Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 10:56 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 193 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Kap pisze:
to prawda, że w ciąży kobieta może mieć okres?

Z tego co sie orjetuje to tak, zdarzaja sie takie przypadki ze kobiety maja okres nawet do 5-6 miesiaca ale to zalezy od organizmu kobiety. :) Pozdrawiam:*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak ,kobieta może mieć okres w ciąży, takie przypadki sie zdarzają, ale rzadko. Osobiście nie słyszałam nic o ciąży i okresie do 6 miesiąca, ale ogólnie i przeważnie jeżeli występuje okres w ciąży, to pojawia sie do 3 miesiąca.
A inna kwestią są plamienia...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale to właśnie ten "okres" to sa plamienia, jeśli występuje krwawienie, to nalezy niezwłocznie udać się do lekarza, bo to zwiastun poronienia - nie można krwawić podczas ciąży, nawet tak na logikę - mnie ginekolog kazał natychmiast zjawiać sie w razie krwawień, plamień zresztą też, a nie była to ciąża jakiegokolwiek ryzyka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja slyszałam znow ze do 3 mc moze miec miesiączke - ale ja nie mialam; ]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moja koleżanka miała normalną miesiączkę na samym początku ciąży nie plamienia tylko miesiączkę, a teraz jest już w 8 miesiącu, niedługo będzie maluszek.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: objawy ciąży

Uważam że objaw ciązy może być każdy - który u nas wczesniej nie wystepował. Ja poszłam na imprezę kanrnawłową chyba 10 dni po stusunku. Wypiłam chyba 3 drinki i rzygałam przez pół nocy, wtedy mi przyszło mi do głowy że mogę być w ciązy bo nigdy nie wymiotuje po alkoholu. Aczkolwiek racjonalny umysł mówił mi że to mało mozliwe aby jakies obajwy wystepowały tak wczesnie.
Wtedy to juz odstawiłam wszystkie używki:-)))) i zrobiłam test po 12 dniach od stosunku. Wynik - ujemny!!!!
Ale cos mi nie dawało spokoju (jakąs intuicja?), po tygodniu zrobiłam ponownie test. Wynik - dwie kreski.
Teraz jestem w 6 tygodniu ciąży i własnie wróciłam z ubikacji gdzie zwymiotowałam całe swoje sniadanie:-)
Kobieta zawsze powinna słuchać swojej intuicji.....
Pozdrowionka dla Was!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja mam zdanie, ze @ wyklucza ciaze!!!!!!!
Moga wystepowac krwawienia w terminie@ ja tak mialam a tydzien pozniej poronilam. Takie krwawinia trzeba konsultowac.
Ten temat mnie mocno interesuje poniewaz dwie ciaze przechodzilam w ten sposob. W ciazy pozamacicznej mialam krwawienia w terminie miesiaczki i sadzilam, ze nie jestem w ciazy. W ciazy bylam prawie dwa miesiace.Daltego chcialabym sie wymienic uwagami z osobami, ktore przezywaly lub maja aktualne z tym problemy:))))))))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam,

Wczoraj właśnie wróciłam ze szpitala i trochę porozmawiałam sobie z lekarzami na temat plamień w czasie ciąży, być może którejś z was to coś pomoże. Lekarze zgodnie twierdzą że okres (złuszczanie śluzówki macicy) nie może mieś miejsca przy normalnej ciąży gdyż tak mały zarodek nie jest w stanie tego przetrwać a okresy do 3 miesiąca ciąży to mity. Zdarzają się plamienia ale różnią się one kolorem, obfitością i składem chemicznym od okresu. Poza tym żadne krwawienie w czasie ciąży powinno być konsultowane z lekarzem ginekologiem.
Inaczej ma się sprawa z ciążą poza maciczną gdyż tutaj śluzówka złuszcza się w wyniku braku zagnieżdżonego zarodka. Także okres może mieć miejsce w czasie ciąży poza macicznej.

Mam nadzieję że nie gniewacie się że pozwoliłam sobie przekazać co lekarze starali się mi wytłumaczyć.
Sama byłam na badaniach ponieważ od dłuższego czasu nie mogę zajść w ciąże.

Życzę wszystkim owocnych staranek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kilka dni po owulce to chyba ciezko wyczuc jakies objawy ciazy?Czy bardziej po zagniezdzeniu sie pojawiaja sie objawy?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

W ciazy pozamacicznej krwanienia nie wynikaja z tego ze zluszcza sie macica bo zarodek zagniezdza sie w jajowodzie lub gdzie indziej i tez wytwarzana jest HCG. Jestem tego zywym przykladem. Okres rowniez sie zatrzymuje a krawenie jest zupelnie inne i wynika z wadliwej implantacji zarodka.Wprost- najczesciej krwawi jajowod i jest to zywa krew a nie okresowa.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A ci przylacze sie do Waszego grona a zapewne dowiem sie tez cos ciekawego?Przygotowanka do swiat zapewne sa:)Jejku bede tydzien po prawdopodobnej owulce i ciekawe czy cos wyniknie z tego,czy okaze sie ze jakies szanse na dzidzie sa czy moze nie:/Piers to mnie jedna pobolewa(prawa)jak przycisne.Jesli obserwuje siebie to widze ze pochwe mam lekko sina(nie wiem czy to przygotowanie do okresu),zylki pojawiaja sie na niej,sluz tez jakis ale nie taki jak w dni plodne o plynny (przezroczysto-bialawy,wczoraj nawet lekko ciagnacy sie)czuje momentami jak mi leci.Temperatura od 5 dni 37,0.Staram sie nie nakrecac.Pozdro

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hmm... co to jest to spulchnienie czy rozpulchnienie??? :?: :?: :?: :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja objawów nie miałam kompletnie żadnych, wszystko standardowo, w normie - nawet sobie tampony kupiłam na wszelki wypadek, bo byłam jakoś tak przekonana, że nie trafiliśmy od ręki i będzie trzeba się jeszcze pomęczyć ;-)

Ale fakt, testów zrobiłam kilka, bo jedna rzecz była zdecydowanie inaczej niż zwykle. Mianowicie - zawsze po owulacji szyjka macicy sobie twardnieje i "zjeżdża" w dół. Tym razem stwardniała normalnie, ale jak siedziała u góry tak siedzi do tej pory. A jako że swój organizm znam dość dobrze, to mnie to mocno zastanowiło... no ale testy ujemne, ujemne, ujemne, termin okresu minął i nadal ujemne - w końcu poleciałam na badanie krwi i wróciłam z prześlicznym 67,7 jednostek :-)

Tak że po prostu się obserwujcie, bo organizm faktycznie widać od ręki niemal zaczyna działać inaczej...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mam pytanie.czy jak pojde do gino-wizyta 9 kwietnia(34 dzien ciazy)bedzie mogla mi zrobic usg np.dopochwowe?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lenka to bedzie 5 tydzien... jeszeli ma lepszy sprzet to powinno byc juz cos widac ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nikamo pisze:
Lenka to bedzie 5 tydzien... jeszeli ma lepszy sprzet to powinno byc juz cos widac ;)

mam nadzieje ze ma,bo juz nie moge sie doczekac;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czesc Wam wszystkim :)
pierwszej ciazy nawet sie nie domyslalam, dopiero dwie kreski w tescie otworzyly mi oczy. nie doszla niestety do konca, gdyz w 8 tyg zmarlo malenstwo.
teraz jestem w 9t i 3d ciazy i wiedzialam o niej zanim zagniezdzilo sie w macicy. lekarz bardzo dziwil mi sie z na usg nic nie widac a ja juz bylam przekonana ze zaszlam w ciaze. no i w tym przypadku nie zawiodla wczesniej juz wspomniana intuicja :D jezeli obserwujecie swoje cialo i znacie dobrze jego mowe to po prostu bedziecie wiedzialy kiedy jestescie zafasolkowane :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć dziewczyny mam pytanie @ mialam 4.03 cykle 28-36 osatni 32 4.04 mam wizyte u ginka pytanie : czy na usg wewnetrznym będzie cos widac????prosze o szybka odp i dzieki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A nie mozesz przesunac wizyty o tydzien ? Bylabys pewna ze nie idziesz na marne ;)
Wg. kalendarza to zaczety piaty tydzien.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Niestety nie mogę do tego lekarza sie trudno dopchac, staramy sie o dzidziusia juz prawie rok a 1.5 nie zabezpieczmy więc pora najwyższa żeby okazało sie w czym problem , szczególnie ze w dziecinstwie mialam zapalenie jajników i inny lekarz chce mnie wysłac na baanie z kontrastem szczyt mozliwosci moich cykli to 36 ostatni 32 są nie egularne a pieprz........le karza ze ureguluje sie po 1 dziecku mnie dobija ,w piatek byl by czas na test a ja poprostu boje sie rozczarowania i 1 kreseczki, dzisiaj miałam sen ze robiłam test i wyszły 2 chciałabym żeby sny sie spełniały

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 193 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]