Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:35 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 366 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

A i jeszcze jedno (chyba was tu zamecze :) ).co z tym zmieniajacym sie sluzem ?Bo ktos napisal mi ze"wtedy staje sie bardziej mokro niz sucho i tego sluzu jest wiecej w srodku niz na zewnatrz" i nie wiem jak mam sie do tego ustosunkowac.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

adamus5 pisze:
paula23 pisze:
adamus5 pisze:
paula23 pisze:
jak tu się nie martwić! Chciałabym wiedzieć czy mam się cieszyć czy smucić!
A tak wogóle to może ktoś wie ile trwa taka "ciąża" gdy jest "puste jajo"??

Paula- u mnie trwała miesiąc czyli 4 tygodnie z kawałkiem ale tylko dlatego że brałam luteinę bo jak powiedział mój gin -"może coś sie rozwinie". Miałam już wyznaczony termin łyżeczkowania i już rano w ten dzień rozpoczęło się samoistnie krwawienie :(

Tylko 4?? A jak to potwierdził? przez usg i już? A jak poprostu jeszcze nie było nic widać??
Miałaś objawy jak na normalną ciążę?

dodam jeszcze że w dzien zabiegu rano zaczęłam sama bardzo krwawić i lekarz kazał mi natychmiast jechać do szpitala. Nie życze ci tego co przeszłam (psychicznie-tragedia), mam nadzieje że u ciebie będzie oki, trzymam mocno kciuki!

Miałam robione usg dopochwowe, najpierw wykazało pęcherzyk ale był bardzo mały, czekałam 2 tyg, ponowne usg , pęcherzyk większy ale nieregularny i juz wiedziałam że nic z tego nie będzie. Ten pęcherzyk utrzymał się tylko dzięki luteinie, potem miałam zabieg łyżeczkowania :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mari w ciąży śluz staje się biały gęsty i nie wydostaje się na zewnątrz (tzn czasami jak się napnie mięśnie brzucha) Tylko wydaje się dziewczynie że on co chwile wyplywa...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moj problemik wyglada tak http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=10638 bralam wlasnie bisebtol razem z augumentinem....mozecie cos wiecej napisac o tym biseptolu? czy to on mogl spowodowac opoznienie @?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie kochane
od mojego ostatniego przytulanka minelo 9 dni moj ten dziwny okres trwal 2 dni jak juz pisalam wlasnie zrobilam test wyszla mi jedna kreska :cry: :cry: :cry: :cry: jak sadzicie czy wynik jest bardzo pewny??????????????wiem ze test robi sie po dniu spodziewanej miesiaczki ale ja mialam miesiaczke i zrobilam teraz czy ten wynik mjest pewny??jestem zalamana myslalam ze jednak 2 kreseczki zobacze :cry: :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jeżeli Twoje ostatnie przytulanko było 9 dni temu to żaden test Ci nie wykryje ciąży (jeżeli zaciążylaś właśnie ostatnim razem). Test mógł Cię okłamać, ja mimo że byłam w 4 tc to testy mi wychodziły negatywne... Poczekaj jeszcze tydzień i zrób kolejny test :wink: TRZYMAM KCIUKI :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oki zrobie za TYDZIEN
mam nadzieje ze beda 2 kreski to po jaka cholere pisza ze wykrywa juz ciaze 10dni po zaplodnieniu??????????????jakis chwyt reklamowy czy co???zrobie jeszcze raz za tydzien ale ja czuje ze nie ma fasolci :cry: :cry: :cry: no coz moze nastepnym razem mi sie uda???? :wink: :wink: :wink: jak bede w pl na swieta to ide do mojej gin niech mi zrobi mi usg niech mnie obejrzy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam! Okres dostałam 23 lutego i wtedy zabrałam po raz pierwszy tabletki antykoncepcyjne ( harmonet ). Po receptę poszłam pod wpływem chłopaka, który doradzał mi tą formę antykoncepcji. Jednak źle się czułam biorąc pigułki i po 10 dniach (4go marca ) odstawiłam je, dzień wcześniej spóźniłam się o ok. 6 godzin z zażyciem tabletki i w tym czasie miał miejsce pełny stosunek. Po odstawieniu pigułek miałam krwawienie, które trwało 6 dni i w tym czasie równierz nie używaliśmy zabezpieczenia. Teraz od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze oraz mam mdłości szczególnie rano, jestem bardziej senna i zmęczona... Czy to może być ciąża? Kiedy po odstawieniu pigułek w przypadku kiedy nie bierze się całej seri 21 tabletek wypadają dni płodne? Czy w czasie krwawienia po odstawieniu są duże szanse na zapłodnienie? Dotychczas też nie używałam środków antykoncepcyjnych i od roku stosowaliśmy z chłopakiem stosunek przerywany i nie było żadnej ciąży...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja bylam dzis u ginekologa,dobrze,ze trafila mi sie bardzo sympatyczna lekarka...Niestety jak na razie nic mi nie powiedziala,czekam na usg i w piatek z powrotem do niej...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kurde jak jest z tym usg? Czy u różnych lekarzy może być różny sprzęt? i tak poprostu tam gdzie byłam mogło nie wykazać a jak pójde do innego to pokaze malucha? Nie wiem czy isć juz dziś do innego (byłam 4 dni temu i powiedział, że nic nie widzi) Jak myślicie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zrobiłam test i wyszedł mi negatywny (teraz), czy mogę iść do lekarza i poprosić o badania które rozwieją moje wątpliwości o ciąży??

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

szczerze to nie wiem, ja zrobiłam test pozytywny a gin i tak nie potwierdził! albo za mała fasolunia albo pusto :cry: może odczekaj jeszcze trochę

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mari18 pisze:
Ratio! czytalam na tej ulotce,ze po tym czasie kiedy powinien pojawic sie wynik (czyli po 3,5 min-zalezy od testu),nie wolno spogladac na wynik (przy negatywnym),gdyz tam dalej zachodza reakcje chemiczne i moze sie wyswietlic 2ga(falszywa) kreska...

No dobrze z tym wgapianiem sie w wynik testu to moze przesadzilam ale co z moimi objawami ?! Bolem piersi, sennoscia, nadpobudliwoscia i brakiem miesiaczki ?!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Szkoda myslałam ze moze mi ktos pomóc :cry: no ale niestety. :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ratoi ja tez mialam takie objawy,dzis nawet pofatygowalam sie do gin i jak wrocilam do domu to wszystko bylo po staremu(czyli nic).A teraz budze sie z drzemiki,a tu...okres

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A i jeszcze mam takie pytanie do was dziewczyny 9jesli ktos tu jerszcze jest):skoro dostalam @ to mam wybrac sie na to USG?Bo nie wiem na dobra sprawe co robic z tym skierowaniem...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mari18 pisze:
A i jeszcze mam takie pytanie do was dziewczyny 9jesli ktos tu jerszcze jest):skoro dostalam @ to mam wybrac sie na to USG?Bo nie wiem na dobra sprawe co robic z tym skierowaniem...

Jak masz skierowanie, to je wykorzystaj. Zbadać się nigdy nie zaszkodzi :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

W sumie tak,ale zastanawiam sie czy isc od razu czy po okresie:)Dzieki za rade:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!
Mam taki problem bo współzyjac z moim chlopakiem (na 5 dni przed okresem ) nasze zabezpieczenie uszkodzilo sie:/ nastepnego dnia rano pojechalam do lekarza ktory wypisaal mi tabletki 72 godzinne. Po tabletkach okres dostałam z dwu-dniowym opoznieniem. w czwartym tygodniu po nieszczesliwym wypadku byłam u mojego ginekologa kotry wykluczyl ciaze poprzez badanie USG.Niestety nastepny okres sie spoznia juz sie dos troche ( chodz o kilku dni odkad spoznia sie okres miewam poranne bole brzucha ktore kiedys zapowiadaly miesiaczke to złe czy to dobrze?) :/i czy powinnam obawiac sie ciazy? szczególnych objaw nie mamChodz czasem odczuwam lekkie kłucie w jajniku raz w jednym raz w drugim ,ale za to strasznie sie strasuje(od miesiąca) i obawiam ze jednak moge byc w ciązy.Czy jest to mozliwe jezeli lekarz wykluczył ciąze ? odpiszcie mi pliska stres nie daje mi juz zyc :/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

justyna120 pisze:
Witam!
Mam taki problem bo współzyjac z moim chlopakiem (na 5 dni przed okresem ) nasze zabezpieczenie uszkodzilo sie:/ nastepnego dnia rano pojechalam do lekarza ktory wypisaal mi tabletki 72 godzinne. Po tabletkach okres dostałam z dwu-dniowym opoznieniem. w czwartym tygodniu po nieszczesliwym wypadku byłam u mojego ginekologa kotry wykluczyl ciaze poprzez badanie USG.Niestety nastepny okres sie spoznia juz sie dos troche ( chodz o kilku dni odkad spoznia sie okres miewam poranne bole brzucha ktore kiedys zapowiadaly miesiaczke to złe czy to dobrze?) :/i czy powinnam obawiac sie ciazy? szczególnych objaw nie mamChodz czasem odczuwam lekkie kłucie w jajniku raz w jednym raz w drugim ,ale za to strasznie sie strasuje(od miesiąca) i obawiam ze jednak moge byc w ciązy.Czy jest to mozliwe jezeli lekarz wykluczył ciąze ? odpiszcie mi pliska stres nie daje mi juz zyc :/

To już Twój 3 taki sam post! Przecież dziewczyny już Ci odpisały

http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=10608

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 366 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]