Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 11:28 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 588 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 30  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Hej Dziobaczku :) Ona juz cale dnie bez pieluszki chodzi - i bardzo ladnie mowi, ze chce siusiu czy kupke i siada wtedy na nocniczek :) Albo na dworze na trawke ja wysadzam siusiu :) Tylko na noc zakladam pieluchy i wlasnie z tego chcialabym zrezygnowac - dzis np. pieluszka byla suchutenka, ale dwa dni temu pelna :? Nie wiem jak ja oduczyc zeby w nocy juz nie siusiała ? Trzymam kciuki za twoja wizytę - nic się nie martw :) Jak to mówią pozytywne myślenie to polowa sukcesu :) A usg kiedy masz następne :)?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mila nocne sikanie to jeszcze za wcześnie....tak myślę :roll:

Kolejne USG mam 6 sierpnia, więc prawie cały miesiąc....

Ja zmykam już bo na stację muszę wjechać i do firmy, bo dawno nie byłam :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MIla my zeby dzieciaki oduczyc siusiania w nocy to przez jakis czas budzilismy i wysadzalismy okolo 23-24 (jak sami szlismy spac ) po jakims czasie dziecko samo sie budzilo :)
i jedno i drugie tak mamy ale u Igora nastapil niezly regres jak sie cieplo zrobilo bo tak szaleje na dworze i tak pozno zasypia a przeciez rano budzimy ich do przedszkola ze nie dobudza sie w nocy :? normalnie jak go wysadzamy w nocy to na spiaco on nic nie kuma w nocy. Czasami w nocy sie sam obudzi zdejmie pizamke i pieluche w kolan kladzie sie spowrotem do lozka i leje w wyro i dalej spi :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

DZIOBACZKU - wlasnie tak sie zastanawiam czy jest za wczesnie :roll: Pewnie za szybko bym chciala pozbyc sie tych pieluch - ale szkoda mi jej teraz bo pampki w ogole nie przepuszczaja powietrza i w tym upale to masakra jest :twisted:
MATASIAK - dzięki bardzo za rade :* Moze w takim razie tez zacznę ja tak wysadzać i zobaczę jakie to ma efekty :)?

Mi moje dziecko zonka zrobilo dzisiaj w parku :shock: Jesteśmy na placu zabaw a ona, ze chce kupke :shock: A ze jakis czas temu miala problemy z robieniem kupki (nawet po kilka dni "trzymala") to teraz w ramach przekonywania, ze to super sprawa od razu reagujemy :) Na szczescie mialam chusteczki i woreczek w torbie, mala wzielam pod pache, wysadzilam na trawce a kupke jak grzeczny obywatel do woreczka spakowalam i do kosza 8) A moje dziecko bardzo dumne bylo, ze kupke zrobila pieknie na spacerku :lol: Szczesciem nie bylo duzo osob w poblizu :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mila...najważniejssze że kupa zrobiona :lol: :lol: :lol:

A ja wczoraj myślałam że umrę z bólu żołądka :(
zachciało mi się wiśni (kolezanka ma w ogrodzie)
I dużo ich zjadłam, ale potem wymiotowałam jak kot :cry: :cry:
Czasami płakać mi się juz chce, bo rady nie daje :cry: :cry:

A jak jechałam do endo. i zjadłam 2 paczki to było dobrze :twisted: :twisted: :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No :D Tez bylam zachwycona, ze zrobila ta kupke - zwlaszcza ze mialysmy ze 20 falszywych alarmow na placu zabaw :lol: :lol: :lol:

O kurcze - to rzeczywiście te wiśnie mocno ci zaszkodziły Dziobaczku :( Ale cóż - takie są uroki ciąży ;) Mnie np odrzuciło kompletnie od najbardziej ulubionych rzeczy - jajka, brokuły, kalafior, warzywa strączkowe - jeszcze rok po narodzinach malej nie mogłam na nie patrzeć :shock: Za to jadłam dużo mięsa - czego normalnie nie lubię, właściwie tylko drób jem, ryb i potraw mącznych :) Makaron z sosem mogłam jeść non stop i mała tez tak ma 8) Mam nadzieje ze teraz już lepiej się czujesz :)? A właściwie, ze lepiej się już czujecie :)? Jak wizyta?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wizyta u endo okej...wszystko dobrze i nawet wyniki mam w normie :D

ja na mięso patrzeć nie mogę, wędlin to w ogóle nie jem :(
czasami makaron i tak naprawdę to wymyslam co zjeść, bo rosołu czy pomidorowej też nie mogę bo po warzywach gotowanych mam straszne wzdęcia :cry: :cry: ...nie wiem juz co mam jeść :(

A teraz się zdrzemnęłam troszkę i już mnie mdli znowu
a do tego głodna jestem i bark chęci na jedzenie mam :(

Straszne to jest :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziobaczku - głowa do góry :) Super, ze wszystko oki na wizycie :) Ze wędlin nie jesz w sumie dobrze - w końcu to same konserwanty i nie są zbyt zdrowe ;) A co do samego apetytu - to początki ciąży sa ciężkie, zwłaszcza jak na dworze takie upaly ;) Ale będzie tylko lepiej :D Najważniejsze zeby dzidzia ladnie rosła :D A ty jedz mniej a częściej i lekkostrawne rzeczy - z warzyw strączkowych i cebuli zrezygnuj bo to one są odpowiedzialne za wzdęcia własnie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiem wiem ...strączkowców nie jadam :?
Kurcze przez te upały to faktycznie nic się jeść nie chce, a tu Minia moja się domaga amu :( ...i ciągle mam uczucie głodu :? , a jak za dużo się najem to mnie rozsadza :twisted: i bądź tu mądry :twisted: :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Uśmiechnij się po pierwsze - bo wtedy wszystko jest łatwiejsze ;):) Klucz do sukcesu to mało ale często - male ilości jedzenia nawet co 2-3 godziny :) Wtedy nie będzie ciężko na żołądku, nie dokuczają aż tak mdłości :) A poza tym zaufaj sobie i słuchaj swego organizmu - on sam wybierze to, co potrzebuje do jedzenia dla ciebie i maluszka :D No i odpoczywaj dużo i pij i nie wychodź na mocne słońce :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc!
mila ożywiłaś watek :wink: Widze ze masz podobne dylematy nocnikowe co i ja. Moja Karinka podobnie jak twoja córa w nocy juz zaczyna zatrzymywac siuski i nawet kilka nocy juz bez pampersa spi i nie zsikuje sie, ale za to kupki nie chce wolac i w majtki robi :evil: Nie wiem jak ja oduczyc tego :roll:

dziobaczku chyba bedzie dziewczynka bo ja miałam bardzo podobne dolegliwosci ciazowe jak ty :wink: :D na pocieszenie dodam ze minie mineły po 13-14 tyg c. :wink: 8)

A u mnie nic ciekawego. Siedze z dzieciakami w domu i usycham przez te upały :?

Pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej

Ja znowu mdłości mam.....
chyba dzisiaj nie popisze za długo :?

Idę się kąpać i spać

pozdrawiam :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

AgnK - mojej siostry synek wlasnie pieknie siusial do nocniczka i mowil, ze chce siusiu a kupke robil caly czas w majtki :shock: Ale minęło kilka miesięcy i sam zrozumiał, ze kupkę tez trzeba wolac :D Teraz ma 3 latka i juz robi sam siusiu i kupke do toalety :) Tak wiec chyba po prostu musisz zacisnąć zęby i przeczekać :) a malej za każdym razem tłumaczyć - no i patrzeć kiedy zaczyna kupkę robić to myk ja na nocnik :)

Dziobaczku - wspolczuje mdlosci ale z drugiej strony to znak, ze dzidzia rosnie wiec warto sie poswiecic :) Z dlugoscia ich trwania to cie nie pociesze bo ja jeszcze w 22 tygodniu wymiotowalam zawsze raz w porywach do 3 dziennie :shock: Od poczatku ciazy schudlam 4 kg i dopiero jak mdlosci ustapily to w 23 tygodniu ciazy odzyskalam 0,5 kg :shock: Ale do porodu już udało mi się "uzyskać" dodatkowych 12 bez wysiłku żadnego :lol: 8) Meczą mdłości okropnie ale ja nawet wtedy je polubiłam bo wiedziałam, ze maleństwo rośnie i ma się dobrze :D

Ja chyba mojej malej dzis na noc nie zaloze pieluszki - tylko moze taki podklad dam pod przescieradlo :roll: ? Pieluszki leciutko czasem podsikane tylko sa a po obudzeniu krzyczy, ze chce na nocniczek :) Czy to dobry pomysł? My tez siedzimy w domu - w sensie mała jeszcze w żłobku bo ja na dwor nie moge wychodzic - mialam usuwane chirurgiczne w srode takie znamiona barwnikowe i teraz czekam na wynik badania :roll: Sama chciałam je usunąć bo cały czas o coś zahaczaczalam i podrażniałam je ale teraz się stresuje :evil: Przyleciała tez moja siostra z Anglii z synkami i tez usunęła ze mną znamiona wiec przynajmniej troszkę mi raźniej :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam...
Na pewno mnie nie pamiętacie...śledziłam Wasze forum w 2007roku(byłam zalogowana pod innym nickiem)...a dziś sama mogę się pochwalić pozytywnym teścikiem, dwiema kreseczkami ;) ciesze się bardzo, bo od ok.3 lat było to moje marzenie mieć 2 dziecko i wreszcie się udało....
Oto mój teścik...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czesc :D Pod jakim nikiem bylas zalogowana :)?

GRATULUJE PRZEPIEKNEGO POZYTYWNEGO TESCIKU I MALUSZKA ROSNACEGO W BRZUSZKU :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hello!

dziobaczku współczuję samopoczucia ale wytrzymaj bo to już niedługo - NAPEWNO!!!! :kjk:

mila ja tak własnie robię, że cały czas jej trąbię jak to trzeba z tą kupką :zł: . NO i cierpliwa jestem :an: Dzisiaj np kapała się w basenie i nagle wyszła z niego i zrobiła na trawnik kupkę :g^^: No ale zawsze to postęp bo nie w wodę :lol:
Co do tych znamion to ja też się wybieram od kilku już lat i do dermatologa nie moge dotrzeć . No ale wezmę z ciebie przykkład i w te wakacje zrobię robotę :wink:
Mila a ty może jesteż nauczycielem przypadkiem? Sorry ale nie pamiętam twojego zawodu a jak pisałś to tak mi się skojarzyło 8)

ona GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!! :brv:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hejka

Ja po wizycie u endo...
Znowu krew pobrana tym razem na ft4
w środę znowu musze jechać :?

Ona gratuluje :D :brv: :brv: :brv:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hellooo

A co tu taka cisza znowu??.....
Dziewczęta odzywać się :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej :) Ja jestem ale tylko chwilke ;) Jakis wirus mi sie chyba przyplatal albo przeziebienie - prawie nie mowie i w ogole kiepsko sie czuje :( a we wtorek w nocy nad morze jedziemy... Mam nadzieje, ze do tego czasu mi przejdzie :)

AGN K - zgadza sie, jestem nauczycielem - historiii, wos, wdz - na razie tyle :) Nastka tez uwielbia robic kupki wlasnie na trawke - na dzialce naszej :lol: Tylko wchodzi i ja rozbiore i juz mowi mamo chce kupke i robi :lol: 8) :lol: A znamiona goja sie oki :) Nic strasznego a lepiej usunac niz sie potem stresowac ;)
DZIOBACZKU - jak sie czujesz :)? Brzuszek rosnie :)?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej

mila...rośnie rośnie :D
A czuje się juz dobrze :D ...wkońcu przestały mnie mdłości nekać :lol2: :brv: :$%^:

Już nie mogę doczekać się kolejnej wizyty i usg....
chciałabym zobaczyc kto u mnie mieszka :roll:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 588 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 30  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]