Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 9:54 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8885 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 445  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Witajcie.

Widzę, że są tu również mamy po stracie i z problemami. Dziewczyny w końcu nam się uda. Musi.

Fabienko tak bardzo mi przykro.

Jeżeli można to również chciałabym się dołączyć :wink:

Jestem mamą prawie 19 miesięcznej dziewczynki i 2 aniołków.

O pierwsze dziecko staraliśmy się (może za dużo powiedziane, po prostu nie zabezpieczaliśmy się) prawie 7 lat.

Pod koniec listopada 2007 roku w końcu ujrzałam upragnione II kreseczki, niestety nasze szczęście nie trwało długo, pod koniec stycznia 2008 roku poroniłam w 12 tc w szpitalnej łazience.

Po odczekaniu 3 miesięcy dostaliśmy zielone światełko i przy pierwszym podejściu udało nam się ponownie.

Niestety nie obyło się bez stresu i szpitala, od 11 tc pojawiły się plamienia, w 32 tc trafiłam do szpitala ze skręceniem woreczka żółciowego i kolką nerkową, spędziłam tam tydzień, podłączona pod kroplówki, nic nie mogłam jeść, ani pić, bo momentalnie pojawiały się wymioty, w 36 tygodniu trafiłam na porodówkę z podejrzeniem sączenia wód. Mała nie chciała ruszać się na KTG. Pomimo sprzeciwu innych lekarzy ordynator wypisał mnie do domu, bo jak stwierdził i tak nic nie będą robić w weekend, a po co szpital narażać na koszty. We wtorek w nocy odeszły mi wody i pojawiły się skurcze. Malutka przyszła na świat po 3,5 godzinie w 37 tc.

To nasz 3 cykl staranek. Ostatecznie @ powinna przyjść 21 sierpnia. Wg gina cykl ma być stracony, bo mimo ładnego endometrium i pęcherzyka dominującego, przy braku śluzu, nasze szanse są marne. To też może być przyczyna naszych dotychczasowych niepowodzeń.

Podobnie jak Wy mam masę obaw, ale jak się powiedziało A, to trzeba powiedzieć B. Na pewno damy sobie radę.

Za wszystkie dziewczyny trzymam kciuki.

Obrazek

Aniołki moje kochane: [**]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej laseczki oj ja jak sie ciesze ze tamacik sie rozwija :lol:
witaj Beatko i Tasto!!!!!!!

Tasto Twoja niunia ma 4 latka??oj kobieto to Ty juz sobie mozesz troche no ze tak powiem poodpoczywac czasem chyba nie??ja bym juz chciala zeby moja maiala tyle :P :P :oops: a jak ma na imie Twoja pociecha??masz racje ze do 3 razy sztuka:)Teraz maja sie sypac same dobre wiadomosci heheheeh:)zbombardujemy to forum:)

Beatko bardzo ci wspolczuje nie dosc ze poronienie to potem takie komplikacje...sraszne:(czasem zastanawiam sie czy to gdzies jest zapisane czy to dokads prowadzi czy tak musi po prostu byc inie da sie tego jakos uniknac:(
Moja malutka ma niedlugo 18 miesiecy takze prawie rowniesniczki:)wiec bedziemy w podobnej sytuacji hehe fajnie:):)czekam na wiadomosci mam nadzieje ze same dobre:)

spadam narazie ale caly czas podgladam watek i jak cos piszcie ja w domu jestem caly dzien oprocz spaceru czasami wiec bede pisac ile wlezie :shock: :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Beata 26 przykro mi z powodu twoich strat.
u mnie to pierwsza ciąża była super . po trzech miesiącach starań dwie krechy. radość ogromna. bez problemu 9 miesięcy ,poród nawet nie był zły i nasze szczęście już było z nami.
jak mała miała 1,5 roku zaczeliśmy starania o drugie dziecko. i nic. po kilku miesiącach dostałam bóli w czasie owulacji .plamień. gin po usg natychmiast wysłał do szpitala. tam prawie od razu wylądowałam na stole operacyjnym. co się okazało - zrobił mi się torbiel na jajniku i to z niego krwawiłam do jamy brzusznej. jednocześnie stwierdzono wczesną ciążę poza maciczną w jajowodzie. utraciłam lewy jajowód. jajnik uratowano.
po trzech miesiącach dostałam zielone światło na starania. ku mojemu zaskoczeniu po kolejnych trzech pokazały mi się dwie kreseczki na teście. zaskoczenie wielkie bo straszono mnie in vitro jako jedynym sposobem na ciążę . bałam się kolejnej poza macicznej ale po wizycie u gina odetchnęłam .ciąża była tam gdzie trzeba. radość trwała króto.kolejna wizyta i stwierdzenie martwej ciąży. łyżeczkowanie .
teraz pół roku starań i na razie nic. bardzo pragnę dzidzi ale boję sie powtórki. walczymy dalej.....

Fabienko to prawda moja córcia( Magdalena ale reaguje tylko na MAdzia :lol: ), to już duża panna. ale muszę dodać że jak miała dwa lata to byłam w szoku że taka mądra. mi się zawsze wydawało że dwu latek to taki mały dzidziuś jeszcze. a jak mała tyle miała to stwierdziłam że spokojnie bym dała radę z drugim. los chciał inaczej. a szkoda bo mała bardzo jest za dziećmi i aż serce się kroi jak płacze za dziećmi, i stały tekst że nie ma się z kim bawić...........

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kochana tasto tez mialas kupe przykrosci i tragedii po drodze:( widzicie moje drogie kazda z nas cos przezła cos znaczecego o czym nigdy juz nie uda nam sie zapomniec ale wierze gleboko ze nagroda przyjdzie napewno...dlatego sie staram dlatego wlasnie tak gleboko wierze ze sie uda nam ze bedzie ciaza zdrowe dziecko wspanialy porod i blask w oczach kiedy malutkie dzidzi spojrzy nam w oczy...Boze jaki ten moment jest piekny:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Dziękuje za miłe przyjęcie :)

Fabienko jak fajnie, mamy córeczki w podobnym wieku :)

Tasta121 tak bardzo mi przykro z powodu Twoich przejść. Jak bardzo jest to niesprawiedliwe. Inne nie dbają o siebie, a mimo to przechodzą ciążę bezproblemowo i rodzą zdrowe dzieci.

Nie można się poddawać. Trzeba wierzyć, że tym razem uda się i wszystko zakończy się szczęśliwie.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzięki za słowa otuchy.
ja też wierzę i walczę o blask w oczach nowej dzidzi ale i w oczach Madzi. po martwej ciąży jakoś się pozbierałam aż przyszedł moment kiedy bym poczuła ruchy dzidzi. to wtedy przyszło załamanie ale chyba takie oczyszczające. to w tym czasie miałam małej powiedzieć o rodzeństwie. gdy dowiedziałam się o ciąży to obliczyłam sobie kiedy MAdzi będę mogła położyć rączkę na moim brzuchu i dzidzia ją kopnie. wyobrażałam sobie jaką minę zrobi mała i jej radość .
ale dość smucenia. czasami muszę sobie pomarudzić...
ja mam w niedzielę dostać @....
oby nie przyszła

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Tasta121 rozumiem Cię doskonale, ja też boje się powtórki z rozgrywki, ale wierzę, że limit nieszczęść się wyczerpał.

Na pewno nie zrobię testu przed czasem. Dość już się napatrzyłam na blade kreski, a na drugi dzień tempka spadała i przychodziła @. Pewnych rzeczy lepiej nie wiedzieć.

Marudź ile wlezie, to pomaga. A my po to tu jesteśmy :wink:

Trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam nowe twarze :) fajnie że jest nas więcej

dziewczyny strasznie Wam współczuję takich tragicznych przeżyć.
Uważam ze zły czas zawsze mija więc pozostaje nam wierzyć ze juz będzie dobrze.
trzymam kciuki byśmy wszystkie doczekały się upragnionego rodzeństwa dla swoich pociech

Beata_26 podobno najszybciej mozna zajść w ciążę gdy sie człowiek zabardzo na to nie nastawia...
ja tez mam za sobą teścik z bladziutką kreseczką ale moze to była ciąza która uległą samoistnemu poronieniu bo lekarz stwierdził 100% brak ciązy, okresu tez nie miałam, w koncu musiłam wywoływac go luteiną
ja nie wierze testom tak w stu procentach.

tasta121 jak dla mnie to mozesz marudzić ile wlezie ;) w niedziele czekam na wiadomości czy przyszedł okres

fabienka wszystko ma jakiś swój sens, ktoś kto tym kieruje nie robi nieczego bezmyślnie.
Moze dlatego tak trudno nam zafasolkować byśmy potem jescze bardziej kochały i doceniały nasze dzieci?

a my dzisiaj prawie cały dzień na dworze, teraz urwisek śpi, nawet dobrze bo ten największy upał prześpi

tasta121
a tak z ciekawości to ile masz lat? łatwiej będzie nam pisać jak bedziemy coś więcej o sobie wiedziały

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasia B87 wiekowa ze mnie osoba bo już 31 latek mam :wink:
co do niedzieli to ech..... jak nie będzie @ do następnej to zrobię test. a na razie staram się nie myśleć o tym bo na 99% to fasolki nie ma. nie nakręcam się . przynajmniej staram nie nakręcać

beata ja testu nie robię przed terminem @. jak mi się spóźni ze 3 dni to wtedy. ale ostatnio stwierdziłam że 3 dni to mało bo takie opóźnienie czasami mam. 5 dni to tak o.k. tylko tyle to mi się spóźniło dwa razy w życiu... dwie ciąże...

a my siedzimy w domku bo robimy ogórki ...
korzystajcie dziewczyny że dzieci śpią bo moja jak miała 16 miesięcy to przestała spać w dzień..............

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tasta121 e tam wiekowa, do półmetka jeszcze Ci daleko

u nas tez ogórki i grzyby w srodku sezonu ale tym zajmuje sie moja mama, choć ja lubie taką robotę, no ale mama woli to niz zająć sie Kacperkiem.

ja jeśli okres sie nie pojawi wtedy kiedy powinien to musze zrobić test przed rozpoczęciem nowego opakowania tabletek, ja od zawsze mam problem z nieregularnym cyklem a zdarzał sie tez zanik iesiączkowania i lekarz specjalnie dał mi zwykłe hormony zebysmy mogli cały czas próbować

ja tez raz sie napaliłam na dwie kreseczki i na jednym tescie wyszła mi druga baaardzo bladziutka a jak powtórzyłam test po 2 dniach to wyszła jedna krecha i lekarz stwierdził ze napewno nie ma ciązy :(

Kacper tez sie buntuje ze spaniem ale jak jest zimno, bo wtedy bawi sie w domu a teraz biega cały czas na dworze więc bardziej zmęczony, tak myśle ze gdzies koło zimy zrezygnuje sam z drzemek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Witaj Kasiu.

Cytuj:
podobno najszybciej można zajść w ciążę gdy się człowiek za bardzo na to nie nastawia...

Zgadzam się z Tobą w 100%.

Ja się już od dawna na nic nie nastawiam i jest mi z tym łatwiej. Trudno jest wyłączyć myślenie, ale nie jest to niewykonalne.

W moim przypadku to były właśnie ciąże biochemiczne, zarodek się nie zagnieździł.

Prowadzę obserwację swoich cykli od 2,5 roku, mam więc ułatwione zadanie, bo mogę określić kiedy mogę spodziewać się @.

Tasta121 joj tam wiekowa :wink: , gonię Cię kochana, bo u mnie 30 na karku

My czekamy na kolejny wysyp ogórków.

Nasz urwis ma jeszcze 2 drzemki, ale ostatnio jest na etapie marudzenia i wszystkiego na nie, więc czasem mam ochotę zatkać sobie uszy, a babcia nam sprawy nie ułatwia, bo na wszystko pozwala i we wszystkim ulega. Potem ciężko dojść do ładu.

Obrazek

Ostatnio zmieniony śr sie 11, 2010 11:46 am przez Beata_26, łącznie zmieniany 2 razy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

beatko jednak trudno o tym nie mysleć...
Kasia jak mogę zapytać to jakie ty tabsy bierzesz?
może 31 lat to nie wiek średni ale przy staraniu o dzidzię ....
czoć przy kolejnym dziecku to nie tak źle jeszcze. moja mama urodziła jak miała 38 lat

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Tasta121 to bardzo trudne i trzeba na to czasu, ale da się.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tasta biore cyclo-progynowe i chciałabym brac je jak najkrócej bo wiem ile złego mogą wyrządzić :(
no ale jak mus to mus
no niby z kazdym rokiem jest podobno ciężej o dzidzię ale nie ma sie co łamać, znam dużo osób które rodzą niewiele przed 40-stką
a moja ciotka urodziła mając 51 lat, gdy była przekonana ze juz jest po menopauzie bo prawie rok nie miała okresu :shock:

Beata_26 oj na temat babć to nawet wole sie nie wypowiadac bo u nas to istny kocioł, czasem to dziecko to samo nie wie kogo słuchać, tylko ze u nas z moja mamą to jest troche w drugą strone- jest bardzo duzo rzeczy na które ona nie pozwala a ja nie widze w tym nic złego
no niestety nie jest łatwo nie myśleć jak tak bardzo pragnie sie dziecka, no ale takie jest życie

u nas zaczął sie ogromy wysyp grzybów, więc ogórki zeszły na dalszy plan

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Grzyby mniam, u nas na razie tylko gdzieniegdzie się pokazały, ale na pewno wyruszymy w las jak tylko coś się więcej pokarze :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Beata_26 a w jakich rejonach kraju mieszkasz?
ja w małopolsce, okolice Tarnowa, mieszkam w super miejscu bo mam 2 km do lasu a w druga strone 2 km do Dunajca, i mój mąz zaopatruje nas w ryby a tata w grzyby :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Mieszkam na skraju Mazur, lasów i jezior dostatek, ale pogoda kiepska, wiec i grzybów za dużo nie ma.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jestem ciekawa jk to bedzie ze mną. W pierwszą ciąże zaszłam bez problemu i potem też było wszystko ok. i ciągle wydaje mi sie że teraz też tak bedzie, ale jak was tak czytam to coraz bardziej przerażona jestem że tez mi sie to może przydażyc. bardzo współczuje. ja nie wiem jakbym sobie poradziła z takim zdarzeniem jak poronienie itp.to jakis kosmos normalnie.a najbardziej mnie denerwuje to że własnie zdrowe zadbane kobiety ktore kochają swoje dzieci i ich pragną muszą przez takie rzeczy przechodzic a takie nieodpowiedzialne gówniary lub jakies pijaczki to zachodza bez problemu i rodzą i wogóle a mało tego na koniec jeszcze potrafią do siatki wrzucic i zostawić gdzies to okropne i straszne.uważam że dla takich to obozy pracy powinny stworzyć i obowiązkową sterylizacje.nie jestem w stanie tego pojąć dlaczego tak jest.uff ....ale sie zdenerwowałam.
ja najlepiej test to juz bym zrobiła ale musze poczekac tak do 22 sierpnia.w pierwszej zrobiłam w dniu spodziewanej@i odrazu dwie piekne krechy.zobaczymy jak teraz bedzie trzymajcie kciuki. jak narazie nie mam żadnych objawów.słyszałam ze w drugiej ciąży czasem sie siara pokazyje ale ja nic nie widze.ciągle jak lekko ścisne sutek to mam krople mleka.nic pozostało czeka. dobra ide sprzata bo młoda spi.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

MS to w takim razie prawie razem będziemy testowały, u mnie ostatecznie @ powinna przyjść 21.

Masz rację, zbyt dużo jest niesprawiedliwości na tym świecie.

Kochana strach będzie już nam towarzyszył do końca, trzeba nauczyć się z nim żyć.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jak nie dostanę @ to dołączę z testem koło 20 ale.....

m24 to że nam się poprzytrafiały takie rzeczy to nie znaczy że tobie też musi. nie myśl o tym.... ostatnio słyszałam w tv o pijaczce co na ulicy urodziła wcześniaka. dziecko miało ponad 4 promile alkoholu we krwi, uszkodzoną wątrobę i układ nerwowy. nóż sie otwiera w kieszeni , wsadzilabym taką do więzienia za usiłowanie zabójstwa....

ja mieszkam niedaleko granicy z niemcami . grzybów na razie brak ale warunki mają bo jest mokro i ciepło. czekamy na wysyp

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8885 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 445  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]