przypadku to będzie dzidzia ale niestety to chyba jakieś zachwianie w organiźmie bo dziś rano miałam kolejne plamienia-co prawda nie przypominały normalnej @ ( bardzo ciemne gęste drobiny czegoś???) no ale ciążą to raczej napewno nie jest. Pozdrawiam wszystkie. Trzymajcie się kochane.
Ps. Cania jeśli czekasz na bobasa to życzę Ci go z całego serducha bo u Ciebie to bardziej prawdopodobne niż u mnie :)

Ostatnio zmieniony wt wrz 04, 2007 11:35 am przez laura79, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

FunkyGirl wczoraj byłam z chłopakiem w jego przychodni ale powiedzieli że bez tego numerka nie mogą mnie zarejestrować. Pytaliśmy czy są tu gdzieś prywatni ginekolodzy ale po dugim wyszukiwaniu w pamięci babka stwierdziła że nie ma. Poszliśmy do szpitala. W recepcji skierowano nas do pielęgniarki bo ona wie wszystko-poszliśmy ale okazało się że najpierw trzeba poczekać na panią która robi zapisy do pielęgniarki. Poczekaliśmy zrobiła małe przesłuchanie zapisała pare rzeczy i kazała czekać. Kiedy w końcu przyszła nasza kolej pielęgniarka zrobiła kolejne przesłuchanie no ale nie powiedziała nam nic więcej-była tylko zaskoczona moim 64 dc. Dała nam wizytówkę gdzie udzielają informacji o lekarzach przyjmujących po godzinach. Mój chłopak dziś po pracy ma tam zadzwonić, ale zapewne nie dowiem sie niczego ciekawego. Na ten numer w bardzo sprzyjających warunkach czeka się najkrócej miesiąc-z moim szczęściem pewnie się przedłuży, a to napewno nie będzie dobre dla mojego zdrowia. Tyle się naczytałam o tych torbielach że teraz nie chce mi się nic robić, zamknęłabym się w domu i nic nie robiła ale niestety muszę iść do pracy(wczoraj nie poszłam, ale kiedy chłopak wróciła z pracy pojechaliśmy się dowiadywać więc nie był to aż tak zmarnowany dzień)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

laura.. zebys sie nie zdziwila.. :)

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

oj chciałabym się zdziwić ale te plamienia to raczej nie jest prognostyk ciąży :( a raczej opóźnionego @ ( możliwe że za bardzo chciałam i sama sobie psychiką namieszałam w organiźmie...)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie ma czegos takiego, ze za bardzo chcialam to mnie pokaralo!!!

badz dobrej mysli i postaraj sie poodpoczywac. Mozesz skonsultowac sie tez z ginekologiem.

Ja mysle, ze wszystko bedzie dobrze!

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

1988zielona pisze:
FunkyGirl wczoraj byłam z chłopakiem w jego przychodni ale powiedzieli że bez tego numerka nie mogą mnie zarejestrować. Pytaliśmy czy są tu gdzieś prywatni ginekolodzy ale po dugim wyszukiwaniu w pamięci babka stwierdziła że nie ma. Poszliśmy do szpitala. W recepcji skierowano nas do pielęgniarki bo ona wie wszystko-poszliśmy ale okazało się że najpierw trzeba poczekać na panią która robi zapisy do pielęgniarki. Poczekaliśmy zrobiła małe przesłuchanie zapisała pare rzeczy i kazała czekać. Kiedy w końcu przyszła nasza kolej pielęgniarka zrobiła kolejne przesłuchanie no ale nie powiedziała nam nic więcej-była tylko zaskoczona moim 64 dc. Dała nam wizytówkę gdzie udzielają informacji o lekarzach przyjmujących po godzinach. Mój chłopak dziś po pracy ma tam zadzwonić, ale zapewne nie dowiem sie niczego ciekawego. Na ten numer w bardzo sprzyjających warunkach czeka się najkrócej miesiąc-z moim szczęściem pewnie się przedłuży, a to napewno nie będzie dobre dla mojego zdrowia. Tyle się naczytałam o tych torbielach że teraz nie chce mi się nic robić, zamknęłabym się w domu i nic nie robiła ale niestety muszę iść do pracy(wczoraj nie poszłam, ale kiedy chłopak wróciła z pracy pojechaliśmy się dowiadywać więc nie był to aż tak zmarnowany dzień)

Kurcze, nawet nie wiem jak ci pomóc :( Żeby to nie było nic poważnego.... Trzymaj się dziewczyno :!: :!: :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

laura79 pisze:
Dzięki dziewczyny za odpowiedź, chciałabym się łudzić że i w moim przypadku to będzie dzidzia ale niestety to chyba jakieś zachwianie w organiźmie bo dziś rano miałam kolejne plamienia-co prawda nie przypominały normalnej @ ( bardzo ciemne gęste drobiny czegoś???) no ale ciążą to raczej napewno nie jest. Pozdrawiam wszystkie. Trzymajcie się kochane.
Ps. Cania jeśli czekasz na bobasa to życzę Ci go z całego serducha bo u Ciebie to bardziej prawdopodobne niż u mnie :)

JA TEŻ DZISIAJ ZAUWAŻYŁAM TAKIE PLAMIENIE W SUMIE TO NIE PLAMIENIE A ŚLUZ PODBARWIONY KRWIĄ ,PIERSI MAM NADAL OBOLAŁE I BRZUCH CO JAKIŚ CZAS ZABOLI JAK NA @(ALE TE BÓLE TO MAM JUŻ PONAD TYDZIEŃ)POZOSTAJE NAM CZEKAĆ I OBYŚMY SIĘ DOCZEKAŁY 2 KRESECZEK.TAK JESZCZE SIĘ ŁUDZĘ ŻE DZIEWCZYNOM TEŻ TESTY PO SPODZIEWANEJ WYCHODZIŁY NEGATYWNIE WIĘC MOŻE JEST JESZCZE NADZIEJA.POZDRAWIAM WSZYSTKIE LASECZKI TE ZAFASOLKOWANE I TE DO ZAFASOLKOWANIA :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

1988zielona-witam ja mieszkam w angli juz troszke,nierozumie cie czemu nie umiesz sie zarejestrowac do lekarza czy chodzi ci o national insurance number-w kazdej chwil mozesz sie umowic na spotkanie w job center za ten numer nie płacisz nic i czekasz na spotkanie pare dni.Albo idz na pogotowie powiedz ze cie bardzo boli i chcesz sie zobaczyc z lekarzem zeby cie zbadał. Zycze ci powodzenia :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

DZIEWCZYNY ODEBRAŁAM BETĘ TO MÓJ 34 DC WYNIK 12,CO TO ZNACZYDZIŚ MAM TAKI ŚLUZ PODBARWIONY KRWIĄ TO CHYBA KONIEC NAWET JEŚLI COŚ BYŁO :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wanilia26 pisze:
1988zielona-witam ja mieszkam w angli juz troszke,nierozumie cie czemu nie umiesz sie zarejestrowac do lekarza czy chodzi ci o national insurance number-w kazdej chwil mozesz sie umowic na spotkanie w job center za ten numer nie płacisz nic i czekasz na spotkanie pare dni.Albo idz na pogotowie powiedz ze cie bardzo boli i chcesz sie zobaczyc z lekarzem zeby cie zbadał. Zycze ci powodzenia :D

JA SADZE ZE JEJ NIE CHODZI O INSURANCE NUMBER TYLKO O TAKI NR KARTY MEDYCZNEJ,BEZ NIEGO ZADEN LEKARZ JEJ NIE ZBADA,JA TEZ 3 TYG TEMU MUSIALAM ISC DO LEKARZA BO BYLAM W CIAZY I DOSTALAM OKRES ALE NAJPIERW MUSIALAM POJSC DO JAKIEJS PRZYCHODNI ABY MNIE ZAREJESTROWALI I PO KILKU DNIACH DOSTALAM TEN NR MEDICAL CARD I DOPIERO POZNIEJ ZOSTALAM UMOWIONA NA WIZYTE,ALE TO JUZ INNA HISTORIA

1988zielona jesli masz mozliwosc to popros jakiegos anglika ktorego znasz ktory ci pomoze w zalatwieniu tego numeru i w zarejestrowaniu sie w jakiejs przychodni.Mi pomogla menadzerka z pracy .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam po kilku dniowej nieobecności (miałam przerwe w dostepie do neta)

Przez te kilka dni troche sie wydazylo w zwiazku z moja wczesneijsza sytuacja, wtajemniczeni beda wiedziec o co chodzi inni jak chca to musza przeczytac od poczatku ten temat.

Otóż dzisiaj jest moj 43 dc i dopiero dzisiaj dostałam @ 35 dc test wyszedl "nie" 36 dc test wyszedl tez "nie" wiec pojechalam zrobic bete bo nie wiedzialam czemu w dalszym ciagu nie ma @ i beta wyszla < 0,1 czyli tez "nie" wiec czekalam cierpliwie na @ i w koncu przyszedl dzisiaj...

w czwartek zmykam do lekarza porobic troche badan...

Rozmawialam z mezem o tych naszych staraniach i wreszcie dalam sobie spokoj z ciaglym kontrolowaniem siebie mysleniem op dziecku itp. przestalam sie nakrecac...

Ta ciagla mysl o tym ze chce zajsc w ciaze zaczynala byc jak fobia ALBO JAKAS OBSESJA caly czas tylko mysl o tym a najgorsze jest to ( i tu pewnie wiekszosc z nas tak robi) kochajac sie z mezem mysle ze moze tym razem sie uda...

w PEWNYM MOMENCIE POPROSTU ZABLOKOWALAM SIE PSYCHICZNIE....

Dalam sobie na luz bo...CO MA BYC TO BEDZIE!!! JESLI JEST MI PISANE BYC MAMA TO NIA BEDE PREDZEJ CZY POZNIEJ A NIE NA SILE!

POSTANOWILAM ZAJAC SIE PRACA, KORZYSTAC Z ZYCIA POKI JESTEM MLODA BO POZNIEJ JUZ TAK NIE BEDZIE...

KOCHAC SIE Z MEZEM Z MILOSCI A MOZE PO PEWNYM CZASIE NASZA CIERPLIWOSC BEDZIE NAGRODZONA NIESPODZIEWANY OWOCEM ;].....

POZDRAWIAM WSZYSTKIE FORUMOWICZKI
PELNA OPTYMIZMU... :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: test ciążowy

hej mam problem. ostatni raz miesiączkę miałam 24 lipca. i dotad nic to już 44dni temu. zazwyczaj dostaje okres co ok 29 dni. czy to odpowiedni moment na test. i czy moge robic test w godzinach popolud. czy tylko koniecznie rano???? :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ju zspokojnie mozesz zrobic test i spokojnei mozesz go zrobic o dowolnej porze juz powinien cos wykazac...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]