Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:35 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3543 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 178  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

funky ale to dobrze o niej świadczy, martwi sie bo Cię kocha to zrozumiałe,pojmiesz to bardziej jak juz swoje maleństwo bedziesz miała zobaczysz :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Funky ,bedziesz fajniusio napewno wygladala, ja tez mam 172 i 58kilo(troche ciezsza od ciebie hihiii )wiec chyba bedziemy wygladac jakby z pilkami pod swetrem hihiii...

Aniu MOJE GRATULACJE :wink:
Dbaj o sibie jeszcze bardziej.

Anastazja, nio mocno to nie ale srednio to ci chyba dam jak nieprzestaniesz mowisz o starosci :wink: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no wiesz Iwi pierwszej młodosci to ja juz nie jestem dlatego tak bardzo chce tej dzidzi bo to u mnie juz tak jakby ostatni dzwonek był.......

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anastazja ja tez niepierwszej mlodosci ale trzeba wierzyc.
Napewno bedziesz miala bobaska slicznego jeszcze w tym roku.A nawet za kilka miesiaczkow,zobaczysz,ja mam nosa. :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Iwi Kiwi w tym roku to juz raczej nie,bo mam odczekac około pół roku z nastepnymi starankami.... :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Iwi a jak tam u ciebie na ktorym etapie jestes ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja to niemusialam czekac(ale zabiegu niemialam i niewiem jak u ciebie sytuacja wygladala)
Ale pol roczku minie szybciutko.a moze bedzie wpadeczka :wink:

Lece juz bo pizza przyszla i potem lece do lozia bo jakos grypowo sie czuje.Sciskam cie mocniutko i do jutra. :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

pa Iweczko,no ja tez zabiegu nie miałam ale to moje drugie poronienie to może dlatego... kuruj się!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zanim się obejrzysz to będziesz miała fasolkę :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

funky mam taka nadzieję :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anastazja33 pisze:
pierwszej młodosci to ja juz nie jestem dlatego tak bardzo chce tej dzidzi bo to u mnie juz tak jakby ostatni dzwonek był.......

Dziewczyno nawet mnie nie .... no wlasnie. To co ja mam powiedziec? We wrzesniu stuknie mi 35 !!!!! A wszystkie moje kolezanki tutaj ( czyt. USA ) pierwsza dzidzie mialy w wieku 33-37 lat i wszystko bylo i jest Ok. Tak wiec glowa do gory i wyluzuj. Co chcesz, zeby Twoje dzieciaczki mialy zestresowana na punkcie wieku mame??? Daj spokuj. Jestes piekna i mloda, caly swiat przd Toba i tego prosze mi sie trzymac. A jezeli chodzi o ta przerwae 6 mies. to tutaj lekarze inaczej do tego podchodza. Oczywiscie kazdy przypadek jest inny ale.... Moja kumpela poronila w zeszlym mies. Dzidzius mial 8-9 tyg. Miala zabieg. Lekarz powiedzial im, ze moga sie starac w nastepnym cyklu, po nastepnej @. Inna moja kolezanka poronila 4-5 razy w bardzo krotkim odstepie czasu.Wg lekarzy maja z mezem konflikt genetyczny i nigdy dzieci miec nie beda. I co ???? Glupie gadanie. Bog wie lepiej. Laska nie dala za wygrana. I w odstepie roku urodzila dziewczynke i chlopczyka. Piekne i zdrowe dzieciaki. Tak wiec sama widzisz. Zazywaj dobre witaminki prenatalne, jedz zdrowo tak zeby Twoj organizm wrocil po tych strasznych przejsciach do normy i do dziela. I pamietaj wiara czyni cuda. Ja to wiem.

Obrazek

Kruszynka 28.01.09 (*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

malinko a jakie to sa te witaminki prenatalne? dzieki za pocieszenie,ja tylko poczekam na te badania zobacze co wyjdzie i jak bedzie ok wszystko to zaczne staranka nie bede czekała pól roku bo to za długo jak na moja cierpliwość :D tylko proszę powiedz mi jakie to sa te witaminki prenatalne bo pojęcia nie mam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a włąsnie znalazłam taki artykuł na innym forum :D jest dokładnie tak jak mówisz:

Planowanie poczęcie dziecka po poronieniu samoistnym

Do naszej poradni napływają ciągle doniesienia od kobiet, którym powiedziano, że po spontanicznym poronieniu konieczna jest 6-miesięczna przerwa i nie wolno wcześniej planować poczęcia. Oczywiście wywołuje to u tych kobiet niepokój, gdyż odczuwają lęk wobec mogącej pojawić się ciąży przed tym terminem.
Już przed 10 laty przy pewnej rozmowie ekspertów w USA osiągnęliśmy porozumienie, że zasadniczo nie ma zastrzeżeń co do dążenia do poczęcia dziecka zaraz po spontanicznym poronieniu. Nie stwierdziliśmy też dotychczas żadnych złych skutków takiego postąpienia ani dla matki ani dla dziecka. Często zdarza się, że ciąża występuje zaraz w pierwszym cyklu po poronieniu i jest normalnie donoszona.

Zwykle z dniem samoistnego poronienia natychmiast zaczyna się nowy cykl. Przy tym nie musi dojść do opóźnionego wystąpienia pierwszych dni płodności, po których zaraz następuje normalnie długa zwyżka temperatury - o ile oczywiście nie pojawi się zaraz znowu ciąża.

Co do tego problemu istnieje własne badanie z Danii opublikowane w "Acta Obstet Gynecol Scan 64 /1985/ 277-278", "Przebieg ciąży po poronieniu spontanicznym". Krótki artykuł znajduje się w "Geburts-hilfe und Frauenheilkunae 47 /1987/ 505".

Obserwowano 91 ciąży po samoistnym poronieniu. U 19 kobiet poczęcie - nastąpiło w ciągu 12 tygodni /z tego 5 w czasie pierwszych 4 tygodni/ i w żadnym przypadku nie doszło do poronienia. U 18 kobiet przebieg ciąży był normalny, u jednej dziecko wykazywało opóźnienie wzrostu.

30 ciąży poczęło się w okresie od 13 do 26 tygodni po poronieniu samoistnym. Z tego 29 miały przebieg normalny, u jednej musiano przeprowadzić cięcie cesarskie w 34 tygodniu (dziecko zdrowe).

Dalsze 42 ciąże nastąpiły później niż w 26 tygodni po poronieniu. Z tego 30 wykazało normalny przebieg, 7 skończyło się ponownym poronieniem w czasie 3 pierwszych miesięcy. 5 ciąży wykazało komplikacje (np. opóźniony wzrost w macicy, poród przedwczesny), ale we wszystkich przypadkach doszło do urodzenia żywego dziecka.

Autorzy przeprowadzili obliczenia statystyczne w związku z obiegowymi opiniami. Wykazały one, że późniejsze ciąże obciążone były zwiększoną liczbą komplikacji i ponownymi poronieniami. Nie było to zależne od wieku danych kobiet, gdyż przeciętny wiek we wszystkich grupach był mniej więcej jednakowy: 26,1 - 25,1 - 25,2 lata (ta ostatnia, grupa, jest grupa z ponownymi poronieniami).

Autorzy dochodzą do wniosku, że przedstawione badanie nie wykazało żadnych powodów, aby po samoistnym poronieniu opóźniać ponowne poczęcie, jeżeli jest ono pożądane. Ta opinia pokrywa się z doświadczeniami we własnym poradnictwie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć wszystkim!!!! Obrazek

Ja już z moim bąbelkiem nie umiemy spać.... W nocy było mi tak gorąco że spałam w samej bluzce i majteczkach... Obrazek To jest nie normalne... raz mi ciepło a raz zimno, pot się ze mnie leje, serce mi wali jak dzwon, i nie chce mi się w ogóle jeść.... mama we mnie wpycha jedzenie... jedyne co mogę jeść to jabłka (twarde, słodkie i soczyste)... I mimo że nic nie jem, to chodzę jak nakręcona i BEKAM jak stary pijak przy monopolowym
Obrazek

A cio tam u Was :?: :?: :?: :?: :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

cześć Funky !

Buźka ogromna dla Ciebie i maleństwa :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj FunkyGirl.Czytalam Twoje posty i musze stwierdzic, ze pomimo wszystkich negatywnych wynikow gleboko wierzylas,ze masz w sobie nowe zycie.Gratuluje wytrwalosci i nadzieii,ktora nie zawiodla!!!Zycze Wam zdrowia!!!
U mnie rowniez @ sie spoznia juz tydzien,Nie mam zadnych objawow sugerujachych @.Tylko bialy sluz. Nigdy wczesniej nie wystepowaly zadne opoznienia.Dzis dla pewnosci zrobilam test,ale wyszedl negatywny. W ubieglym miesiacu nie bylo zadnych staranek,mielismy zaczac dopiero w tym.Podczas owulacji doszlo do zblizenia,jednak stosunek byl przerywany.Co o tym sadzisz?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wiesz ja jestem żywym przykładem że TESTY KŁAMIĄ... który to Twój dzień cyklu :?: Mi wyszedł pozytywny test dopiero w 39dc.... poczekaj cierpliwie :)

No a ten śluz to dobry objaw... a mierzysz sobie temperaturę :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moje cykle wynosza 27-28. Obecny jest 34 dc. Temp. nie mierze bo zawsze o niej zapomne. Powiedz mi,czy taki sluz wystepuje rowniez przed @?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

FunkyGirl pisze:
I razem zafasolkowałyśmy :)

Kiedy masz Aniu termin :?: :?: :?: Bo ja tak na serio to nie jestem pewna, bo do gina idę dopiero pod koniec tygodnia przyszłego.... Razem będziemy oczekiwać :)

A jak tam Twój men :?:

Ja mam wizytę dopiero w tygodniu, bo właśnie z menem chciałam iść.
Na razie cienko.. nic się nie zmieniło ;(

A termin ok. połowy października:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aniu Ja sobie dzisiaj obliczyłam termin i mam na 17 października (muszę suwaczek zmienić Obrazek )

Alija oj nie wiem jaki ma być śluz przed 2 bo to był mój pierwszy cykl bez tabletek i nie zdążyłam się dowiedzieć jaki ma być ten śluz przed @ Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3543 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 178  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]