Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:35 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Mooda pisze:
Hej!za bardzo nie wiedziałam, w którym temacie umieścić moje dość trapiące pytanie. Otóż doszło między mną a moim partnerem do stosunku. Nie mieliśmy prezewatywy, ale 'wszedł' we mnie (wiem to głupio zabrzmi)ale z majtkami (tzn nie ściągałam ich) kochalismy się tak. Nawet jeśli partner nie doszedł we mnie do wytrysku to czy jest możliwość ciązy? Pomimo majtek? wiem,że to brzmi dośc śmiesznie, jednak trapi mnie to! Basrdzo prosze o odpowiedź, co o tym sadzicie. Pozdrawiam

To tak można? :shock: :shock: :shock:
Jestem pełna podziwu, ale nie mogę sobie wyobrazić jak to wyglądało :roll:
Jak ja miałam 17 lat ... to nie wiedziałam co z czym i jak ;) i niczego nie próbowałam ;) Jednak chyba niektórzy za szybko zaczynają współżycie,a później takie problemy :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jak czytam posty Moody to odnosze wrazenie, że dziewczyna nie ma pojecia na temat seksu i sposobu zabezpiecania się.(wkładanie przez partera palców do jej pochwy po wcześniejszym wycieraniu chusteczkami z pościeli efektu zblżenia, a teraz seks przez majtki)
Dziewczyno poczytaj na ten temat albo naprawdę zrezygnuj z seksu, bo będzisz miała problem każdego miesiąca.
Świadomy seks jest bardziej przyjemny niz taki, po którym musisz sie martwić czy nie będziesz miała konsewencji

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jak miałam chyba 4 bądź 5 lat myślałam,że od buziaka się zachodzi w ciążę :D i mój kolega z przedszkola zostałby wtedy tatusiem hihi ;)
Ale jednak kiedy zaczyna się współżyć trzeba mieć jakaś wiedzę na ten temat!! i świadomość tego co się robi !! :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mooda zabezpiecz sie na przyszlosc (jest tyle teraz roznych srodkow anty..) i nie bedziesz musiala sie martwic na zapas!!!! ( bo seks przez majtki to nie jest antykoncepcja :D , moze lepiej wez prezerwatywe :D ) Zycze korzystania z seksu rozsadnie!!!!
Kurcze sorrki ale caly czas sie zastanawiam jak "on" wchodzil w ciebie razem z tymi majtkami :shock: :shock:

['][']

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Macie racja ta sytuacja jest dość .. ee no wiadomo :| :P
Wbrew pozorom wiem dużo na temat sexu, jednak nie potrafię porozmawiać o tym z partnerem. I to jest mój błąd. Dzisiaj kupiłam prezerwatywy wiec następnym razem tego typu sytuacja na pewno się nie powtórzy. Jednak proszę tylko jedną radę, czy sądzicie,że powinnam iść do lekarza po tabletkę 'po' ?? Bo czasu nie dużo.

jeszcze raz dziękuje za odp :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tu maszx na temat tabletek "po": http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=14078
mam wrazenie, ze Tobie sie cos pomylilo i wydaje sie ze seks to fanja zabawa. Seks to cos w czym zawsze trzeba sie liczyc z potencjalnym rodzicielstwem, chcocby antykoncepcja byla nei wiadomo jaka. czy w razie zcego jestes gotowa na ewentualne wpadkowe dizeckoz tym partnerem? bo mnie sie wydaje ze nie.
seks nei sluzy do zabawy, tylko do wyrazania milosci,z ktorej moze byc zycie.
po co ci seks w wieku lat 17? mzoesz mi to wytlumaczyc?

Krzyś, nasze Słoneczko, 17.10.007, godz.1.30
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja już też współżyłam w wieku 17 lat i tak naprawdę nie myślałam wtedy o antykoncepcji. To cud, że nie wpadłam.

Teraz tak myślę, jaki to czlowiek jest czasami nieodpowiedzialny.

Jedno wiem na pewno: jak będę miała córkę to będę z nią rozmawiała o tych sprawach.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny nie naskakujcie na Moode :wink:
Uwazam ze kazdy zaczyna wspolzycie wtedy kiedy jest na to gotowy! Ja zaczelam w wieku lat 20 :oops: dla jednych moze sie wydawac pozno dla innych wczesnie a i znajda sie takie ktore az do slubu beda dziewicami :wink: To jest kazdej z nas osobista sprawa!! Seks jest dla ludzi tylko trzeba do niego rozsadnie podejsc!!!!!!!!!

['][']

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tak tylko z eproblem polega na tym, ze sa ludzie, co maja lat 18 np- i do seksu dorosli i tacy co maja 40 i nie dorosli. ona ma tyle ile ma ale po pytaniach widac, z e nie dorosla do tego.
ja mialam na mysli dorosłośc DO ( a ta nie zalezy od metryki) a nie dorosłośc w ogóle, wpisana np w dowodzie.

Krzyś, nasze Słoneczko, 17.10.007, godz.1.30
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Maranellka pisze:
Dziewczyny nie naskakujcie na Moode :wink:
Uwazam ze kazdy zaczyna wspolzycie wtedy kiedy jest na to gotowy! Ja zaczelam w wieku lat 20 :oops: dla jednych moze sie wydawac pozno dla innych wczesnie a i znajda sie takie ktore az do slubu beda dziewicami :wink: To jest kazdej z nas osobista sprawa!! Seks jest dla ludzi tylko trzeba do niego rozsadnie podejsc!!!!!!!!!

Maranellka nasze naskoki na Moode nie sa bezpodstawne.
Chcemy żeby porządnie przemyslała sobie co i jak bo chyba nie dorosła do seksu a jej wiedza jest też niewielka na ten temat.
Jest młoda (chyba za młoda) i nikt nie chce dla niej źle wnet przeciwnie.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny ja zgadzam sie z wami ze seks to nie zabawa. Sama napisalam ze "seks jest dla ludzi tylko ze trzeba do niego rozsadnie podejsc" Tylko tak sobie pomyslalam ze moze ona nie ma bliskiej osoby z ktora moglaby na ten temat pogadac czy poradzic sie. Ja nie chce jej bronic tylko moze troche zrozumiec. Dla mnie tez to jest dziwne co ona wypisuje tylko ze zamiast od razu naskakiwac moze warto naprowadzic.
A was dziewczyny jezeli urazilam to bardzo przepraszam!!!!!! (nie mialam takiego zamiaru!)
Gratuluje serdecznie fasolki i zycze dalszych cudownych miesiecy ciazy! ( bezstresowych :wink: )

['][']

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]