Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 11:47 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 141 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

No fajny ten kalendarzyk. W czerwcu zamierzam sie w koncu postarac o ta coreczke wiec napewno tam zagladne ;)

Sprawdzalam sobie te tabelki na czerwiec i z jednej wychodzi ze bedzie dzieczynka, a z drugiej ze chlopiec :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nikt tu juz nie zaglada??
Szkoda tylko ze jakis moderator usunal link do tego kalendarzyka :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc Enja fajny temat poruszylas.
Ja tak ciagle sie zastanawiam czy to bedzie chlopak czy dziewczynka :D
Idzie mi dopiero dziesiaty tydzien i jak na razie wszystko ok. Sa tylko dwie mozliwe obcje kochalismy sie dwa dni przed i w dniu owulacji dlatego tu mam watpliwosci.Chlopak czy dziewczynka??? :wink:
Dodam tylko ze mam przeczucie ze to synek choc moj luby przeczuwa ze to corcia. A obie tabelki potwierdzily moje przeczucia :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iszi to ja, na podstawie tego co napisalas, stawiam na chlopca :D Bede czekala z niecierpliwoscia az sie wyjasni :D
Bedziesz chciala wiedziec wczesniej jaka jest plec malenstwa?? Bo ja bym nie wytrzymala do konca niewiedzac. :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc Enja, pewnie ze bym chciala wiedziec choc moj luby chce niespodzianke ( zreszta jemu jest obojetne czy syn czy corcia. Wpierw chcial synka a teraz zmienil zdanie na corcie a jutro znowu mu sie odwroci :lol: ) A jak bede wiedziala to mu nie powiem...niech sie starszy glowi :wink:
Jak na razie czekam na usg...i nie wiem kiedy sie doczekam bo jak wiesz w Anglii to strasznie sa troskliwi.Bylam ponad tydzien temu u GP i czekam obecnie na list ze szpilala coby mnie laskawie przyjeli na badanie. Ale jak znam zycie to pewnie za jakies dwa tygodnie jak juz skoncze trzeci miesiac...bo wczesniej tu nie przyjmuja. Bylam u polskiego ginekologa dla swietego spokoju bo myslalm ze zwarjuje. Wszystko w porzadku, dzidzia rosnie i serducho bije i temin porodu prawie sie pokrywa (wedlug usg urodze dwa dni wczesniej)
Oj ale sie rozpisalam :shock:
Enja a ty wiedzialas wczesniej ze bedzie synek?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A no niestety wiem jak to jest w Angli, moze nie z wlasnego doswiadczenia, ale z doswiadczenia mojej siostry :?
Jak zaszlam w ciaze to bardzo chcialam zeby to byl synek, bo w mojej rodzinie same baby, moje babcia ma trzy corki i dwie z nich maja po dwie corki (jedna moja ciotka jest panna) wiec chcialam im dac takiego rodzyneczka...mojemu tacie marzyl sie syn...wiec chcialam zeby mial wnuka :D ...i udalo sie. Za to tesciowa ma 3 synow i miala nadzieje ze bedzie miala wnuczke....ale to co ona chce to jest dla mnie najmniej wazne :twisted: Jak os od poczatku mialam przeczucie ze to bedzie syn, poza tym strzal byl w owulke...nie mogla byc inaczej :D Jak skonczylam 4 miesiac to pytalam lekarza o plec, bo umarla bym z ciekawosci jakbym do konca miala nie wiedziec :D
Teraz marzy mi sie coreczka i moze juz w lipcu lub sierpniu sie o nia postaramy.
boje sie tylko porodu...i mam nadzieje ze zrobia mi cesarke, skoro pierwsze dziecko tez urodzilam przez cc.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Iszi ja mieszkam w Irl. Półn. a tu obowiązuje prawo UK.
I moja znajoma jest właśnie w 18 tc. Kiedy była w 8 tc,
poprosiła o zrobienie USG, może i byli zdziwieni, ale zrobili bez problemu
i nawet dostała fotkę fasolki.
Po prostu służba zdrowia UK ma to do siebie, że o wszystko
trzeba pytać i prosić, ale nie powinni robić problemów.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Enja To super ci sie udalo :D Moze nie na reke tesciowej :wink: Jak najberdziej z calego serca zycze ci coreczki. I oby porod byl latwiejszy :)
Ja jeszcze nie rodzilam wiec nie wiem co znaczy ten bol :?
Ceres zgadzam sie z toba w polowie. Jesli bardzo chcesz mozesz isc bezposrednio do szpitala bez zlecenia lekarza ogolnego ale wtedy musisz podac jakis powod (bol brzucha , zle samopoczucie, zagrozenie ciazy). Tu przynajmniej od tak z wlasnego widzi mi sie cie nie przyjma. To GP umawia cie na wizyte w szpitalu.A zazwyczaj pierwsze usg okolo 12 miesiaca. Z jak po dniu Swietego Patryka :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przepisu na płeć Wam nie dam żadnego, bo moja upragnioną Córcię wytuliliśmy w owulację :D 1:5 szans na dziewczynkę i moje oswajanie się z myślą, że prawdopodobnie będzie chłopak.Oczywiście jakby był syn, to też bym się bardzo cieszyła, bo dziecko kocha się bezwarunkowo a nie za płeć, ale jak lekarz powiedział "córka", to serce mi na chwilę stanęło ze szczęścia :) :) :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A ja sobie czekam dopiero, żeby dowiedzieć się co też mi tym razem pod serduchem rosnie ;) Z Adim jak sprawdzałam tabelka zgodziła się z jego płcią ;) Zobaczymy, czy tym razem wyjdzie dziewczynka, jak wróżą ;) W kazdym razie cos mi sie wydaje, że Adi będzie miał braciszka ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

My zmontowalismy chlopca..... uwaga.... na trzy dni przed owulacja..... a raczej powinna byc coreczka
tu nie ma normy i przepisu chyba raczej tez nie......

wszytskie kalendarzyki, talebelki, testy i wrozby :heh: wskazywaly na coreczke..... mdlosci tez milam jak na dziewczynke.... :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dlatego wlasnie podkreslilam aby na tabelki patrzec z przymrozeniem oka, a przepis jest, jak widzisz :wink: Wiadomo jednak ze nic nie daje 100% pewnosci. Juz nie pamietam dokladnie ale ta metoda sprawdza sie chyba w 85%. Taki "przepis" dostala moja kuzynka od ginekologa, poniewaz miala chlopca i chciala dziewczynke....i udalo sie. Ale wiedomo ze 85% to nie 100% a sprobowac nie zaszkodzi.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

Enja pisze:
Dlatego wlasnie podkreslilam aby na tabelki patrzec z przymrozeniem oka, a przepis jest, jak widzisz :wink: Wiadomo jednak ze nic nie daje 100% pewnosci. Juz nie pamietam dokladnie ale ta metoda sprawdza sie chyba w 85%. Taki "przepis" dostala moja kuzynka od ginekologa, poniewaz miala chlopca i chciala dziewczynke....i udalo sie. Ale wiedomo ze 85% to nie 100% a sprobowac nie zaszkodzi.

no jasne probowac mozna...gorzej tylko pozniej jak bedzie wielkie rozczarowanie....u nas miala byc coreczka, od poczatku czulam ze bedzie corcia, gin powiedzial na USG - chlopak a mi az lzy w oczach stanely z rozczarowania, teraz jednak nie wyobrazam soebie ze nosilabym w brzuchu coreczke i mam nadzieje ze gin sie nie pomylil i urodzi sie synek.... :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jesli o mnie chodzi to na rozczarowanie nie ma miejsca. Sprobowac mazna, a co bedzie to bedzie, jak sie okaze ze syn to tez bede w siodmym niebie...nie rozumiem jak mozna czuc rozczarowanie...przeciez to bedzie moje wystarane, wyczekiwane malenstwo. Tak czy owak jesli juz zaczne staranka(moze juz niebawem..oby) to bedziemy probowali trafic coreczke...ale jak wyjdzie synek to tez bede go kochala z calego serca...... :D Jak o tym pomysle to GO juz kocham :lol:

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

:heh: JA MIALAM CZESTO ROBIONE USG I DO TYGODNIA PRZED PORODEM BYLO ZE SYN A POTEM ZE JEDNAK CORKA I PO TYGODNIU OCZEKIWAN OKAZALO SIE ZE JEDNAK JULIA A NIE PIOTRUS BYL Z NAMI PRZEZ TYLKO 4 DNI NA TYM SWIECIE.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

słyszałam, że jedzenie białka i warzyw z potasem to sposób na chłopca, tak a propos tematu, może sie powtórzyłam, tzn. po kimś to przepraszam

@Sylwia-- przykro mi :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A ja juz wiem, ze nam sie udało i będziemy miec parkę :) Byłam u dwóch różnych lekarzy w pewnych odstępach czasu i obaj sa tego samego zdania, że córeczka ;) Ja miałam 3 tabelki do wyboru i z każdej własnie w listopadzie wychodziła mi dziewczynka ;) I tak nie mieliśmy nic do stracenia, bo jakby był chłopiec też bylibysmy szczęśliwi :) Cieszymy się, że Adi siostrzyczkę będzie miał :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Nie ma wieku 17 lat więc nie sprawdzę. Ale Mojej siostrze sie to sprawdziło :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

iwona wiec gratuluje parki!!!!! :D :D
Mi tez sie marzy parka.
Im dluzej odkladam staranka tym bardziej mi sie chce byc w ciazy!!!!! :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzięki Enja :) Od zawsze chciałam równiutko 2 lata różnicy między dzieciaczkami i akurat też tabelka mi sprzyjała ku realizacji tego planu, więc to tym bardziej zachęciło nas do działania ;) Szanse 50 na 50 % ale warto spróbować ;) Ja jestem tego przykładem ;)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 141 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]