Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 1:23 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20

FunkyGirl pisze:
Wojowniczoś Ci zarzucilam bo bez powodu skrytykowałaś moje podejście... ja chciałam ci pokazac co mowią inne źródła na ten temat i jakie są fakty - a ty od razu mnie skrytykowałaś że co ja tam wiem, bo opieram się na jednym przykładzie....

FunkyGirl no właśnie tu mnie źle zrozumiałaś i pewnie od tego zaczęła się ta niepotrzebna dyskusja. Ja Cię w niczym nie krytykowałam :!: Na Twoją wypowiedź dotyczącą "Twojego przebiegu ciąży i tego, że przesadzam z tym 16 i 21 dniem" odpisałam, że tak mówi teoria, a z teorią różnie bywa... i napisałam jeszcze, że to, że u Ciebie ta teoria się nie sprawdziła to nie znaczy, że ja napisałam bzdury. Prawda? :)
To nie było naskakiwanie na Ciebie Funky :) Wręcz odwrotnie.

FunkuGirl pisze:
Ciekawa jestem czy u ciebie w 21 dniu podwyższonej temp będzie widac serduszko...

Tego nie wiem :) ale jeśli tak będzie chętnie Wam napiszę o tym :)

FunkyGirl pisze:
Złe nastawienie, bycie najmądrzejszą i przesadzanie - a nieprzesadzasz Modlisz się do jakiejś tam książki bo to jacyś tam naukowcy - a weryfikowałaś ich wiedzę i ich teorie Poszukaj trochę w internecie na temat Naturalnego Planowania Rodziny i zobaczysz rożnice....

FunkyGirl
modlę się tylko do Boga :)

A co do weryfikowania wiedzy naukowców... Funky moze być tak, że ilu naukowców tyle teorii i różnych zdań :) Internet, czy książka to akurat nie robi różnicy :) Tak jak pisałam stosuję NPR od kilku lat, więc staram się czytać wszystko co mi wpadnie w ręce i w oko na ten temat :) więc internet też przeszukiwałam. Teoria, którą zacytowałam była tą najczęściej pojawiającą się... taką średnią można powiedzieć :) najbardziej prawdopodobną :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pati1 pisze:
FunkyGirl pisze:
Wojowniczoś Ci zarzucilam bo bez powodu skrytykowałaś moje podejście... ja chciałam ci pokazac co mowią inne źródła na ten temat i jakie są fakty - a ty od razu mnie skrytykowałaś że co ja tam wiem, bo opieram się na jednym przykładzie....

FunkyGirl no właśnie tu mnie źle zrozumiałaś i pewnie od tego zaczęła się ta niepotrzebna dyskusja. Ja Cię w niczym nie krytykowałam :!: Na Twoją wypowiedź dotyczącą "Twojego przebiegu ciąży i tego, że przesadzam z tym 16 i 21 dniem" odpisałam, że tak mówi teoria, a z teorią różnie bywa... i napisałam jeszcze, że to, że u Ciebie ta teoria się nie sprawdziła to nie znaczy, że ja napisałam bzdury. Prawda? :)
To nie było naskakiwanie na Ciebie Funky :) Wręcz odwrotnie.

FunkuGirl pisze:
Ciekawa jestem czy u ciebie w 21 dniu podwyższonej temp będzie widac serduszko...

Tego nie wiem :) ale jeśli tak będzie chętnie Wam napiszę o tym :)

FunkyGirl pisze:
Złe nastawienie, bycie najmądrzejszą i przesadzanie - a nieprzesadzasz Modlisz się do jakiejś tam książki bo to jacyś tam naukowcy - a weryfikowałaś ich wiedzę i ich teorie Poszukaj trochę w internecie na temat Naturalnego Planowania Rodziny i zobaczysz rożnice....

FunkyGirl
modlę się tylko do Boga :)

A co do weryfikowania wiedzy naukowców... Funky moze być tak, że ilu naukowców tyle teorii i różnych zdań :) Internet, czy książka to akurat nie robi różnicy :) Tak jak pisałam stosuję NPR od kilku lat, więc staram się czytać wszystko co mi wpadnie w ręce i w oko na ten temat :) więc internet też przeszukiwałam. Teoria, którą zacytowałam była tą najczęściej pojawiającą się... taką średnią można powiedzieć :) najbardziej prawdopodobną :)

Moim zdaniem oby dwie źle się zrozumiałyśmy :) Nie gadajmy juz o tym.... masz rację że co fachowiec to opinia :wink: Fajnie że będziesz miała dzidziusia :) Kiedy planujesz wizytę u lekarza :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jutro robie trzeci test, a w czwartek jade zrobic betę. Jak wszystko będzie pozytywnie to pójde do ginekologa :)
Tylko nie wiem jak z ta betą... czytałam na tym forum, ze betę trzeba robić 8 dni po spodziewanej miesiaczce... i teraz nie wiem czy jak zrobie wczesniej niż te 8 dni to może byc zafałszowany?

Przyznam się, że pierwszy raz przeczytałam o tych ośmiu dniach... wiec nie wiem czy to prawda.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pati1 pisze:
Jutro robie trzeci test, a w czwartek jade zrobic betę. Jak wszystko będzie pozytywnie to pójde do ginekologa :)
Tylko nie wiem jak z ta betą... czytałam na tym forum, ze betę trzeba robić 8 dni po spodziewanej miesiaczce... i teraz nie wiem czy jak zrobie wczesniej niż te 8 dni to może byc zafałszowany?

Przyznam się, że pierwszy raz przeczytałam o tych ośmiu dniach... wiec nie wiem czy to prawda.

znowu ci podam mój przykład :wink: U mnie Beta wykonana 1 dzień po spodziewanej miesiączce wyszła <0,100mIU/ml (ciązę można podejrzewa od minimum 3mIU/ml) więc wynik negatywny, a 11 dni po spodziewanej miesiączce Beta wyniosła 55,64mIU/ml (4-5 tydzień ciąży jak dobrze pamiętam)... czyli pierwsze badanie mnie oszukalo.... ale niektórym dziewczynom już wychodzi - tym bardziej że tobie ju.ż test pokazał 2 kreseczki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pati bo te testy to jakas magia!!!

Wyobrazcie sobie ze mam dzis 49 dc. I wyszly taaaaaaaaaakie gruubasne krechy ze szok!!!!!! W 31 dc byla niemal niewidczna kreska i moj ginek stwierdzil, ze mi sie wydawalo.

Drugi tescik tez wyszedl dziko gruby!!!

Ja juz nie wiem.

Beta w czwartek.

Ale z tego, co przezyla funky i inne dziewczyny, moze faktycznie czasem dlugo sie te testy zbieraja.

Te krechy teraz to wyskoczyly w jednej chwili. Naychmiast po zamoczeniu sie!

Czy ja zwariowalam? Czy jeszcze nie?

Mateuszek 10.04.2008 cc 8:45 51cm 2600g
--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tusiaczek27 pisze:
Pati bo te testy to jakas magia!!!

Wyobrazcie sobie ze mam dzis 49 dc. I wyszly taaaaaaaaaakie gruubasne krechy ze szok!!!!!! W 31 dc byla niemal niewidczna kreska i moj ginek stwierdzil, ze mi sie wydawalo.

Drugi tescik tez wyszedl dziko gruby!!!

Ja juz nie wiem.

Beta w czwartek.

Ale z tego, co przezyla funky i inne dziewczyny, moze faktycznie czasem dlugo sie te testy zbieraja.

Te krechy teraz to wyskoczyly w jednej chwili. Naychmiast po zamoczeniu sie!

Czy ja zwariowalam? Czy jeszcze nie?

W KOŃCU CI SIĘ UDAŁO ????GRATULUJĘ !!!! ALE SIĘ CIESZĘ !!!! MAMUSIEK PRZYBYWA !!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

funky ale czemu dwa tyg temu beta nic nie pokazala??? Moze za wczesnie bylo?

Powiedz jak sie zdjecie wkleja, bo mi cos nie wychodzi.

Naprawde bede mamusia???!!!

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tusiaczek27 pisze:
funky ale czemu dwa tyg temu beta nic nie pokazala??? Moze za wczesnie bylo?

Powiedz jak sie zdjecie wkleja, bo mi cos nie wychodzi.

Naprawde bede mamusia???!!!

skoro wyszły ci 2 grube krechy :?: Ze zdjęciami nie pamiętam tego adresu strony :/ Ale na Pytaniachi sugestiach jest wszystko ładnie opisane :)

znalazłam Twój post:

Tusiaczek27 pisze:
Powiem wam dziewczyny, ze te test to dziwactwo wielkie :)

Pochwale sie jeszcze tutaj, ze wyszly mi zarowno bobo-test i pretest jakas godzine temu bardzo pozytywnie, ale 2 tyg temu lekarz uznal, ze mi sie zdawalo, jak przyszlam do niego, ze test jest pozytywny. Byla niemal niewidoczna kreska. Na innym nie bylo wcale. Beta wyszla wtedy 3,31. I nikt tego nie uznal za ciaze. Na badaniu nic nie wyszlo.

A dzis juz nie wiem co myslec!

Jak tylko dowiem sie jak sie te zdjecia wkleja to ocenicie same. Bo takei fest czerwone te krechy!

To jest podwyższona Beta - nie rozumiem czemu nikt ci nie powiedział ze powinnaś powtórzyc badanie bo można podejrzewac ciążę :?:

Ostatnio zmieniony wt sie 28, 2007 2:18 pm przez FunkyGirl, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzieki:) zaraz poszukam!

Jestem w autenycznym szoku!

Po ostatniej wizycie u ginka doszlam do wniosku, ze moze rzeczywiscie te tesy to o kant d.. za przeproszeniem rozbic.

A tu taka niespodzianka!!!

Uspokoje sie po becie :)
-----
wstawilam tesciki!!!!!!!

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cytuj:
GRATULUJĘ 2 KRESECZEK i życzę zeby Twoje dziecko nie odziedziczyło Twojegopodejścia do ludzi....[cytat z Funky Girl]

Pati. Ja też gratuluję dwóch kreseczek i życzę żeby Twój dzidziuś odziedziczył po Tobe jak najwięcej cech. Bo kobieta z Ciebie na poziomie!
Trzymaj się!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

asia80 pisze:
Pati. Ja też gratuluję dwóch kreseczek i życzę żeby Twój dzidziuś odziedziczył po Tobe jak najwięcej cech. Bo kobieta z Ciebie na poziomie!
Trzymaj się!

asiu dziękuję za miłe słowa :) Aż mi serduszko ścisnęło jak to czytałam :)

Dziewczyny jednak zrobię betę w czwartek... zobaczę co wyjdzie. Jeśli to będzie za wcześnie to najwyżej powtórzę badanie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jestem umówiona na wizytę w dniu jutrzejszym, zobaczymy co mi powie mój gin. dziś jest mój 56 dc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

monika_1980 pisze:
Jestem umówiona na wizytę w dniu jutrzejszym, zobaczymy co mi powie mój gin. dziś jest mój 56 dc

monika trzymamy kciuki :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Chyba jednak dostanę @, mam lekkie plamienie :( .Powiedzcie mi czy jak dostanę to nadal mam brać luteinę?

To plamienie było na prawdę lekkie tylko rano ciut na papierku...
A wracając z pracy o mało co nie zemdlałam w autobusie,,,

Ostatnio zmieniony śr sie 29, 2007 10:04 pm przez byu371a, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam Was! Niewiem co się dzieje-dziś jest mój 59dc i nadal nie mam @. Robiłam trzy testy (jeden dziś bo czytając o objawach ciąży znowu naszła mnie myśl że może jednak jestem w ciąży) wszystkie negatywne. Chciałabym iść do lekarza-gdybym była w Polsce już dawno bym to zrobiła a tu gdzie jestem jeszcze nie mogę iść sobie za darmo wiec muszę znaleść jakiegoś prywatnego lekarza a to trochę potrwa. Boję się że jest ze mną coś nie tak.
Co do moich objawów które świadczyłyby o ciąży i które wogóle pozwoliły mi coś takiego podejrzewać-to oczywiście brak miesiączki no i strasznie bolą mnie piersi łącznie z sutkami które stały się jakieś takie inne większe oczywiście piersi nabrzmiałe i więkrze, widać żylki. Śluz jednego dnia przeźroczyczysty innego biały ale czasem jak zrobię siusiu i się podetrę to aż czuję jego ciężar na papierku, czasami też podcieram się i podcieram a on się ciągnie i ciągnie.
Bywa mi słabo czasem w pracy myślę że padnę a mam prace stojącą więc bywa trudno. Mam też takie skurcze w dole brzucha albo w okolicy jednego z jajników. Jeśli ktoś będzie w stanie stwierdzić czy to ciąża czy jakaś choroba to będę wdzięczna

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

1988zielona pisze:
Witam Was! Niewiem co się dzieje-dziś jest mój 59dc i nadal nie mam @. Robiłam trzy testy (jeden dziś bo czytając o objawach ciąży znowu naszła mnie myśl że może jednak jestem w ciąży) wszystkie negatywne. Chciałabym iść do lekarza-gdybym była w Polsce już dawno bym to zrobiła a tu gdzie jestem jeszcze nie mogę iść sobie za darmo wiec muszę znaleść jakiegoś prywatnego lekarza a to trochę potrwa. Boję się że jest ze mną coś nie tak.
Co do moich objawów które świadczyłyby o ciąży i które wogóle pozwoliły mi coś takiego podejrzewać-to oczywiście brak miesiączki no i strasznie bolą mnie piersi łącznie z sutkami które stały się jakieś takie inne większe oczywiście piersi nabrzmiałe i więkrze, widać żylki. Śluz jednego dnia przeźroczyczysty innego biały ale czasem jak zrobię siusiu i się podetrę to aż czuję jego ciężar na papierku, czasami też podcieram się i podcieram a on się ciągnie i ciągnie.
Bywa mi słabo czasem w pracy myślę że padnę a mam prace stojącą więc bywa trudno. Mam też takie skurcze w dole brzucha albo w okolicy jednego z jajników. Jeśli ktoś będzie w stanie stwierdzić czy to ciąża czy jakaś choroba to będę wdzięczna

1988zielona jeśli śluz sie ciągnie to wygląda to tak jakbys miała dopiero dni płodne. W ciąży wydzielina jest bardziej podobna do śluzu/wydzieliny dni niepłodnych, czyli biała, nierozciągliwa, mętna.

Twoje objawy, czyli ból piersi i ból w okolicy jednego z jajników moga świadczyc o zbliżającej się owulacji.

Zastanawiający jest tylko ten 59 dc... miałaś wcześniej takie bardzo przedłużone cykle?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pati1 Nie miałam tak nigdy mam bardzo nieregularny cykl kiedyś był krótszy ale zazwyczaj mam tak od 22 do 28 czasem zdarzyło się 31,32 ale to pojedyńcze przypadki. Dlatego boję się że teraz może to nie ciąża tylko jakaś choroba a tuta gdzie jestem nie mam zabardo pola do manewru jeśli chodzi o jakiegoś lekarza. Ostatnio u ginekologa byłam coś w okolicach kwietnia i wszystko było ok
Jeśli nie ma się długo @ to piersi też tak bardzo bolą jak w ciąży? może to dlatego że jest tak dużo krwi... niewiem

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziś jestem w 41 dc i dalej nic nie wiem,,,Wczoraj myślałąm,że dostanę@ ,bo rano widziałąm na papierku delikatne plamienie (nie krwawienie) I nic...Biorę dalej luteinę i zobaczymy! Kolejnego testu nie chce na razie robić, sama nie wiem,żeby się nie rozczarować?No chyba ze jutro może skusze się na betę :)
Wiem tylko,ze źle się czuje,,,,

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

byu371a pisze:
Dziś jestem w 41 dc i dalej nic nie wiem,,,Wczoraj myślałąm,że dostanę@ ,bo rano widziałąm na papierku delikatne plamienie (nie krwawienie) I nic...Biorę dalej luteinę i zobaczymy! Kolejnego testu nie chce na razie robić, sama nie wiem,żeby się nie rozczarować?No chyba ze jutro może skusze się na betę :)
Wiem tylko,ze źle się czuje,,,,

Ile dni już bierzesz luteinę :?: Dopiero po jej odstawieniu powinnaś dostać okres (jeżeli nie jesteś w ciąży) albo go nie dostaniesz (jeśli jesteś w ciaży)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Luteinę powinno się brać 10 dni po stwierdzonej owulacji. Dopiero po jej odstawieniu, za 2,3 dni od odstawienia powinna pojawić się @.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]